Review Loofa 100% vegan bad en douchesponzen

Onlangs schreef ik een artikel over natuurspons. KLIK HIER om naar dat artikel te gaan. In dit artikel schreef ik al over loofa. En dat dit een alternatief was op de natuurspons wat 100% geschikt is voor veganisten. Natuurspons wordt namelijk gezien en beschouwd als dierlijk. Alhoewel we dit anders moeten zien, zijn de meesten toch overtuigd, dat natuurspons een dierlijke afkomst heeft en staat het bij veganisten aangemerkt als ongeschikt. Dan is loofa een ideaal alternatief. Wat is loofa? En hoe worden de Loofa sponzen gemaakt? Een review! 

WAT IS LOOFA?

Loofa (van het arabisch: Lifah) is een vrucht van de Luffa aegyptiaca die oorspronkelijk in de tropische regenwouden in het zuiden van Azie en Afrika groeit.Loofa is een langwerpige, groene vrucht die eruit ziet als een matte, geribbelde komkommer. Het vruchtvlees is wit. Het  wordt onrijp gegeten, want eenmaal groot en rijp is hij te bitter, taai en zijn de zaden te groot. Na bereiden valt op dat de buitenste ring qua structuur een beetje op komkommer lijkt, maar minder waterig en de kern een beetje op courgette, maar zachter, fluffier. De smaak is ook een beetje een kruising tussen die twee.
Voor de plantaardige spons worden de komkommerachtige vruchten pas geplukt als ze rijp en droog zijn en de schil er van af komt. Daarna wordt de loofa uitgespoeld, gebleekt en gedroogd zodat alleen de xylem netstructuur overblijft. Loofa kan zowel droog (bij jeuk) als nat (mild scrubben) worden gebruikt. Zorg ervoor dat loofa na elk gebruik in schoon water wordt afgespoeld en goed opdroogt, dan heeft je maandenlang plezier van de uitstekende eigenschappen.Er zijn verschillende soorten Loofa, de soort die voor de sponzen worden gebruikt is de Luffa aegyptiaca, ook wel spons-komkommer genoemd.

SPONS

Als eindproduct blijft er een sponsachtige massa over, de natuurlijke vezels. Vaak wordt er 100% katoen aan toegevoegd, maar lang niet alle fabrikanten doen dit. Naast 100% katoen worden er ook nog wel eens kokosnoot ( vezels) aan toegevoegd. Het kan dus sterk verschillen in samenstelling per merk, en per spons. Je kunt in Loofa namelijk ook schoonmaak-sponsen kopen.  Wat wel vaststaand is, is dat het is gemaakt uit 100% plantaardige bestanddelen.
Loofa zwelt uit zodra deze in aanraking komt met vocht. Als je de spons aankoopt, zal deze nog zeer stug aanvoelen en plat zijn gedrukt. Dit verdwijnt zodra je de spons onder water houdt. Dan worden ook de vezels mooi zichtbaar.
Je kunt deze sponsen net zo gebruiken als gewone of natuursponsen. Het reinigt de huid mild en afhankelijk van de vezel-groottes geeft het een licht scrub-effect. Het is even wennen, maar na een keer gebruik wil je eigenlijk niets anders meer.
Ik heb voor dit review twee soorten Loofa spons op de kop getikt, beiden mij gratis toegezonden door www.biggreensmile.nl. Ik mocht een bad en een douchespons testen.

LOOFCO

De twee sponsen die ik mocht testen komen van het Engelse merk LOOFCO. Dit merk is vrij groot in LOOFA sponzen, ze hebben een breed assortiment in bad en douchesponsen, maar ook in schoonmaak-sponsen. De sponsen zijn volledig composteerbaar, en duurzaam. LOOFCO kiest voor Loofa in basis, waaraan zij meestal 100% organisch katoen of kokosvezels toevoegen. De sponsen kun je, als je er goed mee omgaat, maanden gebruiken.
Voordat je de sponsen in gebruik wilt nemen, moet je ze eerst onder de warme kraan houden zodat ze uitzwellen. Dat is op zich al een erg interessant tafereel 😊 De vezels worden erg goed zichtbaar en dat geeft echt een mooi plaatje. De sponsen worden inderdaad zacht, en klaar voor gebruik.
Ik heb mij gewassen met een natuurlijke douchegel en dat ging echt heel erg goed. Ik gebruik normaal een natuurspons. Maar deze Loofa werkt eigenlijk nog beter als het aankomt op schuimen! 🤓 De spons knijpt zeer goed uit en geeft erg veel schuim. Na gebruik moet je hem wel goed uitspoelen. Laat hem daarna uithangen om te drogen voor een volgend gebruik. De touwtjes waaraan je de spons kunt uithangen zijn overigens ook gemaakt van 100% organisch katoen. LOOFCO vertelt op de verpakking dat er mogelijk nog wat zaadjes kunnen achterblijven ondanks het zorgvuldige werk. Ook veetellen zij dat de kleuren en groottes kunnen verschillen omdat het gaat om een 100% natuurlijk product.
De sponsen van LOOFCO worden gemaakt in Egypte. Daar worden ze nog echt handmatig geproduceerd. Dit alles fair trade, dus de mensen krijgen een eerlijk loon. Je kunt de spons trouwens ook wassen in de wasmachine, al zou ik dit afraden. Het zal de levensduur verkorten. Het is beter om de sponsen op de hand te wassen.
Wat opvallend is: de prijs!!!!!!! 😃 Want die is echt 10 x vriendelijker dan natuurspons. Je betaalt voor een gemiddelde Loofa badspons rond de € 5 euro, en dat is een megagroot verschil met de natuurspons, waar je zo’n € 15 euro voor betaalt. Alleen daarom al kies ik voortaan voor Loofa sponsen! LOOFCO heeft er een fan bij!
Het gebruik is net zo fijn als natuurspons. Het is iets “ grover” maar mijn huid raakte er niet overstuur van 😏 en ook werd het niet rood. Want de sponsen zijn echt heel zacht. De spons ligt goed in de hand. Ik kan niets negatiefs bedenken aan deze sponsen, behalve dan dat ik niet begrijp waarom deze dingen niet mega populair zijn. Het is DE oplossing voor de plastic en synthetische meuk! Hopelijk raakt het snel in opkomst, want dit is echt een top-product. Zeker betreft de prijs!
De LOOFCO badspons kost € 3,95 en is verkrijgbaar in een hartvorm. KLIK HIER OM TE BESTELLEN
De LOOFCO douchespons kost € 3,50 en kun je bestellen door HIER TE KLIKKEN

SUPER KORTINGSACTIE!

Ik mag van www.biggreensmile.nl jullie een korting geven van maar liefst 20% !!!!  Dat is nog eens leuk een voorraad inkopen! Of combineer het met de natuurlijke douchegels die ook tot 12 November 2018 met 20% korting zijn te bestellen!!!!  Klik voor meer info HIER  

* Kortingsactie is geldig van donderdag 8 November tot 12 November 2018
* Zolang de voorraad strekt
* Alleen geldig met de kortingscode ” 20MONIQUEDOUCHE”
* Lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van BIG GREEN SMILE

3 Reacties op “Review Loofa 100% vegan bad en douchesponzen

  1. Jammer….de douchespons is al uitverkocht voordat de actie begint. Ik ben er wel erg benieuwd naar. Leuk sinterklaascadeau ook voor één van mijn dochters. Die zweren nu bij hun synthetische sponzen waar ik héél graag van af wil.
    Met natuurlijke sponzen heb ik trouwens wat minder goede ervaringen. Ik had (een ook) vrij dure spons, maar die ging al snel wat brokkelen.
    Dit loofa product lijkt me echt een prima alternatief.

    • ik kreeg zojuist te horen dat ze inderdaad erg snel zijn gegaan. 12 -11 is er weer voorraad en de actie is verlengd. Je kunt een email achterlaten, zodat je een seintje krijgt zodra ze weer leverbaar zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *