Review Moringa verse theeblad

Begin 2015 maakte ik kennis met verse moringa. Dit n.a.v mijn artikel over moringa, waardoor Jouke Berg mij benaderde. Hij vertelde over zijn net gestarte bedrijf, waar hij verse moringa kweekte. Gewoon in Zoetermeer! Ik was direct erg enthousiast, omdat ik wist hoe knettergezond en heilzaam de moringa blaadjes zijn voor de mens. Ik kreeg al vrij snel wat toegestuurd om uit te proberen. Meer over moringa kun je lezen door hier te klikken, het review over het verse blad kun je lezen door hier te klikken.

Sindsdien ben ik “ hooked” aan moringa. Het doet werkelijk wel degelijk iets met je. Het was na ongeveer twee weken iedere dag wat vers moringablad door mijn puree merkbaar. Ik was vitaler, minder moe, en mijn huid zag er beter uit. Helaas is de oogst seizoensgebonden en niet het gehele jaar door verkrijgbaar. Toen ik door mijn verse blad heen raakte, en dus stopte met het consumeren van het verse blad, miste ik niet alleen de lekkere smaak, maar ook mijn lijf miste het direct. Ik ben toen de gedroogde poeder gaan proberen, maar mijn lijf reageert hier minder tot niet op. Het wil waarschijnlijk echt alleen vers blad! 

Ik was daarom best blij om kort geleden van Jouke te horen, dat hij bezig was om een paar producten te ontwikkelen, die enkel waren gebaseerd op gedroogd blad. Hij had een vrij grote oogst laten drogen, om dit project te ontwikkelen. Het verse blad heeft hij goed laten drogen en in stukjes gewalst. Puur, zuiver, gedroogd blad. Hij was ook, net als ik overigens, erg benieuwd hoe mijn lijf dit ging waarderen 😉 Ik ben het nu ongeveer een week gaan gebruiken en warempel: dit werkt ook! 

Weer ziet mijn huid er stralend uit, voel ik me stukken fitter en heb weer wat meer uithoudingsvermogen. Ook mijn bloedsuikerspiegel is er erg blij mee! 

Ik heb ook meteen de thee getest. Een review! 

SAM_3646

WAT IS HET?

Zoals je in mijn artikel kunt lezen, zijn de moringa bladeren afkomstig van de Moringa Oleifera boom. Deze boom staat beter bekend als de wonderboom, en dat is niet voor niets. Moringa bomen zijn in zijn geheel bruikbaar, en eetbaar voor de mens. De bomen leveren daarnaast extreme hoeveelheden goede voedingsstoffen voor de mens. Wat dacht je van dit imposante rijtje:

( moringa vers en gedroogd blad)

– 92 voedingsstoffen

– 46 antioxidanten

– 6 ontstekingsremmers

– 18 aminozuren ( waarvan 9 essentieel)

– 7 x meer vitamine C als in sinaasappel

– 4 x meer vitamine A als in wortels

– 4 x meer calcium als in melk

– 3 x meer kalium als in bananen

– 2 x meer eiwitten als in yoghurt

– 25 x meer ijzer als in spinazie

– 4 x meer chlorophyl als in tarwegras ( griezel! bbbrrbbb..) 

Hoe gezond moringa dus is, hoef ik hier niet verder uit te leggen. Ik persoonlijk vind het ook echt ontzettend lekker. In het begin was het wel even wennen, het is een bijzondere, eigenaardige maar zeker geen vervelende smaak. Als echte theeleut was ik dus ontzettend nieuwsgierig, hoe dit mij ging smaken. 

De thee wordt zoals eerder geschreven gemaakt uit vers gedroogd blad. Dit wordt licht vermalen tot een fijne massa. Er komt niets kunstmatigs bij, ook geen fabriek, alles wordt in het bedrijf zelf vervaardigd. Het blijft zo dus het meest dichtbij de natuur en bij de bron. Geen dagen/wekenlange transportatie vanuit het buitenland, waar het bovendien wordt “ afgenomen” van de plaatselijke bevolking, waar de moringa hoofdvoedsel is. Voor mij één van de grotere redenen waarom ik niet zo wegloop met superfoods. Waaronder moringa ook valt. 

SAM_3648

THEE ZETTEN

Al meteen bij het openen van de pot komt de verse geur je neusgaten binnen, heerlijk! De poeder ruikt toch geheel anders. Deze gedroogde bladeren ruiken eigenlijk hetzelfde als het verse blad., Ik heb een grote eetlepel van het blad in een papieren theezakje gedaan ( deze koop ik bij de biowinkel) en theewater opgezet. Ik doe dit altijd in mijn kleine gietijzeren pannetje bij gebrek aan een waterkoker 😉 Voordeel is, dat het water loeiheet wordt. Ik heb de thee ongeveer 5/10 minuten laten trekken. Omdat ik de thee eerst puur en zuiver wilde testen, heb ik er geen druppeltje stevia in gedruppeld. De hete damp rook heerlijk. De eerste slokjes waren net zo heerlijk. De smaak is zo intens, dat er in principe geen stevia meer in hoeft, zelfs niet voor de grootste zoetekauw ( like me 😉  ) Ik heb er toch, om deze test compleet te maken, een drupje stevia in laten plonsen. Dit was erg lekker, het haalt de moringasmaak gelukkig niet weg.

De thee kun je voor veel meer doeleinden gebruiken. Gewoon door je eten, in smoothies, in sapjes, om soep mee te maken, als garnering over weet-ik-wat, kortom, ontzettend veelzijdig. Je kunt het gedroogde blad zelfs direct uit de pot knabbelen als lekkere snack tussendoor. Ik gebruik de thee ook door de puree. Het komt eigenlijk gewoon op hetzelfde neer als vers blad, of stukjes gedroogd blad. 

VOORDELEN:

– Je kunt op een prettige, smakelijke en gemakkelijke manier veel goede essentiele voedingsstoffen binnen krijgen.

– Het is enorm veelzijdig te gebruiken

– Lang te bewaren

– Direct van de bron in de pot: verser en biologischer kan niet

– Zeer geschikt voor mensen met chronische ziekten als CVS, zeer geschikt voor mensen met diabetes, zeer geschikt voor mensen die na ziekte moeten aansterken/herstellen

NADELEN:

Het enige nadeel wat ik kan bedenken is de plastic pot. De thee is ook verkrijgbaar in een glazen weckpot, en in een navulverpakking. De plastic pot bevat 175 gram, de weckpot 250 gram en de navulverpakking 150 gram. Heb je een plastic pot, kun je dit zelf overgooien in een goed afsluitbare glazen pot 😉 Heb ik ook gedaan. 

Deze thee krijgt van mij 10 dikke THUMBS UPP! 

  De plastic pot ( 175 gram) kost 13,95. De weckpot ( 250 gram) kost 21,95 en de navulverpakking ( 150 gram) gaat 10,95 kosten. 

 Ga voor direct te bestellen naar:  Moringa thee

Meer info: www.moringasfinest.nl  

SAM_3645

3 Reacties op “Review Moringa verse theeblad

  1. Ik had een zaadje geplant vorig jaar maar helemaal mislukt nu is het spontaaan toch weer aan het groeien best grappig Net thee van een blaadje gezet en de smaak is top wel samen met een vijgenblad beide vers van de boom is dat leuk of is dat leuk

  2. Jammer toch dat het zo duur moet zijn hier in Nederland. In Spanje koop je op de markt in Coin zakken van 250gr gedroogde bladeren voor € 1,98 per zak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *