Review natuurlijke leave-in-conditioner LASAPONARIA voor alle soorten ” probleem-haar”

Ik ben een grot fan van moringa. KLIK HIER om alles over deze bijzondere plant te lezen. Ik kwam ermee in aanraking toen ik werd benaderd door Jouke Berg, de founder van www.moringasfinest.nl. Hij was de eerste, die op Nederlandse bodem in zijn biologische kas moringa verbouwde. Door ze vers aan te bieden maakte hij een geweldige start. Ik werd op slag verliefd op de geur en de smaak van verse moringa. Ieder jaar kijk ik reikhalzend uit naar zijn verse oogst! 

Moringa is meer dan ontzettend gezond. Maar ook uitwendig is er een heleboel te profiteren. Sinds dat moringa langzaam maar zeker zijn weg naar de consument vindt, zien we steeds meer verzorgingsproducten op de markt verschijnen die moringa ( meestal extract of olie ) bevatten. Moringa olie werkt zeer weldadig en zelfs geneeskrachtig op huid en haar. Het is daarom geen rare stap van LASAPONARIA om moringa in te zetten als één van de hoofdingrediënten in deze leave-in-conditioner. Wat is een leave-in-conditioner precies?
We kennen de “ gewone” conditioners. Bijna alle shampoo-merken hebben naast hun shampoo een conditioner in dezelfde lijn. Dat berust een beetje op marketing. Want “ any-conditioner-will-do” tenzij je echt probleem-haar hebt. Een conditioner verzorgt je haar nét dat beetje extra. Ze “ repareren” als ware je haar. Het verzorgt je haar van binnenuit, het sluit bijvoorbeeld de haarschubben. Een conditioner zorgt ook voor minder statisch haar en maakt het beter doorkambaar. Het legt een dun filmlaagje om je haarpunten waardoor je haar mooier gaat glanzen en steviger aanvoelt.
Een leave-in-conditioner is eigenlijk hetzelfde, maar omdat je dit niet uitspoelt geeft het je haar een enorme boost. Een leave-in-conditioner houdt het vocht in je haar beter vast, waardoor het direct goed doorkambaar wordt en het haar beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals de zon, zwemmen in een zwembad enzovoort.
Een leave-in-conditioner is uitmuntend geschikt voor mensen die probleem haar hebben, zoals droog tot extreem droog haar, vlassig haar, dof haar en gespleten haarpunten. Met name lang-harigen zouden standaard leave-in-conditioners moeten gebruiken. Het geeft nét dat beetje extra aandacht aan de verzorging. Het is ook erg handig, want je hoeft het niet uit te spoelen.

MORINGA EN LIJNZAADOLIE

Deze leave-in-conditioner van LASAPONARIA bevat twee hoofdbestanddelen: moringa en lijnzaadolie. Deze staan beiden bekend als boosters voor het haar, en het is dus geen echt vreemde combinatie, maar wel nog vrij uniek. Wat zit er nog meer in deze leave-in-conditioner?
– Aloë Vera
– shea butter
– patchouli
– geranium
– fructo-oligosaccariden
– lavendel
De meeste ingrediënten zijn biologisch gecertificeerd. De fructo-oligosacchariden omhullen het haar met een beschermend filmpje., en zorgt voor zachtheid en glans. Deze leave-in-conditioner voedt je haar direct, en maakt het makkelijk doorkambaar. En vooral: het laat het haar glanzen en gaat pluizen tegen! Ideaal dus voor krullend of gepermanent / gekleurd haar. De leave-in-conditioner bevat CETREARYL alcohol. Dit is een goede soort, die de huid nauwelijks tot niet irriteert, sterker,  het houdt veel vocht vast.   Dit merk werkt zo nauw mogelijk samen met mens, milieu en de natuur. Ze verkopen producten die geen chemische stoffen bevatten, veel wordt zelfs nog handmatig gemaakt. Het merk houdt tevens zeer veel rekening met bepaalde arbeidsomstandigheden , die hun gebruikte ingrediënten met zich meebrengen. Alles moet fair trade zijn en liefst zoveel mogelijk afkomstig zijn van ethische ketens. Dit houdt in, dat er zoveel mogelijk wordt samengewerkt met kleine bedrijven, en bedrijven die sociale die werk-inclusieprojecten  bevorderen. Ook werken zij geheel diervriendelijk. Er wordt gezorgd voor zoveel mogelijk certificering, natuurlijkheid en bioactiviteit. 
 

VOOR WIE?

Deze leave-in-conditioner is dus niet alleen puur en natuurlijk, het is vooral erg werkzaam. Voor wie? 
 
mensen met dun broos, dof en futloos haar
– mensen met een gevoelige hoofdhuid
– mensen met snel pluizig en kroezend haar
– mensen met haar wat snel afbreekt
– mensen met stug en weerbarstig haar
– mensen met droge haarpunten
– mensen die langere periodes in de zon verblijven
 
Ik voldoe zo’n beetje aan alle punten die hierboven zijn genoemd. Ik mag absoluut niet mopperen, want op mijn bijna 50 ste jaar heb ik nog een behoorlijk hoofd vol haar, en is het uitdunnen nog niet overal toegeslagen. Ook heb ik nog steeds geen grijze haar. Toch ben ik sterk van mening, dat ik dit voornamelijk te danken heb aan de verzorging, en mijn eetgewoonten. Ik heb bijvoorbeeld geen föhn en ik kam mijn haar met mijn vingers. Ik gebruik alleen natuurlijke verzorgingsproducten. Waaronder ook een leave-in-conditioner. Daar was en ben ik erg tevreden over, maar het is helaas niet zo spaarzaam in gebruik, en vrij duur. Ik was daarom al een poosje op zoek naar een goedkoper alternatief wat nét zo werkzaam is. Dat lijk ik te hebben gevonden in deze leave in conditioner van LASAPONARIA. 
 
Ik heb de leave-in-conditioner twee x gebruikt voor de test. Één keer op droog haar en één keer op handdoekdroog haar. De fles is zeer fijn in gebruik, er zit een geweldig fijne dop op. De textuur lijkt een beetje op volle yoghurt, erg prettig om direct in je haar aan te brengen. Ik heb voor beide testen steeds een gelijke hoeveelheid ( een erwtje) gebruikt. In mijn handdoekdroge haar heb ik het verdeeld in mijn haar geknepen. Ik heb de conditioner bij droog haar voornamelijk op de droge delen aangebracht, zoals de droge punten. 
Beide testen vond ik verbluffend. Ik was vooral onder de indruk hoe snel het in mijn haar trok. De geur is overigens wel even wennen. Ik ben vrij gevoelig voor ( lekkere) geuren en deze geur is absoluut niet verkeerd, maar het is wel even……anders, om het zo te formuleren. Na enkele keren gebruik vind ik de geur lekker. Het ruikt alleen sterk als je het opbrengt, het blijft niet lang in je haar “ hangen” maar dat vind ik juist fijn. Wat je wel steeds even moet doen is de fles flink schudden. Want het komt er anders wat moeizamer uit. 

 

ZIJN ER NADELEN?

Ik kon geen directe of zelfs indirecte nadelen vinden. Zelfs de prijs is superfijn. Voor 150 ml betaal je € 9,95 wat echt een koopje is als je andere natuurlijke leave-in-conditioners gaat vergelijken. Mijn andere leave in conditioner kost bijvoorbeeld € 13.00 per 100 ml, en gaat minder zuinig mee. 

WAT VIND IK ERVAN?

Ik ben erg blij. Mijn haar reageert er supergoed op, het verzwaart mijn haar niet, geeft een boost aan mijn krulletjes / slagen in mijn haar, geeft een mooie directe glans en is spaarzaam in gebruik. Ik ben erg te spreken over de prijs. Ik ben enthousiast!

 

WAAR KAN IK HET KOPEN / BESTELLEN?

www.mygreenuniverse.eu is de eerste importeur in de Benelux, die deze LASAPONARIA naar o.a Nederland heeft gehaald. Er zijn nu nog betrekkelijk weinig producten beschikbaar, maar dat gaat komende tijd veranderen, er komen steeds meer producten bij. Waarschijnlijk zal het ook op steeds meerdere verkooppunten verkrijgbaar worden, maar voor nu is het dus te bestellen via de officiële webwinkel van My green Universe, overigens ook koploper in de Benelux van TISSERAND, het bekende merk in pure etherische oliën. 
Wil je de leave in conditioner bestellen? KLIK DAN HIER
 
NOTIFICATIE: ik ontving deze leave-in-conditioner gratis om te testen voor dit review. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook zijn er geen enkele inkomsten, ook niet uit eventuele kortingsacties. Het review is onafhankelijk geschreven. 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *