Review PIROCHE body oliën ….hoe smeren ze, hoe ruiken ze, en hoe meukvrij zijn ze?

Ik krijg dagelijks ontzettend veel aanvragen om producten te onderzoeken en te reviewen. Daar ben ik wel zeer kritisch in. Ik neem dus niet zomaar alles aan, en als ik een product niet geschikt vind, sla ik af. Er zijn heel veel fabrikanten die het toch proberen, maar ik ga uiteraard geen suiker-bommen en andere meuk waar een gezonde claim aan is vastgeplakt reviewen. Het gebeurt ook, dat een product veelbelovend lijkt, maar in werkelijkheid toch vol met meuk blijkt te zitten. Daar stel ik mijn fans en volgers niet aan bloot.

Kortom: ik ben zeer kritisch. Ik wil op deze manier de krenten uit de pap pikken om zo het beste voor de consument te vinden. In een wereld vol suiker en plastic is dat lang niet zo eenvoudig meer. Ik ben dan ook niet zo heel snel meer onder de indruk. Toch gebeurt het wel eens, dat ik iets tegenkom, waar ik echt van overloop in enthousiasme. Zo’n product, waar alles gewoon lijkt te kloppen, zowel inhoudelijk als qua milieu-vriendelijkheid. Dit overkwam mij onlangs, toen ik van PILOU COSMETICS een paar wel hele fijne body-oliën thuisgestuurd kreeg.
Aanvankelijk was ik niet enthousiast, omdat ik, eerlijk = eerlijk, niet zo’n groot fan ben van oliën om op de huid te smeren. Ik hou niet zo van de olie-achtige waas die de meeste oliën op je huid kunnen achterlaten, waardoor je erbij kunt lopen als een glimmende en glibberige aal. Eigenlijk gebruik ik om deze reden nauwelijks oliën . De oliën die ik gebruik zijn voor mijn gezicht. Maar voor de rest van mijn lichaam gebruik ik liever bodylotions en in de herfst en winterperioden een créme.
Ik heb heel wat oliën uitgeprobeerd. Want olie is wel erg goed en verzorgend voor je huid. Maar tot dusver heb ik nooit echt een body olie gevonden, waar ik enthousiast van werd. Integendeel: ik werd er alleen maar geïrriteerd van, omdat het niet goed introk. Ook mijn huid was in veel gevallen net zo geïrriteerd als ik. Nee…ik had body olie al zo’n beetje afgezworen. Dat leek gewoon niets voor mij. Tot ik dus de PIROCHE body oliën thuisgestuurd kreeg. Het prikkelde mij voldoende om ze te gaan testen. En hoe dat uitviel….Lees maar verder.

WAT ZIJN BODY OLIËN?

Laten we eerst kort uitleggen, wat nu precies een body olie is. Het gaat inderdaad, zoals de naam zegt om een olie, die speciaal voor het lichaam ( en soms inclusief gezicht) wordt ontwikkeld. Het grote verschil tussen een lotion en een olie zit hem in de water-olie verhoudingen. Olie heeft een hoger vetgehalte, een lotion een hoger water-gehalte. Een olie bestaat voornamelijk uit huid-vettende bestanddelen, waardoor het vaak wordt gebruikt bij een droge tot zeer droge huid. Omdat een ( natuurlijke) huid of body olie veel lijkt op ons huidige talg, drinkt je huid de olie als ware op, maar kan ook dat bekende vettige laagje op de huid achterlaten. Het ligt dus aan de mate waarin je huid vocht tekort komt en hoe de olie intrekt.
De meeste oliën hebben een lekkere geur. Dit wordt in de meeste gevallen via een parfum of aroma toegevoegd. De natuurlijke varianten gebruiken natuurlijke pure essentiële oliën. Het verschil ruik je. De conventionele, waaraan synthetische parfums aan worden toegevoegd ruiken in regen 5 tot 8 x sterker dan natuurlijke varianten. Maar ik persoonlijk vind dit juist zo fijn. Ik ben zeer gevoelig voor geuren, zodra een geur te sterk en te penetrant is, kan dit bij mij al een migraine aanval uitlokken.  Maar ik hou ook heel erg van geuren. Ik ben geen fan van neutrale verzorgingsproducten, bij mij moet het wel ergens naar ruiken. Ik hou van lichte, subtiele, mild zoete en frisse geuren. Denk aan kokos, vanille, lemon, en het exotische geurtje frangipani. . Laten dit nu ook precies de geuren zijn, waaruit de PIROCHE body oliën naar geuren…

PIROCHE BODY OLIE

Er zijn “ vier smaken” body oliën van PIROCHE. Piroche is een voor mij geen onbekend merk, ik heb eerder al op een zeer prettige manier kennis gemaakt met hun prachtige ROSALPHINA producten. Piroche werkt samen met de natuur. En dat betekent dat er geen synthetische meuk wordt gebruikt en een product eigenlijk het minimale aan ingrediënten bevat. Want om iets echt puur en natuurlijk te houden is er immers geen hele waslijst aan ingrediënten nodig.
De oliën komen in:
– een olie met rozengeur
– een olie met vanillegeur
– een olie met lemongeur
– een olie met een frangipini geur ( een bloemengeur )
De oliën zijn puur. Dit is wat er inzit: ( de vanille geur )
CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE: dit is een 100% natuurlijk product wat wordt gewonnen uit kokosolie. Het wordt ook wel gefractioneerde kokosolie genoemd. Het wordt in natuurlijke producten vaak als vervanging voor andere industriele oliën gebruikt
ZONNEBLOEMOLIE / EXTRACT  : wordt gewonnen uit de zaden van de zonnebloem.
PURE AMANDELOLIE : ook dit wordt koud geperst
ETHYLHEXYL STEARATE : Een verzachtende substantie wat is afgeleid uit pure plantaardige olie Het voorkomt waterverlies.
OLUS OLIE: een olie van plantaardige oorsprong. Het wordt gebruikt als een natuurlijk en plantaardig alternatief voor minerale oliën ( bv aard-oliën )
VITAMINE E : staat bekend als een echte huid-booster
PARFUM: uit pure essentiële oliën.
Zoals je ziet is het rijtje aan ingrediënten zeer kort, meer is er ook niet nodig om een zeer fijne body olie te verkrijgen. De oliën bevatten bovendien geen water, waarmee het wordt verdund / vermengd. Dit gebeurt wel bij de meeste conventionele body oliën. Je hebt dus echt een fles pure olie te pakken, waar verder geen meuk in zit. I love that! 😊
De flesjes zelf ( geheel BPA vrij, bio-afbreekbaar) zien er ronduit schattig uit. Ze hebben een houtkleurige dop en een leuk en “ gezellig” etiket. De flesjes bevatten 100 ml en kosten € 21.00

VOOR WIE?

De olie kun je op ieder huidtype gebruiken, maar oliën worden vooral gebruikt bij mensen met een rijpe, droge, en overgevoelige huid. Het werkt zeer hydrateren en voedend. Als je een probleemhuid hebt, kunnen oliën ook veel effectiever werken dan bijvoorbeeld een lotion of een créme. Oliën hebben een herstelend vermogen. Je kunt deze oliën bovendien erg goed als massageolie gebruiken.

HOE SMEREN ZE? HOE RUIKEN ZE?

Waar ik uiterst benieuwd naar was, is hoe deze oliën intrekken op mijn huid. Ik heb, wat je noemt een erg dorstige huid. Het neigt zeer snel naar droog tot kurkdroog, en goede hydratatie is voor mijn huid dus een echte must. Ik heb van iedere geur een beetje op mijn armen gesmeerd, om zo de intrek-kracht,en de geur te testen. Hoe lang blijft mijn huid goed gehydrateerd? En hoe lang blijf je de geur ruiken?
De olie is heel erg zacht. Dit maakt het op de huid meteen al een stuk aangenamer. Je hebt echt weinig nodig, ik gebruikte per geur twee druppels. Ik heb iedere geur goed op mijn huid uitgesmeerd. Dit gaat echt geweldig goed, geen vieze olie-achtige huid, geen moddervette vingers na het smeren, de olie trekt echt vliegensvlug in de huid. Super! 😃
  
Alle geuren zijn zeer subtiel. Ze zijn absoluut niet overheersend aanwezig, en niet penetrant. Dat vind ik op zich al een ongelofelijke pré. De rozengeur ruikt heel “ liefelijk” zoet. Ik ben niet zo’n fan van de rozengeur in verzorging en cosmetica ( wel de echte rozengeur van de bloem geroken ) maar deze rozengeur mag bij mij gerust op de huid worden gesmeerd. Het laat een heerlijke lichte zweem achter op je huid
De vanille is nog zaliger in geur. Wauw, wat lekker! Na ongeveer 3 uur vervaagt deze geur in een hele liefelijke zacht-zoete geur, echt heerlijk!
De frangipini is echt verrukkelijk. Deze geur geeft je een vakantiegevoel De geur blijft als een lichte zweem om je heen hangen. Vriendlief merkte mijn geur op toen ik langs hem liep. Hij zei “ hmmm…wat ruik je lekker! “ 😊
De lemon is zoals verwacht erg fris. Dit werkt ook oppeppend op de geest. Zeker ook gunstig tegen de muggen, want na het insmeren bleven deze heel even bij mij weg.
Mijn absolute favoriet is de vanille. Die ruikt na enkele uren echt geweldig lekker Alle geuren oliën werken bijzonder goed. Mijn huid was uren goed gehydrateerd zonder te glimmen en vettig aan te voelen. Wauw…ik ben echt onder de indruk!

VOOR / NADELEN?

Ik kon echt geen enkel nadeel vinden. Alles klopt gewoon aan deze oliën. Van flesje tot inhoud. Ik ben enthousiast! Het enige nadeel wat ik mogelijk zou kunnen melden is dat het zeer moeilijk verkrijgbaar is, maar hopelijk komt daar snel verandering in, want deze oliën verdienen een mooie plek in alle schappen! Van winkels/ webwinkels !

WAAR TE KOOP / TE BESTELLEN?

Piroche is een zeer exclusief merk, wat zeer kritisch kijkt naar zijn verkooppunten. Het wordt nog het meest in exclusieve ( schoonheid) salons verkocht maar ook via www.piloucosmetics.nl De oliên zijn nog niet bestelbaar op dit moment van schrijven, maar zullen midden September 2019 on line verschijnen. Hou het in de gaten, want uiteraard zit er een leuke kortingsactie aan verbonden! Een flesje van 100 ml kost € 21.00
KLIK HIER om de rosé geur olie te bestellen
KLIK HIER om de vanille geur olie te bestellen
KLIK HIER om de frangipini geur olie te bestellen
KLIK HIER om de lemon geur olie te bestellen

KORTINGSACTIE!

Van 11-10-2019 tot 14-10-2019 mag ik van PILOU COSMETICS een korting van 20% geven op alle vier body-oliën!

  • Zolang de voorraad strekt
  • Geldig met de kortingscode ” BODYOIL”  in hoofdletters
  • Lukt het bestellen niet? Neem dan contact op met de klantenservice van PILOU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *