Review PROPOLIA propolis herstellende EHBO balsem

Alhoewel propolis voor mij inwendig niet heel erg veel doet, werkt het uitwendig juist geweldig goed. Mijn huid vindt het fijn, mijn tandvlees vindt het fijn, en ik herstel beter en sneller van wondjes, ontstekingen en andere irritaties. Inwendig lijkt propolis ( KLIK HIER ) voor mij weinig tot niets uit te halen. Ik heb het afgelopen jaren meerdere keren geprobeerd, maar inwendig doet het voor mij totaal niets. Zo heb ik het ooit eens uitgeprobeerd bij een fikse griep, een ontsteking, en een verkoudheid, maar in alle gevallen deden de druppels inwendig he-le-maal niets. Maar dus wel UITWENDIG.

Ik gebruik een SOS tinctuur , en een tandpasta van propolis als mijn tandvlees weer eens erg vervelend gaat doen, KLIK HIER om daar alles over te lezen. Dit staat standaard in mijn kast, en daar is sinds kort iets bij gekomen: een actieve balsem op basis van propolis.

 

PROPOLIA ACTIVE BALSEM

Ik kreeg deze balsem thuisgestuurd nadat ik zo enthousiast schreef over de SOS tinctuur en de tandpasta. Ik moest deze balsem maar eens gaan uitproberen, want dit is echt een topper, zo klonk het bijgaande briefje. Het prikkelde mij meteen, ook omdat het van hetzelfde Franse merk afkomstig was als mijn SOS tinctuur + tandpasta  ( PROPOLIA) Het gaat om een balsem wat in basis wordt gemaakt van biologische sheabutter. Hieraan is pure propolis toegevoegd, maar ook andere zeer voedzame en heilzame biologische oliën als sesamolie, zonnebloemolie en rozemarijn olie. De balsem bevat ook biologische honing,. Een product wat ook erg fijn is voor de huid. Alle ingrediënten ( totale ) zijn 100% afkomstig van natuurlijke oorsprong en bestaan voor bijna 100% uit plantaardige, biologische landbouw. Het product draagt het ECOCERT keurmerk.
De balsem bevat ook bijenwas, en pure essentiële oliën. Het is niet geschikt voor veganisten.
Waar is de balsem voor bedoeld? Wel….eigenlijk kun je het beschouwen als een life-saver voor de huid. Van huidirritaties tot schaafwondjes, deze balsem biedt meteen verlichting. Het is o.a te gebruiken voor:
– rode, schrale huid
– droge huid
– schilferige huid
– kloven, barsten / scheuren in nagelriemen en lippen
– lichte schaafwondjes
– geïrriteerde huid
– huiduitslag
– pijnlijke eeltplekken op de voeten
– prikkende huid / gevoelige huid na het scheren
– als massage balsem om de huid te voeden
– herstel bij een aangedane huid
– een jeukende huid
– diverse huidproblematiek als eczeem, gevoeligheid, kwetsbare huid en acné
– blaren
– gortdroge handen en voeten
– op blauwe plekken
De balsem is zeer rijk aan herstellende stofjes voor de huid zoals bacteriociden, en anti-inflammatiere stoffen. Dit zorgt voor een verlichting van pijn en overgevoeligheden, het geeft verzachting en het zorgt meteen voor een sneller herstel. De ingrediënten zijn sterk geconcentreerd waardoor het in werking versterkt. Het werkt direct. Het trekt direct in de huid waar het zijn werk meteen doet. Het is echt een potje om standaard in huis te hebben voor die alledaagse kleine ongelukjes . De balsem kun je dagelijks gebruiken. Het zit in een glazen potje van 30 ml en kost € 14,50. 
Met de afgelopen kou heb ik deze balsem meteen getest, mijn huid werd namelijk niet al te vrolijk van de vrieskou en de gure wind. Ik heb voordat ik naar buiten ging mijn gezicht met de balsem ingesmeerd. Dit werkte echt heel goed. Ook mijn droge kuiten ( een echt winters kwaaltje bij mij ) werden erg blij van een likje balsem. De geur is echt heel prettig. Let wel goed op, dat je de balsem niet in aanraking brengt met je kleding, want het kan vlekken. Ook is de balsem niet geschikt voor kinderen onder de drie jaar. Ik ben echt enthousiast, opnieuw blijkt, dat propolis bij mij uitwendig geweldig lijkt te werken. En dus staat er standaard voortaan een pot in mijn kast. De balsem heeft een iets eigenaardig kleurtje, en ook de textuur is licht korrelig. Maar dit verdwijnt zeer snel zodra de balsem in aanraking komt met je lichaamstemperatuur, het smelt als ware direct in de huid, en wordt direct goed opgenomen. De geur vind ik echt heel aangenaam. Het is licht zoet, met op de voorgrond de bekende honing geur, Ik associeerde het een beetje met een karamel-achtige koffiegeur, echt heel erg lekker. Omdat de balsem vrijwel direct op je huid smelt, is het heel erg fijn uit te smeren. Je houdt ook geen vieze vettige waas op de huid of aan je handen. Wat ik persoonlijk meest prettig vind.

NADELEN?

Ik kan eigenlijk geen nadelen vinden. Ik gebruik de balsem inmiddels een poosje door, en het maakt mij alleen maar enthousiaster. Mijn vrij droge voeten smeer ik iedere morgen in met deze balsem, dat werkt echt geweldig. Als ik dan toch echt moet gaan zoeken naar nadelen, dan zijn dit o.a nadelen als de ongeschiktheid voor veganisten, en de prijs….😶….alhoewel ik persoonlijk van mening ben dat het de prijs dubbel en dwars waard is. Het is tenslotte geen gewone balsem, het gaat echt om een goed werkende en herstellende balsem.

WAAR KAN IK HET KOPEN / BESTELLEN?

Propolia is voornamelijk een merk wat on line meest verkrijgbaar is, alhoewel sommige biologische winkels het ook in hun assortiment hebben. Uiteraard was ik zodanig enthousiast, dat ik het binnen heb gebracht bij Puur & Fit. Je kunt het bestellen, door HIER TE KLIKKEN.
NOTIFICATIE: IK KREEG DE BALSEM  VRIJBLIJVEND GRATIS THUISGESTUURD VIA DE LEVERANCIER. ER ZIJN GEEN COMMERCIËLE DOELEINDEN MEE GEMOEID, OOK GEEN ENKELE BRON / VORM VAN INKOMSTEN. OOK NIET VIA EVENTUELE KORTINGSACTIES. DIT REVIEW IS 100% ON-AFHANKELIJK EN OP EIGEN INITIATIEF GESCHREVEN. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *