Review razzori ( epileer ) pincet en waarom een pincet meer is dan alleen maar een pincet….

Ik ben gezegend met een lichaam, wat niet al te erg veel haar produceert, in de zin op de plekken waar vrouwen dat liever niet hebben 😁 Het klinkt als een Utopia voor veel vrouwen, daarvan ben ik mij bewust, maar eerlijk waar : in mijn 53 jaren heb ik nog NOOIT mijn benen geschoren, omdat daar simpelweg geen haar op is te bekennen. Het is niet zo dat ik een echte bof-bips ben, want op andere plekken als de schaamstreek, daar kan het af en toe wel eens een oerwoud worden. Maar verder …..nee, ik mag niet klagen. Iets wat bij mij ook best snel en “ weelderig “ groeit, zijn mijn wenkbrauwen. Ik heb van nature vrij grove wenkbrauwen. En het groeit net zoals mijn hoofdhaar : tierig, weelderig, wild en geheel eigenwijs. Ik laat mijn “ wenkies’ dan ook eens per zes / zeven weken “ trekken” bij Ezo, een zeer bekwame Turkse dame die zeer handig is met touw. Dit geeft echt de allerbeste resultaten, al is het altijd weer even pijn lijden.

 

Tussendoor hou ik de boel zelf bij met een pincet. En dat pincet…..dat is toch best een belangrijk dingetje, ontdekte ik. Ik dacht, waarschijnlijk zoals vele anderen, dat een pincet een pincet is en dat het goedkoop prima kan. Ik kocht daarom bij de action ooit een pincet voor nog geen euro. Maar mijn hemel, wat was dat ding een drama. Toch maar even naar een wat hogere prijsklasse gegrepen bij het Kruidvat, maar ook deze was ronduit dramatisch. Het lag niet lekker in mijn hand, het trok bijna geen haartjes weg, en ik was soms uren bezig. Ik heb het toen maar een beetje opgegeven, want om de één of andere reden vond ik bijna €25.00 uitgeven aan zoiets als een simpel pincetje onzin. Toch is het altijd een beetje in mijn hoofd rond blijven zingen en toen ik voor de zoveelste keer mij stond te verbijten op dat pincet, besloot ik eens om mij erin te verdiepen. En kwam grappig genoeg alweer terecht bij mijn oude vertrouwde punt : www.zepig.nl Want wat bleek ? Marcel heeft een geweldig goede in zijn assortiment voor een leuke prijs. Ik ging hem meteen testen.

WAT IS HET ??

Nu zou je kunnen denken “ wat kun je nu vertellen over een pincet ? “ nou, veel, iets waar ik ook toch best even van opkeek. Want ook ik dacht “ een pincet = een pincet. PUNT . “ Maar er is wel degelijk meer om te onderzoeken. Een pincet kan namelijk voor maar ook tegen je werken, en dat heb ik dus ook ondervonden. Om te beginnen moet er worden gekeken naar het materiaal. De meeste pincetten bestaan uit RVS met een gekleurde coating, maar er zijn ook plastic pincetten die zeker wat betreft epileren niet echt geschikt zijn. Er is erg veel verschil in materialen en daarmee meteen de kwaliteit. Het belangrijkste deel van een epileer-pincet is de “ bek “ en de wijze waarop deze op elkaar aansluit. Er zijn vele vormen met ieder zijn specifieke eigenschappen. Daarom is het belangrijk, dat je goed kijkt waarvoor jij het pincet wilt gaan gebruiken. Ik neem de vormen en de functies kort door :
RECHT PINCET MET SCHUINE PUNT :
Dit is de meest voorkomende vorm, ook wel “ het nietje “ genoemd. Deze vorm is meest ideaal voor epilatie omdat de rand zeer gemakkelijk haartjes kan pakken terwijl de punt kan worden gebruikt voor nauwkeurig epileren.
PUNT PINCET :
Dit pincet heeft vrij scherpe punten, waardoor je wel een beetje doorgewinterd moet zijn in epileren en een vaste hand hebt. Dit pincet verwijdert de dunste en kortste haren. Dit pincet is meest geschikt voor ingegroeide haartjes en is zelfs geschikt voor splinters uit je huid te trekken.
SPITSE PUNT PINCET ;
Dit pincet kun je beschouwen als een combinatie tussen de schuine punt pincet en de scherpe punt pincet . De bek is schuin, maar grijpt ook de meest dunste haartjes mee.
Naast deze drie vormen heb je ook nog pincetten met een ronde punt, met een rechte bek, met een gebogen bek en pincetten met brede grepen. Allen hebben dus zo zijn specifieke functies en het kan daarom best handig zijn, om meerdere vormen pincetten in huis te hebben. Ik wilde beginnen met het testen van de meest gangbare: de rechte pincet. Het merk is RAZZORI, afkomstig uit België. Het pincet wat ik koos is de SLANT TWEEZERS MAGENTA, die er in veel kleuren is, ik koos voor roze. Razzori staat bekend om hun zeer hoge kwaliteit pincetten, veel professionals kopen hun pincetten dan ook daar in. Naast veiligheid focust het merk zich ook op hygiene ( sterilisatie mogelijkheden ) en hoogwaardig RVS ( INOX ) De afmeting van mijn pincet is 9,5 cm. Het pincet geeft een goede kalibratie en heeft een zeer verfijnde uitlijning waardoor de haartjes zeer goed kunnen worden opgepakt. De pincetten worden met de hand gemaakt.
Het pincet is zo verfijnd, dat je het tevens kunt gebruiken om splinters uit de huid te trekken. Omdat je de pincetten kunt steriliseren, kun je dit ook gebruiken voor de huid. Dat maakt het meteen veelzijdig. Tot slot, wat ik persoonlijk erg fijn vind, is dat het in je brievenbus wordt bezorgd.
Goed…..aan de slag!

HET EERSTE GEBRUIK

Het pincet komt in een luxe doosje, wat enerzijds natuurlijk erg leuk is, maar anderzijds ik zo mijn bedenkingen heb of dit nu bijdraagt aan een schoner milieu. Maar goed, handig om de pincet in te bewaren is het zeker. De kleur is eh…ROZE! 😁 Ik hou er wel van. Het pincet ligt heerlijk in mijn hand, en is prettig in zwaarte. De punten zijn loei scherp, daar moet je wel even op letten, dat je niet te fanatiek gaat plukken, zeker als je net als ik wat loshangend vel rondom je ogen hebt. Goed strak trekken dus. Maar verder ? WAUW! Ja, dit is even andere koek. Ik trok mijn haartjes er in no-time uit. Wat een heerlijk pincet!
Blij mee! Daar ga ik komende tijd veel gebruik van maken.

WAAR TE BESTELLEN ?

Zoals gezegd vond ik dit pincet bij www.zepig.nl, daar kun je deze pincetten in verschillende kleuren bestellen voor €15.00. Je kunt van dit zelfde merk ook een nagelschaartje bestellen. KLIK HIER om te bestellen
20% KORTING! 
Van woensdag 30-8 tot zondag 3 september 2023 ontvang je 20% korting op alle kleuren pincetten! 
KLIK HIER om te bestellen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *