Review JouwBox met Ralph Moorman

We zien naast groente tassen en boxen tegenwoordig steeds meer andere boxen die zijn gevuld met tal van producten van natuurlijke/ biologische komaf. Dit zijn meestal boxen, die door bekende mensen uit de wereld van gezonde voeding worden samengesteld. Meest bekende zijn mijn collega’s Juglen Zwaan, Amber Albarda en Ralph Moorman. Ik vind het idee echt geweldig. Het geeft de consument erg veel voordelen. De boxen worden vrij goedkoop aangeboden ( i.v.t de verkoopprijzen van de producten)  zodat men op een leuke, goedkope manier bijvoorbeeld kennis kan maken met producten die normaal veel te duur zijn om uit te proberen. Het levert ook erg veel voordeel op als je reeds producten uit de box gebruikt, het kan je zomaar tientallen euro’s schelen. Er zitten natuurlijk ook wat nadelen vastgekleefd aan het concept, zo kun je niet zelf je productkeuzes maken en kun je producten ontvangen waar je zelf niets mee kunt. Maar dan nog zijn het prachtige cadeautjes om weg te geven 😉 

IMG_3175

JOUWBOX MET RALPH

JouwBox, de box waarover ik het in dit review ga hebben, is afkomstig  uit het brein van Tim Hortensius. Tim werkte eerder voor Healthbox, waar de andere bekende mensen hun box uitgaven. Ralph Moorman was de eerste, die deze healthbox op de markt zette en dit bleek een zeer groot succes. Tim heeft de stap genomen om zijn eigen bedrijf op te richten , in samenwerking met Ralph Moorman . Hoe werkt JouwBox?
JouwBox met Ralph verschijnt ieder kwartaal. De eerste editie is onlangs verschenen.  Je kunt deze edities bestellen via www.jouwbox.nl. Daar vind je ook meer uitleg over de box. In iedere box zitten producten, die door Ralph zorgvuldig zijn geselecteerd en tevens onder zijn eigen persoonlijke favoriete valt. De producten zijn natuurlijk, en veelal van biologische afkomst en zijn van absolute A-kwaliteit. Er worden bekende merken gebruikt en de ingrediënten zijn zorgvuldig gecontroleerd. Ralph gebruikt vijf essentiële pijlers in zijn keuzes voor de edities. De producten moeten variabel zijn, en betrekking hebben op 1) voeding 2) mondverzorging 3) haarverzorging 4) huidverzorging en tot slot suppletie. In de eerste editie vinden we:
– Lippenbalsem ( DeTRaay) 
– deodorantcréme ( WeLoveThePlanet)
– een reep chocolade extra puur 94% ( LoveChock)
– Himalaya magnesium spray ( heeft als enige in Europa het EcoErt keurmerk)
– whitening natuurlijke tandpasta ( Oolaboo)
– natuurlijke shampoo uit de Alpen ( Rosalphina)
– kruiden styling gel extra strong ( Erica)
– spiruline tabletten ( Chi, 190 tabletten)
– natuurlijk groen gezichtsmasker ( MudMasky)
– toverhazelaar toner ( NaturalHeroes)
– instant golden milk poeder (Chikko)
– elastische band om benen en billen thuis te trainen ( SportBay)
Vrij variabele box dus. Ik vond het best spannend om uit te pakken. Een aantal producten waren mij bekend, maar een aantal niet. Deze ga ik in dit review beter uitlichten.
IMG_3180

SPIRULINA TABELETTEN

Een flinke pot spirulina tabletten van het merk Chi. Zelf gebruik ik de ampullen van Alpha Biothech ( Spirulysat) Deze tabletten bevatten 500 mg. en zijn gemaakt uit 100% biologische spirulina ( spirulina (Arthrospira platensis). Het is 100% puur en geschikt voor veganisten. Het beschikt over diverse keurmerken.
Ik slik zelf een tablet per dag omdat ik erg veel uit mijn voeding haal. Maar geadviseerd wordt om per dag 2 tot drie tabletten bij de maaltijd te slikken. Ik ben ontzettend benieuwd of de tabletten hetzelfde werken als de ampullen. Ik zal dit later hier aanvullen, want ik ben net gestart met de tabletten.
IMG_3181

MUDMASKY KLEIMASKER

Oh, lekker! Een gezichtsmaskertje, daar ben ik altijd wel voor in! Dit kleimasker van het merk Mudmasky is een pH gebalanceerd gezichtsmasker. Wat betekent dat nou?  De term pH-gebalanceerd staat voor een pH-waarde van 5,5 wat exact hetzelfde is als je huid. Dit is trouwens het enige pH-gebalanceerde gezichtsmasker op de markt en het is geschikt voor elk huidtype, heel fijn. Het goedje bestaat uit enkel pure en natuurlijke ingrediënten, waaronder drie verschillende soorten lavaklei gecombineerd met Japanse theeblaadjes. Wat voor mij vooral meespeelt is het testen op dieren, dit masker is dierproefvrij. ( ik had Ralph anders eens even op zijn schouders getikt! 😉 ) De fabrikant adviseert, om het masker 1 x per week te gebruiken. De fabrikant ( uit Nederland!) is de enige fabrikant dat zelf de verse ingrediënten produceert. Hun gezichtsmaskers worden elke eerste dinsdag van de maand geproduceerd waardoor er iedere maand verse ingrediënten worden gebruikt. Ze zijn relatief klein, waardoor ze een “ FIFO ( first in , First out) systeem hanteren, wat inhoudt dat geen enkele masker ouder dan drie maanden hun fabriek verlaat. Hierdoor kunnen de verse ingrediënten worden gebruikt zonder enige andere conservering toe te voegen. Klinkt goed! Maar het is ook best prijzig….69 euro voor 60 ml….maar het is de moeite waard.
IMG_3190
 
Want wat een heerlijk masker! Ik ben zeer enthousiast. Meteen bij het opbrengen droogt het klei op je huid. Je voelt werkelijk, dat het IETS doet. Ik voelde mijn huid tintelen waar ik aanvankelijk een beetje ongerust over werd, omdat ik een waanzinnig gevoelige huid heb, die al reageert als er een scheet in mijn richting wordt gelaten. Maar gelukkig bleek het juist het tegenovergestelde, want de tintelingen waren overduidelijk signalen dat mijn huid werd gevoed,.
IMG_3188
Ik heb het masker ( voor mijn eigen veiligheid 😉 ) zo’n 8 minuten laten trekken. Daarna met lauwwarm water voorzichtig afgespoeld. Resultaat: een fluweelzacht perzikhuidje, serieus! Ik ben blij verrast. Ik heb mijn gezicht wel na de behandeling direct ingesmeerd met mijn dagcréme. ( van Earth Line)
IMG_3193

HIMALAYA MAGNESIUM OLIE

Ik gebruik naast mijn magnesium supplement zo nu en dan ( als het nodig is) magnesium olie. Als ik weer eens een beetje ben doorgeslagen in het sporten, kan ik last hebben van kramp en verzuring/ spierpijnen. Een beetje magnesiumolie doet bij mij dan altijd wonderen. Nu wil het toeval, dat ik op dit moment vreselijke last heb van een zeer pijnlijke schouder, mijn spieren daar lijken weer eens ( gebeurt vaker, zware plek)  muurvast te zitten. Gevolg: fikse hoofdpijn-aanvallen, stijve nek, gespannen spieren. Ik zag dus een mooie gelegenheid om de magnesium olie uit de box te gaan uitproberen. Deze van Himalaya is bijzonder. Het is een 100% natuurzuivere, ongeraffineerde magnesium olie die ecologisch wordt geteeld op 4000 meter hoogte aan de noordkust van de Himalaya. De magnesium wordt in de zon gedroogd en met de hand gewonnen. De olie heeft een hoge energetische waarde en bevat veel mineralen en sporenelementen. Het meest bijzondere: het is de eerste magnesium olie in Europa die het Eco Ert keurmerk draagt.( Cosmos Natural)  De PET fles is BPA vrij.  Ik heb het nu twee dagen op mijn zere schouder gespoten en ik voel nog geen echte vermindering, maar ook geen verslechtering. Ik denk dat het wat meer tijd kost. Ik ben wel blij, dat het niet is verergerd, wat vaak het geval is. Het doet degelijk wat. Ik vind het een fijne spray. 

IMG_3196

GOLDEN MILK POEDER 

Dit product ben ik eerder tegengekomen in mijn biowinkel, en vond het heel eerlijk gezegd een beetje onzin. Want gekeken naar de ingrediënten ( 63% kurkuma, gemberpoeder, kaneelpoeder, kardemom en zwarte peper) kan ik dit met het grootste gemak namaken uit mijn eigen kruiden en specerijen rekje. Ik ga daar niet bijna € 7 euro voor neerlappen. Ik ben daar iets te nuchter voor. Ik was best benieuwd of dit drankje nu echt zoveel anders smaakt dan mijn eigen gebrouwen golden milk. Om de smaak zo goed mogelijk te kunnen beoordelen heb ik heet water gebruikt, en geen melk. 
 
De smaak is niet te pruimen zonder iets van zoet toegevoegd. Maar dat is mijn eigen golden milk ook niet en dus heb ik het gezoet met een paar druppels stevia chocolade. Dan is het een prima te drinken drankje. Maar to-be-honest…….ik zou het echt niet kopen. Want ik vind het echt onwijs duur. 
IMG_3178
 

TOVER HAZELAAR

Het product waar ik echt heel erg nieuwsgierig naar was, was het flesje toverhazelaar in de box. Toch best een opmerkelijk product die we niet alledaags tegenkomen. Wat is het precies? De toverhazelaar ( Witch hazel) werd eeuwenlang gebruikt door de indianen. De bloemen van de toverhazelaar ( boom) bloeien in de winter . Dew indianen gebruikten alle aspecten van de boom ( bast, takken, bladeren, bloemen)   Tegenwoordig gebruiken we vooral het destillaat van de witch hazel op onze huid en ook daar bewijst deze boom zijn kracht. Witch hazel versterkt de huid. . De samentrekkende werking verfijnt je poriën, waardoor meeeters en  puistjes minder kans krijgen. Verder helpen de samentrekkende eigenschappen ook om je huid strakker te maken en fijne lijntjes te verhelpen. Witch hazel helpt zelfs het verouderingsproces van je huid te vertragen door de aanwezige antioxidanten.Witch hazel werkt door tot dieper in de huid, waar de bloedvaatjes liggen. Daardoor helpt witch hazel goed bij donkere kringen onder je ogen of gezwollen ogen en helpt het zelfs om blauwe plekken sneller te laten verdwijnen Je kunt de toverhazelaar dus als reiniging lotion of toner gebruiken. Breng het aan op een gereinigd gezicht voordat je je make-up aanbrengt,. Even laten intrekken. 
Ik heb het nu twee dagen in gebruik. Ook hier was ik een beetje “ angstig” want…..hoe zou mijn huid reageren? Nou…..MEER DAN GOED! Ik had geen enkele reactie ( geloof mij dat is uniek! ) en mijn huid was duidelijk beter doorbloed. Wat ee gaaf spul! Normaal gebruik ik puur rozenwater, maar deze toverhazelaar is een welkome afwisseling! Blij mee! De prijs vind ik ook prima te doen, €6.99 voor 100 ml.
IMG_3179

KRUIDEN HAARGEL EXTRA STRONG

Ik gebruik zelf een zeer dure haargel, van het merk Aveda. Deze werkt voor mij als enige echt heel goed. Ik vreesde dus al het ergste met deze gel. Het is om te beginnen extra strong wat door mijn haar ook echt letterlijk wordt genomen….mijn haar lijkt dan vaak ingesmeerd met behanglijm. Ik had goede hoop met deze gel, omdat deze op natuurlijke basis en met kruiden zijn gemaakt. Maar helaas….ik heb mijn tube aan een goede vriend van mij gegeven want mijn haar leek weer op behangplaksel. Erg jammer want ik vind de gel in samenstelling supergoed en het ruikt heerlijk. Maar mijn haar zegt ” no way! : …..

 

IMG_3201

 

Sportbay elastische band

Een leuk ” speeltje” voor sporters! Ook lekker als je je frustraties er even lekker uit wilt gooien 😉 Deze band kun je alle kanten op trekken, waardoor je verschillende spiergroepen aanspreekt. Je kunt het ook gebruiken als training voor je billen en beenspieren. Deze hebben bij mij geen extra training nodig ( ik train ze dagelijks) maar ik vind de band wel heerlijk om te gebruiken voor mijn armen. Als je de band uiteen trekt voel je je armen en schouders behoorlijk! Super! Daar kan ik iedere dag aardig mee uit de voeten!

 

 IMG_3176

Wat vind ik ervan?

Wat een fijne sortering. Ook al kende ik een aantal producten, en had deze al in gebruik ( bijvoorbeeld de deodorant créme), er zaten ook voor mij verrassende producten bij, zoals de toverhazelaar. De tandpasta heb ik ook beoordeeld in mijn grote natuurlijke tandpasta test en de deodorant in mijn deodorant test.  De lippenbalsem heb ik ooit eens eerder gebruikt, en vond deze zeer fijn. Het zijn producten die erg nuttig en bruikbaar zijn. Het is tevens een zeer voordelige en leuke manier om kennis te maken met vrij prijzige producten waar je normaal gesproken niet aan zou beginnen omdat het een veel te dure grap is om uit te proberen. We hebben denk ik allemaal wel zo’n product in huis die veel teveel heeft gekost en die niet bevalt. Via deze box val je financieel geen dikke bult op je hoofd, mochten producten je niet bevallen.

 

Nadelig aan deze boxen is, dat jij je productkeuzes niet zelf kunt bepalen, en het iedere editie weer ee verrassing is wat erin zit. Dat is enerzijds spannend en leuk, anderzijds kun je telkens producten ontvangen waar jij niets mee hebt/ en dus niets mee kunt. En alhoewel je anderen er een groot plezier mee kunt doen ( mijn goede vriend was blij met de gel!! ) is het natuurlijk wel de bedoeling dat het cadeautjes zijn voor jezelf en niet voor een ander. Toch vind ik dit maar een zeer klein nadeel, want het meest heb ik toch gebruikt uit de box. En ik wordt zelf ook gelukkig als ik iemand anders blij kan maken. Het werkt both ways 😉  Ik vind het een super-box. Leuk om cadeau te geven , maar vooral leuk om jezelf cadeau te geven. Het uitpakken is al een cadeautje op zich!

IMG_3173

HOEVEEL KOST IE EN WAAR TE BESTELLEN?

De box heeft een winkelwaarde van € 125 , de box kost jou echter maar €39 euro. De verzendkosten zijn gratis, dus er komen geen extra geniepige kosten bij 😉 Je kunt de box direct bestellen via deze bestellink   Wil je een abonnement, wat voordeliger is? KLIK HIER 

2 Reacties op “Review JouwBox met Ralph Moorman

  1. Aangezien mijn vertrouwen in jou groot is, en ik ook weet dat Ralph Moorman één van de ‘goede’ is, én je het gebruik zo geweldig uitlegt heb ik de box zonder nadenken gelijk besteld. Ik ben héél benieuwd!

  2. Ik had deze box al erder besteld en inmiddels in huis.
    Ik kan het behoorlijk eens zijn met Monique.
    Ik heb ook de healthbox een paar keer besteld. Als je eerst de inhoud bekijkt en bij elk product de prijs bepaalt, die jij er voor over hebt, dan kun je beslissen of het totaal de moeite waard is. En als mijn zijnde kan ik het nodige aan familie en vrienden geven????. Maar ook voor mij is het vaak de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *