Review INIKA ” brow-perfector” voor mooiere, vollere en gezonde wenkbrauwen

Ik heb van nature nogal “ borstelige” wenkbrauwen. Daar ben ik best blij mee. Ik hou ze wel in bedwang, omdat ik grote plukken boven je ogen ook geen gezicht vind, maar een beetje gestylde volle wenkbrauwen is best een schoonheidsideaal, en ik heb ze van moeder natuur. Eens in de zoveel tijd laat ik ze met een touw-techniek epileren, geen pretje, want dat is behoorlijk pijnlijk. Maar het geeft de mooiste resultaten. Tussen deze pijnlijke uitstapjes door probeer ik mijn wenkbrauwen zelf bij te houden. Steeds even wat haartjes wegtrekken ( AUW! ) om zo het “ boogje” in shape te houden tot het punt dat het weer hard nodig is om de boel weer te laten “ trekken”. 

Er zijn inmiddels talloze “ hulpmiddelen” om minder vol bedeelde wenkbrauwen op te vullen of bij te tekenen. Er bestaat ook zoiets als een permanente behandeling, maar dat is meer bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld vanwege ziekte en / of een chemokuur hun wenkbrauwen zijn verloren. Hartstikke mooi, dat dit er is. Want wenkbrauwen zijn belangrijker dan je wellicht zult denken voor je uitstraling en hoe je op een ander overkomt.
Het geeft de expressie aan je gezicht. Hou maar eens je handen voor je wenkbrauwen en kijk naar jezelf in de spiegel…..Het geeft je gezicht een totaal andere uitdrukking. Ook de vorm is zeer belangrijk, dat moet bij je gezicht passen. Ooit had een dame met touw teveel van mijn wenkbrauwen weg geplukt, ik hield twee rare streepjes boven mijn ogen over. Ik werd dol van de mensen die mij hierop aanspraken. “ wat heb je rare streepjes boven je ogen? “ Ik was blij dat de boel weer was aangegroeid. Mijn gezicht wordt dus duidelijk gevormd en “ gedragen” door mijn volle borstelige wenkbrauwen.
Het nadeel met vollere, borstelige wenkbrauwen is dat het zijn eigen weg gaat. En het soms van hot naar her springt. Ik probeer het dan wat in toom te houden met een wenkbrauw-borsteltje, maar dat haalt eigenlijk niet veel uit. Ik was daarom heel erg nieuwsgierig, toen Suzanne van www.biocareonloine.nl mij een nieuwe oplossing toestuurde van mijn grote favoriete merk INIKA. Ze vond dit “ echt wat voor mij” en vertelde, dat ik het maar eens moest gaan uitproberen. Nou okay, dat laat ik mij natuurlijk geen tweede keer zeggen.

WAT IS HET?

Ik kreeg een BROW PERFECTOR thuisgestuurd, van het merk INIKA. Wat mij betreft het enige echte merk waar ik wat betreft make up tegen kan. Ik ben een groot fan. Met een extreem overgevoelige huid ben je echt blij als je eindelijk iets hebt gevonden waar je huid niet meteen op reageert. Of dat mijn ogen er zowat uit vallen van ellende als je mascara opdoet. INIKA is in 2006 ontstaan en is sindsdien op de markt gezet als een zeer vertouwelijk biologisch en vegan make-up merk. Een pionier in biologische make-up

met gezonde ingredienten die goed zijn voor mens en dier. Kwaliteit is het belangrijkste. Alle ingredienten zijn etisch verantwoord, natuurlijk en vervaardigd van botanicals en mineralen.
INIKA is een australisch merk, met AWARD winnende producten, geliefd door vrouwen van over de gehele wereld.De producten van Inika zijn gecertifieerd biologisch, 100% natuurlijk, op basis van mineralen, vegan, cruelty free en gifvrij!. De filosofie van Inika is

dat zij uitsluitend de meest prachtige, gezonde, high end make-up producten willen creeren voor een natuurlijke uitstraling. Beauty komt voort uit gezondheid, vind INIKA.
Mooi zijn is meer dan alleen maar hoe je eruit ziet. Het is holistisch, van de voeding die jij consumeert tot de zuurstof die jij in ademt. INIKA omschrijft het als volgt:
“Met INIKA, kun jij met veel zelfvertrouwen de dag beginnen, jezelf blijven, op je best zijn zonder enige compromis te moeten stellen.
De boodschap mag duidelijk zijn, de belofte van Inika is simpel.  Het gehele assortiment van Inika is gezond en veilig. Mooi is gezond! “
Klinkt goed en veelbelovend. Hoe zit het met de ingrediënten?  Voor zover ik kan zien, zien deze er prima uit. Ze bevatten:
 • Geen petro chemicalien, syntetische substanties of minerale olien
 • Geen dierlijke ingredienten en geheel veganistisch
 • Geen talk of bleek oxychloride
 • Geen parabenen
 • Geen syntetische geuren en kleuren
 • Geen gluten of lactose
 • Geen polyethyene glycol (PEG)
 • Geen polysorbate 20
 • Geen sulfaten (SLS, Sodium Coco Sulfate, Ammonium Lauryl Sulphate
INIKA beweert 100% veganistisch te zijn. Dat is zeker voor de groter groeiende groep veganisten een fijne bijkomstigheid. Veel natuurlijke en biologische merken werken bijvoorbeeld wel met bijenwas.
Ik heb inmiddels een bonte verzameling aan INIKA producten, en ik gebruik deze zonder enige problemen iedere dag. Voor mij HET bewijs, dat de producten van INIKA inderdaad 100% meukvrij zijn. 
 
Terug naar de BROW PERFECTOR ( wenkbrauw-perfectioneren )  Dit is ook zo’n 100% meukvrij product, geschikt voor veganisten. Het is bedoeld voor iedere wenkbrauw te perfectioneren, dus niet alleen vollere, of borstelige. Maar ook dunne of zeer onopvallende wenkbrauwen kunnen dankzij deze brow-perfector zeer mooi worden opgevuld en geshaped in een handomdraai.  Want daar zit ook veel voordeel: het gemak. Natuurlijk kennen we de vele poeders en potloden om je wenkbrauwen in te tekenen, maar naast vrij on-natuurlijk kan het ook behoorlijk tijdrovend zijn. Stel, dat je iedere morgen op tijd op je werk moet zijn, en je zeker 10-15 minuten kwijt bent aan alleen al het bij-shapen en intekenen van je wenkbrauwen….je werkgever zal daar niet blij mee zijn. Met deze BP ( even afgekort ) ben je met enkel een paar “ halen” over je wenkbrauwen klaar. Met een paar enkele streken bereik je een mooie vorm, een vollere wenkbrauw en een mooie kleur. Het borsteltje is tweezijdig. Hierdoor worden de 100% natuurlijke oliën en wassen mooi verdeeld en fixeert de BP de wenkbrauw-haartjes zorgvuldig. Door het zachtjes door je wenkbrauwen te strijken, verdeelt het pigment zich razendsnel. De vezels plakken aan elke wenkbrauw-haartje, en geeft zo de dikkere, weelderige look. Je zet het ( goed schoon afgeveegde) borsteltje zeer gemakkelijk aan op de haartjes. Binnen nog geen minuut is je wenkbrauw prachtig opgevuld en in shape. 
 
 De ingrediënten zijn van biologische afkomst en 100 % natuurlijk. Wat zit er allemaal in?
 
– zonnebloem olie
– glycerine op basis van kokosolie
– olijfolie
– joboba olie
– carnauba wax
– bamboe poeder-extract
– magnolia extract
– fruit- extracten
– acacia Senegal Wax
 
Allemaal prachtige ingrediënten die erg verzorgend werken. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar. Ik kreeg de “ walnoot” kleur thuisgestuurd. Er zijn nog twee kleuren verkrijgbaar: berk en espresso. De BP kost € 26,50. Geen goedkoop grapje, maar je doet er echt oneindig lang mee. Je haalt het er dus dubbel en dwars uit. 

DE TEST

Ik moet eigenlijk weer even mijn wenkbrauwen laten bij-plukken……ze zijn nu best een beetje te grof. Maar dat drukt de pret niet om deze BP uit te proberen. Ik heb het borsteltje goed afgeveegd in het kokertje. Dit wordt geadviseerd om zo te grote klonten in je wenkbrauw-haartjes te voorkomen. Het borsteltje ligt erg prettig in de hand. Je zet het er een beetje schuin op, zodat je mooie streken kunt maken over je hele wenkbrauw. Ik werk van binnen naar buiten, dus ik begin bij mijn neus. 
De haren gaan direct mee met het borsteltje waardoor de wenkbrauw een prachtige kleur en vorm aanneemt. En dat binnen nog geen minuutje per wenkbrauw!
Ik ben blij verrast met het resultaat. Mijn wenkbrauwen springen er echt uit, en geeft mijn gezicht een andere uitdrukking. Super! 
Ik vind de gebruiksvriendelijkheid ook geweldig. Het is werkelijk een fluitje van een cent om het op te brengen. En de wenkbrauwen schieten meteen n de plooi. Ik heb er een hele dag plezier van gehad. Ook na het drogen blijven de wenkbrauwen perfect in model. 

VOOR / NADELEN?

Het enige nadeel vind ik de pittige prijs. Dat is altijd zo jammer met dit soort prachtige producten. Ze zijn nooit goedkoop. Maar het is zeker het afwegen waard. En onthoud dat je er echt ontzettend lang mee doet 9 bij normaal gebruik ) 
Verder alleen maar voordelen, ik heb er weer een aanwinst bij in mijn INIKA collectie! Mijn huid reageert niet, blijft kalm en geeft geen enkele uitslag, zoals ik eigenlijk van INIKA gewend ben. 

WAAR TE KOOP / BESTELLEN?

Je kunt de gehele collectie ( waaronder dus ook deze brow-perfector ) van INIKA bestellen via de leverancier van INIKA in de Benelux: www.biocareonline.nl  De brood-perfector kost € 28,50 en is er in de kleuren WALNOOT, BERK en ESPRESSO. Wil je graag wat advies over welke kleur het beste bij jou past? Neem dan even contact op met de klantenservice van www.biocareonline.nl. Je vindt daar deskundig advies. KLIK HIER om te bestellen.
Notificatie: ik kreeg de brood-perfector gratis thuisgestuurd voor dit review. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, en er zijn geen enkele inkomsten, ook niet via kortingsacties. Het review is vrijblijvend en op eigen initiatief geschreven. 

KORTINGSACTIE!

Ben je enthousiast geworden? Vanaf 17Juli 2019 tot 22 Juli 2019 mag ik een korting geven van maar liefst 20% !

 • korting is geldig vanaf  17 Juli tot 22 Juli 2019
 • alleen geldig met kortingscode ” brow25″
 • zolang de voorraden strekkend zijn, geldig voor alle kleuren
 • lukt het bestellen niet? Neem dan contact op met de klantenservice van www.biocareonline.nl

KLIK HIER om te bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *