Review PIROCHE restoring ( herstellende) spray voor spieren, gewrichten, en pezen

Die JOUWBOXEN van mijn collega Ralph Moorman, die zijn zo gek nog niet. Naast dat het een waanzinnig voordelige manier is om duurdere.luxere producten uit te proberen, kun je deze ook ontdekken. Dit laatste gebeurt mij regelmatig. Ik ben nog altijd erg blij met de Rosaplhina créme en de toverhazelaar uit vorige boxen. Deze producten had ik zeker gemist als ik niet via de JouwBox in aanraking kwam.. In de laatste editie ( editie vijf ) van Jouw Box zat weer zo’n ontdekking. Een RESTORING SPRAY. Ik ben zo enthousiast, dat ik er graag wat extra aandacht aan ga besteden in dit artikel, omdat ik denk dat ik daar ontzettend veel mensen blij mee kan maken. 

WAT IS HET?

Goed, een RESTORING SPRAY dus. Wat is dat? Restoring betekent “ herstellen” in het Nederlands, wat al meteen de lading een beetje dekt. Het komt van het merk PIROCHE, waar ik al eerder via de JouwBox kennis mee mocht maken. KLIK HIER voor het artikel. Deze spray bevat een aantal zeer werkzame oliën die onze spieren, gewrichten en pezen enorm kunnen “ verwennen”. De spray wordt veel gebruikt door sporters. De spray heeft enorm veel functies, het is niet alleen heilzaam voor “ sport-spieren “ maar ook daarbuiten kan de spray ontzettend effectief werken tegen allerlei pijnklachten en stijfheid. Denk daarbij aan:
– stijve nek / rug / polsen
– overbelaste spieren, gewrichten en pezen
– pijn klachten van spieren / gewrichten en prezen
– bij pijn door aandoeningen / chronische klachten 
De spray werkt niet alleen herstellend. Het geeft ook verkoeling, verzachting en hydratatie. Dit is bijvoorbeeld weer superinteressant als je last hebt van vermoeide benen en voeten. Of denk ook eens aan etalage-benen.. Heb je een staand beroep, of heb je een dagje flink gewandeld, dan kan deze spray veel verlichting geven. In de zomermaanden werkt het bovendien zeer verkoelend en ontspannend. Nog een klein bijkomend leuk detail: het werkt licht insectenwerend.  Op de plekken waar je de spray opsprayt blijven muggen enige tijd op afstand. Dit is voornamelijk te danken aan het kamfer in deze spray.  Ook is de spray ideaal voor lange reizen, zoals vliegreizen, auto-reizen en bus-reizen. Wat zit er allemaal in?
ALCOHOL DENAT : dit is een alcohol die veel wordt gebruikt.  Nodig, om alle oliën met water te kunnen vermengen.
WATER: het “ draag” middel in de spray
ARNICA MONTANA FLOWER OIL: ook wel valkruid -olie
PINUS PUMILIA OIL: ook wel pijnboom-olie
MENTHA ARVENSUS LEAF OIL:ook wel akkermunt-olie
MENTHOL: een natuurlijke stof die voorkomt in diverse planten van de lipbloem-familie
KAMFER: Verkregen uit het hout van de kamferboom.  Het is een stof, die van het kamfer-hout wordt geëxtraheerd.
LIMONENE : Ook wel limoneen, een terpeen. Het is een kleurloze vloeistof met een kenmerkende citrusachtige geur. Limoneen komt in de natuur voor in heel veel planten , met name D-limoneen. Dit is een etherische olie wat in citrusvruchten voorkomt..
LINOLOOL: een kleurloze monoterpenol die in veel planten en kruiden voorkomt. Maar ook in diverse bomen, zoals de berk.
Geen rare stofjes dus. Op de alcohol Denat na, waar ik een beetje van schrok. Alcohol denat is een gedenaturaliseerde vorm van alcohol die niet geschikt is voor consumptie. Dit wordt bewust gedaan, omdat mensen deze mogelijk anders zou consumeren.  Dit gebeurt bijvoorbeeld onder alcoholisten. Ik reageer vrijwel direct op deze vorm van alcohol. Mijn huid trekt direct strak, gaat irriteren en wordt in het ergste geval dik en rood. Ik was daarom echt verbaasd. Want mijn huid geeft geen enkele reactie als ik deze spray opspuit. Integendeel, het wordt zacht en gehydrateerd…..Ik vermoed daarom dat het of om een kleine hoeveelheid gaat, en dat het minimaal wordt gebruikt om de boel te mengen, of dat het om een alcoholsoort gaat wat is gemaakt van bijvoorbeeld graan. Het is in elk geval zeer opmerkelijk dat ik geen centje last heb. Ik ben er uiteraard blij mee. Want de spray is echt geweldig. 
( bij navraag: het alcohol is gemaakt uit graan 😉 . Dit verklaart meteen waarom mijn huid geen reactie geeft! )
 
 Het heeft een zeer aangename geur, die vrij sterk is na het opspuiten ( en daarmee de insecten een korte tijd op afstand houdt ) maar verandert in een zeer zachte, subtiele geur. Ik vind het persoonlijk verrukkelijk ruiken. Het blijft als een lichte zweem om je heen hangen. Je hebt dus geen parfum nodig als je deze spray gebruikt.
De spray is vrij exclusief. Het is dus niet in winkels verkrijgbaar en maar mondjesmaat via webwinkels, zeker in Nederland. Gelukkig bleek één van mijn favoriete webwinkels “ PILOU COSMETICS, de spray in huis te hebben. Het is verkrijgbaar in een 100 ml verpakking en een 250 ml verpakking.
De 100 ml kost € 17 euro, de 250 ml kost € 35,50

HOE WERKT HET?

Ik sport iedere dag intensief. Ik vraag daarom veel van mijn spieren en gewrichten en pezen. Ik doe aan duursport. ( voornamelijk fietsen / spinning ) en dit is best belastend voor de gewrichten. Ik heb deze spray een week lang gebruikt. Zowel voor, tijdens als na het sporten.
Mijn bovenbeen-spieren worden ook best belast en dat voel ik soms. Ik heb deze spray tijdens en ook na het sporten gebruikt. De pijn werd minder en het gaf een heerlijk verkoelend gevoel. Mijn huid bleef onaangetast, geen enkele irritatie, niets. Ook zit mijn nek regelmatig “ vast” omdat ik veel achter de computer werk. De spray werkt ook hier echt geweldig. Ook de heerlijke geuren geven een oppeppend effect, zodat je meteen een opfrisser krijgt als je wat bent ingedut.
Na 7 dagen intensief gebruik voor zowel verzorging als een beter herstel van mijn spieren, gewrichten en pezen ben ik echt “ verliefd”. Geweldige “ quik-fix” zo zou je deze spray het beste kunnen omschrijven. Het werkt ook weldadig bij vermoeide voeten. Gisteren had ik een drukke dag buiten de deur en s’avonds voelde ik mijn voeten behoorlijk branden. De spray gaf verlichting, directe verkoeling en een zeer fris gevoel.

VOOR / NADELEN?

Het nadeel vind ik de onduidelijkheid van het alcohol. Uiteraard heb ik het nagevraagd en nagelopen, maar er is niets vindbaar over het type alcohol wat is gebruikt in deze spray. Aangezien ik geen last ondervindt, vermoed ik zelf dat het om een zeer geringe hoeveelheid gaat. Normaal gesproken heb ik meteen een reactie als er maar een beetje denat-alcohol in een product zit verstopt, maar deze spray geeft mij dus geen enkele klachten,. Zodra ik meer duidelijkheid heb kunnen vinden, zal ik dit zeker aanvullen. Voor nu zeg ik vooral voorzichtig te zijn als je overgevoelig bent voor DA ( denat alcohol ) Bij mij geeft het geen klachten, maar uiteraard kan dat bij jou een heel ander verhaal zijn. Probeer het eerst uit op een stukje huid.
navraag: de alcohol is inderdaad gemaakt uit graan! Dit verklaart dus meteen waarom ik er geen last van heb 😉 ) 
Verder is het jammer dat het moeilijk verkrijgbaar is en dat het aardig in de prijs hangt. Maar je hebt niet veel nodig per spray-beurt. Dankzij het handige pompje spray je nooit teveel in één keer. Ik heb de spray intensief in gebruik en ik ben nog niet eens op de helft. Het is dus best zuinig. Maar wat het aller-belangrijkste is: het WERKT.

WAAR TE KOOP?

Zoals eerder gezegd is het lastig verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Wellicht dat daar snel verandering in komt, maar voorlopig moeten we het doen met de webwinkel van PILOU COSMETICS. Daar kun je beide spray-flacons bestellen:
KLIK HIER voor de 100 ml spray ( kost € 17)
KLIK HIER voor de 250 ml spray ( kost 35,50 )

MEGA KORTINGSACTIE

Van zondag 16 Juni tot maandag 1 juli 2019 ontvang je op beide spray-flacons bij PILOU COSMETICS een korting van 25% !
* zolang de voorraad strekt
* alleen geldig bij PILOU COSMETICS
* alleen geldig met de kortingscode SPORTS in hoofdletters
* lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van PILOU COSMETICS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *