Review VAN DER PIGGE MSM celzouten créme

Onlangs ontving ik van drogisterij VAN DER PIGGE ( in Haarlem een begrip!) een aantal van hun natuurlijke en zuivere producten. Ik was eigenlijk direct enthousiast. De producten zijn werkelijk zuiver en puur. Onder de producten zaten zeer bijzondere. Waaronder deze MSM CELZOUTEN CREME. Dit had direct mijn aandacht en ik ben er meteen mee aan de slag gegaan.

Wat is MSM nu precies? En waar is deze créme uitmuntend geschikt voor?

IMG_5208

WAT IS MSM?

MSM is een afkorting van METHYLSULFONMETHAAN. Dit klinkt nogal alarmerend en chemisch, maar dat is gelukkig niet zo. Het betreft een in-water-oplosbare natuurlijke zwavelverbinding. Zwavel is een essentieel element dat voorkomt in iedere cel van het menselijk lichaam. We hebben deze zwavelverbindingen erg hard nodig om bijvoorbeeld bloedeiwitten en aminozuren te vormen en te maken, deze maken op hun beurt de aanmaak van keratine mogelijk. Keratine is erg belangrijk voor de conditie van je nagels, haar en de huid ( ook een orgaan)
Daarnaast speelt zwavel een zeer belangrijke rol in de productie van insuline. Ook de lever en de gal kunnen niet zonder zwavel.
Zwavel stimuleert de aanmaak van collageen, een bindweefsel in onze huid dat zorgt voor de elasticiteit We vinden ook collageen in onze botten, kraakbeen, en tanden.
Zwavel is ook essentieel voor de toevoer van zuurstof naar ons celweefsel en is daarmee een zeer belangrijke bouwstof voor onze spieren en zenuwweefsel. Zwavel zorgt ook voor een betere opname van voedingsstoffen en de combinatie van zwavel met de juiste aminozuren zorgt voor het beter afvoeren van toxische stoffen.
Deze opsomming vertelt enkel nog maar de meest belangrijkste functies. Naast  water en natrium is zwavel voor het menselijk lichaam de meest elementaire bouwstof.
IMG_5207
Je vraagt je nu vast af, of jij mogelijk zwavel tekort kan komen. Dat is goed mogelijk. We krijgen volgens diverse onderzoeken te weinig zwavel binnen dankzij de moderne voedselbereidingswijzen, en het telen van ons voedsel in kassen. Dit levert een vermindering van zwavel op. Maar ook het ouder worden kan zorgen voor zwaveltekorten.
De meeste MSMof zwaveltekortkomingen worden o.a in verband gebracht met een verslechterd immuunsysteem, reuma en artritis, acné en zelfs geheugenverlies. Maar een tekort kan zich ook uiten in onze conditie van de huid, de haren en de nagels. Dit zijn klachten als een droge en openspringende huid, broze nagels en haren, en een doffe huid. Onvoldoende zwavel kan vrij snel zorgen voor een onvoldoende herstelvermogen van kapot weefsel.
Er zijn tegenwoordig vele MSM supplementen op de markt. Het is verstandig om jezelf eerst te verzekeren of je werkelijk tekorten hebt.
Er zijn vele discussies rondom MSM. Vele aanhangers zijn heilig overtuigd van de werking. Maar vele studies laten zien dat de meeste claims ( met name gericht op het bestrijden van bepaalde ziekten en aandoeningen) niet kloppend zijn, en daardoor niet onderbouwd. Zo berust de werking van MSM op het gegeven dat het supplement het lichaam voorziet van zwavel, volgens de goeroes. Studies gedaan op dieren hebben echter ontdekt dat MSM als bron van zwavel niks voorstelt. Ongeveer een procent van de zwavel in MSM wordt opgenomen door het lichaam. Meer niet. Het supplement voegt dus weinig toe aan zwavelhoudende aminozuren als cysteïne, die je gewoon met je voeding binnenkrijgt.Het blijft dus nogal een soort ping-pong spel betreft de gezonde claims.
IMG_5210

DE HUID

Echter blijkt het wel erg goed uitwendig te werken. Diverse studies hebben op dat vlak wel wat goede resultaten laten zien. . Al blijkt er nog veel meer onderzoek nodig. We komen MSM steeds vaker tegen in cosmetica en verzorgingsproducten. Deze créme is mijn eerste ervaring met MSM. Uiteraard kende ik het, maar om heel eerlijk te zijn vond ik het allemaal wat zweverig. Dit heb ik ook met colloïdiaal zilver, wat overigens ook in deze créme zit. Colloïdiaal zilver is een middel dat wordt verkregen door een elektrische stroom te leiden door een bak met gedestilleerd water met daarin staven zilver. Er ontstaat zo een colloïdale oplossing van zilver in water. Deze oplossing wordt vervolgens verdund. De hoeveelheid CZ in de oplossing varieert per product: een homeopathisch verdunde oplossing is bijvoorbeeld 6 delen zilver op 1 miljoen delen water. Op internet worden ook apparaten verkocht waarmee men zelf CZ kan maken. De prijzen voor een dergelijk toestel variëren van € 22 tot € 193. CZ kan worden ingenomen, op de huid gesmeerd of via een spray worden toegediend. Het wordt stapsgewijs via het bloed in het lichaam opgenomen. Het is smaak- en reukloos . Voor mij is dit nét even teveel zweverigheid voor mijn nuchtere brein 😉 Maar anderzijds zal ik de laatste zijn die zal beweren dat het allemaal klink klare onzin is. Daarom was ik extra nieuwsgierig naar deze celzouten créme.
Colloïdiaal zilver heb ik twee jaar geleden eens  ( meer uit pure wanhoop…) gebruikt om mijn zeer zware infectie uit mijn lijf te werken zonder dat er antibiotica aan te pas moest komen. Ik heb dit toen een week gebruikt maar het deed werkelijk totaal niets. Uiteindelijk heb ik toch een zware antibiotica kuur gekregen. Het bevestigde voor mij dat al deze hocus-pocus niet werkt. Maar anderzijds zijn er heel veel positieve geluiden. Ook dit blijft dus best een vaag gebied. OKAY even terug naar de MSM. 
Zoals eerder gezegd werd dit potje créme dus mijn eerste ervaring met dit zwavel. En ik was echt ontzettend benieuwd wat het deed op mijn huid, met name de tere huid rondom mijn ogen. 
Want helaas-pindakaas, ook ik ontkom op mijn bijna 49 ste jaar gewoonweg niet aan verval. Ik ben gezegend met een nog mooie en gladde huid, maar rondom de ogen gaat alles zakken en verslappen. Daar zijn nu erg veel middeltjes voor en in het ergste geval van ijdelheid kun je de boel laten glad trekken, maar dat zie ik eerlijk gezegd niet zitten en ook al die zogenaamde oog-lift-middeltjes….nou, ik denk dat je inmiddels wel weet dat ik een zeer nuchtere Rotterdamse ben 😉 
Ik zweer daarom bij mijn olie en mijn vaste reinigingsmiddelen. En laat de natuur verder in zijn verloop, want hoe dan ook: het hoort bij het leven. Maar eerlijk = eerlijk: ik baal soms best van mijn ogen die mij een oudere, vermoeide blik geven. Zeker als ik teveel werk, komen de blauwe kringen onder mijn ogen mij plagen. Met de geweldige make up van INIKA krijg ik veel weg gemoffeld dus erg druk maak ik mij er niet om, maar toch…een vrouw heeft zo haar buien waarin niets mooi is aan haar lichaam. 
Waar ik eigenlijk nooit in geloof zijn de specifieke middelen voor je gezicht. Denk aan een nachtcréme, een lift-créme, of een ander smeersel wat je rimpels doet vervagen, Ik heb deze onzin nooit gekocht en nooit gebruikt. En ik heb zo te zien ook niets gemist 😉 
Toch ben ik de afgelopen jaren gaan merken dat diverse natuurlijke middelen erg veel wonderen doen. Sinds dat ik 100% over ben gestapt naar alleen biologisch en natuurlijke verzorging, heeft mijn huid er nog nooit eerder zo stralend en mooi uitgezien. Zonder dat ik uitslag krijg. Geloof mij, als je jarenlang zoekt naar de juiste middelen die je gezicht niet meteen veranderen in een ontploft stuk biefstuk, dan ben je pas echt gelukkig. 

IMG_5209

MSM CELZOUTEN CREME

De créme komt van VAN DER PIGGE. Dit is al jarenlang een begrip in Haarlem. Zij borduren voort op het concept waarmee zij in 1849 mee begonnen: puur, natuurlijk en zonder nonsens. Deze créme is gemaakt op basis van jobobaolie, en bevat verder :
 
– etherische oliën
– natuurlijke glycerine ( uit kokosolie)
– sheabutter
– kokosolie
– MSM
– colloïdiaal zilver
– mineralen uit de dode zee
– lavendel
– kaneel
– steranijs
– jeneverbes
– zilverspar
 
 
De  bestanddelen  behouden vocht, en herstellen het biologische evenwicht van een onzuivere huid, dit op geheel natuurlijke wijze. De crème verzacht en kalmeert de onrustige huid, en herstelt deze waar nodig. Heb je bijvoorbeeld last van een ruwe, schrale of geïrriteerde huid, kun je deze celzouten-créme gebruiken. Het zorgt voor een optimale flora van de huid. Het is geschikt voor alle huidtypen en voor alle leeftijden, je kunt de créme dus ook gebruiken voor baby’s ( denk aan luieruitslag en geïrriteerde huid) De créme is geschikt voor veganisten.
De crème kan een beetje worden gezien als een “ rescue” créme, zo’n potje wat altijd wel van pas komt. Het geeft iedere huid een fijne verzorging en een herstellende werking. Het wordt ook erg veel aangeraden bij eczeem-huid. Dit kan wel wat prikken, maar als je de huid wat voorbehandelt met teunisbloemolie, zal dit verdwijnen.
De celzouten-créme kun je ook voor de tere huid rondom de ogen gebruiken. Daar heb ik hem specifiek op getest, een week lang. Ik was erg benieuwd of het wat deed, en of er significante verschillen waren te zien na een week gebruik,.
Het potje komt in glas, er wordt geadviseerd om spateltjes te gebruiken om de hygiëne en werking van de créme zo optimaal mogelijk te houden. Deze spateltjes kun je kopen bij de drogist of biowinkel. Het potje is van glas ( wat ik erg prettig vind) en bevat 60 ml, en kost € 15,50.
IMG_5436

DE TEST

Zoals eerder geschreven was ik echt heel erg benieuwd wat deze celzouten deden voor mijn tere huid rondom de ogen. Dat gaat bij mij nu ik naar de 50 toe ren, een beetje hangen en verslappen. Dat hou je eenmaal niet tegen, maar wel kun je de conditie van de huid rondom de ogen zo optimaal mogelijk houden om de boel niet zodanig te laten hangen dat het lijkt alsof je 10 jaar niet hebt geslapen.
IMG_5437
Ik heb 7 dagen lang iedere morgen mijn huid rondom de ogen “ ingeklopt” met de créme. Het voelt echt heel lekker aan, de créme wordt echt opgenomen door de huid. Het smeert en klopt erg fijn uit, omdat de textuur echt heel fijn is. De créme heeft een zeer aangename geur. et trekt supersnel in zodat je meteen met de rest van je make up kunt beginnen.
IMG_2383
Dit s het resultaat na 7 dagen. Echte grote verschillen zag ik niet, maar wel een duidelijk verschil in doorbloeding en de huid rondom de ogen was ook veel zachter en elastischer. Ik ben blij verrast en ga deze créme voorlopig door gebruiken onder mijn ogen.
Ik heb de crème ook gebruikt voor mijn nagelriemen, die waren een beetje droog geworden. Dit werkt echt supergoed en supersnel ! In no-time waren mijn nagelriemen superlicht en weer goed gehydrateerd.

WAT VIND IK ERVAN?

Wederom een erg fijne créme. VAN DER PIGGE kan wat dat betreft bij mij niet meer stuk. Het zijn stuk voor stuk erg fijne producten, die werkelijk wat doen voor mijn huid. Ook vind ik het prettig dat het in glas is verpakt, en alles 100% zuiver en puur is gebleven. Een verademing in de verstikkende wereld van huidverzorging! Wat ik ook erg fijn vind aan deze crème is dat het zeer zuinig is in gebruik. Je hebt echt onwijs weinig per smeerbeurt nodig, nog minder dan een mespuntje. Jammer vind ik dat er geen spateltjes worden bijgeleverd. Dit zal zeker hepen om de créme langer werkzaam en optimaal te houden. Niet iedereen wil los spateltjes kopen. Misschien wel een puntje om op te pakken bij VAN DER PIGGE.
Aanvulling September 2019: Van der Pigge heeft mijn opmerking ter harte genomen, inmiddels zijn de potjes vergezeld met spateltjes!!!!!!!

IMG_5438

WAAR KAN IK HET KOPEN EN / OF BESTELLEN?

VAN DER PIGGE zit gevestigd aan de Gierstraat 3 in Haarlem. Je kunt ook on line bestellen via de webwinkel : KLIK HIER OM DIRECT TE BESTELLEN. 

 

6 Reacties op “Review VAN DER PIGGE MSM celzouten créme

  1. Ik heb toch domweg een voorkeur voor crèmes in een tube. Dat is veel hygiënischer dan crème in een pot.

  2. Dat vind ik ook. Niet hygiënisch in een pot.
    Bovendien zitten er een aantal ingrediënten in die volgens huidarts Jetske Ultee schadelijk zijn voor je huid.
    En met alle respect: daar hecht ik veel waarde aan.

  3. Hallo Monique mag ik vragen welke olie je gebruikt als gezichtsverzorging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *