Review MontAna grill/vispan voor de Master XL

Over de MontAna airfryer heb ik ruimschoots geschreven. Wil je alle informatie nalezen? Klik hier om naar het review te gaan, en klik hier voor alle wetenswaardigheden, gebruik, tips en trucs.  Ik ben ook een speciale facebookgroep gestart voor iedereen met een MontAna airfryer en voor iedereen die graag meukvrij wil bakken. Klik hier om je aan te melden! 

De Master XL variant wordt geleverd met alle onderdelen. Daar hoef je dus niets extra’s voor bij te betalen. Er is echter één opzetstuk afzonderlijk verkrijgbaar. En dat is de grill/vispan. Velen vragen zich af, wat nu het verschil is, tussen de gewone baklift en deze grill/vis liftbak. Ik heb de liftbak aangevraagd en ben hem voor jullie ( en voor mezelf uiteraard 😉 ) gaan testen! 

WAT IS DE GRILL/VIS LIFTBAK?

De grill/liftbak is een soort plaat, waaraan de steel zit verbonden om in de bak vast te klikken. Er zijn  geen wanden aanwezig. Dit zorgt ervoor dat alles wat je op deze plaat ligt, wordt gegrild in plaats van gebakken. Omdat de luchtcirculatie rechtstreeks op het product wordt geblazen, en van onderen een soort wisselwerking krijgt, wordt alles gegrild. De plaat bevat net als de liftbak gaatjes, en is uiteraard teflon vrij. Het is gemaakt van gecoate staal. 

SAM_9720

De grill/visliftbak werkt precies hetzelfde als de liftbak. Het principe is hetzelfde en de liftbak wordt ook aan de bak vastgezet door middel van een schuifje. 

WAAROM ZOU IK DEZE LIFTBAK EXTRA MOETEN KOPEN?

Niets moet. Maar wil je graag gegrild voedsel, dan is deze liftbak aan te raden. In de originele liftbak lukt het grillen niet. De wanden zorgen ervoor dat de hete lucht wordt gecirculeerd wat ervoor zorgt dat alles wordt gebakken. Het is dus een zeer handige extra tool voor je airfryer gebruik te verhogen. Met de grill/vis liftbak kun je ook vis grillen, vlees, groente en zelfs fruit. Mogelijkheden te over.

SAM_9732

WAT KUN JE ERMEE?

Ik ben meteen met de extra tool aan de slag gegaan na ontvangst. Ik startte met tempeh. Deze heb ik in reepjes gesneden en gemarineerd met wat ketjap manis en mijn curry-pastakruiden. Ik heb de temperatuur op een veilige 165 graden gezet en alles 10 minuten laten draaien. Na 10 minuten waren de reepjes gaar en heerlijk van smaak. Er is geen olie aan toegevoegd wat de stukjes minder vet maakt. 

SAM_9730      SAM_9729

De volgende test waren verschillende soorten groenten, zowel rauw als gestoomd. Ik heb wat spruiten kort gestoomd, en deze aan rauwe vers gesneden groente toegevoegd. Ik was benieuwd of het verschil maakt, of je rauw of kort gestoomd gebruikt. De temperatuur op 170 graden gezet en 10 minuten laten draaien. Zowel de spruiten als de rauwe groenten kwamen er heerlijk gegrild uit! En 10 minuten blijkt meer als voldoende. 

SAM_9734       SAM_9733

Wat ik gegrild heerlijk vind, zijn punt paprika’s. Die zijn ietsje zoeter van smaak dan de gewone rode paprika’s. Gegrild zijn het net snoepjes ( vind ik 😉 ) Ik was erg nieuwsgierig of het resultaat hetzelfde zou zijn als uit mijn eigen grillpan. De punt paprika door midden gesneden, zaadlijst eruit, temperatuur op 175 graden en 10 minuten laten draaien. En ja hoor….precies hetzelfde resultaat! Ze ware net zo heerlijk als uit de grillpan! 

EINDOORDEEL

Fijne aanvulling voor je fryer. Geeft nog meer gebruiksplezier, en is zeer handig voor als je even snel wat wilt grillen. Fijne grip, je kunt de plaat bekleden met bakpapier, je kunt aardige porties groente tegelijk grillen, of stukjes vleesvervanger/vlees/vis. De grill/vis baklift kost 39,95 en is niet verkrijgbaar in winkels. Dit, omdat de MontAna fryer geen masaa verkoop-pruduct is. Je kunt de vispan bestellen via www.sttlelystad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *