Review EQ STICK SPF 50, voor de wintersport!

Terwijl ik , Februari 2020, al heel druk bezig ben met mijn jaarlijkse natuurlijke zonnebrandmiddelen test, stroomden meer dan gewoonlijk veel vragen mijn mailbox binnen over zonnebrandmiddelen om mee te nemen naar de wintersport. Ieder jaar lijken wintersport-vakanties in populariteit toe te nemen. Nu maak je mij absoluut NIET WARM voor wintersport. Ik heb er niets mee, en ik denk, dat als ik twee seconden op lange latten zou gaan staan, ik al mijn botten breek. Ik vind het echt niets, en ik betaal liever € 100 euro als dat ik met zo’n reis mee moet. Gelukkig denken veel mensen daar anders over, en kijken ieder jaar reikhalzend uit naar een nieuw begin van een jaar, waarin we massaal op wintersport lijken te gaan.

Terug naar de zonbescherming op de hoge ski-pistes. Veel mensen onderschatten de enorme zonkracht, omdat we zon niet zo snel associeren met sneeuw en kou. Maar juist op deze hagelwitte pistes kan het zonlicht verraderlijk zijn. En kun je zelfs lelijke brandwonden oplopen in het gezicht. De boosdoener? De weerkaatsing van de UV stralingen op de sneeuw.

SMEREN NOODZAAK OP WINTERSPORT

In de zomermaanden weten we, dat we een beetje op moeten passen. Zo weten we ook, dat de zon op een groot zandstrand en / of op het water flink kan reflecteren, en ons lelijk kan verbranden. In de sneeuw zijn we ons daar niet zo erg van bewust. En dat kan behoorlijk gevaarlijk zijn.
Ruim 85% van de UV stralingen worden in de witte sneeuw weerkaatst. Maar dit is niet het enige. De UV stralingen zijn ook gewoon aanwezig als de zon niet schrijnt en is vele malen sterker dan UV stralingen op gewone gronden. Door de schonere luchten in de bergen kan de zonkracht zelfs 2 x zoveel sterker zijn. Is de lucht minder schoon, houden stofdeeltjes een deel van de UV-stralingen tegen. Op 2000 meter is de straling ruim 32 procent sterker dan op zeeniveau.
Wolken houden de stralingen voor een deel wel tegen, maar filteren lang niet alles . Is er mist of zijn er schapenwollen. Worden de stralingen zelfs gereflecteerd. De boodschap is dan ook, om tijdens je wintersport-vakantie zeer goed te smeren. Vergeet daarbij al je blootliggende delen van je lichaam niet mee te smeren. Puntjes van de neus, oren, handen zonder handschoenen….vergeet niets, want voordat je het weet loop je met een verbrande huid. Wat in het ergste geval je vakantiepret behoorlijk kan verpesten.

KIES SPECIALE ZONNEBRANDMIDDELEN VOOR DE WINTERSPORT

OKAY, kun je nu denken, ik neem lekker mijn zonnebrandmiddelen mee. Maar lees even verder. Er zit namelijk een groot verschil tussen zonnebrandmiddelen voor de zomermaanden, en zonnebrandmiddelen voor in de kou.
Vrijwel alle zomerse zonnebrandmiddelen, om ze zo voor de handigheid even te formuleren, zijn op waterbasis. Dit heeft in een warme omgeving een goed effect, maar in een koude omgeving juist niet. Het kan je huid bevriezen. Zonnebrandmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor de kou, bevatten in basis veel vetten. Hierdoor bevriest de huid niet en houdt het de huid ook goed gehydrateerd. Kou kan onze huid flink uitdrogen. Deze speciale zonnebrandproducten hebben anders gezegd een aantal andere functies dan zomerse zonnebrandmiddelen.
Vergeet ook je lippen niet. Deze worden nogal eens vergeten, maar je lippen kunnen vreselijk schraal en pijnlijk worden van kou , wind en zon. Je blootliggende lichaamsdelen insmeren is een must, denk ook aan het verwisselen of af /aandoen van een skibril, smeer je dan ook weer even opnieuw in.

ALLES IN EEN

Nu is het niet echt fijn, om zware potjes / tubes / flesjes mee te zeulen  naar de pistes. Er zijn daarom fijne combi-zonnebrandmiddelen op de markt met een hoge factor die je overal op kunt smeren, dus ook op de lippen, oorschelpen en neus. Zo’n combi voorkomt, dat je met twee of drie producten tegelijk moet zeulen, en verlicht je bagage.
Omdat ik dit jaar explosief veel vragen ontving over zonnebrandmiddelen op wintersport., ben ik gaan rondkijken naar zo’n meest ideale combi. Ik vond een hele fijne van een merk die mij niet onbekend is: EQ. Vorig jaar was de zomerse zonnebrandcréme van dit merk de nummer één in mijn jaarlijkse natuurlijke zonnebrandmiddelen test. Dat zegt dus voldoende. Dit merk heeft een zeer fijne manier van werken. Het werkt zoveel als mogelijk samen met mens, dier en milieu.

EQ STICK 50 SPF 50

De stick is enorm handig. Het kan worden gebruikt op de lippen dankzij het handige bolletje , waardoor je ook bijvoorbeeld beter op de oorschelpen kunt smeren. Het bolletje brengt smerend de bescherming aan, zonder plekjes over te slaan. De stick is op basis van biologische zonnebloem olie, abrikozen olie, olijfolie en Castor olie. Daarnaast bevat het biologische aloê Vera, joboba, venkel en titanium dioxide als zonnefilter. Alle ingrediënten zijn van 100% natuurlijke komaf. Het bevat GEEN:
– chemische zonnefilters
– nano deeltjes / nano theologie
– parabenen
– PEG’S
– siliconen
– alcohol
Geen chemische meuk, wat een verademing is. Het is waterbestendig, waardoor het niet in de ogen vloeit als je bijvoorbeeld onder je ski-bril zweet. De textuur is watervrij en heeft daarom een rijke, filmvormende werking.  Het heeft een hoge UVA / UVB bescherming van 50. Een tube bevat 50 ml, en kost € 17,50 De stick is geschikt voor het gehele gezin, dus ook voor kinderen. Tevens geschikt voor de zeer gevoelige huid.
EQ verkoopt alleen producten die mens, dier en milieu niet schaden. Zo wordt het zeeleven ( riffen) niet aangetast en heeft het ook geen invloed op ons drinkwater. Gecertificeerd  ( biologisch ) onder ECOERT. De stick is te gebruiken op het gehele lichaam. De stick is onwijs handig om mee te nemen. Het is compact en je kunt zelfs een touwtje door het speciaal-daarvoor-aangebrachte openingetje halen om het zo om je nek mee te kunnen dragen,. Of bij kinderen om de nek te hangen zodat zij zichzelf regelmatig in kunnen smeren.

HOE TE GEBRUKEN?

Het is meest verstandig, om OM DE TWEE UUR opnieuw te smeren. Neem alle hoekjes en plekjes mee van het gezicht en andere blootliggende delen waar de verraderlijke UV straling bij kan. Schud de tube goed voor ieder gebruik. Breng rollend aan op de huid en andere gewenste delen.

De test:

Nu heb ik dus niet de sneeuw opgezocht…..maar toch wilde ik de stick testen. Ik heb deze stick vorig jaar ook getest in mijn jaarlijkse natuurlijke zonnebrandmiddelen test omdat je de stick ook in de zomermaanden kunt gebruiken. Dat is wel zo fijn. Als je overhoudt na je wintersport kun je de stick in de zomermaanden gewoon op gebruiken. In de zomermaanden kan de zon je huid bijvoorbeeld ook flink uitdrogen en met name de lippen kunnen ook flink droog worden. Deze stick is dan ideaal om op de lippen te gebruiken.

De geur is echt verrukkelijk. Ik associeer dit nog het meest met de geur van spekkies.De textuur is erg dik. Hierboven zie je een streep op mijn hand aangebracht, en uitgeveegd. Het blijft inderdaad als een film op de huid liggen, maar het laat gelukkig geen witte waas achter. Het plakt verder niet en voelt erg prettig. De geur vind ik ook echt heel erg lekker, iets waar ik best gevoelig voor ben. Als ik op wintersport zou gaan, zou ik deze stick absoluut meenemen. Ik ga hem nu gebruiken voor komende zomermaanden, met name voor mijn lippen.

Wat kost ie en waar te bestellen?

Ik kreeg deze stick gratis voor dit review thuisgestuurd van www.piloucosmetics.nl. Deze webwinkel specialiseert zich in de bijzondere producten van EQ maar ook van PIROCHE. Ik kreeg ook een aantal prachtige sport-verzorgingsproducten van EQ, binnenkort kom ik met nieuwe reviews. De stick bevat 50 ml, en heeft daarom een erg fijn formaat. Het kost € 17,50.  TE BESTELLEN VIA DEZE BESTELLINK

NOTIFICATIE: ik ontving de stick gratis ter beoordeling voor dit review. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten. Ook niet uit eventuele kortingsacties. Dit review is onafhankelijk en vrijblijvend op eigen initiatief geschreven. 

 

MEGA KORTINGSACTIE!

Ik mag van zondag 2-2-2020 tot woensdag 5-2-2020 een giga-korting geven van maar liefst 25% !!!!!!!!!!

  • Zolang de voorraad strekt
  • Alleen geldig met de kortingsactie WINTERZON in hoofdletters
  • Lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van PILOU COSMETICS

KLIK HIER OM DIRECT TE BESTELLEN

 

PRETTIGE WINTERSPORT VAKANTIE! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *