Review INIKA loose mineral bronzer ” sun kissed”

Naast dat ik een extreem overgevoelige huid heb, heb ik ook een lichte vorm van zonneallergie. Gelukkig is het niet zo erg, maar echt lang in de zon zitten / staan / lopen is er voor mij nu ook weer niet bij. En moet ik mij erg goed insmeren, maar dat moet iedereen 😉 Ik moet dus wel altijd oppassen in de zon, en soms is dat stomvervelend. Een van de meest vervelendste dingen is dat ik nooit echt met een bruin kleurtje rond kan lopen. En ik kan soms dan ook erg benijden zijn als ik vele vrienden en kennissen met prachtig gebruinde velletjes voorbij zie komen. Ik heb het geaccepteerd, maar leuk is anders. Want om altijd maar door het leven te stappen als bleke trien, dat is niet echt tof, al zie ik het ook weer niet als een drama. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig hippe smeersels en poeders, die je zonder de zon een leuk tintje geven. Dit heb ik echter nog nooit gebruikt omdat ik daar een beetje sceptisch naar keek. Alle “ self tanning’ producten zijn afgelopen jaren dan ook min of meer aan mij voorbij gegaan. Ik dacht dat het meuk was, wat ook altijd klopte als ik naar ingrediënten ging kijken. Zoveel agressieve stoffen in één fles, tube of potje? Nee, laat maar. Dan maar bleke trien zijn.
Toch begon ik steeds meer te balen van met name mijn bleke gezichtshuid. Je gezicht is toch zo’n beetje het eerste waar iemand mee in aanraking komt en als deze soms zo bleek ziet dat het lijkt alsof je net zeeziek van een boot afstapt, dan geeft dat een minder prettige indruk. Er moet toch tegenwoordig ook meukvrije “ self tanning” producten zijn te vinden? “ aaah, tuurlijk hebben wij ook dit soort producten!” zei Suzanne van www.biocareonline.nl toen ik haar benaderde met deze vraag. Ze had het al direct over een bronzer van het ( voor  mij inmiddels favoriete) merk INIKA. Ik werd al meteen nieuwsgierig. Ze heeft mij een aantal producten toegestuurd om uit te proberen. Eentje daarvan was een ‘ loose mineral bronzer” voor het gelaat, de hals  en de decolleté. Het was één van de grote favorieten van Suzanne zelf. Ik ben ermee aan de slag gegaan. Is het wat, of zet het geen zoden aan de dijk?
IMG_4696

WAT IS HET?

Ik ontving o.a een LOOSE MINERAL BRONZER van het merk INIKA. Even in het kort gehouden wat nu precies een bronzer is. Een bronzer is een (over het algemeen) een bruin/terra kleurige poeder dat je kunt gebruiken om de huid een zonniger tintje te geven. Het is een fijn product dat je kunt gebruiken om je huid , subtiel, iets donkerder te maken zonder dat het er onnatuurlijk uitziet. In de winter bijvoorbeeld, dan kun je misschien weleens bleker zijn dan je zou willen,  en dan is het verleidelijk om een donkere tint foundation of BB cream aan te brengen, toch is dat niet de best manier om iets bruiner te lijken, vooral niet omdat het contrast tussen de rest van je lichaam en je gezicht snel te groot wordt. Ik heb deze fout jarenlang gemaakt. Ondanks dat ik zeer kritisch oplette dat ik geen “ masker” kreeg, was het “ naatje” altijd wel zichtbaar ergens halverwege mijn hals. Met een bronzer in een subtiele bruine kleur, liefst met  wat glans en eventueel een vleugje kleur kun je echter binnen een minuutje die gewilde “sunkissed look” krijgen. Op de plaatsen waar je de bronzer aanbrengt krijgt je gezicht dan meer kleur en dan geeft een natuurlijk, mooi en fris effect.
Vroeger hadden bronzers nog weleens een slechte naam, niet zo gek trouwens, want die bronzers waren al snel veel te bruin en zelfs oranje, iets waar je gezicht  juist niet mooi en sunkissed werd,.Maar  inmiddels is dat echt niet meer het geval en kun je bronzers in alle kleuren en soorten vinden in de winkels, zo zijn er ook bronzersticks, bronzer in vloeibare vorm en creme bronzers, voor iedereen is er dus wel een variant.
Het is belangrijk, dat je een bronzer goed aanbrengt op de juiste plekken. Deze zijn de delen van  het gelaat waar je het eerst ( snelst) bruin wordt. Dit geeft de “ sunkissed look” Gebruik je een poederbronzer, dan kun je deze het beste aanbrengen met een grote, brede poederkwast of eventueel een speciale bronzerkwast of een bredere blushkwast van echte haren. Met zo’n kwast wordt de bronzerpoeder het meest subtiel verdeeld en is het effect het mooiste. Ga je voor het sunkissed effect, dan kun je het beste een bronzer met een subtiele glans gebruiken, een matte bronzer zijn daarvoor soms iets te dof en die zijn juist weer meer geschikt om te gebruiken als shaping poeder Dit zijn poeders die meer vorm in het gelaat accentueren.
De kleur van een bronzer is natuurlijk heel belangrijk! De kleur is altijd donkerder dan jouw eigen huid en meestal bevat een bronzer ook een beetje oranje of roze om wat kleur te geven, maar kies wel altijd een kleur die niet te donker is, het contrast moet ook weer niet te groot worden. Gelukkig zijn de standaard bronzers neutraal van kleur waardoor je eigenlijk nooit echt ernaast kunt zitten. Kies liefst voor een “ sun kissed” variant, deze kleur past meest bij alle huidtypen. Een bronzer breng je aan met het voorhoofd als beginpunt. Je zet je ingepoederde kwast ongeveer vanaf het begin van je wenkbrauw en je gaat vervolgens richting het jukbeen ( net iets eronder) Vervolgens ga je richting kaaklijn en breng je daar wat bronzer aan. Je kunt ook nog een “ veegje” geven langs de neus.
IMG_4698

DE LOOSE MINERAL SUNKISSED BRONZER VAN INIKA

Goed, nu we een beetje kennis hebben bijgespijkerd over bronzers, is het tijd om de bronzer van INIKA eens onder de loep te leggen. Het gaat ook hier, zoals we gewend zijn van INIKA, om een biologische en veganistische bronzer. Het is gemaakt van 100% mineralen. Het is een losse bronzing poeder Het bevat Titanium en Zinc oxide, wat zorgt voor een langdurige natuurlijke look. Titanium en zinc oxide zijn twee natuurlijke mineralen. Niet te verwarren met synthetische titanium en zinc oxide, die we bijvoorbeeld veel tegenkomen in zonnebrandmiddelen. Dit zijn de omstreden “ nano-titanium-zinc oxide”. Uiteraard gebruikt INIKA geen chemische ellende. En bestaat deze bronzer zoals eerder gezegd uit 100% natuurlijke, biologische mineralen. De bronzer kun je gebruiken voor veel doeleinden. Zo kun je er een sun-kissed- look mee creëren, maar ook highlighten, subtiele contouren aanbrengen, en op bepaalde plekken een extra tintje aanbrengen. Je kunt ook wat bronzer op de oogleden aanbrengen voor een mooie tint. En tijdens zomerse dagen kun je je armen zelfs wat poederen.
IMG_4700

DE TEST

Het komt in een lief doosje, met een handige doseerdop. Het doosje bevat 3,5 gram. De kleur is vrij neutraal. BIOCARE vertelt dat deze kleur meest geschikt is voor licht / medium en zelfs donkere huidtinten. Daarnaast is het ook natuurlijk waterbestendig. Je kunt er dus mee zwemmen. Het poeder is “ los” ( loose) en wordt daarom direct goed in je kwast opgenomen. Ik heb mijn Vegan blust-brush ( ook van Inika) gebruikt voor deze test. Deze kwast vind ik superfijn in gebruik. Ik heb mijn gezicht vooraf met de roseship olie ingesmeerd en dit 5 minuten in laten trekken. Daarna heb ik de bronzer aangebracht. Ik was blij verrast want mijn huid zag er inderdaad direct minder bleek uit.
IMG_4702
Ik heb wel twee keer “ gebrushed” voor een wat betere tint. Ik ben best bleek, en ik denk dat ik daarom wel iets extra’s nodig heb. Het poeder wordt erg goed gedoseerd en als je het dus normaal gebruikt ( en dus niet het poeder extra uit het doosje schudt ) komt er precies een juiste hoeveelheid poeder op je kwast terecht. Na twee keer brushen had ik echt een heel mooi tintje!
IMG_4703
Inmiddels heb ik de bronzer enkele dagen in gebruik, en ik ben inmiddels echt heel erg blij. Het geeft mijn gezicht nét even dat leuke gezonde tintje. En niet zo’n blote billen look. Ik heb gelukkig geen enkele last van overgevoeligheid ( uitslag, roodheid, pukkels) en kan de bronzer daarom naar hartelust gebruiken. Ik gebruik het 1 x per dag, bij-poederen is niet nodig, tenminste, niet in mijn geval. Echt super! Ik voel me nu niet meer zo’n bleke trien!

VOOR EN NADELEN

Ik heb geen enkel nadeel, of nou ja, de prijs…die is niet mild, maar, zoals met alle andere echt mooie producten, is het “ a price that you pay”. En als ik naar gangbare ( lees: chemische en synthetische) bronzers kijk naar de verkoopprijzen, liggen deze er helemaal niet zo ver naast. Verder alleen maar voordelen:
– de kleur is neutraal, wat het toegankelijk maakt voor vele huidskleuren/ types
– 100% puur mineralen, dus geen meuk
– geschikt voor veganisten, uiteraard diervriendelijk
– fijn en zuinig in gebruik dankzij de handige doseer-dop
– Hygiënisch, het poeder is goed afgesloten
De bronzer kost € 26,00 en is VIA DEZE BESTELLINK te bestellen.
Notificatie: ik heb deze bronzer gratis ontvangen voor dit review. Er zijn geen commerciële doeleinden mee gemoeid. Ook zijn er geen enkele inkomsten, ook niet via kortingsacties. Het review is onafhankelijk geschreven. 
 IMG_4699

MEGA KORTINGSACTIE!!!!!

Ik mag uiteraard ook deze keer jullie weer een mooie korting aanbieden, deze keer maar liefst 30% !!!!!!  WOHW! Je betaalt dus geen € 26.00 maar € 18,20!!!!!  Deze koringsactie loopt van donderdag 2 Augustus 2018 tot donderdag 9 Augustus 2018. 

 • Zolang de voorraad strekt
 • alleen geldig met de kortingscode ‘ bronzer’
 • lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van www.biocareonline.nl

KLIK HIER OM DIRECT TE BESTELLEN 

3 Reacties op “Review INIKA loose mineral bronzer ” sun kissed”

 1. Klinkt heel goed, is het ook te gebruiken op je benen. Ik zou graag voor een feestje mijn ‘melkflessen’ iets willen kleuren.

 2. Hoi Monique,
  Ik lees en volg je berichten met belangstelling. Net zoals je enthousiaste review hierboven. Ik ben aan het rekenen geslagen en constateer dat dit product zonder korting 26 Euro voor 3,5 gr kost.
  Dat is ruim 742 Euro per 100 gr.
  Ik vind dat wel erg duur hoor, niks voor de kleine beurs.
  Jammer dat we zoveel geld moeten neerleggen voor iets wat zonder meuk is.
  Groet Truus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *