Review INIKA roseship ( rozenbottel) olie voor het gezicht en probleemhuid

Op moment van schrijven ( Juli 2018) zitten we in een hittegolf, die al weken aanhoudt. Dit geeft een enorme droogte, wat niet alleen te zien is in de natuur, maar ook bij veel mensen. HUH? Bij mensen? Ja, ook mensen hebben last van de droogte, omdat de huid het met tropische temperaturen ook erg zwaar heeft. Dit wordt vaak niet opgemerkt, tenzij er sprake is van zeer droge plekken die klachten geven. Maar de meeste mensen hebben tijdens zeer warme dagen niet zo in de gaten dat hun huid er ook moeite mee heeft om gehydrateerd te blijven. Uiteraard komt er ook veel van binnenuit. Veel en goed drinken is een must en gelukkig wordt dit ook gedaan. Drink je te weinig, dan kan dit van directe invloed zijn op de huid. We smeren ons goed in als we de zon in gaan, maar daarna smeren we niets meer. Zonnebrandmiddelen werken echter voornamelijk tegen de zon en werken vrijwel nooit tegen het uitdrogen van de huid. Een after sun werkt erg hydraterend maar uit diverse onderzoeken is gebleken dat niet veel mensen zich na behandelen met een after sun na een zonnebad. Ook dit kan de huid erg uitdrogen op ten duur. 

IMG_4541

ONS GEZICHT

Ons gelaat ( gezicht) is extra kwetsbaar voor droogte., Zeker als we ouder worden en de huid rijpt, ligt droogte op de loer. Met zeer hoge tropische temperaturen kan de huid in het gelaat  het extra zwaar hebben. Ik kan daar zelf over meepraten. Nu heb ik , zoals velen weten, al een zeer moeilijke, extreem gevoelige huid. Het is op mijn 48 half- leeftijd nog behoorlijk in de plooi, ik heb weinig rimpels en mijn huid is glad, wel begint de tand des tijds zwaar te wegen en zijn mijn ogen aan het zakken. Maar waar ik altijd erg veel last van heb, is droogte. Is het warm, dan moet ik echt drie / vier / vijf / zes keer extra smeren met créme. Mijn dagelijkse dagcréme trekt de kar dan uiteindelijk ook niet  meer, en zijn er grovere middelen nodig. Zoals een vochtinbrengende olie.
Maar ja….olie op mijn gezicht….ik hou er niet van. Linksom of rechtsom laat dit altijd toch een filmlaagje op je smoeltje achter. Tenminste, dat is mijn ervaring. Ik heb ontzettend veel oliën geprobeerd. En allen lieten toch weer dat flinterdunne laagje achter wat gaat zweten bij warmere dagen. Voor mij was olie op mijn gezicht eigenlijk een no-go. Tot dat ik met pure rozenbottelolie kennis mocht maken op advies van www.biocareonline.nl. Ik vroeg hen, of zij wellicht iets hadden om mijn extra droge huid te verzorgen en meteen kwamen zij al aanlopen met de gezichtsoliën van INIKA, een merk die mij niet onbekend is. Ik ben groot fan van dit merk, omdat zij één van de weinige merken zijn die 100 % biologisch werken en 100% meukvrij. En vrijwel altijd veganistisch. Ik mocht ze uitproberen!
IMG_4463

WAT IS HET?

Ik kreeg twee varianten gezichtsoliën thuisgestuurd: een pure rozenbottelolie en een verrijkte ( enriched) . Het gaat om pure, zuivere rozenbotteloliën. De verrijkte variant bevat zoals de naam al zegt wat extra ingrediënten om de olie extra werking en kracht te geven. Dit gaat zoals we van INIKA gewend zijn, uiteraard alleen om 100% biologische, natuurlijke, veganistische toevoegingen.
Eerst even in het kort wat rozenbottelolie nu precies is. Rozenbottelolie (Rosa Rubiginosa of Rosa Moschata) wordt gewonnen uit de zaden van rozenstruiken in de zuidelijke Andes van Argentinië en Chili, en in Australië.  Rozenbottelolie is zeer populair onder sterren. De olie werd door het topmodel Miranda Kerr flink in de schijnwerpers gezet nadat haar was gevraagd wat haar geheim was voor een stralende huid: “I love to apply rosehip oil on my face every night and I also love to use it when I’m travelling on airplanes to keep my skin hydrated” 
IMG_4458

Rozenbottelolie wordt beschouwd als een anti-aging ingrediënt vanwege het hoge gehalte aan vitamine A en C en het vermogen om de regeneratie van de huid en de elasticiteit te verhogen. Rozenbottelolie heeft ook een hoog GLA, dat is een essentieel vetzuur dat helpt om fijne lijntjes en uitdroging door de zon en milieuvervuiling aan te pakken. Daarom staat het ook wel bekend als een olie die werkt tegen extreem droge huidjes.
Andere vetzuren in rozenbottelolie zijn: linolzuur ca.(47%) en linoleenzuur (35%). Deze zuren helpen onze huid met snel herstel en reparatie. De vetzuren geven de huid een enorme boost bij celvernieuwing. Dit zie je  het beste bij gebruik op littekens en pigmentvlekken. Rozenbottelolie heeft een positieve invloed op littekens en kan deze dunner maken. Ook bij striae is de olie goed toe te passen. Ook kun je deze oliën gebruiken bij droge en gespleten haarpunten, daarover later meer.

IMG_4537

TWEE VARIANTEN

INIKA komt met twee varianten. Een 100% pure olie en een olie die is verrijkt. Laat ik beginnen met de pure olie. Deze bestaat uit niets meer of minder dan rozenbottelolie. De olie helpt zeer goed bij bij een zeer extreem droge en zeer gevoelige huid. Dat ligt dus geheel in mijn straatje. De rosa Canina rozenbottel-zaadolie is zo zuiver dat het zelfs medicinaal kan werken. INIKA werkt gecertificeerd biologisch, wat wil zeggen dat hun ingrediënten onder een zeer strenge controle staat. Dit geeft een hoogst haalbare kwaliteitsgarantie naar de consument. Ik vind zoiets altijd wel belangrijk, omdat er tussen “ biologisch” en 100% gecertificeerd biologisch” een zeer groot verschil is.
Ik ben groot fan van INIKA, omdat zij naast 100% zuiver ook “ creulty free’ werken, wat inhoudt dat ze veganistisch werken, dierproefvrij, en zelfs halal werken. Daar heb ik wel wat meer voor over.
IMG_4457
De pure olie is zeer geschikt voor mensen die last hebben van een extreem droge huid, en ook zeer gevoelig zijn . Omdat deze olie 100% puur is gebleven kunnen erg veel mensen met bijvoorbeeld een extreme overgevoeligheid voor cosmetica deze olie gewoon zonder problemen gebruiken, tenzij er ook sprake is van een overgevoeligheid voor rozenbottel, maar dat komt gelukkig weinig voor. Deze pure variant kun je over je gehele lichaam gebruiken, inclusief je haren. De olie werkt weldadig bij droge en gespleten punten. Gebruik echter niet teveel, een pompje is voldoende om in de punten te knijpen.
De olie komt in een super-handig flesje met een doseer-pompje. Dit werkt naar meest hygiënisch ook zeer spaarzaam. Je hebt per keer maar één pompje nodig. Je doet dus vrij lang met een flesje. Ik smeer de hoeveelheid goed over mijn gezicht, mijn hals en decolleté. Daarna wrijf ik mijn handen ook nog even goed en wrijf ik over mijn armen en polsen. Dubbel effectief! Je hoeft er nooit teveel van te gebruiken en je kunt het tot de laatste druppel opgebruiken.
IMG_4459
Ik heb de pure olie 7 dagen lang iedere morgen gebruikt. Dit tijdens een hittegolf. Ik heb 7 dagen lang niets anders gebruikt, dus ook geen dagcréme. Als het moest, heb ik wat make up opgebracht en deze verwijderd met een rozenwater. Daarna de olie aangebracht. Ik heb twee dagen de olie twee x aangebracht. Dit waren de twee laatste dagen van de test. Het resultaat is werkelijk verbluffend. Ik was echt, serieus zwaar onder de indruk. Mijn huid was mooi, sprankelend, goed gevoed en doorbloed. Het gebruik is heerlijk, want mijn huid zuigt de olie naar binnen als een spons. Sterker nog, ik moest echt snel te werk gaan met smeren omdat de olie DIRECT introk. Geen filmlaagje te bekennen. Het trekt in als een créme. Het wordt echt letterijk op gezogen door de huid, alsof het vreselijke dorst heeft.
IMG_4456
De andere variant, de verrijkte, heb ik op dezelfde manier getest. Wat is eraan toegevoegd? Australische botanische ingrediënten als:
– Terminalia ferdinandiana deed oil ( kakadu pruim) 
–  Barklya Syringifolia (Crown of Gold) Seed Oil*, ( Australische Inheemse regenwoudboom) 
– Syzgium Luehmannii (Lilli Pilli) Seed Oil ( een siërre tregenwoudboom met groen blad en rode vruchtjes)
– Fusanus Acuminatus (Quandong) Seed Oil* ( een hemiparasitaire plant in de familie van sandelhout. )
Dit alles is vermengd met pure rozenbottel olie. Het heeft als doel om de extreem droge huid en de probleem huid een extra voeding te geven. Je kunt deze het beste kiezen als je echt last ondervindt, zoals droge plekken, uitslag, rode huid, en het werkt goed bij pigment vlekken. Het werkt in principe ietsje meer voedend dan de pure variant. Ik heb deze met net zoveel tevredenheid gebruikt, en eigenlijk zag ik niet veel verschil. Ook deze verrijkte doet hetzelfde als de pure. Het had bij mij geen extra zichtbaar resultaat. Mijn huid reageerde hetzelfde, er bleef geen filmlaag achter en mijn huid was net een kurkdroge spons bij het intrekken. Ik heb daarom geen voorkeur, want voor mij werken ze beiden supergoed en geven ze geen verschillen in  hun werking. Ik denk wel, dat het beter is om de verrijkte te kiezen als je een probleemhuid hebt. Ik had de verrijkte na mijn test van de pure getest, wat uiteraard ook vast een verschil maakt, omdat mijn huid voorafgaand al goed gevoed was. 
Ik ben echt dolenthousiast. Dit is waar ik al jaren naar op zoek was, een olie voor mijn gezicht waar je geen olie-huid van krijgt. Die ECHT werkt. En ik gebruik het voor meer doeleinden zoals mijn haar ( punten) Door de hitte / droogte heeft mijn haar het ook zwaarder, met iedere dag een pompje in mijn punten blijft mijn haar supermooi, glanzend en zacht. 

IMG_4539

100% puur, geen make up….het resultaat na 7 dagen….

NADELEN?

Wat ik een klein beetje jammer vind is dat de olie niet geurt. Ik hou van een lekker licht geurtje, maar goed, dat is maar een persoonlijk nadeeltje. Er zijn ook veel mensen die dit juist geweldig vinden 😉 
Voordelen genoeg. Het pompje, het zuinige gebruik, de veelzijdigheid in gebruik, de puurheid, 100% meukvrij…ik kan er een lange lijst van maken. De prijs dan? Tja, die is best pittig, als je het bijvoorbeeld vergelijkt met “ huis / tuin/ keuken gezichtsolie” De pure variant kost € 20,00 per flesje van 15 ml. De verrijkte kost € 25.00. Ik vind het meevallen. Zeker als je de werking bekijkt. Ik ben er meer dan blij mee, mijn huid ook. 
 
IMG_4548

Waar kan ik het bestellen / kopen?

INIKA is een zeer exclusief merk, die hooguit bij hoog aangeschreven biowinkels / gezondheidwinkels verkrijgbaar is. Je kunt het ook on line bestellen. BIOCARE on line is de officiële leverancier van INIKA in de Benelux. Je kunt het bestellen via de volgende linkjes:

VOOR DE PURE VARIANT: klik hier

VOOR DE VERRIJKTE VARIANT: klik hier 

IMG_4455

SUPER KORTINGSACTIE!!!!

Ik mag van biocareonline maar liefst 25% korting geven op beide varianten!!!!!! Je betaalt voor de pure variant geen € 20,00, maar € 15.00!!!! En voor de verrijkte variant betaal je geen €25.00 maar € 18,75!!!!! SLA JE SLAG!

  • zolang de voorraad strekt
  • de kortingsactie loopt van vrijdag 20 Juli 2018 tot vrijdag 27 Juli 2018
  • alleen geldig met de kortingscode ” rozenolie”
  • lukt het niet? Neem contact op met de klantenservice van www.biocareonline

LINK PURE

LINK VERRIJKTE

 

5 Reacties op “Review INIKA roseship ( rozenbottel) olie voor het gezicht en probleemhuid

  1. wat ik wel vreemd vind is dat er nergens staat hoeveel er in dit flesje zit. bij de foto staat vergroot, dus dan vrees ik dat het straks een heel klein flesje is!

  2. Nou, het lukt dus niet. De voorraad is nu al uitverkocht. Vreemd.

    • klopt, de actie is zo succesvol dat de voorraad is weg gevlogen…maar neem ff contact op met biocare!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *