Review Van der Pigge klitwortel shampoo en conditioner

Haren zijn met name voor vrouwen een dingetje. Als ik naar mezelf kijk, kan ik mij behoorlijk deprimerend gaan voelen als mijn haar “ niet zit”. Ook als het tijd wordt voor een knipbeurt kan mijn haar erg “ armoedig” langs mijn gezicht gaan hangen wat mijn gemoedstoestand nu ook niet bepaald naar een hoger level brengt. Haren hebben een enorme invloed op ons gevoel, maar ook op ons zelfvertrouwen. We doen er dan ook vaak erg veel voor om onze haren er zo gezond, mooi en vitaal mogelijk uit te laten zien. 

Meestal kopen we shampoo’s in supermarkten en drogisterijen. En als je er wat meer mee bezig bent, zul je vast ook een conditioner kopen. Er zijn heel veel haartypen, en daarom ook heel veel verschillende shampoo’s en conditioners. Van schampoos’s + conditioners speciaal voor beschadigd en dun haar, tot shampoo’s + conditioners voor vet en weerbarstig haar. Wat al deze conventionele shampoo’s + conditioners gemeen hebben, zijn de vele synthetische / chemische stoffen die ons haar niet alleen reinigen maar ook kunnen beschadigen. Soms kunnen bepaalde producten je haar zelfs uitdrogen. Dit kan breekbaar en poreus haar opleveren. Daarnaast kunnen shampoo’s + conditioners haren een doffe gloed geven. Of laten pluizen.
Als je het dus echt goed wilt doen, kom je vanzelf terecht bij de 100% natuurlijke, biologische en pure shampoo’s + conditioners. Gelukkig zien we daar steeds veel meer van op de markt verschijnen. Sinds dat we ons bewuster worden van al die synthetische stoffen kiezen we vaker voor puur en natuurlijk.
Ook ik kies al jaren voor 100% puur en natuurlijk. Dit komt voornamelijk voort uit het feit dat ik vreselijk dun en vlassig haar heb. Ik heb helaas geen krullen en/ of slag van nature in mijn haar. Zo’n 1 x per twee jaar laat ik het permanenten. Dit gebeurt bij een kapper die met zeer fijne producten werkt waardoor mijn haren en hoofdhuid niet zo’n optater krijgen van alle chemische meuk. Linksom of rechtsom blijft het wel rommel, en ik beperk deze permanent-behandelingen dan ook zoveel als mogelijk is. Ik heb een poosje mijn haren zo nu en dan gekleurd, maar ook daar ben ik uiteindeljk mee gestaakt omdat mijn haar er niet gezonder van werd. En ik een zeer grote weerstand had tegen al die verf. Laat mijn haar maar lekker zijn natuurlijke kleuren behouden. Daar is niets mis mee. En zelfs op mijn bijna 50 ste jaar ben ik nog niet grijs!

WAAROM 100% PUUR EN NATUURLIJK?

Uiteraard is voeding een zeer belangrijke schakel als het komt op haar-gezondheid. Van binnenuit worden de haarwortels immers gevoed. Maar ook schadelijke dingen van buitenaf kunnen een zeer grote invloed hebben. Denk aan hete föhns, krultangen, en rollers. Maar ook aan verzorging en stylingsproducten,. Zoals ik eerder vertelde kunnen deze behoorlijk veel agressieve stofjes bevatten. Ook bevat het meestal alcohol, wat je haar kan uitdrogen.
Shampoo’s en conditioners die zijn gemaakt van 100% natuurlijke en pure ingrediënten hebben een zeer gunstige invloed op het haar, zonder het haar te belasten. Alhoewel het per merk sterk kan verschillen, geven natuurlijke verzorgingsproducten algemeen gezien de beste resultaten. Ook kunnen verschillende shampoo’s een helende of gunstige werking hebben op tal van vervelende klachten als een geïrriteerde hoofdhuid, schilfers, korstjes, en een droge schedel. Omdat de pure ingrediënten puur zijn gebleven kunnen ze hun werking ook veel effectiever uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan diverse kruiden en planten extracten, en essentiële oliën.
Ik gebruik alleen 100% natuurlijke verzorgingsproducten voor mijn huid en haren. Dit levert een rustige, gezonde, mooie en glanzende huid en haren op. Natuurlijk helpt het mee dat ik kilo’s verse groente per dag eet en verder een zeer gezond en evenwichtig eetpatroon naleef. En dat niet alleen, ik sport en beweeg ook. En ik probeer zo stress-vrij mogelijk te leven, want vergis je niet, ook stress kan een enorme invloed hebben op de gezondheid van je haar.
Ik mag op mijn 49 ste jaar niet mopperen over mijn haar. Ik ben er dan ook erg blij mee. Alhoewel ik ook niet aan de tand-des-tijds ontkom, is mijn haar mooi glanzend, en oogt het vitaal en gezond. Bovenop begin ik wel wat “ dunner” te worden ( een erfenis van mijn vader…) maar gelukkig is het niet zo erg dat mijn hoofdhuid er doorheen schijnt.
Ik was mijn haren om de dag. En altijd na het wassen een conditioner. Eens in de 3 weken geef ik het een masker. Daarnaast gebruik ik alleen 100% natuurlijke stylingsproducten ( gel) en borstel ik het met mijn vingers in plaats van kammen en borstelen. Ook gebruik ik verder geen haarstyling-producten als een föhn of een krultang. Die heb ik niet eens in huis. Dit levert zeker bonuspunten op.
Ik gebruik een poosje een shampoo en conditioner van het merk GREEN PEOPLE. Tot grote tevredenheid. Mijn haar gedijt erg goed op deze twee producten. Onlangs kreeg ik echter een shampoo en conditioner thuisgestuurd van mijn favoriete merk VAN DER PIGGE. Ik ben een zeer groot fan van deze producten, omdat ze echt 100% puur en natuurlijk zijn, en een begrip zijn in Haarlem, waar de winkel is gevestigd. Het betrof een shampoo op basis van klitwortel, en een conditioner  ( crémespoeling) op basis van macadamia olie en Shea bitter. Dit maakte mij ontzettend nieuwsgierig, en ik ben de shampoo en conditioner meteen gaan testen.

WAT IS HET?

Het “ duo” wat ik ontving bestaat uit een shampoo en crémespoeling / conditioner. Laten we beginnen met de shampoo. Dit is een shampoo op basis van klitwortel-extract. Dit kruid staat bekend om zijn heilzame werkingen, met name tegen haaruitval. Klitwortels zijn wortels van de zogenoemde “ kliskruid” maar wordt ook wel klit genoemd. De voornaamste werkingen die overal worden genoemd zijn bloedreinigende eigenschappen, en vochtafdrijvend eigenschappen. Maar het schijnt ook zeer goed te werken tegen haaruitval, huidschilfers, en andere hoofdhuid-problemen. Ook als je je haargroei wilt stimuleren, kan klitwortel zeer effectief werken.
Deze shampoo is zeer geschikt voor beschadigd, droog, en weerbarstig haar. Of je het nu net als ik permanent, of kleurt, of met een föhn en / of krultang “ mishandelt, deze shampoo herstelt en verzorgt. De shampoo verbetert de doorbloeding en stimuleert de haargroei. Deze shampoo is ook zeer geschikt voor gespleten haar/ haarpunten.
Omdat deze shampoo voornamelijk bestaat uit versterkende voedingsstoffen, en nauwelijks rijk is aan zeepstoffen, schuimt de shampoo niet zoals je waarschijnlijk gewend bent bij andere ( conventionele) shampoo’s. Het verdeelt zich ook iets minder goed over je haar. Er wordt geadviseerd om de shampoo even in te laten trekken, voordat je hem weer uitspoelt.
De shampoo bevat geen meuk. Alles is op 100% natuurlijke basis, ook de alcohol. Deze is gemaakt van kruiden. Ook de parfums zijn 100% van natuurlijke oorsprong. Wat zit er zoal in deze shampoo? De ingrediënten zijn voor 99% biologisch.
– klitwortel extract
– aloë Vera
– calendula extract
– macadamia olie
– jobsba olie
– caroteen olie
De conditioner ( Van der Pigge kenmerkt het als een crémespoeling) sluit perfect aan op deze shampoo. Het bevat voornamelijk verzorgende ingrediënten. Je haar wordt intensief verzorgd zonder dat het je haar verzwaart. De conditioner neutraliseert eventuele shampoorestanten en herstelt de natuurlijke beschermlaag van het haar. Je kunt deze conditioner het beste steeds na een wasbeurt gebruiken. Het geeft je haar een fijne oppepper. Ook voor deze conditioner geldt dat alles vrijwel biologisch is en 100% natuurlijk. Wat zit er nog meer in?
– macadamia olie
– sheabutter
– lecithine
– aloë Vera
– kokosolie
– argan olie
– lijnzaad olie
– calendula extract
– klitwortel extract
– equisetum extract
Beiden komen in flessen van 200 ml. De shampoo kost € 13,90 en de conditioner € 14,90

HOE WERKT HET?

Ik ben meteen nadat ik de flessen in mijn bezit kreeg, mijn haar gaan wassen met de shampoo. Het ruikt erg lekker. De structuur is ook fijn, zodat het niet meteen uit de fles loopt. Het klopt inderdaad dat de shampoo minder schuimt. Ik heb het daarom even zoals wordt geadviseerd, 3 minuutjes in laten trekken. Daarna weer even opnieuw flink doorwassen, en uitspoelen. De shampoo reinigt goed want mijn haar “ piepte” bij het uitspoelen. Je haar geeft een piepend geluid als het echt brandschoon is en vrij is van laagjes ( bijvoorbeeld door resten shampoo of styling) Mijn haar piepte behoorlijk. Het voelde ook erg prettig aan.
Daarna de conditioner aangebracht. Ik verdeel dit meestal goed over mijn haar, omdat ik lang haar heb. Ik kneed ook altijd wat conditioner in mijn haarpunten. Ik laat een conditioner altijd zo’n 10 minuten intrekken. Daarna zeer grondig uitspoelen. De conditioner ruikt net als de shampoo heerlijk. Mijn haar was na het uitspoelen heel zacht en makkelijk “ doorkam-baar” met mijn vingers, Nadat het is gedroogd aan de lucht doe ik er wat biologische natuurlijke styling-gl in en het resultaat?
Prachtig glanzend, volumineus en “ gezond” haar!
Ik ben blij verrast. En ik denk dat de GREEN PEOPLE shampoo en conditioner serieuze concurrentie erbij heeft gekregen. Ik heb dit duo inmiddels zo’n vier keer gebruikt en het resultaat is echt verbluffend goed. Mijn haar “ danst” en “ shined” zonder dat ik Anderlon shampoo gebruik 😉 Super duo!

WAAR KAN IK HET KOPEN/ BESTELLEN?

De shampoo en conditioner zijn verkrijgbaar in de winkel in Haarlem, maar ook in de webwinkel.
KLIK HIER om naar de bestelpagina te gaan voor de shampoo te bestellen
KLIK HIER om naar de bestelpagina te gaan voor de conditioner te bestellen.

SUPER KORTINGSACTIE!!!!!!!!!

Ik mag van VAN DER PIGGE van zaterdag 9 Februari 2019 tot dinsdag 12 Februari 2019 maar liefst 20% korting geven op zowel de shampoo als de conditioner!

 

 • Zolang de voorraden strekkend zijn
 • Alleen geldig in de webwinkel van VAN DER PIGGE, niet geldig in de winkel
 • Alleen geldig met de kortingscode ” schoonhaar2019″
 • Woon je in de buurt van de winkel? Dan kun je je bestelling on line plaatse en voor de optie ” afhalen” kiezen. Je ontvangt dan wel de korting, maar betaalt geen verzendkosten.
 • Lukt het bestellen niet? Heb je vragen? Bij van der Pigge lopen deskundigen rond die jouw vragen graag beantwoorden.

KLIK HIER voor de shampoo

KLIK HIER voor de conditioner

 

Een reactie op “Review Van der Pigge klitwortel shampoo en conditioner

 1. Ik geloof best dat dit een goede shampoo is. Er zit naar mijn weten geen SLS in en dat is troep voor je haar. De echte meuk zit echter niet in het flesje, maar het is het flesje. Weer een product waar plastic niet voor nodig is. En denk eens aan de extra kosten en belasting voor het milieu door het transport van het water dat erin zit. En water komt gewoon uit je kraan!

  Ik gebruik al een hele tijd shampoobars (nee, je kunt er geen drankje bestellen). Blokjes zeep dus. Veel minder afval en zeker geen plastic, want daar hebben we genoeg van. Ik gebruik Alleppo-zeep (overigens niet de Syrische maar dankzij onze schoonmaakster de betere Irakese variant) of Werfzeep (nog beter want die wordt gewoon in Nederland gemaakt). Wel even naspoelen met een mengeling van appelazijn met water.

  Het bekende merk Lush maakt ook shampoobars maar daar zit SLS in. Laat je haar er wel een paar weken aan wennen, want dat moet een natuurlijk evenwicht zoeken.

  Voordeel van deze shampoo zonder meukverpakking is dat je gruwelijk lang mee doet. Dus ook nog goedkoper.

  Op dezelfde manier gebruik ik ook geen tandpasta meer, maar poets met dentabs (besteld via levenzonderafval). Ook geen plastic meer en vervoer van water. Dus ook minder meuk in de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *