Review Green People hand & bodylotions

Ik ben heel erg van “ de cremmetjes en de lotions”. Ik vind niets fijner dan uit de douche stappen en mij inzepen in de wintermaanden met een goede bodybutter/créme, in de zomermaanden met een heerlijk fris geurende lotion. Mijn huid vind het al net zo fijn als ik. Gelukkig kan mijn huid vrij goed tegen crèmes en lotions, maar de afgelopen jaren ben ik gaan merken, dat mijn huid steeds wat meer dan normaal reageert op verschillende crémes en lotions. Met oliën moet ik al helemaal oppassen, omdat ik merk dat deze mijn huid waarschijnlijk verstoppen en dit kan resulteren in uitslag, puistjes en vlekjes. Het zal de ouderdom zijn 😉 Met mijn 48 jaar merk ik in ieder geval, dat alles wat normaal omhoog stond, nu opeens omlaag staat 😉 Het is een natuurlijk proces die ik ook omarm, maar laten we eerlijk zijn, iedere vrouw moet wel even slikken als het zover is. 

Voeding speelt een zeer grote rol in de algemene conditie van je huid, haren en nagels. Maar naast dit gegeven kun je niets beginnen tegen het natuurlijk ouder worden. Alle crèmes en potjes smeersels ( slakkenslijm??????)  ten spijt, wondermiddeltjes om je 10 jaar te verjongen bestaan niet. En dat zouden we ook helemaal niet moeten willen. Het is helaas een zeer snoeiharde maatschappij geworden waar jong, strak, slank en hip hoog in het vaandel staan en de druk dan ook megahoog is om dit zo lang mogelijk vast te kunnen houden.
Ik mag vooralsnog niet klagen. Ik heb nog geen rimpels, mijn huid is glad en heeft ( normaal gesproken…;)  ) een mooie teint. Wel heb ik last van een droge en zeer overgevoelige huid, en zijn de tekenen van het ouder worden bij mij ook niet geheel onzichtbaar. Ik probeer mijn lichaam in shape te houden wat aardig lukt. Ik ben nog lekker strak in het velletje dankzij dagelijks sporten en aangepaste volwaardige, gevarieerde voeding. Roken heb ik nooit gedaan en ik drink geen alcohol. Nee, ik ben geen geheelonthouder, ik vind alcohol gewoonweg niet lekker. Geef mij maar een glas water met stevia. Deze gezonde eigenschappen dragen uiteraard bij aan een betere huidconditie, gezonde nagels en haren. In de zomermaanden groeien mijn nagels superhard en mijn haar is ook in een groeispurt. Dan sta ik opeens in de spiegel vol verbazing naar mijn langer geworden haren te kijken en denk “ huh? HOE dan?”  Het zijn leuke bijkomsten.

IMG_3884

VERSLAAFD AAN CREMES EN LOTIONS

Ik beken, ik ben best een beetje verslaafd aan crèmes en lotions. Ze moeten voor mij wel aan wat voorwaarden voldoen. Ze moeten goed functioneren ( in mijn geval goed hydrateren en de huid soepel en glad maken )  en ze moeten lekker ruiken. Ik hou van geuren. Ik ben er zeer gevoelig voor. Ik hou van subtiele, frisse, zachte zoete geuren. Kokosgeur is een grote favoriet, samen met vanille, lavendel, sandelhout, en magnolia. Ik zweer al jaren bij het vanille parfum van LUSH. Dat is echt “ mijn” geurtje.
Een créme / lotion is voor mij pas een goede crème / lotion als deze ook na het opbrengen een beetje subtiel blijft geuren. Zo’n heerlijke zweem over je lichaam….ik vind niets fijner. Niet dat ik dankzij een kokoscréme ruik naar een paar fijngestampte Bounty’s want een te aanwezige geur werkt averecht. Over de jaren heb ik ontzettend veel crèmes en lotions geprobeerd. Van stikgoedkoop ( action prulletjes) tot peperduur ( La Mer)  Afgelopen jaren ben ik mij meer gaan richten op 100% natuurlijke varianten. Niet alleen omdat mijn huid daar beter op lijkt te reageren, ook vind ik het milieuvriendelijke aspect en de natuurlijke samenstellingen een punt.
Onlangs ontving ik van www.biocareonline.nl twee heerlijke lotions van het merk GREEN PEOPLE  om te testen. Daar ben ik meteen mee aan de slag gegaan.

WAT IS HET?

Ik ontving twee varianten:
– een hand & bodylotion met Quinoa en Calendula
– een nurture bodylotion met aloë Vera en Squalane
IMG_3885
De nurture bodylotion kun je voor je gehele lichaam gebruiken. De lotion is zeer sterk hydraterend, en kalmeert  tevens de huid . Je kunt deze lotion bijvoorbeeld ook als after Sun gebruiken. Deze lotion is bijzonder geschikt voor de droge tot zeer droge huid. Het bestaat voor 91% uit biologische ingrediënten en is uiteraard, zoals we van GREEN PEOPLE gewend zijn, vrij van parabenen, lanolin, alcohol (ethyl alcohol, ethanol), kunstmatige geuren, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolinone, petrochemicalien, phthalates en kleurstoffen. Het is een vocht vasthoudende lotion, zodat de huid wordt gevoed, verzorgd en gehydrateerd zonder een vettige waas achter te laten. Dit geeft een soepele, zachte huid.  De fles bevat 150 ml.
Het bestaat uit :
– aloë Vera
– marshmallow extracten
– rozemarijn extracten
– joboba esters
– shea boter
– perilla olie
– teunisbloem
– Squalane van olijven
– bergamot
– lichte citroen / bloemengeur
 
De lotion ruikt heel licht fris, en is niet vettig of te dik van textuur waardoor het gemakkelijk uitsmeert. De lotion is geschikt voor dagelijkse handverzorging. Dankzij de voedende ingrediënten voedt de lotion de nagelriemen en maakt het ruwe handen zacht en soepel.Heb je je handen erg veel gebruikt, dan geeft deze lotion een zeer ontspannend gevoel, de huid wordt gekalmeerd. 
IMG_3887
 
 
Wat ik persoonlijk erg fijn vind is de handige pomp op de fles. Dit werkt toch altijd nét weer even wat hygiënischer. En je kunt perfect doseren, waardoor je niet opeens hele klodders uit je fles of tube haalt. De lotion is veganistisch, ook wel fijn. 
IMG_3886
Ik vind de geur lekker. Het is niet overdreven aanwezig, maar dat hoeft ook niet. De geur omschrijf ik een beetje bloemig en een frisse noot. De lotion is erg mooi van structuur. Het blijft op mijn vinger liggen en smeert heerlijk uit, en trekt direct in. Er blijft geen vettige waas achter. Mijn huid lijkt het erg fijn te vinden want het voelt direct lekker soepel aan. Superfijne lotion. Ik gebruik hem ook overdag om steeds even met een “ pompje” mijn handen in te smeren. Als je de lotion een beetje in masseert in de nagelriemen worden deze soepel en zacht. SUPER! 
IMG_3888
 
De hand & bodylotion met Quinoa en Calendula was de volgende om te gaan testen. Deze komt in een sta-tube van 200 ml. De lotion bestaat voor 91,4% uit biologische ingrediënten en heeft een klein beetje dezelfde samenstelling als de nurture lotion. De ingrediënten verschillen iets van elkaar, zoals de toevoeging van Quinoa en Calendula. Deze lotion is vooral erg voedzaam voor de huid en geeft een extreem goede hydratatie zodat deze lotion erg geschikt is voor mensen met een zeer droge tot extreem droge, barstende huid. Quinoa sluit het vocht in om de huid te beschermen tegen extreme droogheid. Calendula heeft een zeer verzachtende, kalmerende en hydraterende werking. Het kalmeert bovendien een gloeiende warme huid door de zon, of een geïrriteerde huid. Het bevat:
 
– Quinoa
– Calendula
– perilla olie
– shea boter
– joboba esters
– essentiële oliën
 
De geur laat zich nog het beste omschrijven als licht kruidig, bloemig en fris. De kruidige noot komt van gember, de frisse noten van citrusschilletjes. De lotion is iets dikker van structuur dan de nurture lotion. Dit smeert iets vervelender uit, en de lotion laat aanvankelijk na het insmeren een witte waas achter op de huid, maar gelukkig trekt deze direct in en blijft er geen vettige waas op de huid liggen. De geur vind ik langer ruikbaar dan de nurture, in dat opzicht heeft deze lotion een streepje voor. Maar daar in tegen vind ik de nurture fijner intrekken en beter uitsmeren, omdat deze minder dik is. De tube is handig in gebruik, omdat de lotion vrij stevig is en er daardoor geen klodders tegelijk vrijkomen.  De lotion is geschikt voor veganisten.
IMG_3889
 
Ik heb mij na het douchen met beide ingesmeerd: de linkerkant met de nurture lotion, de rechterkant van mijn lichaam met de quinoa lotion. Ik geef de nurture nét even een puntje meer, omdat deze lotion mij persoonlijk meer ligt, al vind ik het jammer dat hij niet heel lang blijft geuren. Dit doet de quinoa variant weer wel. Ze liggen niet ver uiteen, maar als ik een lotion de voorkeur moet geven, dan kies ik de nurture. Deze smeert lekker uit en geeft mijn huid duidelijk een boost. Na ongeveer twee uurtjes na het smeren rook ik de geur van de quinoa nog op mijn huid, terwijl de geur van de nurture was verdwenen. 

 10% naar goede doelen

Een zeer leuk detail en initiatief van Green People is, dat 10% van hun opbrengsten wordt gedoneerd aan goede doelen. Een nobel streven en een zeer attente actie.

WAAR KAN IK HET KOPEN?

GREEN PEOPLE producten kun je in erg veel biowinkels en gezondheidswinkels kopen, maar ook uiteraard via hoog kwalitatieve webwinkels, zoals www.biocareonline.nl en binnenkort ook bij onze eigen www.puurmieke.nl
De nurture hand & bodylotion kost €22,95 en bevat 150 ml. Het wordt geleverd in een pompverpakking.  KLIK HIER om direct te bestellen. 
De quinoa hand & bodylotion kost € 23,95  en bevat 200 ml. Het komt in een sta-tube. KLIK HIER om direct te bestellen.
 
 
 

KORTINGSACTIE!!!!

Ik mag van www.biocareonline.nl maar liefst 20% korting bieden op de twee boven besproken bodylotions!

  • Zolang de voorraad strekt
  • Alleen geldig bij biocareonline met de kortingscode ” greenpeople”
  • De kortingsactie is geldig van woensdag 13 Juni 2018 tot maandag 18 juni 2018
  • Lukt het bestellen niet of heb je vragen? Neem contact op met de klantenservice van biocareonline.
  • Je vind de bestellinkjes hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *