Review Healthbox by Juglen Zwaan

We kunnen er niet meer omheen. De vele food-boxen, groente-kisten en “ fresh-boxen” are here to stay. Er is onlangs weer eentje aan toegevoegd, de HEALTHBOX. Dit lijkt een soort tegenhanger op alle bestaande boxen die vaak vol pakjes en zakjes zitten. Maar een healthbox heeft nog veel meer uitzonderlijks. Ze bevatten ook non food producten. 

Mijn zeer gewaardeerde collega’s Ralph Moorman en Juglen Zwaan zijn de twee eersten, die de healthbox mochten introduceren. Zij zijn zeer selectief en kritisch op zoek gegaan naar producten, die voor hen een enorme meerwaarde hebben. Juglen heeft mij gevraagd zijn healthbox te reviewen en stuurde mij er eentje toe. Daar ben ik direct mee aan de slag gegaan! 

SAM_0884

WAT IS EEN HEALTHBOX?

De health box is een doos vol met gezonde producten, supplementen, verzorgingsproducten, boeken, en bijzondere producten die we niet zo snel tegenkomen in de biowinkel. De healthbox is opgericht “ met een missie” zoals we op www.healthbox.nl kunnen lezen. Met een maandelijks nieuw aanbod willen de mensen achter deze healthbox Nederland een beetje gezonder maken. De box wordt maandelijks ververst. Je vindt er o.a duurzame, meest biologische producten in terug, maar ook natuurlijke verzorging en sport gadgets. Op deze manier kan de consument op een leuke, voordelige manier kennis maken met deze producten. Vele leveranciers nemen deel aan deze missie. 

De eerste twee boxen zijn samengesteld door Ralph Moorman en Juglen Zwaan, twee zeer bevlogen mensen op gebied van gezonde voeding. Zij hebben ieder hun eigen grote favorieten in één box gestopt. Omdat vrij veel producten behoorlijk aan de prijs zitten, geeft het de consument met de gewone beurs ook een platform om dit eens voordelig te gaan uitproberen. 

Het werkt volgens de website als volgt: 

Healthbox is een abonnementsvorm waarbij abonnees maandelijks nieuwe & interessante fulls size producten thuisbezorgd krijgen zoals vitamines, gezonde voeding, natuurlijke verzorging en sport gadgets. Healthbox informeert en inspireert de abonnees over nieuwe producten en merken. Naast het abonnement kun je ook afzonderlijk boxen bestellen. Je hoeft je dus niet te abonneren. Abonneer je je, dan zit je wel een jaar lang vast aan dit abonnement. Pas na een jaar kun je maandelijks afzeggen. Een abonnement levert voordeel op. Je betaalt dan elke twee maanden 34,95 per box. Bestel je afzonderlijk een box, kost dat je 44.95. 

SAM_0881

DE BOX VAN JUGLEN

Juglen stuurde mij zijn box toe en ik ben meteen gaan “ ontboxen”. Het geeft je echt een cadeau-gevoel, de box is heel netjes verzorgd en met aandacht en zorg ingepakt. Glas is bijvoorbeeld goed verpakt in bubbeltjes-plastic, en de openliggende tussendelen zijn leuk opgevuld met zwarte confetti. Alles is tevens verpakt in een luxe papier. Het gaf mij echt een cadeau-gevoel. En dat gevoel bleef ik houden, naarmate ik de box verder ging “ ontleden” 😉 Het was een groot feest! Het zijn allemaal producten waar ik blij van word. Al heb ik zo mijn kanttekeningen bij sommige producten. Wat zit er allemaal in?

– Biologische olijfolie

– Pure gezichtsolie

– Keltisch zeezout met zeewier ( in glazen zoutmolen) 

– een potje spirulina tabletten

– een potje kokosolie

– een pakje omega -3 capsules

– “ de Boodschappencoach” van Ralph Moorman

– een zakje kurkuma

– een pak soba boekweit/quinoa noedels

– een flesje magnesiumspray

– een reep pure chocolade

– een pakje venkelthee

– een zak zeewierpasta

Aardig wat dus! 13 producten, en dat voor 35 euro…..Een aantal producten kende ik al.  Sommigen had ik eerder gebruikt. Maar er zaten ook een hoop nieuwe producten bij voor mij. Ik ben een aantal gaan testen.

71QyN81ztWL._SY450_

TESTA OMEGA 3

Op dit moment ben ik bezig met een grote omega-3 visolie-test. Ik ben al maanden op weg. Ik test diverse merken visolie uit ( mezelf als proefkomijn opofferend) en beoordeel deze later in een zeer uitgebreid artikel. Ik ben direct met de testa omega-3 aan de slag gegaan uit de box. Het is een strip met 15 capsules. Fijn detail: het is geschikt voor veganisten! Deze capsules zijn geheel plantaardig, en bevatten de lange keten omega vetzuren ( EPA en DHA) Ik slik ze nu enkele dagen en ik ervaar gelukkig geen vissmaak, of vieze “ vis-oprispingen” wat ik meest bezwaarlijk vind aan al die visolie-capsules. Ze zijn ook niet zo groot. Wat prettiger is met wegslikken 😉 

IMG_0619

VITALIS SPIRULINA

Ik gebruik regelmatig de spyrulysat ampullen van Breizh Import, als ik weer even voel dat ik wat extra’s nodig heb. Vroeger slikte ik jarenlang algentabletten van het merk Marcus Rohrer. Dat was in de jaren negentig zo’n beetje de koploper, op gebied van zeewieren en algen. Ik slik spirulina met name vanwege de belangrijke voedingsstof chlorofyl. De ampullen van Breizh Import zijn uiteraard het meest zuiverste wat je kunt vinden, maar een prijzig verhaaltje. Dan is zo’n potje spirulina tabletten van 10 euro een erg fijne gulden middenweg. Ik heb de ampullen voorlopig even in de kast gezet, en ben al enkele dagen bezig aan deze tabletten. Ze zijn fijn om in te nemen, ze hebben ( voor mij dan, ik vind spirulina geen vervelende smaak hebben) geen vieze smaak en geen nasmaak en oprispingen. Zeker gezien de zeer lieve prijs vind ik dit absoluut een blijvertje. 

SAM_7628

ORIGINAL SUPERFOODS KURKUMA

Ik drink al jaren trouw iedere morgen een glas kurkuma-water bij mijn ontbijt. Ik meng een flinke eetlepel kurkuma, wat ik in een grote glazen pot heb vermengd met zwarte peper,  met wat water en sla dit in één keer achterover. Daar moet je inderdaad best tegenkunnen 😉 Maar na al die jaren ben ik het zo gewend geraakt dat ik het af en toe best lekker ben gaan vinden.  Ik maak ook wekelijks Golden Milk., Dit drankje drink ik ook al jaren. Belangrijk is, dat je kiest voor kurkuma LONGA. Deze soort bevat de meeste curcumine. Ik koop mijn kurkuma altijd biologisch in de biowinkel.  Fijn, dat deze kurkuma ook van biologische afkomst is en de LONGA betreft. De zak is in de glazen pot gegaan 😉  En ik heb er Golden Milk van gemaakt. De smaak is precies hetzelfde als mijn eigen merk kurkuma, overigens. 

SAM_0895

SEA MORE ZEEWIERPASTA

Dit product kon ik al. Sterker: ik gebruik het regelmatig! Ik snap deze keuze van Juglen dus maar al te goed! Ik gebruik de pasta veelzijdig. Door lunch-salades, bij mijn avondmaaltje, maar ik bak er ook soms mee. Zoals deze heerlijke zeewierpasta-portobella’s met geitenkaas. Je maakt ze super-eenvoudig: verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Boen de ( biologische) portobella’s ( ik heb er twee gebruikt) schoon. Vul ze royaal met gekookte zeewierpasta en brokkel er wat biologische geitenkaas overheen. Even in de oven de kaas laten smelten ( gemiddeld 5 minuutjes) en smullen maar!

SAM_0924

Je kunt deze zeewierpasta gewoon als groente eten. Het past overal bij. Verkrijgbaar bij veel AH filialen en via internet. Wat vind ik van de smaak? Tja, ook hier geldt, dat je zeewier moet kunnen waarderen, want de smaak is best een unieke. Ik vind zeewier niet vies, en daarom vind ik deze zeewier-pasta echt erg lekker. Het heeft een zilte, zoute zeesmaak, maar blijft niet uren nahangen in je mond. 

IMG_0617

TEE FEE VENKELTHEE

Ik ben dol op verse venkel. Dit staat bij mij dagelijks op mijn menu. Ik eet iedere dag meer dan een kilo verse gestoomde/gekookte/rauwe groente. Iedere dag weer een feest, want ik eet gemiddeld vier/zes verschillende soorten. Venkel heeft een heerlijke anijs-smaak, en laat anijs nu één van mijn meest favoriete smaken van moeder-natuur wezen! Ik was dus best benieuwd naar deze thee. Maar om heel eerlijk te blijven vond ik hem niet lekker…..De smaak vond ik zeer heftig en bleef lang vind zweven in mijn mond. Ik heb uiteindelijk zelfs even mijn mond gespoeld, omdat ik het een beetje vervelend begon te vinden. Ik vond dit helaas geen succes. Behoorlijk heftig, en de geur is dat ook overigens. 

SAM_0891

ANANDA CHOCOLADE

Ik had toevallig net mijn artikel over pure chocolade afgerond, waarin ik ook deze Ananda chocolade heb meegenomen. Enkele varianten zijn namelijk gezoet met bananen vlokken wat ik een beter alternatief vind dat andere suikers. Helaas zijn vrijwel alle andere varianten gezoet met een overzoet ( Panela) wat ook gewoon neerkomt op suiker. Het cacaogehalte van deze repen liggen tussen de 70 en 80%. De variant die is gezoet met de bananen vlokken heet “ bye bye sugar”. Deze zat jammergenoeg niet in de healthbox, wat ik een gemiste kans vind. Ik denk dat het juist top zou zijn geweest mensen met deze vorm van zoeten kennis te laten maken. De reep die in de healthbox zit heet “ chia chic”. Een reep van 70% cacao ( Uit Equador) en verrijkt met chiazaad. Het is gezoet met panela, ook wel ongeraffineerde rietsuiker. Dat vind ik een misser. Het maakt de reep onnodig rijker aan suikers. Ik had liever gezien, dat de reep zou bestaan uit 99% cacao….maar goed. Verder is de samenstelling van deze repen uitmuntend te noemen. De smaak is super. Zeker als je van pure chocolade houdt, zoals ik. De reep is dus wel op gekomen, maar ik heb er zelf voor dit review een blokje van gesnoept, omdat ik last van mijn maag krijg van rietsuiker. 

SAM_0893

SQUALAN PURE GEZICHTSOLIE

Hoe gek dit ook klinkt voor mij, naar dit product was ik meest nieuwsgierig. Ik ben gezegend met jonge genen, en heb op mijn 47 ste nog geen echt zichtbare rimpels en mijn huid is gaaf. Een geschenk. Maar mijn huid is wel snel droog en gevoelig. Ik gebruik ook qua uiterlijke verzorging geen meuk. Alles biologisch en meukvrij. Mijn deo maak ik zelf, en ik maak ook vaak mijn eigen luchtverfrissers. Ik heb een grote pot DE WITTE PAREL kokosolie in mijn badkamer staan waar ik mijn hele lijf van top tot teen mee insmeer. Werkt perfect. Ik hanteer de regel “ alles wat je ook kunt eten, smeer ik op mijn lijf”. 

Gezichtscrème is bij mij echter al jaren best een dingetje. Ik heb steeds andere potjes om uit te proberen, omdat ik nooit echt tevreden ben. Ik heb nu een potje alloe vera crème,maar ook deze crème bevalt me niet zo. Dus kwam dit flesje olie als geroepen. Ik ben nu een paar dagen bezig met smeren en….het bevalt me meer dan supergoed! Waar ik aanvankelijk bang voor was, bleef uit, het gaf geen olie-achtige waas over je huid, omdat het direct intrekt. Het heeft geen echte geur, wat ik ook fijn vind. Je kunt de olie ook erg goed doseren dankzij het pompje. Ik spuit het direct op mijn gezicht en raak het met mijn vingers zo min mogelijk aan, ik klop het in mijn huid. Ik merk daadwerkelijk verschil. Mijn huid is echt minder droog ( op de bekende droge zones) en ik heb totaal geen last van overgevoeligheid-reacties. Wat een topper! En wat een onwijs fijn product om te kunnen uitproberen dankzij deze box. Goede keuze van Juglen, ik ben er blij mee! 

SAM_0882

VOORDELEN EN NADELEN 

Ik vind deze healthbox van Juglen zeer fijn gesorteerd. Je kunt het nu eenmaal niet altijd met alles eens zijn. En dat is meteen ook het minpunt van deze health-boxen. Je zal altijd wel wat producten tegenkomen waar je niets mee hebt, of die jou niet bevallen. Dit betekent in het geval van de box van Juglen niet dat het van mindere kwaliteit is. Wat ik leuk vind aan deze boxen is dat je wat kunt uitproberen. Ik zou bijvoorbeeld, vanwege de prijs ( 59 euro!!) de gezichtsolie nooit hebben gekocht. Dat vind ik te duur, voor het risico te nemen dat dit flesje ook bij alle andere miskopen terecht komt. 

De minste producten vond ik dus die venkelthee en ook vond ik het boekje van Ralph Moorman jammer, omdat ik deze al had 😉 Ik had sneller iets van Juglen zelf verwacht. Toppers uit deze box zijn de gezichtsolie, het zoutmolentje, en de omega 3 capsules. Het zoutmolentje gebruik ik al langere tijd dagelijks, en ik vind het super dat veel andere mensen ook kennis kunnen maken met dit unieke product!  Ik vond het aanbod zeer variërend en ook producten, waar we echt iets aan hebben. De box smaakt in elk geval naar meer! 

HEALTH BOX BY JUGLEN ZWAAN kun je bestellen via www.healthbox.nl  De box kost los 44,95 en als je je een jaar abonneert, 34.95 per twee maanden. 

4 Reacties op “Review Healthbox by Juglen Zwaan

 1. Goede review Monique.
  Dat het een tweemaandelijks gebeuren is wist ik niet. Weer superfijne producten deze keer!

 2. Lieve Monique, heel veel dank voor wie je bent en wat je doet. Dankzij jou kan ik en velen met mij de echte gezonde bomen weer door het bos zien. Wat een geweldig mens ben je met zoveel ervaringen en heldere uitleg van alles!

  Zo blij dat jij er bent en dat je dit prachtige en zeer waardevolle werk en research doet!

  Keep up the good work!!

  Lieve groetjes Marjolein Raven

 3. Ik zou niemand meer aanraden om nog een Healthbox te bestellen.
  Ze schrijven wel het geld af, maar leveren de boxen vervolgens niet.
  Als je ze mailt of via FB contact zoekt krijg je geen reactie en ik voel me heel eerlijk gezegd opgelicht door ze!

  Eerste boxen waren inderdaad goed en werden op tijd geleverd, maar dit jaar 4 boxen betaald en slechts 2 ontvangen, dus als jullie er geen deel aan willen dat er meer slachtoffers vallen van Healthbox zou ik zeggen haal de review eraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *