Review PHB ETHICAL BEAUTY BB CREAM: Eindelijk een 100% meukvrije BB CREAM!

Make up……

Het was voor mij tot zo’n twee / drie jaar geleden een “ no-go-area”. Niet omdat ik erop tegen was ( å la Alicia Keys 😁) maar om de simpele reden dat ik nergens tegen kon / kan.  Mascara? Een beetje en mijn ogen zaten al dicht getimmerd en rolden van ellende bijna uit mijn oogkassen. Blush? Een beetje en ik had zeker voor een week “ natuurlijke rouge” in de vorm van rode vlekken en irritaties. Ik leerde al vroeg in mijn tienerjaren dat ik nooit zo’n mode-poppetje ging worden. Achteraf gezien helemaal niet zo erg, want ik weet zeker dat een make-up-loos bestaan heeft bijgedragen aan de huidige conditie van mijn huid op mijn nu respectabele leeftijd van 50 jaar. En gelukkig was ik er ook niet ontvankelijk voor, het boeide mij allemaal niet zo, ik zat liever dag en nacht in de stallen bij mijn paard. Ja, ik was zo’n paardemeisje ☺️
In mijn “ twenty’s” kwam het voorzichtige verlangen om mijn saaie snoet eens wat op te leuken met make up. Dat was een compleet drama. En heb uiteindelijk de handdoek maar in de ring gegooid. Ik lag mij erbij neer : …een make up poppetje zal ik nooit worden.
Enkele jaren terug ging er een nieuwe wereld voor mij open. Ik ontdekte de pure / natuurlijke/ meukvrije make up. Wat een sensatie….ik droeg voor het eerst mascara waar mijn ogen geen pijn van deden! Ik kon helemaal los. Nog altijd ben ik geen opmaak-pop, make up gebruik ik alleen voor speciale gelegenheden. Door de week draag ik wel graag “ een tintje” omdat ik vanwege mijn lichte zonne-allergie vaak een bleke konten-gezicht heb. Ik ontdekte samen met de ontdekking van de natuurlijke make-up ook natuurlijke foundations. Alhoewel ik daar aanvankelijk best lekker op ging, bleken de meesten na een tijdje toch te sneuvelen op mijn huid, en gaf het opnieuw lichte irritaties of extreme droogheid……ZUCHT…..🙁. Het lot van een overgevoelige huid….

 

BBCREAM

Mijn voorkeur gaat uit naar een BB Cream. Dit vind ik wat natuurlijker dan een foundation. Veel mensen hebben ervan gehoord, of gebruiken het zelf zonder te weten wat het nu eigenlijk is. Daarom in het kort een lesje over BB CREAM.
BB CREAM betekent BLEMISCH BALM CREAM. ( een balsem tegen vlekjes ) Dat jij wellicht de vergelijking trekt met een foundation is niet raar, omdat het er inderdaad veel van wegheeft. Het grote verschil zit hem in het “ alles in één” effect. Waar foundation eigenlijk een make up is wat dekt, heeft een BB cream meer in zijn mars. Het is een moïsturizer  en foundation in één, en bevat een SPF factor die verschillende sterktes kunnen hebben. Een BB  cream verzorgt, hydrateert, beschermt, en camoufleert je huid. Door al deze extra”s zijn BB creams uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ook is het uitermate geschikt voor een dagelijkse goede zon-bescherming. BB creams zijn erg mild, waardoor hert in regel de poriën niet verstopt.
BB CREAM heeft het effect van een foundation, zonder dat dit eigenlijk zichtbaar is. Het komt dus zo dicht mogelijk bij je eigen natuurlijke huidtint, maar zorgt ervoor dat de oneffenheden niet zichtbaar zijn. Ook geeft het een gezonde glans aan je gezicht.

KLEUR EN TYPE

Net als foundations , moet je bij het kiezen van een BB cream op een aantal belangrijke punten letten. Verschillende huidtypen hebben verschillende behoeften, als het komt op kleuren en tinten. Ook moet je gericht af gaan op de conditie van je huid. Als je bijvoorbeeld een vette huid hebt, moet je gaan voor een BB CREAM die een matte uitstraling heeft. Een normale huid heeft weer een vochtinbrengende BB cream nodig en een droge huid een BB cream met een wat dunnere consistentie.
Meest belangrijk is om een juiste kleur te kiezen wat bij jouw huid past. Gelukkig hebben BB creams nooit zoveel keuzes in kleuren, maar het kan toch nog even puzzelen zijn, om de juiste kleur te kiezen.
Waar je op moet letten is:
– een kleur te kiezen die dichtst bij je eigen huidtint ligt
– een kleur te kiezen die je niet ziet op je huid. 
– verschillende kleuren uit te proberen
– de kleur op je gezicht uit te proberen en niet op je hand. 
De juiste kleur kiezen kan dus knap lastig zijn en voor miskopen zorgen. Het is daarom meest handig, om een ( web ) winkel te vinden, die bijvoorbeeld monstertjes verkoopt, zodat je verschillende kleuren op je huid kunt uitproberen. Ook kun je bij een schoonheidsspecialiste je kleur laten bepalen.

HOE BRENG JE HET OP?

BB cream is niet alleen veelzijdig, het is ook erg makkelijk om aan te brengen op je gezicht. Je kunt het met je vingers aanbrengen , maar ook met een kwast. Het voordeel van je vingers is dat je alles op je huid smeert. Een kwast neemt iets meer op. Maar met een kwast kom je wel weer beter op de plekjes ( tussen de neus ) waar je met je vingers moeilijker bij komt.
Je brengt een BB cream aan op dezelfde manier als een dagcreme. Je begint ergens op een punt op het gezicht en smeert het uit. Zorg er goed voor, dat je alles goed uitsmeert, om een “ masker” te voorkomen. Breng nooit teveel op. Meestal volstaat “ een erwtje” wat bijvoorbeeld uit één pomp-druk komt. Teveel is in geval van BB  cream niet nodig, en dus zonde om te overdoseren.

NATUURLIJKE BB CREAM

Voor mij was tot voor kort de BB creams een no-go. Ik vond twee jaar geleden wel een goede natuurlijke BB cream, en dit kon ik tot mijn grote geluk een poosje zonder enige reacties gebruiken. Helaas ging de kleur eruit en andere kleuren deden het niet voor mij, waardoor ik min of meer “ op straat” werd gezet. Ik ben uiteraard op zoek gegaan naar andere pure / natuurlijke BB cream. Maar die zijn schaars. Daar kwam ik snel achter. En vond ik dan iets wat op een natuurlijk alternatief leek, zat het toch vol met vervelende stofjes waar mijn huid absoluut niet gelukkig van wordt.
Onlangs beide Mieke mij van PUUR MIEKE. Zij klonk heel erg enthousiast, want ze had een product binnen gekregen waar ik ook heel erg blij van zou worden: een BB CREAM op basis van pure en natuurlijke ingrediënten! Ik sprong meteen op, en Mieke stuurde mij drie verschillende kleuren toe om uit te proberen.

PHB ETHICAL BEAUTY

Tot mijn grote blijdschap ging het ook nog eens om een merk die ik hoog heb zitten: PHB ETHICAL BEAUTY. Van dit merk heb ik eerder een mascara getest die ik nu dagelijks gebruik. KLIK HIER. Het merk is van Engelse komaf. Het gaat verder dan alleen maar 100% natuurlijk, de producten worden namelijk handmatig geproduceerd, en, zoals de naam zegt ethisch ( = moreel verantwoord ) Het bedrijf betreft een familiebedrijf. In Nederland zit een leverancier in Bergen op Zoom, die de producten in Nederland verspreidt.
PHB ETHICAL BEAUTY staat voor 100% puurheid, 100% veganistisch, geen enkele vorm van chemicaliën, en dus met de hand gemaakt. Dit kom je eigenlijk nog maar zelden tegen. Ze garanderen 100% zonder alcoholen, SLS / SLES / ALS , PEG’S, petro-chemicaliën, palmoliën, formaldehyde, synthetische parfums, DEA / TEA Phthalates, parabenen, en ureum te werken.  Daarnaast uiteraard geen dierenleed en 100% veganistisch. ( niets dierlijks, zoals bijvoorbeeld bijenwas )
Naast dat het product 100% meukvrij is, zijn de verpakkingen ook 100% milieuvriendelijk. Bio-afbreekbaar, 100% recyclebaar en meest gemaakt uit gerecyclede materialen. Het doosje waarin de BB creams komen, zijn van binnen echt schattig gedecoreerd met rozenprintjes. Dat geeft een erg luxe uitstraling.  Alsof dit nog niet genoeg is, doneren zij 20% van de opbrengst aan goede doelen die betrekking hebben op verbetering voor mens, dier en milieu. Een mooi gebaar. Een merk, waar ik 100% achter kan staan.
De flesjes worden gemaakt van gerecycled glas. Er zit een handig een hygiënisch pompje op, zodat je de juiste doseringen kan maken. De flesjes hebben een hele mooie vorm. Staat wel zo mooi op je toilettafel!
Deze BB  cream is bijzonder geschikt voor de gevoelige huid. Dit merk specialiseert zich in de ( over) gevoelige huid. Het heeft een SPF van 15 wat behoorlijk hoog is. De zonnefilters in deze BB cream zijn uiteraard op natuurlijke basis, en niet van chemische zonnefilters gemaakt. Het egaliseert je huid, en past zich aan tot je eigen huidskleur, terwijl het je huid verzorgt, hydrateert en het oneffenheden laat vervagen. Het geeft je huid een egale look en een leuk tintje. Twee van de basis ingrediënten zijn rozenbottel olie en Aloë Vera.  De BB cream is geschikt voor ALLE HUIDTYPEN, in het bijzonder dus voor de gevoelige huid. Een flesje bevat 30 ml en kost €24.00
Er zijn in totaal ZES verschillende kleuren:
– FAIR: tint met een neutrale ondertoon, zeer geschikt voor zeer verfijnde huidtinten
– LIGHT: deze tint zit tussen de medium en fair tinten in
– MEDIUM: tint met een warme neutrale ondertoon. Voor warme en middelmatige huidtinten
– TAN: een medium tint met een olijf-achtige ondertoon. Geschikt voor warme en middelmatige huidtinten
– KARAMEL: een tint met een gouden, koele ondertoon. Geschikt voor lichtere huidtinten
– PORCELAIN: een tint met een perzik-kleurige ondertoon.

DE INGREDIENTEN

Over de ingrediënten kunnen we kort maar krachtig zijn. Die zijn 100% puur, natuurlijk, biologisch gecertificeerd en vrij van meuk. Het bevat natuurlijke biologische oliën als zonnebloemolie, Castor olie en rozenbottel olie. Vooral de rozenbottel olie heeft ontzettend veel verzorgende eigenschappen voor de huid. Verder bevat het biologische Aloê Vera.

JE KLEUR KIEZEN

Eerder las je, dat het belangrijk is om de juiste kleur te kiezen. Je kunt ook verschillende kleuren met elkaar vermengen om tot jouw gewenste kleur te komen. Nu hebben de BB creams van PHB niet bepaald “ action-prijsjes” en is het natuurlijk een beetje gekkenwerk om alle zes kleuren aan te schaffen. Daarom bieden vele ( web) winkels monstertjes aan die je voor weinig geld kunt aanschaffen. Dit is DE manier om je kleur te bepalen als je deze nog niet weet. Gelukkig zijn de zes kleuren van PHB zodanig, dat ze eigenlijk wel bij iedere huidtint passen. Maar het is uiteraard mooier om een echt goede kleur te kiezen. Mieke biedt monstertjes aan die € 1 euro per stuk kosten. Je zou voor € 6 euro de gok dus wel kunnen wagen. Weet je zo’n beetje welke kleurtint je moet hebben, kun je meteen een flesje bestellen die daar meest dichtbij komt.

DE TEST

Ik weet inmiddels mijn huidtint en de kleuren die daar meest dichtbij komen. Ik kreeg DRIE kleuren thuisgestuurd: LIGHT / MEDIUM en TAN op mijn verzoek.
 
Hier zie je de drie kleuren uitgesmeerd op mijn hand, puur even om de kleuren te tonen. Zoals je ziet verschillen ze best van elkaar. Na wat testen op mijn kaaklijn bleek dat de TAN voor mij als beste uit de bus kwam. Maar de MEDIUM kan er ook zeer goed mee door. Die kleur is denk ik wel fijn voor de zomermaanden. De LIGHT deed op mijn huid niet zoveel.
Meest belangrijk is dat je het niet moet zien, dat je een dekking draagt op je gezicht. Hier zie je ( foto) de TAN op mijn huid aangebracht.  De TAN kleur geeft mijn huid een prachtige dekking, zonder dat het zichtbaar is. Ik heb op de dekkende laag gewoon mijn make up kunnen gebruiken. Ik heb na mijn dekkende laag nog wat bronzen gebruikt. Alleen deze twee producten geven mijn huid al voldoende dekking en een leuke tint. Ik ben meer als enthousiast! Mijn huid blijft lekker rusting onder de dekking en lijkt het niet storend te vinden. HOERA! 😁
Dit is het resultaat met de MEDIUM. Ook best mooi, maar ik vind hem voor nu nog ietsje te licht. Maar de kleur is verder perfect. Ik ga zeker de drie andere kleuren nog bestellen in monsters, want die wil ik ook absoluut nog gaan testen. WAUW! Ik ben echt heel erg blij! EINDELIJK heb ik een prachtig dekkend product gevonden die meteen mijn huid verzorgt in plaats van het te pesten.

WAAR TE KOOP / TE BESTELLEN?

De producten van dit prachtige merk zijn ( nog? ) niet erg goed verkrijgbaar in winkels, maar on line groeien de verkooppunten al aardig. Onze Mieke is één van de verkooppunten die zorgvuldig door PHB is uitgekozen. Het merk wil voorkomen dat er een complete wildgroei ontstaat on line en hun producten doelwit worden van prijsvechters. En dat is superfijn, omdat zo het merk vrij uniek blijft.
Wil je de FAIR bestellen? KLIK HIER
Wil je de LIGHT bestellen? KLIK HIER
Wil je de MEDIUM bestellen? KLIK HIER
Wil je de TAN bestellen? KLIK HIER
Wil je de KARAMEL bestellen? KLIK HIER
Wil je de PORCELAIN bestellen? KLIK HIER

MONSTERTJES

Wil je liever eerst de monstertjes bestellen? Deze kosten € 1 euro ( 1 gram) Hoe doe je dit? Ga naar de bestelpagina van de kleur ( en) die je wenst. Kies bij de bestel-aantallen-opties voor de 1 gram .
NOG EVEN DIT: het kan voorkomen, dat er bij de bestelpagina “ NIET OP VOORRAAD “ staat vermeld. Dit is een automatisch systeem. Gelukkig kun je gewoon bestellen. Het is wel mogelijk, dat het iets langer duurt eer jij je pakje thuis krijgt, maar je kunt dus gewoon je bestelling ( en) plaatsen ! Kom je er niet uit? Neem dan even contact op met de klantenservice van PUUR MIEKE. Ik ontving de drie BB creams gratis om te testen. Er zijn geen commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten. Ook niet uit eventuele kortingsacties. Dit review is 100% onafhankelijk en op eigen initiatief geschreven. 

KORTINGSACTIE! 

Ik mag vanaf maandag 3-2-2020 tot maandag 10 -2-2020 een korting van 15% bieden op alle zes kleuren!

  • Geen kortingscode nodig
  • Staat er ” niet op voorraad? ” Dan kun je de BB cream gewoon bestellen. Het is mogelijk, dat het iets langer duurt eer je je pakje krijgt, maar het is gewoon bestelbaar
  • kom je ergens niet uit?. Neem dan contact op met de klantenservice van PUUR MIEKE

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *