Review Enfleur pure natural dagcremes

SAM_2995

Nu dat ik mij ook bezig ben gaan houden met meukvrije uiterlijke verzorging, komen er ook veel aanvragen binnen om dit soort producten te gaan testen. Helaas zit daar vrij vaak gewoon meuk tussen, maar zo nu en dan springt er dan plots weer eentje uit, die mijn aandacht trekt. Zo’n uitspringer is ENFLEUR. Ik ben aanvankelijk benaderd door een vriendin van Marleen Maras, de fundeer van dit merk. Deze vriendin, H. volgde mij al een poos en vond echt dat ik deze prachtige producten gewoonweg MOEST gaan testen. Er werden wat producten toegestuurd, en ik ben er direct mee aan de slag gegaan. Wat is het en, altijd weer de grote vraag, is het wat?

SAM_2996

WAT IS ENFLEUR?

Research wees uit, dat Enfleur een Belgisch merk is. Het brein en stuwende kracht achter Enfleur is de Belgische Marleen Maras. Zij vertelde mij, dat zij haar gehele leven al “ in de ban” is van pure en niet 100, maar 1000% natuurlijke cosmetica. Ze heeft een studie biologie gevolgd, wat resulteerde in een doctor in wetenschap. Ze heeft zo’n 18 jaar in diverse laboratoriums gewerkt en daardoor flink wat ervaring opgedaan. Tegenwoordig is ze account manager, maar werkt ondertussen aan het verwezenlijken van haar grote droom: een pure, natuurlijke meukvrije cosmeticalijn. Ze startte ongeveer vier jaar geleden het bedrijf ENFLEUR PURE NATURAL. Ze begon een eigen laboratorium aan huis, waar ze veel tijd heeft doorgebracht om een zo puur en zuiver mogelijke formule te bedenken. Afgelopen vier jaar heeft zijn vruchten afgeworpen, en zijn er een 10-tal producten op de markt verschenen. Marleen is klaar voor haar grootste uitdaging. Ze wil haar prachtige producten op de grotere markt gaan lanceren. 

Marleen heeft de producten ontwikkeld met een paar zeer belangrijke speerpunten:

– ze zijn VOLLEDIG getest ( challengetesten en stabiliteitstesten) 

– aanwezigheid van veiligheidsrapporten conform de EU wetgeving

– 1000% ( en geen 100!) puur en natuurlijk

– grondstoffen van natuurlijke oorsprong

– volledig bio-afbreekbaar

– geen parabenen, en minerale oliën

– geen kleurstoffen, geen toxische en synthetische stoffen

– uiteraard NIET  getest op dieren.

– enkel natuurlijke ingrediënten met een bewezen werking voor verzorging en verbetering van de huid

– zorgvuldig geselecteerde plantenextracten, die bijvoorbeeld ook de nodige bescherming bieden tegen UV stralen en oxidanten

Op dit moment wordt het zeer kleinschalig verkocht. Er zijn twee webwinkels in België die het aanbieden. Marleen is echter klaar voor de grote volgende stap. Ze hoopt, dat de wereld haar pure producten gaat omarmen. Want het is het meer dan waard. 

GEZICHTSCRÈMES

Er zijn inmiddels dus aardig wat producten. Waaronder gezichtscrèmes . En daar ben ik persoonlijk erg in geïnteresseerd.Misschien weten mijn fans en volgers mijn verhaal, maar in het kort: ik heb een gevoelige, droge huid. Betreft gezichtscrèmes is dat een drama. Ik heb afgelopen jaren zoveel geprobeerd, dat ik zelf wel een gezichtscrème-winkel kan beginnen. Mijn huid is niet snel tevreden. Als er al één bestanddeel in een crème zit wat mijn huid niet bevalt, dan gaat het al protesteren, in de vorm van uitslag, vlekken en pukkels. Op dit moment ben ik zeer tevreden met een eerder geteste crème, de SOS crème van Barexoot. So far, so good, mijn huid sputtert nog steeds niet tegen 😉 Maar de tube raakt op. En juist op dat moment kreeg ik vier samples binnen van Enfleur. Allen gezichtscrèmes ( dagcremes) Ik ben ze meteen gaan testen. 

Er zijn drie verschillende varianten dagcremes : voor een normale tot droge huid, voor een normale tot gevoelige huid, en voor een gevoelige huid. Mijn eigen huid is een zeer goede graadmeter, en ik besloot ze alle drie op mijn huid te smeren. En dit ongeveer 4/5 uur te laten acclimatiseren. Ik heb een crème op mijn rechterwang gesmeerd, een crème op de linkerwang en eentje op mijn neus en kin. 

SAM_2998

De  crèmes ruiken lekker, zeer aangenaam. Niet te aanwezig, niet te penetrant.Ze zijn gemaakt met etherische oliën. Het heeft een fijne dikte/structuur. Het smeert lekker uit zonder dat je meteen een uur met vette vingers loopt. Het trekt zeer snel in.

SAM_2999

 Wat ik persoonlijk ook zeer prettig vind is dat de crèmes pompjes bevatten. Zo blijft alles heerlijk hygiënisch schoon, en blijft de crème ook optimaal. Ik ben nooit zo’n fan van potjes. Ik gebruik mijn vingers graag, omdat ik dit het prettigste vind, om mijn gezicht aan te raken/contact te maken met mijn huid. Wel altijd goed je handen wassen van tevoren natuurlijk 😉 Dus koop ik eigenlijk altijd tubes of flesjes met zo’n pompje.Nog een voordeel is, dat je er veel minder van gebruikt, en je crème dus veel langer meegaat! 

SAM_2997

De crème voor de gevoelige huid bevat geen etherische olie en ruikt dus nergens naar. Deze crème deed het op mijn gezicht het beste, het voelde zeer zacht aan, en mijn huid tintelde niet, wat het bij de andere twee wel zeer licht deed. Maar ook deze crèmes scoren zeer hoog, want….niets, nada, noppes, niks aan reacties!!!!! Mijn huid lijkt deze crème ook fijn te vinden! JOEPIE! 

WAT VIND IK ERVAN?

Ik ben enthousiast. Ik ben op dit moment nog volop in de experimentele fase van het zelf-maken, maar ik merk, dat ik behoefte heb aan een crème die mijn huid echt goed verzorgt. Mijn eigen crèmes zijn super, maar vrij vet en missen toch een aantal verzorgende aspecten. Ik ben zelf nog aan het stoeien daarmee, in the mean time is deze crème voor mij echt een grote topper! Ik kies voor de crème voor de normale tot gevoelige huid, omdat deze lekker ruikt en mijn huid hierop ook prima reageert. Ik hou nu eenmaal van een lekker geurtje 😉 Voor mensen die echt totaal niets op hun huid kunnen verdragen, is de gevoelige huid variant een aanrader.  Deze crèmes krijgen van mij 10 dikke thumbs up! Ik hoop, dat dit prachtige product zeer snel wordt ontdekt, want er is erg veel behoefte aan dit soort producten! 

SAM_3001

WAAR KAN IK DE CREMES KOPEN?

Je kunt de crémes bestellen via deze bestellink. Meer informatie: www.enfleur.be

Daarnaast kun je direct bij Marleen bestellen, via een email: info@enfleur.be  Zodra er meer verkooppunten bekend zijn, zal ik deze hier aanvullen. 

HOE DUUR ZIJN ZE?

Er zijn twee maten verkrijgbaar: 50 ml en 15 ml. De dagcreme voor de gevoelige huid kost per 50 ml 29,00 en per 15 ml 9,00. De andere twee kosten per 50 ml 30 euro en per 15 ml ook 9,00. Dankzij het pompje gebruik je het zeer zuinig en spaarzaam. En doe je er dus erg lang mee. 

Wil je meer informatie? www.enfleur.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *