Review PIROCHE restoring ( herstellende) spray voor spieren, gewrichten, en pezen

Die JOUWBOXEN van mijn collega Ralph Moorman, die zijn zo gek nog niet. Naast dat het een waanzinnig voordelige manier is om duurdere.luxere producten uit te proberen, kun je deze ook ontdekken. Dit laatste gebeurt mij regelmatig. Ik ben nog altijd erg blij met de Rosaplhina créme en de toverhazelaar uit vorige boxen. Deze producten had ik zeker gemist als ik niet via de JouwBox in aanraking kwam.. In de laatste editie ( editie vijf ) van Jouw Box zat weer zo’n ontdekking. Een RESTORING SPRAY. Ik ben zo enthousiast, dat ik er graag wat extra aandacht aan ga besteden in dit artikel, omdat ik denk dat ik daar ontzettend veel mensen blij mee kan maken. 

WAT IS HET?

Goed, een RESTORING SPRAY dus. Wat is dat? Restoring betekent “ herstellen” in het Nederlands, wat al meteen de lading een beetje dekt. Het komt van het merk PIROCHE, waar ik al eerder via de JouwBox kennis mee mocht maken. KLIK HIER voor het artikel. Deze spray bevat een aantal zeer werkzame oliën die onze spieren, gewrichten en pezen enorm kunnen “ verwennen”. De spray wordt veel gebruikt door sporters. De spray heeft enorm veel functies, het is niet alleen heilzaam voor “ sport-spieren “ maar ook daarbuiten kan de spray ontzettend effectief werken tegen allerlei pijnklachten en stijfheid. Denk daarbij aan:
– stijve nek / rug / polsen
– overbelaste spieren, gewrichten en pezen
– pijn klachten van spieren / gewrichten en prezen
– bij pijn door aandoeningen / chronische klachten 
De spray werkt niet alleen herstellend. Het geeft ook verkoeling, verzachting en hydratatie. Dit is bijvoorbeeld weer superinteressant als je last hebt van vermoeide benen en voeten. Of denk ook eens aan etalage-benen.. Heb je een staand beroep, of heb je een dagje flink gewandeld, dan kan deze spray veel verlichting geven. In de zomermaanden werkt het bovendien zeer verkoelend en ontspannend. Nog een klein bijkomend leuk detail: het werkt licht insectenwerend.  Op de plekken waar je de spray opsprayt blijven muggen enige tijd op afstand. Dit is voornamelijk te danken aan het kamfer in deze spray.  Ook is de spray ideaal voor lange reizen, zoals vliegreizen, auto-reizen en bus-reizen. Wat zit er allemaal in?
ALCOHOL DENAT : dit is een alcohol die veel wordt gebruikt.  Nodig, om alle oliën met water te kunnen vermengen.
WATER: het “ draag” middel in de spray
ARNICA MONTANA FLOWER OIL: ook wel valkruid -olie
PINUS PUMILIA OIL: ook wel pijnboom-olie
MENTHA ARVENSUS LEAF OIL:ook wel akkermunt-olie
MENTHOL: een natuurlijke stof die voorkomt in diverse planten van de lipbloem-familie
KAMFER: Verkregen uit het hout van de kamferboom.  Het is een stof, die van het kamfer-hout wordt geëxtraheerd.
LIMONENE : Ook wel limoneen, een terpeen. Het is een kleurloze vloeistof met een kenmerkende citrusachtige geur. Limoneen komt in de natuur voor in heel veel planten , met name D-limoneen. Dit is een etherische olie wat in citrusvruchten voorkomt..
LINOLOOL: een kleurloze monoterpenol die in veel planten en kruiden voorkomt. Maar ook in diverse bomen, zoals de berk.
Geen rare stofjes dus. Op de alcohol Denat na, waar ik een beetje van schrok. Alcohol denat is een gedenaturaliseerde vorm van alcohol die niet geschikt is voor consumptie. Dit wordt bewust gedaan, omdat mensen deze mogelijk anders zou consumeren.  Dit gebeurt bijvoorbeeld onder alcoholisten. Ik reageer vrijwel direct op deze vorm van alcohol. Mijn huid trekt direct strak, gaat irriteren en wordt in het ergste geval dik en rood. Ik was daarom echt verbaasd. Want mijn huid geeft geen enkele reactie als ik deze spray opspuit. Integendeel, het wordt zacht en gehydrateerd…..Ik vermoed daarom dat het of om een kleine hoeveelheid gaat, en dat het minimaal wordt gebruikt om de boel te mengen, of dat het om een alcoholsoort gaat wat is gemaakt van bijvoorbeeld graan. Het is in elk geval zeer opmerkelijk dat ik geen centje last heb. Ik ben er uiteraard blij mee. Want de spray is echt geweldig. 
( bij navraag: het alcohol is gemaakt uit graan 😉 . Dit verklaart meteen waarom mijn huid geen reactie geeft! )
 
 Het heeft een zeer aangename geur, die vrij sterk is na het opspuiten ( en daarmee de insecten een korte tijd op afstand houdt ) maar verandert in een zeer zachte, subtiele geur. Ik vind het persoonlijk verrukkelijk ruiken. Het blijft als een lichte zweem om je heen hangen. Je hebt dus geen parfum nodig als je deze spray gebruikt.
De spray is vrij exclusief. Het is dus niet in winkels verkrijgbaar en maar mondjesmaat via webwinkels, zeker in Nederland. Gelukkig bleek één van mijn favoriete webwinkels “ PILOU COSMETICS, de spray in huis te hebben. Het is verkrijgbaar in een 100 ml verpakking en een 250 ml verpakking.
De 100 ml kost € 17 euro, de 250 ml kost € 35,50

HOE WERKT HET?

Ik sport iedere dag intensief. Ik vraag daarom veel van mijn spieren en gewrichten en pezen. Ik doe aan duursport. ( voornamelijk fietsen / spinning ) en dit is best belastend voor de gewrichten. Ik heb deze spray een week lang gebruikt. Zowel voor, tijdens als na het sporten.
Mijn bovenbeen-spieren worden ook best belast en dat voel ik soms. Ik heb deze spray tijdens en ook na het sporten gebruikt. De pijn werd minder en het gaf een heerlijk verkoelend gevoel. Mijn huid bleef onaangetast, geen enkele irritatie, niets. Ook zit mijn nek regelmatig “ vast” omdat ik veel achter de computer werk. De spray werkt ook hier echt geweldig. Ook de heerlijke geuren geven een oppeppend effect, zodat je meteen een opfrisser krijgt als je wat bent ingedut.
Na 7 dagen intensief gebruik voor zowel verzorging als een beter herstel van mijn spieren, gewrichten en pezen ben ik echt “ verliefd”. Geweldige “ quik-fix” zo zou je deze spray het beste kunnen omschrijven. Het werkt ook weldadig bij vermoeide voeten. Gisteren had ik een drukke dag buiten de deur en s’avonds voelde ik mijn voeten behoorlijk branden. De spray gaf verlichting, directe verkoeling en een zeer fris gevoel.

VOOR / NADELEN?

Het nadeel vind ik de onduidelijkheid van het alcohol. Uiteraard heb ik het nagevraagd en nagelopen, maar er is niets vindbaar over het type alcohol wat is gebruikt in deze spray. Aangezien ik geen last ondervindt, vermoed ik zelf dat het om een zeer geringe hoeveelheid gaat. Normaal gesproken heb ik meteen een reactie als er maar een beetje denat-alcohol in een product zit verstopt, maar deze spray geeft mij dus geen enkele klachten,. Zodra ik meer duidelijkheid heb kunnen vinden, zal ik dit zeker aanvullen. Voor nu zeg ik vooral voorzichtig te zijn als je overgevoelig bent voor DA ( denat alcohol ) Bij mij geeft het geen klachten, maar uiteraard kan dat bij jou een heel ander verhaal zijn. Probeer het eerst uit op een stukje huid.
navraag: de alcohol is inderdaad gemaakt uit graan! Dit verklaart dus meteen waarom ik er geen last van heb 😉 ) 
Verder is het jammer dat het moeilijk verkrijgbaar is en dat het aardig in de prijs hangt. Maar je hebt niet veel nodig per spray-beurt. Dankzij het handige pompje spray je nooit teveel in één keer. Ik heb de spray intensief in gebruik en ik ben nog niet eens op de helft. Het is dus best zuinig. Maar wat het aller-belangrijkste is: het WERKT.

RECOVERING BALM

Piroche heeft nog veel meer van dit soort fijne producten voor ( iets te fanatieke 😆) sporters. Waar ik ook sterk van onder de indruk ben is de “ recovering balsem) Ook deze balsem is 100% natuurlijk, dus geen vervelende synthetische stofjes.  De balsem is uitermate geschikt om na het sporten je spieren mee te vertroetelen, ze ondersteunen je spieren in herstel. Maar waar het vooral zeer geschikt voor is, zijn spier-pijnen en krampen verlichten. Ook pijnlijke gewrichten worden enorm verlicht met een likje van deze balsem.
Het heeft een aantal functionele, pure ingrediënten zoals Arnica extract, ST.Janskruid, Capsicum ( inderdaad, dat interessante stofje in peper ) , rozemarijn en nootmuskaat. ( KLIK HIER waarom nootmuskaat voor veel meer doeleinden geschikt is dan alleen een smaakmaker )
Arnica heeft een ontsteking-remmend effect, en heeft een regenerende werking. Bovendien verwarmt het waardoor de spieren een weldadige vertroeteling ervaren. ST . Janskruid werkt in deze balsem kalmerend en hydrateerd de huid. Door de herstellende effecten op de huid, kun je deze balsem ook goed gebruiken op kleine huid-aandoeningen, bijvoorbeeld schaafwondjes of blauwe plekken. Capsicum werkt zeer verwarmend. Rozemarijn stimuleert de bloedsomloop. En nootmuskaat werkt extra versterkend op alle bovenstaande effecten. Bij elkaar vermengd kom je dus tot een best interessante balsem. Ik heb de balsem getest na een pittige sport sessie.
De textuur is stevig, wat ik erg fijn vind. Het is niet vloeibaar waardoor het zowat uit de tube spuit. Het smeert echter juist heerlijk snel uit en het wordt direct goed opgenomen in de huid. Het ruikt heerlijk. Zoals alle andere spier-balsems, zal ik maar zeggen. Zeer fris. Ik heb de balsem in zeer geringe hoeveelheden op mijn nog warme benen gesmeerd. Wauw. Ook kreeg een zeer warme eerste sensatie wat daarna overging in een koele sensatie. Zeer aangenaam. Mijn huid tintelde een beetje. Mijn spieren werden er in elk geval blij van, want ik had geen last van de “ na-kramp” die ik best veel ervaar na een pittig rondje sporten. Wat goed! 😀 Deze tube gaat dan ook bij mijn andere hulptroepen in mijn EHBS ( eerste hulp bij spierproblemen) kast! Wat een fijne balsem. Deze ga ik vaker gebruiken.

OOK TE GEBRUIKEN ALS BALSEM VOOR DE PROBLEEM HUID

Omdat de ingrediënten 100% puur en natuurlijk zijn, is de balsem ook goed in te zetten bij tal van huid-problematiek. Het werkt bijvoorbeeld erg goed op schaafwonden. Hert versnelt het herstel en verzorgt de aangedane huid. Daarnaast is het een perfecte balsem om mee te masseren. Pijnlijke nek en schouderpartij na een drukke dag? Een likje balsem in masseren op de zere plekken en het verlicht.
Het aandeel aan de Arnica extract is in deze balsem mega hoog: 16%. Dat is uitzonderlijk veel voor een balsem. Arnica is geen goedkope grondstof. Het wordt daarom in vele producten maar mondjesmaat toegevoegd terwijl ze er hoog mee van de daken toeteren. Het aandeel aan Arnica extract is in de meeste producten nooit hoger dan 2-5 % . Dan id 16% dus erg veel en dat heeft zeker invloed op de werking van deze balsem. En heeft het daarom nog vele andere functies dan alleen maar de spieren en gewrichten. Altijd handig dus, om een tube in huis te hebben voor de huis-tuin-keuken kwaaltjes.
Ook deze balsem is net als de restoring spray, niet overal verkrijgbaar. Het gaat om unieke producten. De recovering balsem kost € 34,50 voor 75 ml. Dat is pittig. Maar het grote voordeel is dat je er heel erg weinig van nodig hebt. Het is zeer geconcentreerd. En absoluut de moeite waard.

WAAR TE KOOP?

Zoals eerder gezegd is het lastig verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Wellicht dat daar snel verandering in komt, maar voorlopig moeten we het doen met de webwinkel van PILOU COSMETICS. Daar kun je beide spray-flacons bestellen:
KLIK HIER voor de 100 ml spray ( kost € 17)
KLIK HIER voor de 250 ml spray ( kost 35,50 )
KLIK HIER voor de 75 ml tube RECOVERING BALSEM ( kost € 34.50 )

MEGA KORTINGSACTIE

Van woensdag 20November 2019  tot maandag 25 November 2019 ontvang je bij PILOU COSMETICS een korting van 25% ! op de set zoals is afgebeeld hierboven . Dus de 100 ml restoring spray, en de 75 ml ecovering balsem! Het pakje wordt leuk ingepakt , zodat je het zo onder de boom of in de schoen kunt plaatsen! Leuk voor de sporterts en de mensen die last hebben van spier en gewrichtsklachten!  Normaal kost dit pakket je € 51,60, nu kost het je € 38, 63!
* zolang de voorraad strekt
* alleen geldig bij PILOU COSMETICS
* lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van PILOU COSMETICS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *