Review ROYAL GREEN mini caps multi + multi gold

Op gebied van multi vitaminen / supplementen ligt mijn persoonlijke interesse erg laag. Dit komt, omdat ik zelf al jarenlang mijn vitaminen en mineralen uit mijn voeding haal, en mogelijke tekorten door mijn veganisme opvul met specifieke suppletie. Ik zorg voor een uitgebalanceerd voedingspatroon, waarin ik niets tekort kom. Multi’s zijn aan mij dan ook niet besteed. Toch is het één van de meest en beste verkochte suppletie in Nederland. Dat valt uiteraard terug te rijmen naar onze snelle tijd, waarin we nog maar weinig tijd steken in onze voeding of geen flauw idee hebben wat we nodig hebben. Alhoewel het om een AANVULLING gaat, zien heel veel mensen een multi-vitamine pil als de oplossing om toch nog aan de dagelijkse vitaminen en mineralen te bekomen. Ik schreef eerder een uitgebreid artikel over Multi-vitamine-supplementen, KLIK HIER. Dit artikel schreef ik in 2018, lang voor de corona uitbrak. Sinds de uitbraak zijn supplementen niet meer aan te slepen, en komen er steeds meer “ nieuwe” supplementen op de markt die ons immuunsysteem ogenschijnlijk kunnen boosten. In mijn artikel kun je lezen, dat dit allemaal niet zo zwart/wit werkt en er genuanceerder moet worden gekeken naar het slikken van multi’s. Want, echt geheel onschuldig is dat ook weer niet.

Daarnaast is er zo’n grote markt ontstaan dat het bijna niet mogelijk maakt voor een consument om een juiste te kiezen. Ik ontvang met grote regelmaat vragen over “ welke nu goed is”. In mijn artikel uit 2018 ben ik daar kort op ingegaan, in dit artikel ga ik hier wat uitgebreider op in, zodat ik hopelijk veel duidelijkheid kan verschaffen om een juiste keuze te kunnen maken. Ik adviseer je , om vooraf mijn artikel uit 2018 te lezen.
Ik ga tevens twee multi-vitaminen uitlichten waar ik 100% achter sta. En mijn persoonlijke beste keuzes zijn.

LASTIGE TAAK

Heb je mijn artikel gelezen, dan heb je ook kunnen lezen, dat voedingssupplementen niet zijn gereguleerd. En dat zo’n 99% van alle vitamine / mineralen supplementen zijn gemaakt uit synthetische componenten. Vaak zien we dit niet direct omdat er bijvoorbeeld op een potje vitamine C “ ascorbinezuur” staat vermeld. Dit wordt standaard synthetisch gemaakt uit bijvoorbeeld suiker. B12 cyanocobalamine wordt ook synthetisch gemaakt en kan nog aardig wat cyanide bevatten. Veel bekende merken claimen “ natuurlijk” te zijn, maar de definitie van “ natuurlijk” is wettelijk gezien een erg groot begrip waardoor erg veel voor natuurlijk kan worden versleten terwijl dit helemaal niet het geval is. Er zijn maar betrekkelijk weinig merken, die ECHT natuurlijk en biologisch produceren. Veel multi’s zijn nog altijd van synthetische en / of geïsoleerde aard.  Royal Green is de hoge uitzondering. Dit merk heeft er een missie van gemaakt, om echt natuurlijke en plantaardige supplementen te ontwikkelen.
Ik maak er geen geheim van, dat Royal Green onder één van mijn meest favoriete merken valt. Ik krijg vrij regelmatig naar mijn hoofd geslingerd dat ik door Roy Jongens van Royal Green wordt gesponsord / betaald, maar daar is absoluut geen sprake van, alles wat ik vertel en schrijf, komt voort uit mijn eigen oprechte enthousiasme voor dit merk. Het is een UNIEK merk, het is zeer onderscheidend in de megagrote markt van suppletie. Ik persoonlijk vind het een verademing. Ik vertrouw inmiddels zo blind op Royal Green, dat ik niet eens hoef te kijken naar ingrediënten, ik weet, het zit GOED. Dat vertrouwen heb ik alleen bij dit merk. Ik ben zelf inmiddels een groot gebruiker van verschillende producten. Van thee en kokosolie, tot vele supplementen. Royal Green WERKT voor mij en heeft mij nog nooit teleurgesteld. Het boeit mij daarom ook helemaal niets wat voor negatievelingen hun gedachten op mij botvieren, ik weet dat het voor mij en inmiddels onwijs veel andere mensen erg goed werkt. En ik BEN enthousiast. So be it 😁

ROYAL GREEN MULTI’S

Al in 2018 adviseerde ik de multi’s van Royal Green, met in het bijzonder de MULTI GOLD en de MULTI CAPS. Ik heb Roy zelf gevraagd, hoe hij zijn eigen multi’s wil omschrijven. Hij vertelde mij het volgende:
“…Wat mij betreft is het tijdperk van synthetische en / of geïsoleerde vitaminen en mineralen voorbij. Ik ben er namelijk stellig van overtuigd, dat plantaardige (gecertificeerde biologische) vitaminen en mineralen veel betere bronnen zijn met een bredere werking en opname in het lichaam. Al vanaf de oprichting in 2008 van Royal Green ben ik gepassioneerd om alle wijsheden van de natuur te kunnen leveren. Helaas worden er namelijk behoorlijk veel mensen dagelijks verkeerd voorgelicht. Laat ik 1 voorbeeld geven: als je vraagt naar een ‘natuurlijke’ vitamine C, dan verlaat je de (reform)winkel vaak met een geïsoleerde ascorbinezuur of calcium-carbonaat (ester-C). Deze stoffen hebben niets met de natuur te maken. Ascorbinezuur komt uit Glucose (suiker). Hiernaast leveren bijna alle supplementen merken de exact zelfde stof. Pak maar eens een heel duur vitamine C product in een reformwinkel en vergelijk de formulering maar eens met de vitamine C van bijvoorbeeld Kruidvat. Je zult zien dat beide merken 1000 mg ascorbinezuur leveren. De prijs zal wel behoorlijk anders zijn! Pure marketing.
Dit kun je met bijna alle vitaminen en mineralen doen. De meeste merken leveren exact dezelfde grondstoffen. Andere voorbeelden van geïsoleerde vitaminen en mineralen zijn: calcium carbonaat (krijt), magnesium oxide, cyanocobalamine (b12), selenomethionine (selenium) en retinol-palmitaat (vitamine A). Deze stoffen groeien niet in de grond, zijn NIET natuurlijk en worden geproduceerd door farmaceutische bedrijven. Mijn wens zou zijn, dat het woord “natuurlijk” een beschermd woord gaat worden wat niet zomaar te pas en te onpas kan worden gebruikt. Elk supplementen-merk mag “natuurlijke vitaminen en mineralen” claimen, terwijl dit in de meeste gevallen niet zo is. Kijk je naar de ingrediënten, en lees je iets wat niet klinkt alsof het rechtstreeks uit de grond komt, dan is de kans enorm groot dat het om een synthetische vorm gaat. Ook als er dus “natuurlijk” op staat vermeld“.  Geïsoleerde vitamine C = Ascorbinezuur en biologische vitamine C vormen zijn: amla, camu camu, acerola of rozenbottel. Zijn 2 verschillende keuzes. 
Ik vond in 2008, dat er wat moest gaan veranderen en richtte Royal Green op. Een ‘lifestyle’ voeding & voedingssupplementen merk ontwikkeld om een daadwerkelijk plantaardige alternatief te zijn voor de vele synthetische vitaminen en mineralen producten op de markt. Mijn toewijding aan “gecertificeerde biologische vitaminen & mineralen” heb ik onder ROYAL GREEN ESSENTIALS geplaatst. Op deze unieke productlijn ben ik denk ik nog wel het meest trots. Zo waren we het eerste merk met gecertificeerd biologische magnesium, selenium, ijzer en zink. Ik ben inmiddels 20 jaar actief in de supplementen industrie en het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de keuzes die er zijn in vitaminen en mineralen supplementen. Wij van Royal Green kiezen in ieder geval altijd het pad van Moeder Natuur en indien mogelijk zijn onze supplementen onderscheiden met het gecertificeerd biologisch label. Dit onafhankelijk keurmerk (groene vlaggetje dat je ook op voeding ziet) garandeert dat het product 100% puur natuur is en vrij van geïsoleerde vitaminen & mineralen.
Duidelijke taal. 😊 Ik kan het alleen maar volledig met hem eens zijn. Hij geeft zo’n beetje alle punten op, waarom ik fan ben van Royal Green. Zo vind ik zijn B12 formule gewoon INSANE BELACHELIJK briljant. Geen ander merk is het eerder gelukt om zo’n natuurlijke B12 op de markt te zetten. Ben ik weer te enthousiast? Haha, tja, ik kan er niets aan doen. 🤓
Terug naar de multi’s. Roy heeft er een aantal in zijn assortiment. Ik vind de MULTI GOLD en de MINI CAPS meest geschikt voor de gemiddelde consument. Door de corona-crisis waren de vitaminen en mineralen van Royal Green zo snel gegaan, dat Roy problemen kreeg met zijn voorraden. Ook de oogsten voor de vitaminen en mineralen te kunnen produceren liepen her en der in het honderd, waardoor nieuwe productie in veel gevallen enorme vertragingen opliepen. Gelukkig kreeg ik enkele dagen geleden het leuke bericht van Roy, dat de MULTI GOLD en de MINI CAPS weer voorradig zijn. En heb ik direct gevraagd , of ik een mooie kortingsactie mocht houden. Wat meteen OKAY was!
Nog even over deze bijzondere multi’s, want hoe worden deze gemaakt? In totaal werken er maar liefst vijftien boeren ( coöperaties ) samen om deze twee multi’s te maken. Het is niet alleen bijzonder dat deze multi’s 100% ECHT natuurlijk zijn, ook is er geen enkel ingrediënt hetzelfde, omdat deze niet op hetzelfde moment worden geoogst. Alles moet wel op één moment samen komen, dit is meteen de reden waarom deze twee multi’ s afgelopen tien maanden niet leverbaar waren. Hierin speelde mislukte oogsten een zeer grote rol. Multi’s zijn het hele jaar door volop verkrijgbaar, omdat synthetische varianten niet te maken krijgen met oogsten, dit wordt door de mens gemaakt. En niet door de natuur.

MULTI GOLD

Deze multi Gold is niet alleen 100% puur en natuurlijk, ook is het een full-spectrum multi. Het gecertificeerde biologische vitamine en mineralen complex levert naast vitaminen en mineralen kruiden en paddenstoelen in 100% gecertificeerde vorm. Dit levert een meer krachtige werking op. Ingrediënten als biologische reishi, Shi-take, meitake, groene thee en Aziatische ginseng hebben een bijzondere werking op het immuunsysteem en leveren energie. Ingrediënten als geelwortel, ashwagandha, gember, kaneel en zwarte peper zorgen voor ontsteking remmende werkingen, en ingrediënten als Maca en rhodiola zijn krachtige adaptogenen. Er zijn GEEN synthetische / geïsoleerde componenten toegevoegd.
Deze multi is goed voor:
– een ondersteuning / normale werking van het immuunsysteem
– de instandhouding van botten en tanden
– het concentratievermogen
– de instandhouding van normaal haar en nagels
– het behoud van soepele gewrichten. 
Geadviseerd wordt om 2-4 capsules per dag in te nemen, afhankelijk van de behoeften. Per vier capsules komt dit neer op:
Ik wil de kanttekening blijven zetten, dat we een multi vitamine niet moeten zien als een vervanging voor vitaminen en mineralen, maar als een AANVULLING. We kunnen deze nog altijd het beste halen uit verse voedingsmiddelen als groente en fruit.

MINI CAPS MULTI

Deze mini-caps zijn meest ideaal voor het hele gezin, dus ook geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. De capsules zijn klein, waardoor het makkelijker is door te slikken. Bovendien zijn de capsules veganistisch. Wil je toch liever geen capsule? Dan kun je deze zeer eenvoudig openbreken, en het poeder “ verstoppen” door ander voedsel.  Het is een alles-kunnertje met maar liefst 18 verschillende vitaminen en mineralen uit 100% gecertificeerde teelt. Het bevat o.a rode alg , een biologische plantenmix, amla extract, guave extract, kerrie extract, zeesla-extract, knotswier, en biologische pure zonnebloemolie. Voor wat zijn deze mini multi-caps geschikt?
– voor een nuttige bijdrage / ondersteuning tot de normale werking van het immuunsysteem
– voor een nuttige bijdrage tot behoud / ontwikkeling en instandhouding van normale botten en tanden
– helpt bij de vermindering van vermoeidheid en moeheid in het algemeen
– tot de instandhouding van normale nagels en haren
– helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve stress
– tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten\
– tot de instandhouding van een normale huidconditie
Geadviseerd wordt om 1-3 capsules per dag in te nemen, afhankelijk van de behoeften. Per drie capsules komt dit neer op:

 

3 Reacties op “Review ROYAL GREEN mini caps multi + multi gold

 1. Hallo Monique,

  Alweer zo’n fijn artikel. Precies waar ik op dit moment naar op zoek ben. Iemand die een eerlijke beoordeling schrijft over een zo natuurlijke mogelijke multi. Je artikel heeft me erg geholpen. Ik ben blij dat ik jouw website heb ontdekt. Dankjewel!

  Anja.

 2. Hallo Monique, ook ik ben fan van de Royal Green producten ! Weet jij of je de mini caps multi en de multi gold tegelijk kunt gebruiken .
  Alvast bedankt en
  Groet,
  Natasja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *