Review Greens for Life ” groen-poeder”….wat vind ik ervan?

Ik zal maar direct met die welbekende deur🏠 in huis vallen: ik loop niet warm voor al die “ groene” poedertjes. En dan druk ik mij nog zeer zachtjes uit. Ik heb er totaal niets mee. Ik vind het zelfs in de meeste gevallen klink-klare onzin. Mij wordt ontzettend veel naar mijn oordeel / mening gevraagd als er weer eens een goeroe met dollar signs in de ogen 🤑 ergens op social zo’n pot aan staat te smeren. Het stelt inhoudelijk meestal niets voor, maar je betaalt je er wel letterlijk groen aan. 🤢 Het kan mij daarom meer storen als interesseren.

Toch kan ik mij laten overhalen om zo’n poedertje eens te gaan testen. Je moet dan van goede huize komen, maar dat is Rosa van Puur en fit wel. Zij toetert al maanden in mijn oren dat ze helemaal lyrisch is over een bepaalde pot “ groen” genaamd GREENS FOR LIFE. Dit roept ze niet nu opeens, nee, al maanden zegt ze te zweren bij dit spul, en dat alweer langer dan vijf jaar. Ze maakte mij nieuwsgierig, en ik nam een pot mee naar huis. En ik beloofde plechtig aan Rosa dat ik het komende tijd ging testen. Stiekempjes was ik inmiddels toch best benieuwd wat zo’n poedertje nu voor meerwaarde heeft. Mooie kans dus, om het nu eens eindelijk te gaan testen. Een review .

WAT IS HET?

Rosa vertelde mij o.a dat ze haar pot GFL ( Greens For Life ) overal mee heen nam, ook op vakantie. Zo is ze verzekerd dat ze iedere dag aan haar essentiële voedingsstoffen komt, waar ze ook is. Als je zo enthousiast bent en zeker bent van de effecten, dan wordt ik nieuwsgierig. Laten we eerst eens kijken wat het nu is.
Greens for life is zo’n 11 jaar geleden ontwikkeld door YOUNG AGAIN, een Nederlandse webstore uit Purmerend. Ze werken onafhankelijk, wat inhoudt dat zij geen banden hebben met de Amerikaanse YOUNG AGAIN. Zij waren 11 jaar geleden nogal baanbrekend met hun GFL omdat destijds deze poedertjes nog helemaal niet hip waren. Het gaat om een vrij unieke mix. Het bevat meer dan dertig plantaardige ingrediënten en is daarmee nog steeds één van de rijkste natuurlijke bronnen van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en antioxidanten. Het hoofdbestanddeel omvat een krachtig 13:1 extract van gerstegras / tarwegras. Het is tevens enorm rijk aan plantaardige vezels, wat we met zijn allen nog altijd te weinig binnen harken. Het bevat o.a acacia, appelpectine, en tarwekiemvezels. Het bevat een groente en fruit extract met een vrij unieke 100:1 extractie wat echt heel erg hoog is te noemen. Daarnaast bevat het spirulina, chlorella, groene thee extract, een enzym-complex uit gefermenteerde rijst, en groene stevia om het poeder een aangename smaak te geven.
Het poeder heeft als hoofdbestanddeel  dus een extract van barley-en-wheatgrass, waarvan wordt gezegd en geschreven dat deze onder één van de meest complete voedingsbronnen op aarde vallen. Het is bijzonder te noemen omdat ze een zeer goed opneembare ijzer , calcium en vitamine B6 bevatten wat zeker interessant kan zijn voor veganisten. Een portie van 10 gram bevat 26 Kcal. En:….alles is biologisch gecertificeerd. De ingrediënten die niet biologisch zijn in dit poeder zijn er simpelweg niet in biologische vorm.

Greens for Life bevat géén zout, suiker, gist, dierlijke producten of synthetische toevoegingen. Goed, inhoudelijk ziet alles er dus best goed uit. Ik ben best onder de indruk.Maar waarom zou ik dit moeten gebruiken? Volgens de fabrikant om o.a deze redenen:

– het geeft een fijne energie en vitaliteit
– het stimuleert en bevorderd de werking van de weerstand
– kan mogelijk helpen prestaties te verbeteren
– werkt bevorderend voor een betere opname van vitaminen en mineralen
Okay dan. Ik durfde het wel aan, en ben het poeder twee weken lang iedere dag gaan gebruiken. Ik heb 10 gram per dag door mijn kwark geroerd. Het wordt afgeraden om het poeder te verhitten, wat zo’n beetje het standaard advies is betreft alle “ greens”. Ik heb het daarom telkens maar door iets kouds geroerd. De geur stond mij niet tegen. Ik krijg al vlucht neigingen als ik een zakje tarwegras open, alleen de geur al geeft mij misselijkheid, maar dit poeder rook in de grote bus best aangenaam.
De smaak vind ik ook “ te doen”. Het is niet wat je zegt “ whoe hoe! “ maar ook niet vies. Dat vond ik op zichzelf al een hele openbaring want alle “ groentjes” die ik tot nu toe heb getest smaken nu niet echt naar chocolade. Het was daarom prima vol te houden. Na de twee weken begon ik het zelfs best lekker te vinden. Alles went. Of nou ja….nee, want tarwegras krijg ik echt NIET weg. 🤢 Dit is best goed te doen. Ik ben dan ook na de twee weken gewoon door gegaan met mijn schepje per dag.
Of het werkt?  🙄 … Ik denk, dat ik geen geschikt persoon ben om dit soort groene toestanden te testen. Ik eet iedere dag kilo’s verse groenten weg en ik hou mijn voeding zeer uitgebalanceerd, waardoor ik vrees ik deze poeders niet echt hard nodig zal hebben. Ik merkte er dan ook niet erg veel van, op een klein detail na. Ik merkte dat ik na mijn sportsessies iets sneller herstelde. Dus het doet wel IETS. Maar grote verschillen merkte ik verder niet op.

WAT VIND IK ERVAN?

Ik denk absoluut dat dit één van de betere “ Greens” is, en ik snap het enthousiasme van Rosa. Maar het heeft mij niet veel warmer laten lopen voor dit soort poeders, Ik maak de pot op en dan is het klaar. Mocht ik opeens significante veranderingen opmerken na het stoppen, dan zal ik dit zeker in dit review gaan aanvullen.
Wel denk ik, dat het voor mensen die echt heel veel moeite hebben om iedere dag gezond te eten, een zeer fijne aanvulling kan zijn. Het is niet vies, wat het al meteen een stukje leuker maakt. Het smaakt lekker door kwark en yoghurt en door een smoothie. Het is wat mij betreft een goed product, maar niet aan mij persoonlijk besteed. Ik hou het liever op mijn kilootjes verse groente! Maar als jij bijvoorbeeld niet aan je ADH aan groente komt per dag, veganistisch leeft , een dieet volgt of fanatiek sport, dan zeg ik zeker dat dit poeder een zeer fijne aanvulling is, zeker de beste die er op de markt is te vinden.

WAAR KAN IK HET KOPEN / BESTELLEN?

GREENS FOR LIFE is vrij exclusief en daarom niet overal verkrijgbaar. PUUR EN FIT is één van de weinige winkels de het in het assortiment heeft, het is één van de hardlopers uit de shop. 300 gram kost € 32,50, bij drie potten ontvang je 15% korting. Pittig prijsje, maar gelukkig doe je erg lang met een pot. KLIK HIER om te bestellen.

GREENS FOR LIFE HEET VOORTAAN ESSENTIAL GREENS!

Puur & fit is een zeer exclusief verkooppunt, en heeft deze greens inmiddels onder het eigen label gezet. Er is niets veranderd aan de inhoud, maar  wel is de pot veranderd en de naam. Het heet nu voortaan ” essential greens” .

12 Reacties op “Review Greens for Life ” groen-poeder”….wat vind ik ervan?

 1. De toevoeging van maltodextrine aan deze greens betekent voor mij meteen een no-go! Maltodextrine kan de volgende ongezonde effecten hebben: huiduitslag, astma, jeuk, ademhalingsproblemen en een verhoogd risico op bacteriële infecties zoals salmonella. Er bestaan ook volledig natuurlijke greens zonder maltodextrine, zoals HealthForce Vitamineral Green, dat vind ik een veel betere keus.

  • de maltodextrine in deze formule is gemaakt uit zoete aardappelen. Er zitten nogal wat verschillen in industrieel gebruikte maltodextrine en een maltodextrine gemaakt uit natuurlijke bron.

 2. Ik denk dat als het drukke leven je niet toestaat uitgebalanceerd te eten dit soort poeders nuttig kunnen zijn. Ook geloof ik dat groente en fruit “in zich hebben” wat de bodem, de grond hen geeft. “Selenium zit nauwelijks meer in onze bodem en alleen broccoli uit Italië zou je nog aan dit mineraal helpen”, las ik eens. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Tomaten telen zonder aarde, dus niet in de volle grond, in een waterbad met toegevoegde voedingsstoffen…niet rood worden door zonlicht, maar door lampen in kassen…ja, dat daar niet meer inzit wat er in zou moeten zitten…
  Ik gebruik van Superfoodies de 3 poeders, baadt het niet, dan schaadt het niet: GreenJuice, Luminous en Immunity.

  • Jaaaa ik ook alle drie om dezelfde redenen. Echt heel fijn en niet vies.

 3. Sodemieter toch op met je gemeuk. Alsof jij een “specialista” bent die kan oordelen over goed en niet goed.

  • Dank je voor je lieve ondersteunende en aardige woorden. Waardeer ik zeer! Fijn om te zien dat er mensen zijn die de moeite nemen om een bericht en een mail te sturen, en mijn website en werk zo weten te waarderen dat daar veel tijd in wordt gestoken! Warme groet!

  • Stef, ik begrijp eerlijk gezegd echt zo’n reactie niet. Waarom blijf je niet lekker weg als je haar onderzoek niet de moeite waard vindt?? Je hoeft er niks mee, je hoeft het niet te lezen, en onthoudt je van zulk irritant commentaar! Zo jammer, al die negatieve energie! Steek het lekker ergens anders in.

 4. Hey wij gebruiken green juice van superfoodies. Wij zijn veganisten eten ook heel veel groente maar tegenwoordig krijgen we daar helaas niet alles meer van binnen. Veel vit mineralen etc gaan al verloren. Alleen al door het bereiden, dan hebben we het nog niet eens over het bespuiten van groentes. Bio is haast niet meer te betalen, zeker nu. In die van superfoodies zit ook probiotica . Ik neem het elke dag in water op de nuchtere maag. Bevalt uitstekend goede aanvulling en zo krijg ik ech elke dag alles binnen. Je darmen worden er ook nog eens blij van. Alleen omega 3 zit er niet in. Wel eens geprobeerd? Ps ben maar een gewone huisvrouw hoor, wil absoluut geen reclame maken;)) is mijn ervaring. Veel groetjes Carola

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *