Review Green People Age Defy + tinted DD-cream SPF 15

Omdat ik A: vrij kritisch ben op wat ik in mijn lijf stop en op mijn lijf smeer, en B: zeer kritisch ben op de natuurlijkheid van cosmetica en verzorgingsproducten, en óók nog eens kamp met een zeer gevoelige huid, is het altijd een ware zoektocht naar de juiste producten. Gelukkig komen er, dankzij de gezonde trends, steeds meer 100% meukvrije producten op de markt. Daar kunnen we blij mee zijn. Want onderschat de chemicaliën in cosmetica niet. Zo is nagellak zelfs één van de meest toxische producten ter wereld. Toch gek, dat we hard wegrennen voor een vat met daarop een doodshoofd of rood kruis, maar dat we vrolijk de giftige dampen inademen als we al die chemicaliën op onze nagels smeren. 

Als je gezegend bent met een soort van olifantenhuid, dan kun je vrijwel alles zonder klachten gebruiken. Maar is je huid wat gevoeliger, dan kun je al snel de meest vervelende klachten krijgen zoals huidproblemen, uitslag en rode vlekken. Ik val in deze laatste categorie.
Zeker als het komt op make-up, ben ik een lastige klant. Ik draag daarom zelden tot nooit make up. Zo krijg ik rode en pijnlijke, prikkende ogen als ik mascara opbreng, krijg ik rode en trekkerige plekken in mijn gezicht van blusher, en ik heb het al helemaal niet over foundation. Soms moet ik er weer aan geloven en heb ik een fotosessie voor bijvoorbeeld promotiefoto’s. Ik bereid mij dan al voor op een week last van mijn huid na zo’n visagie. Nee, voor mij is make up nooit echt een pretje. Tenzij ik eens in de zoveel tijd een product vind waar ik tegen kan. En dan is dat voor mij echt een klein feestje. Want hoe natuurlijk ook, het komt zelden voor dat ik echt tegen iets kan. Ik ben onlangs benaderd door www.biocareonline.nl. Zij hadden mijn blogs gelezen over mijn problemen en hebben mij een aantal indrukwekkende producten toegestuurd om uit te proberen. Ik heb een zeer fijn gesprek gehad met Suzanne van biocareonline, en zij vertelde mij over de uniekheid van deze producten van het merk GREEN PEOPLE. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ze konden in mij geen beter proefkonijn vinden. Een van de producten die ik kreeg toegestuurd, was een foundation.
 IMG_1717

WAT IS HET?

Ik ontving een natuurlijke en biologische, “ tinted moisturiser” met een anti-age effect en een SPFr 15.  Het merk is GREEN PEOLE en afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. De foundation valt onder het zogenoemde DD-Cream. Deze foundation is uniek te noemen, want het is het eerste gecertificeerde biologische natuurlijke DD-creme  op de markt.Wat is DD eigenlijk?  Naast de BB en CC creams hoort er nog een cream bij die voor verschillende doeleinden werkt. Namelijk de DD cream. DD staat voor “Dynamic Do-all”. De DD cream helpt je huid hydrateren, beschermen en camoufleren. Maar daarnaast zitten er in DD creams ook anti-age ingrediënten.
Deze moisturiser wordt o.a gemaakt met een anti-ging oplossing met zeevenkel-stamcellen die zorgen voor een lichte dekking en een gladde egale teint. Het is met name ontwikkeld ter bescherming tegen beschadigingen door de zon. Nog meer eigenschappen:
 
 • Sea Fennel ( zeevenkel) stamcellen zijn een complete anti-aging oplossing, die celvernieuwing stimuleren, ouderdomsvlekken verminderen en een directe vocht infusie leveren.
 • Natural Earth minerale pigmenten aan te passen aan een lichte huid complimenteren
 • Sea Fennel stamcellen Actief lichter te maken, stevig en vernieuw uw huid
 • Unieke kleurcorrectie Vermindert roodheid en balanceert grauwheid
 • Natuurlijke bescherming SPF15 beschermt tegen schadelijke UVA en UVB-stralen
 • Huid verdediging met een breed spectrum UVA / UVB bescherming
 • Intense hydratatie van de huid glans en stevigheid te stimuleren
 • Zoete amandelolie heeft een lange termijn actie tegen vochtverlies en droge huid, en bevordert een jeugdige teint
 • Spanish Needle helpt bij het stimuleren van collageen en huidverjonging en elasticiteit te verbeteren
Klinkt allemaal erg veelbelovend. Hoe zit het met de natuurlijkheid van ingrediënten?
 
Het is om te beginnen op basis van natuurlijke ingrediënten. Daarnaast is het zoals eerder vermeld biologisch gecertificeerd en gecontroleerd. Het is vrij van minerale oliën, het is SLS-vrij, het is vrij van siliconen, EDTA, BHT, BHA en kunstmatige kleurstoffen. 
Verder is het 100% vegan, dus zeer geschikt voor veganisten, niet getest op dieren. Het bevat geen petrochemicals, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolinone, parabens, synthetic colourants en  preservatives Dit maakt de foundation-creme geschikt voor mensen met probleem-huid als eczeem en psoriasis. Wauw. Ik ben onder de indruk….
 
Ik heb het wel steeds over een “ foundation” maar eigenlijk is dit geen foundation. Het is een DD-GETINTE CREME.. Dit zijn neutrale crèmes die volledig versmelten met je huid. Het biedt een lichte dekking. De crème vult alle lijntjes volledig op en geeft de huid naast de bovengenoemde bescherming een egale, mooie stralende huid.  Er zijn in deze lijn drie verschillende kleuren verkrijgbaar: light, medium en ivory. Als ik éen ding behoorlijk lastig vind bij het kiezen van een juiste foundation, is het de kleur. Als je een te lichte kleur kiest, zie je er al snel “ ziek en bleek” uit. Het is dus erg belangrijk, dat je een kleur kiest die het dichtst bij je eigen huidskleur komt. Voor mij was dit de LIGHT. Als ik donkerder ga, dan ontwikkel ik erg snel het bekende en gevreesde “ masker”. 
 IMG_1720

DE TEST

Ik heb mijn huid eerst gereinigd en droog gedept. Het flesje bevat een handig pompje, daar hou ik van, want ik vind niets smeriger dan open potjes waar je je vingers steeds in moet dopen.
IMG_1706
Dit werkt naast schoon en hygiënisch ook erg goed gedoseerd, want per pompje krijg je een juiste hoeveelheid. Ik gebruik één pompje. Dit heb ik met tappende bewegingen in mijn huid geklopt en voorzichtig uitgesmeerd. Wrijf niet te hard, de crème moet als ware een dun laagje op je gezicht achterlaten. Ik merkte, dat ik nog een pompje nodig had om mijn gezicht volledig te bedekken. 
IMG_1707
 
De crème ruikt niet aangenaam, maar ook niet onaangenaam. Het ruikt in ieder geval niet naar rozen en bloemetjes, waar meeste foundations en DD crèmes wel naar geuren. Het geeft geen prettige geur, maar ook geen stank, De textuur van de crème is fluweelachtig., Het gaat ook vrij snel van je handen. Andere foundations en DD crèmes kunnen op je handen blijven “ plakken” als je ze niet goed met een zeep afwast.Daar heb je met deze crème geen last van, erg prettig. Ik vond het resultaat mooi. Het is inderdaad zeer dekkend. En mijn huid reageert er erg goed op. Na een paar uur had ik gelukkig nergens rode vlekken of trekkerige huid. BLIJ MEE! Een poeder den een blust maakt het allemaal mooi af! Tssssss….het wordt nog eens wat met mij, en make up!!  En dat op mijn 48 ste 😉  Het reinigen van mijn huid ging fantastisch snel. Alles wat ervoor nodig was, was een beetje reinigingsmelk. Het is ook erg dun besmeerd, waardoor je watje zowat schoon blijft. Geweldig! 
 

VOOR EN NADELEN

Echte nadelen kon ik niet vinden. Misschien had ik het wat fijner gevonden, als de crème wat lekkerder geurde, maar dit is geen drama. Verder alleen maar voordelen. Fijn in gebruik, fijne ingrediënten, fijne en effectieve werking, geen geschrob om alles na gebruik van je huid  en ( en vingers!) te halen, het flesje is schoon en hygiënisch in gebruik. Heb ik dan eindelijk mijn foundation gevonden???????
 

WAT KOST HET EN WAAR KAN IK HET KOPEN?

www.biocareonline.nl heeft een zeer groot assortiment van dit merk ( GREEN PEOPLE) en je kunt dan ook naast deze DD-creme talloze andere producten bestellen die in harmonie gaan met deze crème. Het flesje bevat 30 ml, en is niet goedkoop: 44,95. Maar zoals ik eerder vertelde heb je er zo ontzettend weinig van nodig, dat je echt zeer lang doet met zo’n flesje. Wil je hem direct bestellen? KLIK HIER. 
Wil je graag even rondkijken bij de andere producten van GREEN PEOPLE? KLIK HIER
IMG_1718
Notificatie: ik heb deze creme gratis ontvangen om te reviewen. Dit is geheel onafhankelijk en vrijblijvend gebeurd, er zijn geen verdere commerciële kwesties mee gemoeid of inkomsten. 
 

20% KORTING!!!!!!

Opgelet! Ik mag van www.biocareonline.nl jullie tijdelijk een fikse korting bieden van maar liefst 20% !!!!! Je betaalt dus geen 44,95 maar 35,96!!!!!! Gebruik de kortingscode ” meukvrij”.

 • zolang de voorraad strekt
 • Lukt het bestellen niet? Neem even contact op met biocareonline via info@biocareonline.nl of bel: 0229-758783
 

Een reactie op “Review Green People Age Defy + tinted DD-cream SPF 15

 1. Klinkt als een goede optie. Voor mij zouden de nadelen zijn: er zit benzyl alcohol in, parfum/geurstoffen, en de ingredientenlijst is heel lang. Naast de voordelen van het pompje, bio, en veel goede ingredienten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *