Review Green People volume mascara voor de gevoelige ogen

Mijn gezicht…..dat is een gevoelig gebied. Ik moet daarom oppassen, met wat ik erop smeer. Als er maar iets inzit waar mijn huid niet blij van wordt, dan zit ik binnen de kortste keren onder de rode vlekken, heb ik een trekkerige huid, ontstaat er uitslag en in het ergste geval springt mijn huid gewoon kapot. Met mijn ogen is het al niet veel beter. Reguliere make-up is dan ook een “ no-go” voor mij, het is misschien ook mede hierom, dat ik bijna nooit make-up gebruik. Om wat voorbeelden te geven:

– Foundation? Reguliere varianten zorgen ervoor dat ik na één smeerbeurt al last krijg van rode, droge en schrale vlekken in mijn gezicht.
– Blushers? Mijn wangen gaan er inderdaad van stralen….alleen op een verkeerde manier in de vorm van rode, trekkerige vlekken, uitslag en jeuk.
– Mascara? Zodra mijn ogen het borsteltje al aan zien komen beginnen ze spontaan te tranen, te jeuken en zwaar te irriteren.
Over de jaren heb ik erg veel mascara’s  uitgeprobeerd. Van goedkoop naar peperduur. Van 100% natuurlijk naar minimale ingrediënten. Been there, done that, maar niets heeft geleid tot een perfecte mascara waar mijn ogen tegen kunnen. Het heeft maar een beetje nodig, om de rest van de dag met prikkende, geïrriteerde, en rode ogen rond te wandelen. Sorry, hoe leuk mascara je ogen opfleuren, ik trek daar toch wel mijn grens. Mascara is jarenlang min of meer een gepasseerd station gebleven, tot ik een mascara vond, waar mijn ogen na vier x testen echt heel blij van werden. En ik automatisch ook 😉
IMG_1971

WAT IS HET?

Ik werd benaderd door www.biocareonline.nl nadat zij mijn verschillende reviews hadden gelezen, waarin ik ter sprake bracht hoe erg gevoelig ik reageer op cosmetica. Zij stuurden mij enthousiast een paar producten op om uit te proberen, zij waren overtuigd dat deze mascara mijn ogen niet irriteren. Nou, daar was ik zelf nog niet z van overtuigd, maar vooruit, ik sta er ruim voor open. Want eerlijk = eerlijk: een vleugje mascara op de wimpers geeft je blik een mooie glans. Ik kreeg een mascara toegestuurd van het merk GREEN PEOPLE, een Engels merk die 100% natuurlijke cosmetica en verzorging op de markt brengt. Deze mascara is biologisch gecertificeerd. Het is een volume-mascara. Het geeft de wimpers dus meer volume, verzorgt de wimperharen en maakt deze langer. De zwarte kleur komt van natuurlijke, minerale pigmenten. Het bevat in totaal 98% biologische ingrediënten. De microvezels zorgen o.a dat de wimpers worden gevoed en veel volume hebben.
IMG_1970
De borstel heeft ultra-dunne haartjes, dit zorgt ervoor dat het resultaat meer volumineus en natuurlijk blijft.
De mascara is helaas niet geschikt voor veganisten, het bevat bijenwas. Verder bevat het vitamine E en zonnebloemolie. Dankzij de 100% natuurlijke, voedende bestanddelen is deze mascara zeer geschikt voor mensen met gevoelige ogen ( like me 😉 )
De mascara bevat namelijk geen vervelende ingrediënten ( chemicaliën) die je ogen kunnen plagen. Het is vrij van kwik, formaldehyde, parabenen, petrochemicaliën, methylisothiazolinole, methylchloroisothiazolinole, ftalaten, en bevat geen synthetische kleurstoffen. De mascara is in basis gemaakt van zonnebloemolie en bijenwas. Verder bestaat het uit amandelolie, shea-boter en carnauba. De zwarte kleur komt van minerale pigmenten.
De mascara is niet goedkoop, je betaalt 19,95. Maar goed, dan heb je ook wat.
IMG_1972

DE TEST

Ik heb de mascara vier dagen lang getest. Ik heb express geen andere verzorging en make-up producten gebruikt om goed te kunnen analyseren of ik irritaties zou krijgen. Het borsteltje vind ik prettig in gebruik. Het buigt niet vreselijk mee als je het aanbrengt, waardoor alles goed op zijn plek komt. Het wordt vrijwel direct opgenomen door mijn wimpers. Je moet hier en daar wel een klein klontje wegwerken, maar dat is nu geen drama. Resultaat: zeer mooie, krullerige, volumineuze wimpers. Supertevreden! Ik kon niet goed terugvinden of de mascara waterproof is, maar ik heb dit ook ter zekerheid even getest. Ik sport iedere dag en werk mijzelf iedere dag behoorlijk in het zweet, dus mooiere test is er niet 😉 De mascara is erg goed blijven zitten, geen uitgelopen “ droopy-ogen”. Ik denk niet, dat je ermee onder de douche kunt staan, maar het is absoluut bestand tegen een regenbui of een fikse work-out. Of een huilbui.
IMG_1974
Maar de hamvraag is: heb ik irritaties gehad? NEE! Niets? NEE! HE-LE-MAAL NIETS, NADA, NOPPES! Vier dagen lang liep ik te ‘ shinen” ( wat is dit eigenlijk een maf woord) met mooie, lange en in het oog springende wimpers. Superleuk, als je dit nooit eerder hebt kunnen ervaren. Ik heb de mascara twee x per dag opgebracht, vier dagen lang. Soms was een tweede keer niet nodig omdat alles nog perfect zat. Ik had geen last van jeuk, tranende ogen, irritaties, troebel zien, plakkerige wimpers…niets! WAUW! Ik ben om!

VOORDELEN, NADELEN?

Voordelen genoeg! Het is werkelijk een verademing voor gevoelige ogen. Het geeft je blik een waanzinnig mooie look. Verder 100% natuurlijke ingrediënten, biologisch gecertificeerd en zeer zuinig in gebruik. Het blijft goed zitten, ook als je gezicht nat wordt. Al heb ik niet getest wat het onder de douche doet 😉
Nadeel is de prijs, en dat het niet geschikt is voor veganisten.

20 % KORTING!!!!

Ik mag tijdelijk ( van 16-6 tot 18-6) van www.biocareonline.nl jullie een fikse korting van maar liefst 20% aanbieden!

 • De korting is alleen geldig met de kortingscode ” mascara”
 • Zolang de voorraad strekt
 • de korting geldt voor beide kleuren
 • Lukt het bestellen niet? Neem even contact op met de klantenservice van www.biocareonline.nl
 • KLIK HIER om direct te bestellen
 IMG_2023

5 Reacties op “Review Green People volume mascara voor de gevoelige ogen

   • Goede reiniger zelf maken.
    Flesje voor de helft met gedestilleerd water vullen de andere helft met goede (gezonde, biologische, etc. ) olijfolie. Even schudden en klaar!

 1. Jammer is dan weer wel, dat ie alleen in ‘zwart’ verkrijgbaar is.

  Ik vind zwart hard staan, vooral als je iets ouder wordt, en ben dus altijd op zoek naar bruin of antraciet.

 2. Helaas zit in deze mascara benzyl alcohol, waarvoor mensen allergisch kunnen zijn. Dus niet voor mij geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *