Review ” just nuts reepjes”

Onlangs deed ik een review over de nieuwe zakjes ” Justnuts” die recent op de markt zijn gekomen.Het review kun je hier lezen.Ik deed dit review omdat deze zakjes mij opvielen in de supermarkt tussen alle andere meuk.Eerder was ik deze zakjes al tegengekomen in de biowinkel.Ik vond het een verrassende verademing in de supermarkt.

Naar aanleiding van mijn blog reageerde Just nuts ook zelf.Ze waren blij verrast over mijn blog en boden zeer attent aan om wat producten toe te sturen om te testen.Ik kreeg opnieuw wat zakjes noten/zaden/pitten en ook wat reepjes. Deze reepjes zal ik bij deze gaan reviewen.

Eerlijke tekst

Unlike de meeste fabrikanten,zijn ze bij Just nuts tenminste eerlijk en recht-door-zee op zowel hun verpakkingen als op de website.Verfrissende teksten vinden we terug op de website, waarin ze zich niet beter voordoen dan nodig is.Zo kunnen we lezen dat we ook met hun eigen producten matig moeten zijn.Dat ook noten,zaden en oergraan via goede vetten aardig wat calorietjes kunnen geven en ook fruitsuikers.Ze hebben hun doseringen per zakje ook netjes aangepast op de ADH volgens de World Health Organization, rond de 25-30 gram per zakje. Als alle fabrikanten eens zo zijn begaan met ons welzijn, zouden we een stuk gezonder zijn.

Reepjes

IMG_6569

Ik mocht dus ook deze fruitreepjes testen.Wat zit erin?

dadels,speltvlokken,rozijnen,amandelen,cranberry(cranberry,appelsap) appelsap,water,zonnebloemolie

Op het water en cranberry’s na is alles van biologische afkomst.Wat een absoluut pluspunt is aan deze reepjes zijn de heerlijke korte ingrediëntenlijstjes.En biologisch is ook altijd prettiger.Wat is de voedingswaarde per reepje?

kcal: 111

Kj:   468

Eiwit: 1,9

Koolhydraten: 21,7

-waarvan suikers: 15,2

Vet: 2,1

– waarvan verzadigd: 0,3

Vezels: 2,4

Zout: 1mg

Zoals je kunt zien bevatten deze reepjes ook aardig wat suikers, waar de fabrikant op de website dan ook geen geheim van maakt.Biologisch of niet,100% natuurlijk of niet,ook deze reepjes bevatten suikers.Zolang we dus niet twee/drie reepjes per dag weg knagen, is dit niet bezwaarlijk.

Smaak?

Uiteraard heb ik ze zelf ook getest.Helaas moet ik eerlijk zeggen dat ik ze vrij smaakloos vond, bijna flauw te noemen.Ook vond ik de structuur erg onsamenhangend.De zoete smaak van dadels is sterk aanwezig.Waardoor waarschijnlijk de rest van de ingrediënten wegvalt,in smaak.Uiteraard is smaak iets zeer persoonlijks. Ik denk echter wel dat de smaak wat verbeterd kan worden als ik dan toch zo brutaal mag zijn dit te vragen 🙂

Resumerend: een prima alternatief voor als je toch veel behoefte hebt aan iets tussendoor.Absoluut de beste keuze om te maken tussen alle andere meuk in de supermarkt.Ook voor in de kinder-broodtrommel een prima aanvulling, al blijf ik de grootste fan van vers biologisch intact gelaten fruit.

 

4 Reacties op “Review ” just nuts reepjes”

    • Jazeker, en de overige van nature aanwezige suikers,maar de suikers zijn voornamelijk afkomstig uit de dadels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *