Review U-Konserve lunchbox en thermosbeker

Als kind was mijn moeder Tupperware-consulente. Zij gaf demonstraties, zowel thuis als op locaties, en ik herinner mij dat ik dit als klein meisje echt fantastisch vond. Al die mooie, kleurrijke spulletjes, al die dames die het aan het besnuffelen waren en kochten. We hadden thuis uiteraard ook een hele collectie aan Tupperware producten, en sommige producten heeft mijn moeder nu nog steeds. Mijn broers en ik kregen  onze lunches en drank mee naar school in Tupperware boxen en bekers. Inmiddels zijn de producten van Tupperware veranderd en ik heb geen idee of er nog weekmakers worden gebruikt. De kunststof-producten van vroeger ( sowieso van voor 1982) zullen deze vast bevatten. 

Inmiddels werk ik thuis en heb dus geen lunchbox nodig, maar als ik de deur uit moet, mis ik toch een goede trommel. Ik neem graag mijn voedsel van thuis mee . Je bent Hollander of je bent het niet 😉 Maar even serieus, ik vind het nu eenmaal prettig om te weten wat ik eet. En neem daarom graag mijn eigen voedsel mee als ik uithuizig afspraken heb. Dan is een goede bewaarbox onmisbaar. En bij gebrek aan zo’n goede bewaarbox prop ik mijn homemade brood, fruit en groente enzovoort bij elkaar in een goed afsluitbare trommel, wat onhandig meenemen is en ook blijft mijn voedsel niet bepaald lekker. Ik ben daarom eens op zoek gegaan naar een fijne combinatie van een meeneem-beker en een trommel. Want ook de glazen flesjes die ik meeneem zijn om te vervoeren niet ideaal. Daar hoefde ik helemaal niet zo ver voor te zoeken, want onze eigen Mieke bleek een heel assortiment in huis te hebben aan gezonde, duurzame trommels en flessen/bekers. Ik heb aan haar gevraagd of ik wat mocht testen Ik koos voor deze combinatie.
U-KONSERVE TROMMEL MET DIVIDER € 22,59
– U-KONSERVE FOOD JAR THERMOS ( 450 ML)  € 26,29
IMG_3327

DE LUNCHTROMMEL

Deze lunchtrommel is gemaakt van roestvrij staal, heeft een doorzichtig transparante  deksel en een handig verschuifbaar en uitneembaar tussenschotje. Zo kun je bijvoorbeeld brood meenemen met wat salade ernaast.  De trommel heeft een plat model, waardoor het makkelijk in de tas past. Er passen (zonder tussenschotje) vier kleine boterhammen in. Optimale flexibiliteit doordat je het tussenschotje thuis kunt laten wanneer je het niet nodig hebt en zelf kunt bepalen hoe groot de vakken worden door het te verschuiven.Het is daarom een handige broodtrommel voor mee naar het werk, school of een picknick. Ook ideaal om salades in te vervoeren, echter zou ik dressings en bijvoorbeeld hummus afzonderlijk in een bakje mee vervoeren.  Deze trommel kan ook prima in de koelkast worden gebruikt voor het bewaren van kliekjes en dergelijke. Of gebruik het als bewaarbox.

IMG_3328
Het materiaal is van RVS, (  304 (18/8) food-grade roestvrij staal. ) en het deksel ( lekdicht!!) en divider zijn gemaakt van kunststof LDPE #4 wat zeer goed te recyclen is. De trommel is vrij van BPA, lood en Ftalaten. De afmetingen zijn 19.5 cm x 11 cm x 4,5 cm. en heeft een inhoud van 930 ml. Je kunt de trommel in de vaatwasser afwassen. Er wordt echter door de fabrikant geadviseerd om het deksel apart af te wassen, omdat het deksels in de vaatwasser mogelijk krom kan trekken. De trommel kun je niet in de magnetron doen, maar wie heeft er nog een magnetron ? 😉 Die van mij is jaren geleden al de deur uit gegaan. 
IMG_3329
 
Ik heb de trommel getest met stukjes fruit en een paar stukken homemade brood. Ik heb de trommel meegenomen in mijn rugzak, Zo’n rugzak vind ik enorm handig, maar laten we eerlijk zijn, erg goed op zijn plek blijft alles niet in zo’n zak. Daar worstelde ik dan ook vooral mee tijdens het vervoeren van mijn gammele bewaarbox. En was mijn voedsel meer een prak geworden. Het deksel sluit echt goed af. En omdat het luchtdicht is afgesloten,  blijft mijn voedsel ook veel lekkerder en vers. Dat was meteen het eerste wat ik opmerkte. Mijn boterhammen waren nog heerlijk vers, en mijn stukjes appel nog super sappig. 
 
IMG_3345
De volgende test was met mijn favoriete groente puree. Dat neem ik graag mee. In mijn bewaarbox werd dit altijd een bakje prut door elkaar. Ik was dus erg benieuwd hoe netjes alles in de trommel bleef. Ik heb de divider gebruikt om het fruit van de groentepuree te scheiden. 
IMG_3347 
Voor een ultieme test heb ik de trommel ondersteboven gehouden en flink door elkaar geschud.
IMG_3348
Zoals je hierboven kunt zien, blijft alles netjes in de trommel op zijn plek!!!!!!De puree was zelfs niets verschoven, en dat terwijl ik flink heb staan schudden. Er leek geen stukje te zijn verschoven.
 
IMG_3326

DE THERMOS KAN

Je kent het vast wel, drank dat in warme zomermaanden vies en lauw wordt in je fles, en in de winter koelt een warme drank al snel af terwijl je dan best iets warms lust. Deze thermos kan/ beker is de oplossing. De beker is gemaakt van BPA-vrije RVS. Het staal is gemaakt uit 304( 18/8) roestvrij staal. Dit houdt in, dat het is opgebouwd uit 18% chroom en 8% nikkel. De seal is gemaakt van het zogeheten “ food-grade siliconen” Dit is een silicoon-variant wat zeer geschikt en volledig veilig is voor gebruik m.b.t voedsel en dranken. Het plastic rondom de beker is gemaakt van niet giftig PP# 5 plastic, De twee P’s staan voor polypropeen, dit is een vrij sterke en zeer flexibel soort plastic die zeer resistent is tegen chemische stoffen en bewerkingen.  Er wordt beweerd, dat PP niet geheel veilig is, maar tot dusver heeft niets uitgewezen dat het eindproduct gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het is volledig recyclebaar.
IMG_3331
De beker is vrij uniek: het houdt warme dranken lang warm, en koude dranken lang koud. De beker is dus het gehele jaar erg prettig om te gebruiken. De beker is ook stootvast en robuust. Niet dat er mee gevoetbald kan worden, maar het zou het best kunnen dragen ???? Als de beker is gevuld met iets heets, blijft de buitenkant gewoon lekker koel, ideaal voor kinderhanden. De beker blijft ook vocht/condens vrij als de beker is gevuld met bv ijskoude dranken. De jar is dubbelwandig, en vacuüm geïsoleerd. Als je hete soep mee wilt nemen/mee wilt geven, kun je de fles het beste even tevoren vullen met heet water, en dit 5 minuten te laten warmen.  De beker is ontworpen om de temperatuur waarmee je begint, vast te houden, Na het hete water kun je de gewenste vloeistof in de beker doen, dit wordt door de voorverwarming zo lang mogelijk vastgehouden. Dit geldt ook voor koude dranken. Laat even wat ijskoud water met een ijsklontje 5-10 minuten in de beker, en vul daarna met een drank wat lang koel moet blijven.  Je kunt de beker het beste met de hand afwassen, de vaatwasser is niet zijn beste vriend. Het houdt de kwaliteit van de fles bovendien ook veel langer gegarandeerd. De beker kan 450 ml dragen, en is 16,5 cm hoog en 9 cm breed. De kleur is donkerblauw.
IMG_3343
Ik heb de beker voor de test gevuld met koude drank ( saffraan drank) en de fles eerst goed omgespoeld. Ik heb geen ijsklontje gebruikt of de beker vooraf met koud water gevuld.  De drank bleef zeker vijf uur koud/ “ chill”. Het was buiten zo’n 25 graden, en ik droeg de beker mee in mijn rugzak op mijn warme rug. Wat een TOP-BEKER! Ik dacht aanvankelijk dat het wel wat vervelend zou zijn met uitdrinken, want het bevat een schroefdeksel. Maar dat viel gelukkig reuze mee, het drinkt erg lekker uit de beker. Ik ben er erg blij mee! Zo blij dat bik hen inmiddels ook dagelijks binnenshuis gebruik 😉
IMG_3330

VOOR / NADELEN?

Eerst de trommel: Het enige nadeel vond ik, dat het geen erg grote trommel is. Ben je een stevige eter, dan kun je beter voor een wat grotere maat kiezen. Verder niets anders dan voordelen:
* dankzij de divider blijft je voedsel mooi gescheiden
* luchtdicht, wat je voedsel lekker en vers houdt
* mooi plat vormgegeven waardoor het perfect in iedere tas past
* het deksel is lekdicht, maar aangeraden is om vloeibare ingrediënten afzonderlijk te vervoeren.
* fraai om te zien, gaat jarenlang mee ( bij de juiste behandeling) 
De thermosbeker heeft voor mij geen enkel nadeel. Alleen maar voordelen:
* fraai om te zien
* koud blijft koud, warm blijft warm,
* luchtdicht, lekdicht
* handig formaat, ideaal in de tas
* gaat jarenlang mee ( bij de juiste behandeling)
IMG_3332

WAT KOST HET EN WAAR TE BESTELLEN?

De trommel kost € 22,59 en is te bestellen via deze link
De thermosbeker kost € 26,29 en is te bestellen via deze link
Notificatie: ik kreeg de trommel en fles gratis toegestuurd voor het review. Er zijn géeen commerciële doeleinden mee gemoeid, en er zijn géén enkele inkomsten. Ook niet via kortingsacties. Dit review is onafhankelijk geschreven.

 

 
 

Een reactie op “Review U-Konserve lunchbox en thermosbeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *