Review Earth Line voetcréme

Zucht……

Ja, je leest het goed, dit artikel begint al meteen met een diepe zucht…..want het gaat over een onderwerp die bij mij “ nogal gevoelig” ligt: mijn voeten. Om te beginnen zijn ze de mooiste niet. Ik heb helaas de voeten geërfd van mijn wijlen vader, hij had ook “ enorme schuivers” om het zo even te formuleren. Ik heb maat 41. Niet bepaald de gangbare vrouwenmaat. Maar hey…ze doen het goed, ze lopen voor mij, en dat is het belangrijkste 😉 Maar eerlijk = eerlijk, soms wens ik mooie poedel-voetjes met fréle teentjes in plaats van die grove hamertenen. En wens ik mijn wintertenen soms de vuilnisemmer in, want ooh, wat kan dat ongemak geven. En pijn.

Mijn voeten.
Ik heb er een haat-liefde verhouding mee, en loop er niet bepaald mee te koop. In de winter kan ik ze lekker verstoppen in mijn schoenen, maar in de zomermaanden wordt dit lastiger. Dan is het sandaaltjes-weer en liggen mijn tenen bloot. Ik doe mijn uiterste best om mijn voeten en teen-nagels zo goed mogelijk te verzorgen, ook in de wintermaanden lak ik mijn teen-nagels. Maar ik heb al jaren last van vervelende voet-kwaaltjes. Jaren geleden ingegroeide teennagels, eksterogen, eeltpitten…..ik word niet gespaard. Het is voor mij daarom heel erg belangrijk om mijn voeten ( met name de verzorging) in goede conditie te houden om erger te voorkomen. Ik smeer me daarom al jaren een ongeluk. Als ik een dag ( of twee…) oversla dan merk ik dit direct: droog, trekkerig, pijnlijk, nagelriemen gaan scheuren, tenen gaan pijn doen…..een goede voetcréme is voor mij zo’n beetje van “ levensbelang”. Over de jaren zijn er erg veel voetcrémes de revue gepasseerd. En ik ben steeds blijven steken op voetcrémes van Bare-Foot en Weleda. .
Veel mensen smeren hun voeten gewoon in met de crémes die voor handen zijn. Van bodylotions tot vette crémes en uiteraard werken deze ook om uitdroging tegen te gaan. Maar voetcrémes doen méér. Zij bevatten bestanddelen die de bloedsomloop stimuleert. Heb je nooit echt problemen met je voeten, dan volstaat een likje zuivere kokosolie ( wel erg vet) maar hebben je voeten wat meer aandacht nodig, dan zijn speciale voetcrémes aan te raden.
Ik kreeg onlangs een tube voetcréme opgestuurd om te reviewen. Het is een voetcréme die geheel uit natuurlijke ingrediënten bestaat. EARTH LINE heeft een mooi assortiment aan natuurlijke verzorgingsproducten. Daar komt deze voetcréme ook uit en ik was uiteraard ontzettend benieuwd. Doet het wat voor mijn probleem-voeten?????? ik testte het uit.

WAT IS HET?

De voetcréme is van het merk EARTH LINE. Een gezonde 100% natuurzuivere huidverzorgingslijn die zich onderscheidt door middel van het BDIH keurmerk voor gecontroleerde natuurcosmetica en gecertificeerd is door Eco Control. Earth·line huidverzorging combineert de beste ingrediënten van de aarde voor een dagelijkse natuurzuivere huidverzorging. De voetcréme bevat speciaal geselecteerde kruiden zoals thijm, equisetum, aloë vera, thuya, ijslands mos, plus manuka-, sandelhout- en duindoornolie helpen de voettranspiratie te reguleren, eelt te verminderen en kloofjes, schimmels en andere irritaties te herstellen. De verkoelende bestanddelen hebben een positief effect op vermoeide voeten. De crème trekt goed in en maakt de droge, ruwe voeten en nagelriemen soepel en zacht en versterkt de nagels.
In de gebruiksaanwijzing staat beschreven hoe je de créme het beste kunt gebruiken. Er wordt geadviseerd, om je voeten eerst te reinigen en goed te drogen. Daarna moet je de voetcréme goed inmasseren en ook goed tussen de tenen ( dit zijn meestal de overgeslagen plekjes die het meest droog kunnen worden) en de nagelriemen. De créme wordt direct door de huid opgenomen en trekt snel in, en laat geen vette laag achter waardoor je gaat glibberen als je weer wilt gaan wandelen op blote voeten. 😉
Een tube bevat 100 ml en kost gemiddeld 14/15 euro, prijzen verschillen nogal op internet. Via deze bestellink kun je de voetcréme voor 13.99 bestellen. Je hebt ontzettend weinig nodig, de créme is zeer compact. Je doet dus best een poosje met een tube5

DE TEST

De tube vind ik prettig. Dat werkt hygiënisch, zuinig. De tube is ook hermetisch afgesloten met een celofaantje. Prettig, want sommige tubes zijn al open als je de dop eraf draait. De geur is heerlijk. Fris, tintelend en prikkelend.
IMG_1473
De créme voel zacht en stevig. Het smeert heerlijk uit en het trekt inderdaad supersnel in. Mijn voeten voelen na iedere smeerbeurt heerlijk aan. Fris. Alsof ze net uit een voetbadje komen. Ik ben de créme nu een paar dagen gaan gebruiken en dit nu toe ben ik echt super-enthousiast. Mijn voeten zijn minder pijnlijk!!!!!!! En niet droog. Op dit moment van schrijven is het hartje winter ( Januari 2018) en hebben mijn voeten weer te kampen met wintertenen. Sinds ik de créme gebruik, twee x per dag, zijn de klachten minimaal en soms weg. Ik blijf de créme voorlopig nog even door gebruiken!!!!!!!!!!

VOOR EN NADELEN?

Nadelen kan ik niet bedenken. Ik vind het ook in prijs ontzettend redelijk t.o.v andere pure en natuurlijke crémes.. Misschien is het een nadeel, dat de créme niet in de winkels verkrijgbaar zijn, alhoewel ze wel in sommige gezondheidswinkels en Holland & Barret verkrijgbaar zijn. Deze créme zou wat mij betreft volop verkrijgbaar mogen zijn!

EINDOORDEEL:

Ik ben absoluut tevreden. Het doet zeker veel voor mijn probleem voeten. Het geeft een fris en fijn gevoel na het smeren. En mijn tenen zien er beter uit. TIEN dikke thumbs up!
EARTH LINE voetcréme is verkrijgbaar in diverse gezondheidswinkels en via internet. Via deze bestellink direct te bestellen.
 Notificatie: ik heb deze créme gratis ontvangen voor dit review. Dit is geheel onafhankelijk en vrijwillig geschreven. Er zijn geen commerciële doeleinden en/of inkomsten mee gemoeid. 

 

3 Reacties op “Review Earth Line voetcréme

 1. Hallo Monique
  Probeer voor de voeten eens voetbaden of in de badkuip met je hele lijf en leden :baking soda .
  Dit natuur produkt werkt uitstekend en kost bijna niks. Zie site bakingsoda.nl en de diverse mogelijkheden.
  Dit produkt is de basis van vele was en reiniging en voedingsmiddelen en huid en natuurvriendelijk.
  succes ????Annemarie

 2. Die crème geloof ik wel, ik reageer op je voetmaat! Ik heb die maat ook, in de winter dan met ruimzittende winterlaarzen, want feitelijk heb ik maat 40.
  Maar na div. kneuspartijen in mijn leven is mijn wreef nogal breed geworden, kom vaak maat 40 niet in, dus dan maar 41. Ik vind dat een normale maat, ik vind 45 of groter pas wat zorgelijk worden voor een vrouw. Dus maat 41 is heel normaal, ook zware tenen enz. Bedenk wel, dat jouw voeten je al een heel leven dragen en nog veel langer en ook die tenen die jij minder mooi vindt! En dat ze je overal brengen, waar jij wilt!

 3. Holland & Barret verkoopt alles van Earth Line maar geen voetcreme wat ik op zich heel vreemd vind. Allerlei soorten dag en nachtcreme enz maar geen voetencreme. Ik ga naar G & W natuurwinkel, daar zouden ze het wel verkopen. Beide winkels bevinden zich in Nijkerk.
  Ik kreeg een proefmonstertje en bleef zachte hielen houden, heerlijk! Alleen de geur had wel wat minder gekund ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *