Review Piroche Rosalpina Alphine Herbs serum voor het gezicht

Na heel wat omzwervingen ben ik op dit moment aardig honkvast op mijn gezichtsverzorging. Sinds ik het merk SUIT MATTERS heb ontdekt ben ik helemaal ‘ thuisgekomen”. Geweldige producten, 100% puur, en het meest belangrijkste, ze werken echt supergoed. Mijn huid is er iedere dag weer erg blij mee. Nu mijn huid wat “ rijper” wordt ( ik hoop eind 2019 de 50 aan te tikken ) zal ik komende tijd steeds moeten opletten waar mijn huid behoefte aan heeft, en daarop mijn verzorging aanpassen. Jarenlang dezelfde créme gebruiken zit er niet meer in omdat mijn huid zichtbaar verandert. Zo is het afgelopen maanden behoeftiger geworden aan vocht. Daar pas ik mijn verzorging op aan, en gebruik ik nu een dagcréme en oogcréme van SUIT MATTERS. Daar is mijn huid op dit moment erg blij mee, het zuigt de creme in als een spons en het voelt superzacht en goed gehydrateerd.

De zomer van 2019 was ( helaas voor mij) weer een snikhete zomer, wat zeker zijn uitwerking heeft op onze huid. Ook mijn huid is droger dan normaal. En vraagt dan ook om nét dat beetje meer. Nu wil het toeval, dat ik onlangs van PILOU COSMETICS een flesje gezicht-serum thuisgestuurd kreeg. Dit serum is afkomstig van een ander merk die ik vrij hoog heb zitten: PIROCHE. Ik maakte hier kennis mee via een JOUW BOX waar destijds een heerlijke dagcréme in zat. Ik was meteen zeer onder de indruk van dit merk, en dat ben ik nog steeds. Het is weer zo’n bijzonder merk die we niet snel bij het Kruidvat of bij de Etos in de schappen vinden. Piroche werkt met de allerbeste middelen uit de natuur, en houdt de chemicaliën buiten, iets waar ik al heel erg blij van kan worden. De “ rosalphina” lijn is nog meer bijzonder. Ik was daarom meteen erg nieuwsgierig naar dit serum. Een review.

WAT IS HET?

Het gaat dus om een gezicht-serum. Alphine herbs serum is een vrij bijzondere olie voor het gezicht. Het serum is gebaseerd op een vrij innovatief complex van diverse pure alpen-kruiden. Het serum werkt zeer diep in de poriën, waardoor er mogelijk enige roodheid kan ontstaan. Dit geeft de intense werking weer. Het kan ook wat warm gaan aanvoelen. De werking is tonificerend, het stimuleert vele  huid-eigen werkingen, en werkt zeer “ boostend” en oppeppend. Het geeft een direct verkwikking. De huid ziet er na de behandeling vrijwel direct zichtbaar mooier en gladder en meer ontspannen uit. Het mooie is, dat het serum geschikt is voor elk huidtype en ook geschikt is voor elke leeftijd, al zou ik het niet direct op een tere babyhuid smeren 🙂
Wat ook erg belangrijk is, is dat dit serum geen meuk bevat en in een donker glazen flesje met een schoon-werkend pipet zit. Het is tevens geschikt voor veganisten.
De ROASLPHINA LIJN van Piroche staat garant voor 100% natuurlijkheid. Zo wordt er gewerkt met echt Zuid Tirools bronwater en meest met ECOERT gecertificeerde grondstoffen. Het is vrij van synthetische kleur en geurstoffen, bevatten geen grondstoffen van dierlijke oorsprong wat het geschikt maakt voor veganisten, het bevat geen substanties van minerale oliën, geen PEG’s, geen parabenen, geen GGO, geen formaldehyde, geen SLS en SLES, en geen siliconen.
 Laten we de ( fijne korte) ingrediënten lijst eens door gaan lopen en uitlichten:
CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE : een mengsel van twee vetzuren : caprylzuur en caprinezuur. Dit wordt meestal gewonnen uit kokosolie maar kan bijvoorbeeld ook worden gewonnen uit het vet uit geitenmelk. Piroche gebruikt alleen plantaardige grondstoffen, dus veganisten, wees gerust! 😄
COCO CAPRYLATE :  een natuurlijk gewonnen huidverzorgende stof gemaakt uit kokosolie
DECYL OLEATE: een bio-afbreekbare oppervlakte-actieve stof, gemaakt uit plantaardige vet-alcoholen ( bijvoorbeeld kokos, suikers / zetmeel of maïs )
DICAPRYLETHER: een plantaardige olie die vooral verzacht
TOCOPHEROL: ook wel vitamine E
GELE GENTIAAN EXTRACT: wordt veel gebruikt in natuurlijke verzorgingsproducten, geeft de huid een goede hydratatie
RHODODENDRON ANTHOPOGON BLOEMBLAD-EXTRACT: dit extract is als enige in dit rijtje biologisch gewonnen. , heeft voornamelijk anti-bacteriële eigenschappen
VALKRUID EXTRACT:werkt verstevigend,en reguleert de talgproductie. Verzacht en verzorgt.
SINT JANSKRUID BLOEM EXTRACT: werkt verzorgend en stimulerend
JENEVERBES FRUIT-EXTRACT: werkt voornamelijk kalmerend en voedend.
CITROENMELISSE BLAD EXTRACT: werkt verfrissend en vocht inbrengend
PIJNBOOM EXTRACT : werkt als sterke anti-oxidant
LIMONELE: / PARFUM: van natuurlijke oorsprong, en zeer minimaal in dit serum aanwezig.
Een prachtig rijtje aan pure en natuurlijke stoffen dus. Daar durf ik mijn zeer gevoelige huidje wel aan bloot te stellen. Een flesje bevat 20 ml en kost € 44. Dat is pittig. Is het de prijs waard? Ik testte het uit. Het schijnt in elk geval een ontzettende boost te geven aan :
– een vermoeide en gestreste huid
– een rijpe, gevoelige huid
– een vocht-arme huid
– een droge huid
– een probleemhuid

DE TEST

Ik begin te zeggen dat ik het onwijs fijn vind dat dit ( vrij kostbare! ) serum met een pipet kan worden op gedruppeld op je vingertoppen. Dit werkt knoei-vrij, schoon en hygiënisch. Ook kun je dankzij het pipet nooit teveel in één keer op druppelen waardoor je meer dan nodig is verbruikt. Per smeerbeurt heb je ongeveer 1-2 druppels nodig, afhankelijk van de behoefte van je huid. Mijn huid kon wel 2 druppels gebruiken. Het wordt geadviseerd, om dit serum s’avonds na het reinigen van je gezicht op te brengen en zachtjes in te masseren. Dat heb ik voor deze test netjes opgevolgd.
Het ruikt erg prettig. Niet overheersend. Het voelt in het begin iets vettig aan op je vingertoppen, maar na het incasseren verdwijnt dat meteen IN JE HUID. Je voelt het letterlijk en figuurlijk echt in je huid zuigen. Dit gaf bij mij een kort warmte-gevoel, mijn huid begon ook licht te “ blozen”. Ik schrok er een klein beetje van, maar dit schijnt juist heel erg normaal te zijn, en een goed teken dat het serum goed is geactiveerd en het zijn werk doet. Na ongeveer tien minuten verdween de roodheid. En was mijn huid fluweelzacht en zichtbaar gehydrateerd! Wauw. Ik ben onder de indruk.
De volgende dag was mijn huid nog steeds zijdezacht. Het bekende “ perzik-huidje”. Zo zacht, dat ik veel minder van mijn dagelijkse dagcréme op moest brengen. Ik be echt zeer positief! Wat een prachtige aanvulling op mijn gezichtsverzorging! Ik denk, dat ik dit serum 1 x per week ga inzetten.

ZIJN ER NADELEN?

Ik vind de pittige prijs zeker een nadeel. Maar anderzijds zeker de investering waard. Het doet wekelijk iets met je huid, je staat erbij en je kijkt ernaar. Dit kom ik niet zo vaak tegen betreft serums. Ik bn echt heel enthousiast. Ook heb je er niet veel van nodig, waardoor je er zeker zo’n half jaar tot acht maanden mee kunt doen. Ik gebruik per keer 2 druppels, maar je huid kan ook behoefte hebben aan maar één druppel, dat bespaart uiteraard ook in gebruik.

WAAR KAN IK HET KOPEN?

PIROCHE ( Rosalphina) is niet openbaar verkrijgbaar. Piroche is zeer streng en zeer selectief in zijn verkooppunten. Aanbieders / leveranciers moeten aan heel wat eisen voldoen en zeer goed op de hoogte zijn van hun producten. Zij worden regelmatig bijgeschoold om productkennis bij te spijkeren. www.piloucosmetics.nl is zo’n webwinkel die door de zeer strenge protocollen heen is gekomen en zich één van de weinige leveranciers van Piroche in Nederland noemen. Loreen, de drijvende kracht achter deze webwinkel, heeft diverse opleidingen via Piroche gevolgd om deze producten te mogen verkopen. Uniek en bijzonder dus.
Je kunt dit serum bestellen via DEZE BESTELLINK.
NOTICIFATIE: ik kreeg het serum gratis vrijblijvend thuisgestuurd via PILOU COSMETICS. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten, ook niet uit kortingsacties. Dit review is geheel on-afhankelijk en op eigen initiatief geschreven. 

MEGA KORTINGSACTIE!

Ik mag van zondag 8-9-2019 tot zondag 15-9-2019 een korting aanbieden van maar liefst 25%

  • alleen geldig bij www.piloucosmetics
  • gebruik de kortingscode ” SERUM”
  • zolang de voorraad strekt
  • lukt het bestellen niet of zijn er nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice van PILOU cosmetica.
KLIK HIER OM DIRECT TE BESTELLEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *