Review Marcel’s Green Soap allesreinigers

Ik zeg het gewoon maar eerlijk ….  ik ben een poetsmiep. Het is gelukkig ook weer niet zo dat het obsessieve vormen aanneemt, maar ik ben denk ik wel wat strikter dan de gemiddelde Nederlander in schoonmaak. Bij mij  moet alles in mijn kleine huisje  spik en span zijn, van keuken tot toilet, van badkamer tot woonruimten. Ik ben niet 24 uur verbonden met een poetsdoek, maar ik ben wel iedere dag aan het stoffen en reinigen. Dagelijks onderhoud noem ik dat. Daar ben ik overigens niet veel tijd aan kwijt, juist omdat ik het zo bijhoud. Even de plumeau door het huis halen kost me nog geen 5 minuten werk ( lang leve het kleine wonen) en een doekje door het toilet halen is ook secondewerk Het neemt gelukkig niet veel tijd in beslag. In het weekend maak ik wat uitgebreider schoon. Maar ook dan ben ik daar nog geen half uurtje aan kwijt. Voor mij werkt dit systeem perfect. ????

Ik vind het niet erg om schoon te maken. Het is nu ook geen hobby, maar ik heb er absoluut geen hekel aan. Sterker nog, voor mij kan het ontspannend zijn na een zeer drukke werkdag. Even mijn favoriete cd opzetten ( ja ouderwets hé? ) en knallen door het huis, heerlijk. Zelfs de rot-klusjes vind ik leuk, zoals afwassen ( doe ik ook nog ouderwets handmatig) en strijken. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik het wel belangrijk vind waarmee ik schoonmaak. Sinds dat ik mij ben gaan verdiepen in schoonmaakmiddelen en toebehoren, ben ik aardig geschrokken. Ik dacht dat ik milieuvriendelijk bezig was, maar ik bleek een flinke vervuiler te zijn met al mijn conventionele schoonmaakmiddelen en toebehoren. Ik weet nu gelukkig inmiddels beter en heb dan ook alleen nog maar biologische, natuurlijke en pure producten in huis. Tot aan de afwasborstel toe ????
Tijdens mijn zoektocht en research naar “ gezonde en milieuvriendelijke” schoonmaakmiddelen stuitte ik al vroeg op MARCEL’S GREEN SOAP. Dit was niet alleen puur, gezond en milieuvriendelijk, ook bleek het echt lekker te ruiken, en echt zijn werk te doen. Want eerlijk = eerlijk……..de biologische varianten op conventionele schoonmaakmiddelen zijn vaak “ niet van-je-het”. Ze ruiken nergens naar en ontvetten nauwelijks. En noem mij een poetsmiep, dat laatste vind ik in ruimten als keukens toch best een belangrijk puntje.
Daarnaast dient gemak graag de mens. Natuurlijk kun je je hele huis schoonmaken met het hippe baking soda sopje of de groene zeep. Deze gebruik ik ook. Niets mis mee. Maar het is toch best verdomde makkelijk om een fles allesreiniger kant en klaar in je gootstleenkast klaar te hebben staan. En hey…..als dat ook nog eens milieuvriendelijk kan….why not?
Afgelopen twee jaar heb ik veel geleerd, ontdekt en getest. En steeds val ik weer terug op de allesreinigers van Marcel’s. Want wat zijn deze fantastisch, als ik mijn enthousiasme niet onder de bank hoef te steken. Daar word je oprecht echt, serieus erg blij van. Het gemak, de puurheid, en vooral de geur en werking zijn absolute punten bij mij om zeer hoog te scoren.
Wat zijn nu eigenlijk die allesreinigers van Marcel? Ik ben een fles eens letterlijk en figuurlijk gaan “ ontleden” Wat zit er eigenlijk in? En hoe goed maakt het schoon?

WIE EN WAT IS MARCEL’S GREEN SOAP?

Laten we bij het begin beginnen. Wie en wat is Marcel’s Green Soap? Op de officiële website  leest het verhaal van het ontstaan van de producten erg leuk en lekker weg.  Het vertelt, dat de bevlogenheid van meneer Marcel begon met een helder moment van inzicht. Als alleenstaande vader van drie dochters had hij tijdens zijn experimenten drie goede kritische noten. Hij ontwikkelde zo niet alleen biologisch afbreekbare producten, maar ook producten die lekker schuimen en lekker ruiken. Milieuvriendelijke producten die ook echt lekker ruiken, want aan dat laatste ontbreekt het inderdaad nogal eens bij eco-reinigingsmiddelen. Het begon heel klein: Marcel op de fiets met hulp van zijn dochters de producten rondbrengen naar kleinere winkels. Inmiddels is hij stappen verder en is de schuur waar alles nog zo klein begon inmiddels een kantoor geworden met opslagplaats. Zijn producten worden steeds op meer plekken verkocht. Inmiddels al in meer dan 500 winkels in Nederland.Marcel’s kreet is “ Clean your home and save the planet”

Marcel’s green soap is een assortiment aan milieuvriendelijke reinigingsmiddelen voor in en rond het huis. Afwasmiddel, allesreinigers, handzeep, wc reiniger, wasmiddelen en zelfs vaatwastabletten. Het zit verpakt in biologisch afbreekbare flessen en de flessen zijn te hergebruiken. Er wordt gewerkt met biologische oliën en zepen die plantaardig en biologisch afbreekbaar zijn. ( 99%) Dat wil zeggen dat 99% van de formule binnen 28 dagen is afgebroken in water en CO2. Alleen het zout dat er in de formulering zit is niet af te breken in deze 2 stoffen. In alle producten van Marcel’s Green Soap zit biologische olie. Dit zijn etherische olieen die op biologische wijze verbouwd zijnDaarnaast worden de ingrediënten/grondstoffen zo dicht mogelijk bij huis gehaald, waardoor de producten ook een stuk duurzamer zijn. Marcel is ( was?)  overigens het eerste merk dat uitsluitend 100% gerecycled plastic gebruikt in zijn verpakkingen  Voor alle producten van Marcel’s Green Soap geldt dat er geen proeven op dieren worden gedaan. Niet voor de productie maar ook bij de leveranciers van Marcel’s Green Soap worden geen dierproeven gedaan. Dit maakt de producten ook geschikt voor veganisten. 

DE ALLESREINIGERS

Het meest gebruikte schoonmaakmiddel in Nederlandse huishoudens is de fles allesreiniger. Dat is logisch, want het kan inderdaad erg veel hygiënisch schoonmaken. Daarnaast zijn allesreinigers vrij goedkoop. Je kunt al een fles kopen voor nog geen € 45 eurocent. In deze conventionele reinigingsmiddelen / allesreinigers zitten behoorlijk veel giftige stoffen en stoffen die zeer agressief kunnen zijn op de menselijke huid. De waarschuwingen staan niet voor niets op de flessen.  De conventionele allesreinigers worden bijvoorbeeld samengesteld uit aardoliën en petrochemie. Je kunt vast begrijpen dat ons milieu hier niet blij mee is. Biologische ( of ecologische) varianten zijn vaak gemaakt op basis van natuurlijke oliën. Marcel’s gebruikt bijvoorbeeld 100% pure oliën gemaakt van planten en vruchten. Daarnaast gebruikt hij hernieuwbare ingrediënten wat het 100% natuurlijk maakt. Marcel’s werkt daarnaast parabenenvrij, fosfaat-vrij, en vrij van chloor , ammonia, en andere agressieve zuren.  De ingrediëntenlijst is kort , natuurlijk maar zeer krachtig gehouden. Wat zit er dan wel in?
In de allesreinigers van Marcel’s worden Anionische oppervlakte actieve stoffen gebruikt, en amfoterische oppervlakte actieve stoffen. Daarnaast vinden we natuurlijke parfums om de allesreinigers hun geclaimde geuren te geven. Dit heeft gemiddelde dosis van < 5%,Wat zijn al die zogeheten oppervlakte actieve stoffen eigenlijk?
Een oppervlakte-actieve stof verlaagt de oppervlaktespanning van een vloeistof. Bijvoorbeeld bij water (een veel gebruikte vloeistof bij het schoonmaken). Een spanning wordt gecreëerd als de watermoleculen aan de oppervlakte worden getrokken naar de verzameling van water. Deze spanning zie je wanneer water wordt geplaatst op het aanrecht. De druppel houdt zijn vorm aan en verspreid zich niet. In het schoonmaakproces moet oppervlaktespanning verminderd worden zodat het water zich kan verspreiden in een waterige oppervlakte. Oppervlakte-actieve stoffen worden geclassificeerd op hun ionische (elektrische lading) eigenschappen in water. Er zijn er drie te onderscheiden:
Anionische oppervlakte-actieve stoffen
Deze stoffen ioniseren (splitsen op in elektrisch geladen deeltjes) in een oplossing, hebben uitstekende reinigende eigenschappen en geven over het algemeen veel schuim. 
Niet-ionische oppervlakte-actieve stoffen
Deze stoffen zijn laag schuimend en worden doorgaans gebruikt in wasmiddelen, vaatwasmiddelen en glansspoelmiddel. Omdat ze niet ioniseren in oplossingen en dus geen elektrische lading hebben zijn ze bestand tegen waterhardheid en maken goed schoon op de meeste oppervlakten. 
Amfoterische oppervlakte-actieve stoffen:
Deze stoffen worden gebruikt bij verzorgingsproducten en huishoudelijke reinigingsproducten door hun mildheid, het schuimen en stabiliteit. Ze hebben de mogelijkheid anionische (negatief geladen), kationische (positief geladen) of niet-ionische (geen lading) te zijn in oplossing, afhankelijk van de pH (zuurgraad) van het water. 

HEERLIJKE GEUREN

We weten, dat geuren invloed hebben op ons brein, en daarmee ons humeur. Ik ben zelf erg “ geur-gevoelig”. Wat wil zeggen dat ik erg op geuren reageer. En mijn humeur erop kan worden afgestemd. Ik hou daarom erg van etherische oliën. Lavendel kalmeert en ontspant mij bijvoorbeeld en ik vind de frisse eucalyptus echt zalig. Als je schoonmaakt met lekker geurende reinigingsmiddelen kan dit zeker je humeur een fikse oppepper geven en wordt het schoonmaken ook lang niet zo vervelend. De allesreinigers van Marcel’s ruiken allemaal ontzettend geweldig. Ze hebben daar al een stevige reputatie op gebouwd. Heel veel mensen kopen de producten specifiek voor al die heerlijke geuren. Deze geuren komen dus van 100% pure etherische oliën. Geen synthetische geurstoffen zoals dit wel gebeurt in de conventionele . Marcel’s heeft vier verschillende geuren allesreinigers in zijn assortiment in een 750 ml fles, en hij heeft vier spray-flacons van 500 ml in het assortiment. De geuren lopen uiteen:
DE FLESSEN:
– Sandelhout en kardemom
– Sinaasappel en Jamijn
– Patchouli en Cranberry
– Lavendel en kruidnagel
De spray flacons bestaan uit dezelfde geur combinaties, apart van één: 
– Basilicum en Vetiver-gras
Alle acht reinigers kosten € 3,49 per stuk. Je hebt vrij weinig nodig. Zo kun je de spray 400 x gebruiken, en de fles allesreiniger is dankzij de compacte textuur ook zuinig in gebruik. De flessen zijn gemaakt van gerecycled plastic en zijn te hergebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een set aanschaffen van een fles en spray flacon, en de spray flacon telkens bijvullen met de inhoud van de fles. Je kunt daarin ook eindeloos blijven combineren met de verschillende geuren. Je hebt dus eigenlijk in aanschaf maar één spray flacon fles nodig. De flessen kun je dan steeds opnieuw bij kopen om de spray flacon te vullen. 

HOE GOED MAAKT HET SCHOON?

Lekkere geuren zijn leuk, maar een allesreiniger moet toch wel vooral zijn werk goed doen. Dat zit bij de allesreinigers van Marcel’s wel goed. Sterker: het reinigt echt heel erg goed en krachtig. Zeker voor een natuurlijke allesreiniger reinigen deze echt ontzettend goed Het weekt vuil zeer snel los en ontvet erg krachtig. Ik gebruik de sprays een poosje als keuken-reiniger en dit werkt werkelijk fantastisch. Mijn tegels worden in een zucht en een geeuw brandschoon en vetvrij. Het laat bovendien een mooie glans achter. Dus geen doffe ellende. 
 
Ik gebruik “ vaatdoekjes” in mijn keuken. Deze zijn van 100% biologisch katoen. Ik ververs deze iedere dag. Ik spuit op ieder schoon doekje wat allesreiniger , zodat het doekje in aanraking met water meteen goed reinigt. Meer dan vier / vijf spuiten heb je niet nodig om 24 uur met een doekje te doen die meteen hygiënisch reinigt bij ieder gebruik. 
Mijn eindconclusie? WAUW! Ik kan erg blij worden van dit soort producten. Al lijkt het klein, deze kleine beetjes helpen een heleboel om ons milieu te sparen. Daarbij heb je er zelf ook alleen maar veel plezier van. Ik juich dit soort producten dan ook toe en ik hoop dat vele andere grotere fabrikanten het goede voorbeeld van Marcel gaan volgen. Want het KAN. We hebben al die toxische ellende niet nodig om goed en grondig schoon te maken. Het kan milieuvriendelijk, gezond en …prettig! 
WAAR TE KOOP?
Inmiddels zijn de producten van Marcel’s op steeds meer plekken in Nederland verkrijgbaar. Daarnaast  zijn ze goed verkrijgbaar via webwinkels. Ook op de officiële website van Marcel’s Green Soap kun je alle producten bestellen. 
Notificatie: ik kreeg de acht getoonde allesreinigers gratis toegestuurd voor dit review. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele inkomsten. Ook niet uit kortingsacties. Dit review is onafhankelijk geschreven. 

11 Reacties op “Review Marcel’s Green Soap allesreinigers

 1. Gezien je beschrijving van Marcel,s zeep kan ik niet meer geloven dat je onpartijdig bent.Voor mij is alles waar geld in omgaat vatbaar voor gesjoumel.
  Voor mij komt het allemaal heel ongeloofwaardig over.

  Groetjes
  Kees.

  • kun je met bewijsstukken komen, waaruit blijkt dat ik hiervoor betaald krijg? Deze zou ik erg graag willen inzien. Ik zie ze graag tegemoet. Je kunt ze hieronder plaatsen of mij toesturen : [email protected]

  • Nou Kees, ik ben gewoon een klant maar denk toevallig precies hetzelfde over de producten van MGS. Ik betaal er gewoon voor hoor 😉
   gr Marianne

 2. Hoi,
  allereerst dankjewel weer voor je artikel.
  Het is me niet duidelijk of er cocamidopropyl betaine in de producten zit? (daar ben ik allergisch voor)
  En oh schrik, dat zit wel in de nodige “vriendelijke” producten van anderen, dus dat zou ik wel graag weten.
  Vriendelijke groet,
  Micky

  • ik zal het gaan navragen. Dit kun je overigens zelf ook even doen. Warme groet!

   • Inmiddels ben ik er achter dat in de vloeibare zeep cocamidopropyl betaine zit. Dit is erg jammer vind omdat ik daar officieel allergisch voor ben, en met mij ook vele anderen.
    Het trieste is dat dit middel als enige functie heeft producten schuimend te maken. Waarom dit dan toevoegen zodat het door de nodige mensen niet meer gebruikt kan worden?

   • Oja en alsnog excuus voor mijn vraag aan jou. Ik verkeerde in de foutieve veronderstelling dat jij de producten in huis had en daarom even op de verpakking kon kijken. Dat is dus blijkbaar niet zo. Het was niet mijn bedoeling je extra werk te bezorgen, en idd navragen bij het bedrijf kan ik zelf ook. Dit stofje zit in heel veel vloeibare zeep en shampoo en dus doe ik ook al jarenlang navraag bij allerlei bedrijven.

    Vriendelijke groet,
    Micky

 3. Ik ben ook allergisch voor het wasmiddel! Erg jammer, ik vind ze júist zo heerlijk ruiken!!

 4. In de handzeep blijkt SLS te zitten en daardoor ben ik een beetje sceptisch geworden over dit merk… als je graag een natuurlijk merk wilt maken stop je geen goedkope chemische schuimer als sls in je product… er zijn zachtere alternatieven…
  Desondanks ben ik wel fan van de geuren van het afwasmiddel en wasmiddel… en dat de fles helemaal gerecycled is. Lastige keuzes vind ik dat!

 5. Ik denk er hetzelfde over als Rebecca. Waarom zit er SLS in de handzeep? Jammer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *