Review Georganics tand zeep…..tand ZEEP? Ja! TAND zeep!

Als het op mijn gebit aankomt, ben ik een pietje-precies. Ik zie mijn gebit als een groot dierbaar bezit, en wil mijn tanden en kiezen zo lang mogelijk zien te behouden. Ik ben nu 50 jaar oud en ik ben megatrots op mijn nog mooie gebit. Daar doe ik veel voor. Zo mijd ik zuren en zuur-aanvallen, hou mijn eetmomenten beperkt en besteed onwijs veel aandacht aan de verzorging. Daarnaast scheelt het uiteraard, dat ik nooit heb gerookt, nooit alcohol heb gedronken, en goed rekening hou met dingen die mijn tanden en kiezen kunnen verkleuren, zoals thee. Ik drink daarom infusies, en geen gewone thee. Wil je meer lezen over het gebit en de verzorging? KLIK HIER

Die verzorging, daar besteed ik dus erg veel aandacht aan. Ik heb er niet altijd zin in ( flossen, zucht ☹️) maar ik ben heel trouw. Ik wissel mijn tandpasta af met een fluoride tandpasta en fluorvrije tandpasta’s. Ik heb favoriete merken , maar ik probeer erg graag veel uit op het gebied van natuurlijke / meukvrije mondverzorging. Er komt steeds meer en meer op de markt, en dat wekt altijd weer mijn nieuwsgierigheid. Zo ook onlangs, toen ik een wel heel “ vreemd” product kreeg thuisgestuurd via www.zepig.nl. Marcel van Zepig vond zijn TANDZEEP ( ja echt ! ) wel iets voor mij om uit te proberen…..Hoho, even een seconde terug: TANDZEEP? 😧 Ja, je leest het goed: tand-zeep. Kijk jij nu nét zo raar op als ik deed toen ik het in mijn handen had? Lees dan vooral even verder, want het blijkt echt een zeer interessant product te zijn.

WAT IS TAND ZEEP?

Het is wellicht een zeer vreemde benaming voor een mondverzorgingsmiddel, want zeep, dat gebruiken we toch alleen maar op onze huid? Maar het gaat hier uiteraard om een andere samenstelling dan de bekende stukken zeep die we gebruiken om ons te wassen.
Vroeger was het een straf. Als er slecht werd gesproken, of geroddeld, of als er iets was gezegd wat niet door de beugel kon, dan werd die persoon de mond gewassen met zeep. Dat is echt heel erg vies, en hiermee werd dus gedacht “ de mond gewassen” te hebben zodat de persoon het voortaan wel uit zijn hoofd zou laten om nog iets verkeerds te zeggen. Gelukkig gebeurt dit nu niet meer, of nou ja, gelukkig….ik denk dat het zeker werkt. Als ik naar de jeugd van tegenwoordig kijk, dan schrik ik vaak van hun botte uitspraken en wat gewoon gezegd wordt. Maar goed, dat is een andere discussie 😁. Terug naar de tand zeep.
Het uiterlijk blijft hetzelfde als een stukje zeep. Tand zeep is ook hard en in een blok, of in dit geval, een rond blokje. Maar je hebt vele varianten, zoals draadjes, gels en opgeklopte ( whipped) tand-zeep. Mijn toegestuurde handzeep komt van het Engelse merk GEORGANICS. Deze fabrikant werkt naast 100% puur en natuurlijk ook zo milieuvriendelijk mogelijk, en dat komt zeker in deze tand-zeep naar voren. Het kokertje waar de zeep in zit, is 100% recyclebaar en gemaakt van gerecyclede materialen. Het bevat geen plastics. Daarnaast werken zij dierproefvrij, veganistisch, en biologisch.

WAT ZIT ER IN?

Laten we een kijkje nemen in het kort maar krachtige ingrediënten lijstje:

OLEA EUROPAEA FRUIT OIL ( olijf-fruitolie ) Dit is olijfolie, wat wordt geperst uit olijfeb-fruit, de zaden, of beide. Voor een meest hoogst haalbare kwaliteit wordt dit gewonnen uit biologische pure pulp. Werkt in deze tand-zeep anti-bacterieel.

COCOS NUCIFERA OIL ( kokosolie ) Heeft voor de mondflora vele nuttige eigenschappen.
BUTYROSPERMUM PARKIL BUTTER ( shea butter ) wordt ook veel gebruikt tegenwoordig om 100% plantaardige / palmolie vrije boter van te maken.
AQUA ( water ) zoals je ziet komt water pas op plek vier in dit ultra korte ingrediënten lijstje wat betekent dat deze tand-zeep voornamelijk uit echt actieve ingrediënten bestaat en niet uit een goedkope water-oplossing.
MENTA ARVENSIS OIL: ( pepermunt olie ) Pure, essentiële olie.
THEOBROMA CACAO SEED BUTTER ( cacaoboter )
Alle ingrediënten zijn puur, natuurlijk en van biologische afkomst. Zoals je ziet zit er niets meer maar ook niet minder in, alles wat nodig is om onze tanden te reinigen en te verzorgen met natuurlijke ingrediënten uit de natuur.  Er zijn géén schurende ingrediënten aan toegevoegd, zoals silica. Daarnaast is de tandzeep vrij van glycerine. Dit is opmerkelijk, omdat zowel glycerine als silica erg veel in zowel natuurlijke ( en fluor-vrije) tandpasta’s en mondverzorgingsproducten voorkomen. De tandzeep ( mijn spellingscontrole maakt er steeds HANDZEEP van 😁) baseert zich vooral op pure oliën. De smaak is gehouden op enkel pure pepermunt olie. Geen andere smaakstoffen. Het is echt meest puur en simpel gehouden, dit maakt het extra knap om een tand-zeep te kunnen produceren.
Waarom geen glycerine, zul je je wellicht afvragen. Want als dit op een natuurlijke basis is gewonnen, bijvoorbeeld uit kokosolie, dan kan daar toch niets mis mee zijn? Dat klopt. Glycerine is echt heerlijk voor onze huid, het is een echte moisterizer. Maar voor onze tanden en kiezen is het minder gezellig. Het legt een laagje om onze tanden en kiezen heen , en dat geeft onze tanden en kiezen dat gladde schone gevoel. Ook wordt overal geschreven dat de tanden en kiezen zo worden beschermd tegen invloeden van buitenaf , waardoor de kans op cariës wordt verminderd. Daar zit een kern van waarheid in, maar…omdat glycerine een laagje over onze tanden en kiezen legt, krijgt het tandglazuur geen kans meer om nieuw tandglazuur aan te maken, wat gebeurt als we dagelijks voldoende calcium en fosfaten binnen krijgen via onze voeding. Nu is een beetje glycerine in tandpasta geen drama, maar sommige fabrikanten baseren hun tandpasta’s op glycerine. En dat is niet zo’n goed idee.
Goed, op basis van voornamelijk oliën dus: olijfolie. Kokosolie, en Shea en cacaoboter. Wat doet dit voor onze tanden en kiezen?
We kennen inmiddels allemaal het fenomeen “ OIL PULLING” wel. Dit is een mondspoeling met pure, ongeraffineere, koud geperste oliën, voornamelijk kokosolie. Dit staat bekend anti-bacterieel te werken en door de fijne structuur overal ( tussen hoekjes en gaatjes ) bij te komen. Daarnaast kan kokosolie een gunstige werking hebben op het tandvlees, en kan het diverse ontstekingen voorkomen. Echter: het is door de wetenschap ( studies)  niet aangemerkt als 100% effectief. Er is waargenomen dat het zeker een gunstige invloed heeft op onze mondflora maar dan wel bij dagelijks gebruik en in combinatie met een algehele goede mondverzorging zoals poetsen flossen en regelmatig een controle bij de tandarts. Ook is het ontzettend belangrijk, WELKE kokosolie je gebruikt. Zuivere kokosolie bevat bijvoorbeeld vrijwel alle Laurine zuren nog, terwijl dit bij het grootste gros nauwelijks tot niet meer aanwezig is. En juist dat Laurine zuur in kokosolie is belangrijk voor een anti-bacteriele werking.
Olijfolie wordt als een goede tweede plantaardige olie gebruikt voor oil pulling. Dit wordt voornamelijk aangeraden bij mensen die de olie na het spoelen doorslikken. Bij kokosolie kan daar klachten van komen als maagklachten, diaree en krampen, met olijfolie ( extra Vierge ) is dit een stuk minder.

HOE WERKT TAND ZEEP?

Tand zeep in vaste vorm werkt eigenlijk heel relaxt. Ik vind het in elk geval echt heel prettig. Alles wat je moet doen is je tandenborstel wat bevochtigen en deze over het stukje tand zeep schrobben. En dan poetsen maar….
Het schuimt verbazingwekkend goed en de smaak vind ik lekker. Het poetst eigenlijk precies als gewone tandpasta, en dat verbaasde mij enorm, omdat je amper wat gebruikt. Wauw, dat gaat flink in je porto-mo-knippie schelen. Mijn tanden voelden na de poetsbeurt schoon en fris aan. Ik ben zeker onder de indruk. Omdat je in principe zo weinig gebruikt. Maar het effect is hetzelfde als een likje gewone tandpasta.

NADELEN?

Ik ben nu drie dagen verder, en heb de tand zeep drie dagen lang twee x per dag gebruikt. Daarnaast heb ik ook 1 x gepoetst met gewone tandpasta. Ik vind het om te beginnen SUPER-FIJN in gebruik. Het is echt zo prettig om alleen je tandenborstel even te bevochtigen een je tandenborstel over de zeep heen te halen. Toch vond ik na meerdere keren gebruik het “ gevoel” minder, in die zin, dat ik het gevoel kreeg, dat ik mijn gebit niet voldoende gaf. Vandaar ik ook dagelijks 1 x met gewone tandpasta blijf poetsen. Dit gevoel kan aan mij liggen hoor, ik ben zo “ Mien-meuterig” als het op mijn gebit aankomt. Ik koester het een vind al snel iets onvoldoende 😁 Maar verder? Geen enkele opmerkingen. Alleen maar voordelen, want wauw, wat scheelt dit voor het milieu en voor jouw portemonnee. Ik ben blij! Een aanwinst in mijn mond-verzorging-collectie! Ik hou ervan!

WAAR KAN IK HET KOPEN / BESTELLEN?

Georganics is voornamelijk on line verkrijgbaar. Ze hebben naast deze tand-zeep nog vele andere fijne mondverzorging, allemaal 100% meukvrij en met de grootste zorg en aandacht voor mens, dier en milieu. Ik ontving deze tand-zeep via mijn grote favoriete zeep-winkel www.zepig.nl. Zij verkopen werkelijk alles wat los/ vast zit aan natuurlijke en pure zepen. Deze tand zeep past daarom perfect in hun assortiment.
Een kokertje bevat 60 ml tand-zeep en kost € 9,99 , ook wel gewoon € 10 😁

OP = OP KORTINGSACTIE!

Ik mag van zondag 29-12-2019 tot oudjaarsdag, 31 December dus, een korting van 20% geven op de tand zeep! Je betaalt dus geen € 10 maar € 8 !

 

  • LET OP: zolang de voorraad strekt, de voorraad is beperkt dus weer tijdig met bestellen
  • geen kortingscode nodig
  • lukt het bestellen niet? Neem dan contact op met de klantenservice van www.zepig.nl

 

KLIK HIER om direct te bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *