Review CressanaBETA rode biet ferment capsules, wat is het en is het wat?

Rode bieten….of je vindt de aardse smaak verrukkelijk, of je gruwelt ervan. Er lijkt daarin niet echt een gulden middenweg te liggen. Ik vind ze verrukkelijk en ze staan daarom erg vaak op mijn menu. Ik eet ze zowel rauw als gekookt. Rode bieten zijn meer dan alleen maar gezond, ze zijn super-gezond. Wil je meer lezen over rode bieten? KLIK DAN HIER om naar mijn uitgebreide artikel te gaan.

Rode bieten zijn zeker erg interessant voor ( duur ) sporters ( like me 😊) Uit verschillende kleine onderzoeken is gebleken dat nitraat een positief effect heeft op het uithoudingsvermogen. Het zorgt ervoor dat bloedvaten zich verwijden , dat de bloeddruk daalt en dat je minder zuurstof gebruikt tijdens de inspanning. Rode bietensap werkt ook zeer positief na herstel van ziekte of na een griepje. Ook wordt bietensap veel ingezet in detox kuren. Toch zijn er ook vele negatieve geluiden rondom het drinken van bietensap. Dit ligt wat genuanceerder. Deze verhalen gaan over geconcentreerd, niet-biologisch bietensap. In biologische groenten zit ongeveer de helft minder van het nitraat dan gangbaar geteelde groenten. En krijg je via biologische bietensap minder nitraten binnen. Wanneer je het sap wilt gaan gebruiken om je prestaties te verbeteren is 500 mg nitraat per dag ruim voldoende. Neem je meer, heeft dit geen enkel effect. Je hoeft het ook niet altijd te drinken. Heb je bijvoorbeeld volgende week een sportief evenement, kun je de week tevoren dagelijks bietensap drinken. Belangrijk is ook, dat je kiest voor de juiste varianten bietensap. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar in de biowinkel, die een vrij laag nitraat-gehalte hebben. Deze hebben voor de sporters geen enkel effect. Gebruik liefst zelf gemaakte bietensap, deze geeft een hoog nitraat gehalte. Er wordt hier en daar geadviseerd om bij de bietensap een beetje wortelsap toe te voegen om de nitraat wat te stabiliseren. Maar dit is nooit echt wetenschappelijk onderbouwd. Wortelsap haalt wel ” de grondsmaak” een beetje weg.
Goed, alles toppie natuurlijk….maar wat nu als je helemaal geen rode bieten lust? 😕 Dan is dit artikel / review wellicht interessant. Ik slik nu een poosje de CRESSANA BETA capsules van inderdaad, cressana. Dit merk ontdekte ik in 2019, in de vorm van waterkers capsules. ( KLIK HIER) Ik was direct zwaar onder de indruk van dit merk, omdat zij op 100% pure, plantaardige en pure wijze te werk gaan. Er wordt gewerkt met koud gevriesdroogde methoden en nog echte traditionele fermentatie. Inmiddels slik ik dagelijks Cressana supplementen met heel veel tevredenheid. Ook deze rode bieten capsules bevallen mij meer dan uitstekend, ik merk absoluut verbetering in mijn uithoudingsvermogen tijdens het sporten sinds ik deze capsules slik. Bijzonder genoeg dus voor mij, om hier wat meer aandacht aan te besteden en erin te duiken. Want voordat je denkt “ ik kan toch ook gewoon iedere dag rode bieten eten? “.., zijn deze capsules meer bijzonder dan je denkt.

WAT IS HET?

Ik ben erg van vers, intact, puur en 10.000% natuurlijk 😁 Sterker nog, ik geloof nooit zo in “ suplementje dit / suplementje dat/ suplementje zus en suplementje zo “. Ik slik wat noodzakelijk is. Ik haal zoveel mogelijk uit mijn voeding. In mijn beleving is voeding nog altijd de beste manier om je vitaminen, mineralen, vetten, eiwitten en vezels binnen te harken. Met mijn bijna twee kilo aan groente per dag ben ik niet zo heel erg bang om wat tekort te komen, maar ik leef vrijwel veganistisch en ik ben over-de-50 , waardoor ik meer aandacht moet schenken aan bepaalde vitaminen als D3 en B12. Ook sport ik iedere dag fanatiek, en vraag daarbij dus ook erg veel van mijn lijf. Bepaalde supplementen slik ik dan ook al jaren ( KLIK HIER )
Ik slik dus niets “ lukraak” omdat het “ mogelijk” iets aanvult. Tegenwoordig is er voor ieder kwaaltje, dingetje of foefje wel een supplement om te slikken. Ook in de wereld van supplementen wordt erg veel onzin weg geslikt en enorm verdiend. Zeker in zeer zware en angstige perioden zoals nu met de pandemie ( Oktober 2020 COVID 19 ) zijn supplementen populairder dan ooit tevoren. Er zingt ontzettend veel rond, het ene verhaal nog aannemelijker dan het andere. Veel fabrikanten springen daar op in en zetten momenteel top-omzetten om. Ik vind dat persoonlijk naast enorm triest ook zorgelijk omdat veel mensen maar wat aannemen wat zij hebben gelezen / gehoord en in het wilde-weg gaan slikken/ suppleren. Veel supplementen zijn veilig, maar veel ook niet. Het is niet zo onschuldig als het wellicht lijkt. Het is daarom zeker verstandig om eerst medisch advies in te winnen voordat je maar met welk-supplement -ook begint. Dat gezegd hebbende ga ik snel verder met de capsules van Cressana. Waarom zijn deze capsules zo uniek?
Het gaat om een biologisch koud gevriesdroogd rode bieten fermentaat, en…natto. Wat is dat ? Natto is een Japans gerecht met gefermenteerde sojabonen. In dit fermentatieproces wordt een relatief hoge concentratie  vitamine K2 aangemaakt op een geheel natuurlijke omzetting.  Vitamine K1 en K2 hebben in principe dezelfde werking, toch zijn er wat kleine verschillen te bespeuren. Zo heeft vitamine K2 een langere halfwaardigheid dan vitamine K1en is mede hierom van veel meer waarde voor ons lichaam. Vitamine K1 wordt voornamelijk in de lever gebruikt om een goede bloedstolling te bewerkstelligen en heeft een halfwaardigheid in het lichaam van 1-2 uur. Vitamine K2 heeft in tegenstelling een veel langere halfwaardigheid waardoor het ook andere weefsels ( botweefsel, bloedvaten ) weet te bereken .
Vitamine K1 komt voornamelijk voor in ( groene ) bladgroenten, en in plantaardige oliën. Beiden hebben een goede biobeschikbaarheid en we kunnen het makkelijk binnen krijgen via ons dagelijks voedsel. Vitamine K2 komt in kleinere hoeveelheden voor in brood/ broodproducten, fruit en zuivelproducten. In onze Westerse voeding komt het eigenlijk nauwelijks voor. De allergrootste bron wat betreft voedingsmiddel, is NATTO.
Er bestaat ook een andere formule vitamine K2, namelijk de MENACHINON- 7 , ook wel MENAQUINONE -7 genoemd. Afgekort MK7. Dit wordt ( meestal) gewonnen uit NATTO.  Eerder vertelde ik hierboven over de halfwaardigheid. De halfwaardigheid van deze MK7 ligt maar liefst op 72 uur in het lichaam. Het gaat om een gepatenteerde vorm die 100% zuiver en stabiel is. De moleculen van de cis-vorm zijn biologisch in-actief een er komen geen reststoffen meer voor. Door deze pure gezuiverde vorm zijn er ook geen resten van soja meer aanwezig.
Natto heeft de grootste waarde aan vitamine K2 in huis. Door het te combineren met andere vitaminen en / of mineralen, bijvoorbeeld  vitamine D en calcium wordt er een perfecte basis gecreëerd om dagelijks voldoende binnen te krijgen. Natto is in pure vorm dus erg rijk aan vitamine K2 ( zon 29% van de ADH ) maar het is niet echt goed verkrijgbaar. Sommige biowinkels en toko’s verkopen het. Ook is het niet door iedereen erg lekker bevonden, het heeft een nogal aparte smaak. Het is daarom ontzettend fijn, dat Cressana deze natto gebruikt als vitamine K2 bron in hun capsules. Het gaat om de bacteriën van de natto. Deze helpen de bacteriën in de darmen een handje om aan de juiste hoeveelheden vitamine K2 te komen.
De BETA capsules van Cressana bestaan voor het grootste deel uit biologische, koud-gevriesdroogde gefermenteerde rode biet. Een melkzuurfermentatie maakt het sap uit de bieten tot een vloeibare drank met dieprode pigmenten ( betalaïnes )  Na deze fermentatie een koude vriesdroog-techniek, waarbij de melkzuurbacteriën bewaard blijven. De voedingsbacterie BACULIUS SUBTILIS, die in de natto aanwezig is, voert de fermentatie uit. Aan de capsules wordt vervolgens nog biologische papaya en ananas ( eiwitverterende enzymen ) , camu camu, en brandnetelblad toegevoegd, allen ook gevriesdroogd. De capsules zijn gemaakt van houtpulp van dennenbomen, en zijn dus 100% veganistisch. In zijn geheel maakt dit deze capsules uitmuntend geschikt voor veganisten. Het lijkt op het eerste gezicht niet echt zo’n bijzondere samenstelling, maar deze ingrediënten werken perfect samen. Zo kan de combi van het rode bietenferment met ananas en natto de cardiovasculaire gezondheid ondersteunen en kan het sporters positief beïnvloeden op het uithoudingsvermogen. Het rode bieten ferment gecombineerd met camu camu kan zorgen voor een verbeterde intestinale opname van ijzer dankzij vitamine C. De combinatie van natto met de grote brandnetel kan mogelijk zorgen voor een verbeterde ( beter behouden ) botsterkte , en tot slot kan de combinatie rode bietenferment met papaya en ananas de algehele darmgezondheid ondersteunen , de spijsvertering stimuleren dankzij de levensvatbare melkzuurbacteriën. Alles bij elkaar genomen zijn deze capsules dus best uniek. Dankzij de fermentatie met melkzuurbacteriën blijven de betalaïnes ( de rode pigmenten in rode biet ) optimaal behouden. Deze betalaïnes ( dus de rode pigmenten ) worden gezien als zeer krachtige antioxidanten, iets waar we tegenwoordig best wel wat van kunnen gebruiken. De zure pH-4 die via de aanmaak van melkzuur wordt bekomen, stabiliseert de pigmenten. Eerder vertelde ik over de vele soorten bietensappen en hoe deze sterk tot zeer sterk kunnen worden geconcentreerd. Deze sterilisatie kan het antioxidanten-gehalte drastisch doen dalen waardoor het bietensapje lang niet meer zo rijk is aan antioxidanten als wordt beweerd.

VOOR WIE ZIJN DEZE CAPSULES MEEST GESCHIKT?

De capsules zijn in het bijzonder geschikt voor mensen die wat meer energie kunnen gebruiken. Het zijn uiteraard geen turbo-capsules die zijn gemaakt van energiedrankjes 😂 maar ze kunnen zeker een gunstige bijdrage leveren als je je wat moe en futloos voelt. Ze zijn vooral erg interessant voor duursporters ( hardlopen, zwemmen, voetballen, fietsen) omdat ze het uithoudingsvermogen gunstig kunnen beïnvloeden, iets wat ik zelf heb ervaren. Na een week iedere dag één capsule merkte ik dat mijn uithoudingsvermogen op een beter niveau kwam te liggen, wat ik als zeer prettig ervoer. Ik weet ook, dat rode bieten bij mij deze uitwerking hebben, en ik was dan ook best verrast dat deze capsules net zo goed lijken te werken . Het toont voor mij de echte natuurlijkheid.
Waar kunnen deze capsules nog meer geschikt voor zijn?
– ondersteuning voor algehele darmgezondheid / spijsvertering
– behoud van botsterkte
– meer inname van antioxidanten
– bijdrage aan een normale bloedstolling 
– meer energie bij vermoeidheid/ stress/ spanningen
De fabrikant adviseert drie capsules per dag, maar ik vind dit voor mezelf wat gortig, ik slik daarom 1 capsule per dag. De dosering is sterk afhankelijk van je behoeften. Als je, net als ik, vrij veel verse groenten eet, dit ook varieert en verder ook een vrij gezond eetpatroon hebt, is de behoefte waarschijnlijk minder dan dat je een slecht , eenzijdig en ongezond eetpatroon hebt. Gebruik in elk geval niet meer dan drie capsules per dag. De capsules komen in een doosje van 60 stuks en de algemene verkoopprijs ligt op € 40 euro. Dat is erg veel geld, maar in dit geval vind ik het absoluut de investering waard. Het is 100% biologisch en natuurlijk en de productie is ook zeer bijzonder. Er is geen enkele vorm van synthese gebruikt, wat de biobeschikbaarheid alleen maar ten goede komt.

Wat kost het, en waar te bestellen?

Het is niet goedkoop, voor 60 capsules betaal je € 40.00 wat erg veel geld is. Toch wil ik dit jullie niet onthouden omdat ik  merkbare resultaten boek. Gebruik om er zo lang mogelijk mee te kunnen doen, net als ik, één capsule per dag. Voor mij geeft dit al resultaat. Het is o.a te bestellen via Puur & Fit , via DEZE BESTELLINK. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *