Review INIKA long lash vegan mascara + mega korting!!!!!

Een poosje geleden reviewde ik een mascara van GREEN PEOPLE, en ik vertelde hoe vreselijk blij en gelukkig ik was, om eindelijk een mascara te hebben gevonden waar ik geen last van kreeg. Dit is nog steeds zo, maar…de mascara had één klein nadeeltje: het was niet vegan. Het bevat bijenwas. Dit was voor velen best een domper, dat bleek uit de vele reacties. Er zijn ogenschijnlijk erg veel veganisten die met dezelfde problemen kampen als ik betreft make -up, gevoeligheid en het aandeel in dierlijke ingrediënten in veel ( ook natuurlijke) make-up. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een mascara die aan ALLE eisen voldeed. Bestaat deze?  Kan het nog beter? 

100% NATUURLIJK

Tussen 100% natuurlijk en 100% natuurlijk zitten erg grote verschillen, niet alleen in ons voedsel, maar ook op gebied van natuurlijke cosmetica. Er zijn maar weinig fabrikanten die volledig 100% puur en natuurlijk zijn. Laat staan 100% biologisch. Als we naar het hoogst haalbare kijken, zou de cosmetica 100% puur, biologisch, zuiver en vrij van dierlijke ingrediënten moeten zijn, maar eigenlijk komt dit dus zelden voor omdat veel verzorgingsproducten en make-up bepaalde ingrediënten nodig heeft om iets verkoopbaar te maken ( ook wettelijk gezien) Kiest een fabrikant dus voor de moeilijkste weg, dan kiest deze voor 100% zuiver, puur, natuurlijk, en biologisch. Dit is naast onwijs moeilijk ook een risico in een wereld vol make up. Toch zijn er enkele fabrikanten die dit aandurven en het ook daadwerkelijk lukt om door te breken. Zo’n merk is INIKA.

WAT IS INIKA?

INIKA is in 2006 ontstaan en is sindsdien op de markt gezet als een zeer vertouwelijk biologisch en vegan make-up merk. Een pionier in biologische make-up
met gezonde ingredienten die goed zijn voor mens en dier. Kwaliteit is het belangrijkste. Alle ingredienten zijn etisch verantwoord, natuurlijk en vervaardigd van botanicals en mineralen.
INIKA is een australisch merk, met AWARD winnende producten, geliefd door vrouwen van over de gehele wereld.De producten van Inika zijn gecertifieerd biologisch, 100% natuurlijk, op basis van mineralen, vegan, cruelty free en gifvrij!. De filosofie van Inika is
dat zij uitsluitend de meest prachtige, gezonde, high end make-up producten willen creeren voor een natuurlijke uitstraling. Beauty komt voort uit gezondheid, vindt INIKA.
“Mooi zijn is meer dan alleen maar hoe je eruit ziet. Het is holistisch, van de voeding die jij consumeert tot de zuurstof die jij in ademt” . INIKA omschrijft het als volgt:
“Met INIKA, kun jij met veel zelfvertrouwen de dag beginnen, jezelf blijven, op je best zijn zonder enige compromis te moeten stellen.
De boodschap mag duidelijk zijn, de belofte van Inika is simpel.  Het gehele assortiment van Inika is gezond en veilig. Mooi is gezond! “
Klinkt goed en veelbelovend. Hoe zit het met de ingrediënten?  Voor zover ik kan zien, zien deze er prima uit. Ze bevatten:
 • Geen petro chemicalien, syntetische substanties of minerale olien
 • Geen dierlijke ingredienten en geheel veganistisch
 • Geen talk of bleek oxychloride
 • Geen parabenen
 • Geen syntetische geuren en kleuren
 • Geen gluten of lactose
 • Geen polyethyene glycol (PEG)
 • Geen polysorbate 20
 • Geen sulfaten (SLS, Sodium Coco Sulfate, Ammonium Lauryl Sulphate
INIKA beweert 100% veganistisch te zijn. Dat is zeker voor de groter groeiende groep veganisten een fijne bijkomstigheid. Veel natuurlijke en biologische merken werken bijvoorbeeld wel met bijenwas.
IMG_2208

INIKA LONG LASH MASCARA

Ik heb www.biocareonline.nl weer benaderd. Zij zijn in de Benelux de leverancier van dit prachtige merk. Suzanne Smal,de drijvende kracht achter deze waanzinnige webwinkel vertelde mij, dat zij een top-mascara in haar assortiment heeft: de INIKA LONG LASH. Ze heeft mij een mascara toegestuurd, en ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. Overigens is de website van biocareonline onlangs vernieuwd. En bestaan ze 5 jaar! Dat vraagt om een feestje! Later meer! 😉

Schermafbeelding 2018-07-06 om 02.50.28
 

Maar eerst even terug naar deze mascara. Ik was uiteraard erg benieuwd, of deze mascara net zo top is als mijn GP mascara waar ik inmiddels verknocht aan ben geraakt. Als je jarenlang geen mascara hebt kunnen ( ver) dragen, dan is het iedere dag weer een feestje om het wel te kunnen zonder dat je ogen er zowat uit rollen van ellende. Ik was daarom enorm nieuwsgierig. 

Deze mascara heeft om te beginnen een unieke formule, waardoor de mascara niet klontert. Deze mascara is absoluut 100% biologisch en veganistisch. Het bestaat uit uitsluitend plantaardige ingrediënten. Daarnaast is hij halal en 100% diervriendelijk. Het bevat minerale pigmenten waardoor deze mascara een rijke long-lastig-formule heeft gekregen. Het blijft volgens INIKA daarom ook echt de hele dag goed zitten. Je kunt meerdere laagjes aanbrengen. De formule zorgt er ook voor dat je wimpers meer volume krijgen en niet aan elkaar gaan plakken. Klinkt allemaal meer dan perfect! We gaan hem testen!

IMG_4282
 

Biocare had een goede tip. Door de borstel in de huls “ te pompen” ( dat doe….deed ik ook!) droogt een mascara veel sneller uit! Dit komt, omdat je lucht in de huls pompt. Als je de borstel met wat ronddraaiende bewegingen door de huls haalt, voorkom je dat er lucht bij komt en gaat je mascara veel langer mee! Gouden tip! Het borsteltje is heerlijk lang. En buigt perfect mee met jouw bewegingen. Het aanbrengen kost dan ook geen enkele moeite. Prachtig. De mascara verdeelt zich perfect op je wimpers..

IMG_4284
 

Wauw! Wat een effect. Ik durf bijna te zeggen dat deze mascara nog meer volume geeft dan mijn GP mascara! Ik heb deze mascara vroeg in de morgen opgebracht en bovenstaande foto is laat in de middag/vooravond gemaakt, bij een buitentemperatuur van 25 • C. Je ziet, hoe prachtig alles er nog steeds op zit! Ik moet echt zeggen, dat ik toch een beetje ben gaan wankelen betreft mijn “ heilige” GP mascara, want deze…..ECHT TE GEK! Nu heb ik in elk geval twee mascara’s gevonden waar ik mee uit de voeten kan !!!!!! Maar …deze vind ik stiekempjes toch de topper! 

WAAR KAN IK DEZE MASCARA KOPEN?

INIKA is geen “ huis / tuin / keuken “ merk die je bijvoorbeeld in drogisterijen vindt. De verkooppunten zijn zeer kritisch geselecteerd, en je kunt ze dan ook voornamelijk vinden in hoog aangeschreven natuurlijke webwinkels en biowinkels. De prijzen zijn ook niet mild, maar ik zeg altijd: investeer in je eigen gezondheid”. Dit vraagt soms wat meer pingels, maar dan heb je echt wat. Daarnaast help je mens, dier en milieu wat toch ook een heleboel teweeg kan brengen. INIKA werkt uiteraard BPA vrij en duurzaam. 

Deze long-last mascara kost € 27 euro. Ja….slik, maar bedenk je, dat je niet veel nodig hebt. Deze mascara kun je iedere dag gebruiken, terwijl je erg weinig nodig hebt. KLIK HIER OM DIRECT TE BESTELLEN. 

 

MEGA KORTINGSACTIE!!!!!

Wil jij deze vegan mascara graag hebben? Dan is het nu je kans! www.biocareonline.nl bestaat 5 jaar en trakteert! Ik mag deze mascara jullie met maar liefst 30% korting aanbieden!!!!! Ja, echt! 30% , je betaalt dus geen € 27 euro, maar € 18,90!!!!!  

 • Zolang de voorraad strekt.
 • Gebruik de kortingscode ” jarig”
 • De actie loopt tot de voorraad is uitgeput. We verwachten een grote aanloop, dus wacht niet te lang.
 • Lukt het bestellen niet? Neem contact op met de klantenservice van www.biocareonline.nl
 • KLIK HIER OM DIRECT TE BESTELLEN

5023994 5024054

Je kunt kiezen tussen zwart en bruin.

 

Notificatie: ik ontving deze mascara gratis voor dit review. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen inkomsten. Dit geldt ook voor kortingsacties. Het review is onafhankelijk geschreven. 

IMG_4255

2 Reacties op “Review INIKA long lash vegan mascara + mega korting!!!!!

 1. Hai Monique,
  Ik heb de mascara van Inika al eens gekocht omdat het merk mij enorm aanspreekt. Helaas klapten mijn wimpers om. Nog nooit gehad. Erg jammer. Biocareonline had dat nog nooit gehoord. En gaf als tip een wimperlift.
  Ik tijfel nu door de enorme korting om hem nogmaals aan te schaffen om ‘em nog een kans te geven.
  Bedankt voor je review.
  Groet Belinda

  • Dag Belinda!
   Wat jammer dat dit bij jou is gebeurd…ik heb er geen last van….tja, ikk kan niet voor je beslissen natuurlijk…Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *