Review Greensweet-stevia druppels PINDA

Ik maak er geen geheim van dat ik groot fan ben van de druppels van GREENSWEET-stevia. Het zijn tot dusver de enige druppels die ik kon vinden die werkelijk puur en natuurlijk zijn gebleven. Er zijn inmiddels ontzettend veel stevia druppels ( vloeibaar) op de markt. Met heel veel smaakkeuzes. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een smaakje in druppel-vorm. Dit is dan ook erg gemakkelijk. Dankzij “ natuurlijke aroma’s” kunnen we zelfs een drol een heerlijk smaakje geven. Daarnaast worden er in heel veel varianten natriumzouten en sorbaten gebruikt. Dit maakt iets wel suikervrij, maar niet persé meteen zoveel gezonder. Bovendien kan het zuren geven wat een zeer slechte invloed heeft op ons gebit. 

Greensweet-stevia werkt als enige ( tot zover ik weet) met NATUURLIJKE EXTRACTEN. Dit betekent, dat een aardbei-variant bijvoorbeeld wordt verrijkt met pure aardbeipulp. En dat chocolade afkomstig is van cacaobonen. In mijn uitgebreide artikel kun je alles lezen over deze unieke druppels. KLIK HIER
Greensweet stevia heeft dan ook geen fantasie smaken in hun assortiment. Geen salted karamel, geen pumpkin-spice, geen colasmaak….Deze worden gemaakt met aroma’s. Iedere smaak bij Greensweet-stevia is van natuurlijke komaf, middels een natuurlijk extract. Daarnaast vinden we gezuiverd water, vitamine C en plantaardige glycerine, naast de zuivere steviolglycosiden. Geen rare natrium-goedjes en/of sorbaten, geen chemische additieven. Dit zorgt ervoor dat de druppels ook niet zuur zijn, en dus veilig zijn voor het gebit. Daarover later meer.
Greensweet-stevia groeit. En daarmee breiden ze ook hun assortiment steeds meer uit. Onlangs is er een nieuwe smaak verschenen waar ik persoonlijk er benieuwd naar was: PINDA. Ik kreeg twee flesjes gratis toegestuurd om te reviewen.
IMG_1600

WAT IS HET?

De nieuwe PINDA smaak bevat net als alle andere smaken 2% pinda. Daarnaast bestaan de druppels uit steviolglycosiden ( 95%) , gezuiverd water, vitamine C, en plantaardige glycerine.
Als je last hebt van een pinda-allergie, zijn deze druppels helaas niet geschikt voor je omdat ze 2% pinda bevatten. Ben je licht overgevoelig voor pinda’s dan zou je dit kunnen proberen. Pinda’s zijn gezond, en lekker. Je kunt je dus afvragen waarom er nu een pinda-druppel is verschenen. Pinda’s zijn inderdaad erg gezond, maar ook rijk aan ( verzadigde) vetten. Bij een teveel aan inname kan dit ongezonde vormen aannemen. . Ben je dol op pinda’s, dan zijn deze druppels een mooie gulden middenweg. De smaak is echt pinda. Daarnaast kun je met deze druppels heerlijke pinda-drank maken, je kunt er pindasaus mee maken zonder pinda’s, en je kunt er perfect mee bakken. Het geeft al je baksels een heerlijke pinda-smaak zonder dat er maar één pinda aan te pas komt. Bijzonder.

IMG_1597

VEILIG VOOR HET GEBIT

Onlangs kwam in het nieuws dat vrijwel alle sappen, frisdranken en limonadesiropen, ook suikervrije, zeer slecht zijn voor het gebit. De meeste dranken bevatten enorm veel zuren. Deze kunnen zijn toegevoegd middels citroenzuren of sorbaten. Maar ook van nature aanwezig zijn d.m.v fruitsappen en concentraten. Ik had het eerder al over de ( kalium) sorbaten die we in erg veel druppels tegenkomen.
IMG_1628      IMG_1627
In dit flesje stevia druppels vinden we kaliumsorbaat en ascorbinezuur. Dit vormt samen een zure omgeving, wat slecht is voor het gebit. Je kunt vaak aan het flesje zelf zien hoe erg dit uit kan slaan. De halzen van deze flesjes slaan na openen vaak wit uit. Dit gebeurt ook in onze monden, waardoor het een aanslag kan vormen op het tandglazuur. Je kunt dus aardig bedrogen uitkomen als je denkt een gezond drankje voor jezelf en je gezin te hebben gevonden, omdat het immers suikervrij is. Ook onder gezonde, suikervrije dranken zitten enorme verschillen. Greensweet druppels bevatten geen zuren en sorbaten. Dit maakt het een tandvriendelijk product. Bovendien heeft zuivere steviolglycoside een gunstige invloed op ons gebit en tandvlees.
IMG_1731

DE TEST

Ik heb de pinda-druppels meerdere keren getest. De eerste was uiteraard het meest voor de hand liggende: in water, als drank. Dit smaakt echt heerlijk. Ik heb in een klein flesje ongeveer 5 druppels gebruikt, dat was ruim voldoende. Echt lekker. Zeker gekoeld smaakt deze pinda-drank verrukkelijk. Goede pindasmaak.
IMG_1622 IMG_1621
De tweede test waren pinda-spijsballetjes. Dit maak je van 125 gram amandelmeel, een eiwit, en 10 druppels pinda. Dit roer je door elkaar en draai er balletjes van. Rol ze vervolgens door een beetje erythritol suiker. Verrukkelijke smaak!
IMG_1624 IMG_1623
De derde test waren soft-koeken. Pureer daarvoor 3 grote bananen, en roer daar 15-18 druppels pinda stevia doorheen, 225 gram zonnebloempitten en 100 gram lijnzaad. Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier, schep grote bergjes op de bakplaat en bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen. Resultaat: onweerstaanbare zachte koeken! Met een aanwezige pindasmaak.

WAT VIND IK ERVAN?

Verrassende smaak. Erg fijn voor pinda-lovers die ook graag op hun gewicht willen letten. Je kunt er verrassend lekkere dranken mee maken. De druppels gedragen zich ook goed in baksels. Fijne aanvulling op het assortiment aan natuurlijke smaken.
Een flesje bevat 50 ml en kost 9,95. Te bestellen via deze bestellink. Tijdelijk ter introductie 8,95 ( Februari 2018)
Notificatie: ik kreeg twee flesjes gratis toegestuurd om te beoordelen. Er zijn geen verdere inkomsten noch commercie mee gemoeid. Dit review is op eigen initiatief en ervaringen geschreven, onafhankelijk. 

OPGELET!!!!!

Ik mag van greensweet-stevia maar liefst 20% korting geven op ( …let op..) HET GEHELE ASSORTIMENT VAN GREENSWEET met uitzondering van boeken. Wil je dus deze nieuwe smaak uitproberen, kun je dit super voordelig proberen, maar ook andere smaken uitproberen! Zolang de voorraad strekt. Gebruik de kortingscode Monique ( met hoofdletter M de rest in kleine letters)  Ga naar de webshop van greensweet door hier te klikken.

3 Reacties op “Review Greensweet-stevia druppels PINDA

 1. Dank je wel voor de duidelijke uitleg
  Ik heb echter de vraag of de gewone Stevia tabletjes van dit merk geen nare bijsmaak hebben.
  Ik heb er al zoveel geprobeerd dat ik nogal sceptisch ben geworden.
  Zou je mij informatie kunnen geven hierover?
  Bij voorbaat dank.

  • in mijn eigen ervaringen nkiet, maar ik gebruik ze niet dagelijks. Gewoon proberen lijkt me. Succes!

 2. Hoi Moniek
  ik heb eindelijk eens een paar flesjes gekocht

  ik vraag me alleen af of ik nu zo’n kluns ben…hoe maak ik dat flesje open…hoe laat ik het druppelen..ik heb maar een gaatje in het zachte deel geprikt net als in een speen maar dat kan ik niet afsluiten en het druppelt ook niet handig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *