Review Neoquartz wellness kussen met magneten en kristallen

IMG_0126

Vriendlief heeft een drukke baan, waarvoor hij erg veel onderweg is, en bij klanten enorm veel op zijn “ krent” moet zitten. Vind ie allemaal geweldig leuk, al jaren doet ie het met heel veel plezier, alleen zit er wel een zeer vervelend kantje aan zijn werk: de vreselijke lage rugpijnen. Vooral tijdens de langere autoritten ( hij crost door geheel Nederland, België , Duitsland en zelfs Spanje) moest hij veel stop-pauzes houden omdat hij de pijn niet meer trok. Hij heeft echt ontzettend veel geprobeerd. Fysio, kraken, en ik-weet-niet-hoieveel kussens, zalfjes enz. Onlangs werd hij door een klant gewezen op het wellness kussen van Neoquartz. Dit kussen is anders dan alle andere kussens. Het bevat namelijk magneten en kristallen. Vriend is echt enorm nuchter en sceptisch, maar omdat hij “ soort-van” wanhopig en ten einde raad was, besloot hij zo’n kussen aan te schaffen. Dit was volgens hem de beste beslissing die hij ooit heeft gemaakt. Want verrek, het HIELP! Niet dat zijn klachten meteen als sneeuw voor de zon verdween, maar de pijn was zeer sterk verminderd en in ieder geval te dragen. Sindsdien sleept hij zijn kussen overal mee naartoe. Klanten kunnen nogal giechelig reageren als vriend weer met zijn kussen onder zijn arm aan komt sjokken voor een zakenlunch, maar vriend is een zeer blij ei. 

Gelukkig heb ik zelf geen echte rugklachten. Ja, net als iedereen heb ik soms es een pijntje hier en een pijntje daar. Maar goddank geen klachtren van het kaliber van vriend. Die liep echt krom, soms bijna jankend van de pijn. 

Het toeval wilde, dat Neoquartz onlangs mij benaderde. Ze volgden mij op de voet en ik werd flink gecomplimenteerd. Ik merkte meteen al dat dit echt gemeende woorden waren en dat dit wel heel attente en aardige mensen waren. Er werd gevraagd of ik mogelijk interesse had om het kussen te reviewen. Ik vond het echt heel aantrekkelijk na de positieve geluiden van vriend maar dacht aanvankelijk nog: “ is het wel wat voor mij” Want echt rugpijn heb ik niet, hoe moet ik het kussen dan echt goed testen? Maar toen de aardige meneer  veel meer vertelde over waar het wellness kussen nog meer erg goed voor was, werd ik pas echt enthousiast. 

Ik kamp namelijk wel al jaren met pijnlijke schouder en nekklachten. Dit komt grotendeels door stress en spanningen, dan trek ik onbewust mijn spieren samen. Af en toe krijg ik een geweldige massage van mijn lieve vriendin Bibeb Korevaar ( the best there is! flower blossoms) en dan ben ik even verlost van pijn, kramp, stijfheid en stramheid. Het wellness kussen kan mogelijk ook helpen voor dit soort klachten. Dus ja, ik was meteen geïnteresseerd voor een review! Ik hield contact met deze geweldige lieve mensen, en ik kreeg een exemplaar toegestuurd. Ik ging aan de slag!

IMG_0110

WAT IS HET NEOQUATZ WELLNESS KUSSEN?

Neoquartz staat bekend om zijn ( opleg) matrassen. De bevatten magneten en kristallen waardoor een nachtrust optimaal kan worden benut. Daarop voort geborduurd ontwikkelden zij als eerste het wellness kussen. Dit is een vierkant zitkussen, die dezelfde eigenschappen bezit als de matrassen. Het geeft dus ook overdag de enorme voordeel van zo’n matras. In het kussen zit een unieke tussenlaag van magneten en kristallen.

kussen_binnenkant_plus_laagomschrijving_klein

 Het NeoQuartz wellness-zitkussen heeft een positieve gezondheidswerking omdat er de technologie van een NeoQuartz-matras in zit. Dit technologisch hoogwaardig product wordt speciaal aanbevolen voor mensen die een beroep uitoefenen waarbij veel zittend werk gedaan wordt. Het wellness-kussen is makkelijk mee te nemen en kan daarom behalve thuis ook in de auto of op het werk gebruikt worden.

Het kussen is zeer duurzaam van samenstelling en kan gebruikt worden als zit- of rugkussen. Daarnaast komt het kussen prima tot zijn recht bij ontspannende activiteiten zoals TV kijken of buiten in het zonnetje zitten. Het handgemaakte NeoQuartz wellnes-kussen geeft enorm veel comfort en helpt om (preventief) aan de algemene gezondheid te werken.

Het materiaal bestaat naast maneten en kristallen uit koudschuim. Dit wordt duurzaam vervaardigd. Er is voor koudschuim gekozen omdat dit comfort biedt. Er zijn ook bijvoorbeeld 100% katoenen matrassen op de markt, maar die liggen niet comfortabel, Het ligt hard en stug. Als er 100% katoen als vulling zou worden gebruikt voor dit wellness kussen, zou je binnen de kortste keren ” een houten kont” krijgen. Het zit absoluut niet lekker.

IMG_0127

HOE WERKT HET?

Internationaal onderzoek heeft uitgewezen dat een magnetisch veld een zeer positieve werking kan geven op het menselijk lichaam. Het kan ( chronische) pijn verlichten, ontstekingen tegen gaan in het lichaam, de bloedcirculatie verbeteren, en stoornissen van het centrale zenuwstelsel corrigeren. Door correct te zitten op het wellness kussen wordt de zithouding ook verbeterd. Het is algemeen bekend dat magnetisme op erg veel fronten heilzaam kan werken. Het kan ook erg goed werken tegen stress. 

IMG_0125

Je kunt het kussen als zitkussen gebruiken, maar ook als rugsteun. Ook kun je het kussen plaatsen op pijnlijke plekken, door het erop te leggen. 

Op de website van Neoquartz kunnen we tal van voordelen lezen:

  Het werkt ontspannend waardoor spierpijn, rugpijn, gewrichtspijn, stress en kramp verminderen

  Uw gezondheid verbetert o.a. dankzij het vitaler maken van de organen en het bloed

  U voelt zich overdag fitter door de vitaliserende werking van de magneten en kristallen

  Het verbetert uw weerstand door de positieve werking op uw immuunsysteem en zenuwstelsel

  Het is uitgebreid getest en van zeer duurzaam materiaal gemaakt

  De omtrekhoes is afritsbaar en wasbaar

  Het kan als zit- of rugkussen dienst doen of op pijnlijke plaatsen worden gelegd 

  Het is overal mee naar toe te nemen en in alle oriëntaties te gebruiken

  Het biedt gedeeltelijke bescherming tegen schadelijke elektromagnetische straling

Dat klinkt allemaal erg positief. En de ervaringen van vriend meenemend, was ik echt enorm benieuwd geworden. Nu is dat zitten bij mij best een dingetje. Ik kan namelijk moeilijk ( stil) zitten, ik ben liefst lekker actief en ik sta zelfs  achter de computer te werken. Eigenlijk zit ik nooit, hooguit als ik TV kijk of als ik bezoek heb. Ik moest mezelf dus voor deze test dwingen om langere tijden stil te zitten en ik kan jullie vertellen, voor zo’n wiebelkont als ik valt dat niet mee. Maar toch……zittend op dit kussen was zitten zo’n straf niet. Want hij zit namelijk bijzonder lekker. Alsof je op watten zit, maar wel stevig. Je voelt echt dat je bips “ zoekt” naar een bepaalde balans. Ik kon het in ieder geval steeds langer uithouden dan gewoonlijk en dat vond ik echt al iets opmerkelijks. Normaal gesproken hou ik het nog geen uur vol op een stoel. Zou het dan echt zo zijn, dat ik minder onrust ervaar?

IMG_0124

De volgende dag kon ik het kussen goed testen, want ik kreeg bezoek, en het beloofde een pittig en lang gesprek te gaan worden. Zittend op mijn kussen ervoer ik weer hetzelfde: minder onrust en momenten dat ik ging verzitten. Weer zat ik echt lekker, mijn kont was goed in balans 😉 Ik vond het echt opmerkelijk, want normaal hou ik zo’n lange zit op een stoel minder goed uit. Het kussen helpt daar echt wel goed voor. 

Ik hoopte vooral, dat het kussen wat voor mij zou doen betreft nek/schouderklachten. Maar helaas bleef verbetering uit. Op dag drie en vier en vijf hen ik steeds een uur op het kussen gezeten. Ik denk, dat voor dit soort klachten mijn zit-sessies te kort zijn 😉 Maar wat ik steeds opnieuw WEL ervoer, was de verminderde onrust. En dt vond ik best opmerkelijk. 

Vriend zweert nog steeds bij zijn kussen. Hij kan niet meer buiten zijn kussen, zegt hij vaak. De lage rugpijnen waren bij hem dan ook echt hevig. En ik kan mij zo voorstellen dat je verschrikkelijk blij bent als je eindelijk iets hebt gevonden dat verlichting biedt. Hij is er echt dolgelukkig mee want op het laatst belemmerde de rugpijnen zijn leven aanzienlijk. Lange autoritten konden niet meer worden gemaakt. Dat lukt nu wel met het kussen. Vorige week is hij nog naar Spanje gereden. Cool. 

IMG_0128

Er wordt wel gewaarschuwd dat het kussen NIET GESCHIKT is voor mensen met een pacemaker of een fibrilator. Dit staat netjes op het label vermeld. Goede veiligheidsnorm.

WAT VIND IK VAN HET WELLNESS KUSSEN?

Ik ben blij verrast. Ik zeg heel eerlijk dat ik er ietsie-pietsie sceptisch tegenover stond, maar ik ben nu ook wel om. Het doet echt WAT. Het is nu ook niet zo dat ik meteen een matras ga aanschaffen ( vriend spaart daar nu voor) maar ik ben echt oprecht erg blij met dit kussen. Het veraangenaamt mijn verplichte zit-sessies aanzienlijk, het zit erg lekker en de onrust is echt minder. Ik vind het ook echt geweldig dat vriend er zoveel plezier van heeft. Als je hebt kunnen zien hoe diep hij zat betreft zijn wanhoop en pijn, dan geef je zo’n kussen een dikke zoen. Ik geef hem in elk geval 10 dikke thumbs upp! 

Het Neoquartz wellness kussen heeft een standaard maat van 38×38 cm. Maar kan, op verzoek in iedere maat worden geleverd( tegen meerkosten) Hij kost 149 euro. Je kunt voor het kussen kiezen uit drie mooie kleuren hoezen: donkerbruin, antraciet, en paars.  Hij is alleen verkrijgbaar bij Neoquartz. Klik hier om naar de website te gaan, voor meer info. Je kunt het kussen ook direct bestellen via een mail of telefonisch:

Telefonisch : 0492-527294 of 06-14890925. ( tot 22.00 s’avonds)

Via de mail: info@neoquartz.nl

Je kunt ook het kussen kopen in de winkel/showroom. Daar kun je het kussen ook testen. De winkel is iedere vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00 en zaterdag van 10.00 tot 17.00. De showroom zit gevestigd op het bedrijventerrein Caré, Steenoverweg 6 in Helmond. 

IMG_0129

 Notificatie: ik kreeg voor dit review het wellness kussen gratis toegestuurd. Er zijn verder geen inkomsten aan verbonden, het review is onafhankelijk geschreven. 

7 Reacties op “Review Neoquartz wellness kussen met magneten en kristallen

  1. Hai Monique, ik lees met plezier jouw nieuwsbrieven en ben altijd onder de indruk van jouw onafhankelijk geschreven commentaren. Alleen, ik lees dat het kussen “werkt”, maar ik zou zo graag weten wat er dan werkt (ja duhu, de magneten en kristallen) en hoe dat dan werkt? Want ja, jezelf onderhevig zetten aan magneten waardoor je energieveld dus veranderd….tja is dat wenselijk ? Als ik kritisch ben op het enorme magnetische veld wat een mobiele telefoon aan mijn oor/hoofd teweeg brengt of het stralingsveld wat mijn computer waar ik zo gedoseerd mogelijk op probeer te werken……waarom zou een magnetisch/kristallen veld dan opeens wel goed, verlichtend, gezondmakend zijn ? Dat het werkt, dat lees ik…….maar hoe werkt het dan ? wat gebeurd er dan energetisch gezien met je aura? met je bloedomloop etc. in je lijf ? Ik ken en voel de gezondmakende werking van (berg) kristallen maar, wat doen magneten ? Wat voor kristallen zitten er overigens in ? Wij zijn onderhevig aan een magnetisch veld in en om de aarde, dat lijkt mij een natuurlijk geordend iets….maar ingrijpen via een kussen….is dat dan ook oaky ? De prijs heb ik persoonlijk niet zo’n moeite mee. Als een product echt goed is en zoveel verlichting geeft dan mag dat best goed beloond worden…..maar dan moet ik wel uitgelegd krijgen hoe het werkt, wel zeker weten dat het gezondmakend is en ook dat het geen schade brengt aan mijn energieveld…..zoals bijvoorbeeld sommige transitor radio’s, gettoblasters, mijn mobiele flatscreen etc. dat wel doen. Alvast dank voor je reactie en chapeau voor je werk !

    • Dg Els, ik denk dat jij het meeste hrbt aan de uitleg van Neoquartz zelf, en ik adviseer je daarom hen even te bellen of te mailen. Het telefoonnummer vind je in het artikel e op hun website! Succes en warme groet!

  2. Interessant artikel Monique, maar ik heb dezelfde vragen als Els maar wanneer iedereen zelf gaat bellen lijkt me niet praktisch. Dus zou ik graag, ipv zelf te bellen de informatie bijvoorbeeld via jouw blog of site willen lezen, zo dat het voor alle geïnteresseerde te lezen is. Voor mij is het ’n behoorlijke uitgave dus zomaar proberen en evt. weer de kast in……

    Zou fijn zijn wanneer dit gaat lukken, succes, hartelijke groet van ’n grote fan van je werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *