Review Saponaria gezicht-serum

Als je wat ouder  begint te worden, merk je pas hoe belangrijk een goede uiterlijke verzorging is. Ik herinner mij nog mijn twintiger-jaren, waarin ik iedere dag douchen en een créme meer als genoeg vond en dat ook was. Maar nu ik dit jaar de 50 hoop aan te tikken is alles wat ooit omhoog liep, aardig omlaag aan het zakken.;) En vraagt mijn huid om meer aandacht. Met name mijn gezicht. Mijn ogen verzwaren, en ik hou de zwaartekracht niet tegen. Ik geloof ook totaal niet in hippe anti-age smeerseltjes, daar ben ik iets te nuchter voor, maar ik merk wel dat mijn huid rondom de ogen meer dorst heeft gekregen en het onwijs belangrijk is deze dorst steeds tijdig te lessen. Zwaartekracht valt niet te stoppen, en dat zouden we ook niet moeten willen. Maar ik zou liegen als ik zeg dat het mij niets doet, want natuurlijk wil ik ook het liefst een frisse blik behouden. Nu mag ik sowieso niet mopperen, want apart van de zwaartekracht zit mijn gezicht verder nog geheel rimpelvrij in de plooi. Daar ben ik uiteraard dankbaar voor. Maar toch zitten de hangende velletjes rondom mijn ogen mij soms in de weg. Vrouwen-dingetje. 😉 

Ik mag het een geluk bij ongeluk noemen, dat ik last heb van een extreem overgevoelige huid, wat geen spatje agressieve stoffen verdraagt. Ik ben al jaren aangewezen op pure, natuurlijke verzorgingsproducten en dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Vorige week kwam ik een oude klasgenoot tegen, zij en ik waren dikke vriendinnen in die tijd. Zij gebruikte echter dikke lagen make up waaronder zij zich verschool.Vorige week kwam ik haar dus na al die jaren tegen, hartstikke leuk, maar heel eerlijk? Ik schrok ook van haar gehavende gezicht. Ze droeg nog steeds die lagen make up, maar zelfs die dikke lagen konden haar rimpels, oneffenheden en lelijke vlekjes op de wangen niet verdoezelen. Het maakt haar zeker 2 x zoveel ouder dan dat zij is ( ook 49) en ik had een beetje met haar te doen. Want ik herinner mij goed, dat zij uren bezig was met haar make up en dit naar alle waarschijnlijkheid nog steeds doet. Het was voor mij een zeer goed beeld van wat make up ( en de agressieve stoffen, want mijn oude klas-vriendin was niet van de natuur) kan doen met de huid. Uiteraard heeft het meer factoren, maar mijn klas-vriendin heeft nooit gerookt, drinkt niet en deed nog steeds aan handbal.
Alhoewel het geen pretje is om met een extreem overgevoelige huid te dealen, ben ik er anderzijds best gelukkig mee. Het is een geweldige graadmeter. Zodra er maar één  raar en chemisch stofje in een product zit , reageert het direct met roodheid, zwelling, uitslag, pijn ( vurig) of jeuk. Ik ben overgeleverd aan puur en natuurlijk. Maar ook daarin kan ik soms heftig reageren. Verzorgingsproducten moeten daarom aan nogal wat eisen voldoen. Zeker mijn gezichtsverzorging omdat mijn gezichtshuid echt extreem gevoelig is.

SERUM

Naast een zeer goede gezichtscréme, masker op zijn tijd en een scrubbeurt op zijn tijd, gebruik ik ook een serum.  Een serum is een huidverzorgingsproduct die je na je reiniging aanbrengt op je huid. Het serum breng je aan voordat je een crème aanbrengt. Het doel hiervan is dat de krachtige ingrediënten die een serum bevat nog dieper in de huid kunnen doordringen. Een serum klinkt een beetje bijzonder, en dat is het in mindere mate ook. Een serum betekent meestal dat iets één zelfde bestanddelen heeft als zeg even een “ gewone” créme, maar dan geconcentreerd. Je hebt er dan ook veel minder van nodig.
De samenstellingen van serums zijn vaak gezuiverd en daardoor behoorlijk licht. Dit geeft een zeer prettig gevoel bij het aanbrengen. De vloeibare texturen worden razendsnel opgenomen door de huid en laten geen laagjes achter op de huid
De technologie waarmee serums worden samengesteld , maakt in de meeste gevallen een hogere concentraat aan actieve bestanddelen mogelijk die daardoor meer beschikbaar zijn dan in een gewone créme. Het geeft als ware een extra boost. Of een wat intensiever verzorging. Mensen met een extreem droge huid, een rijpere huid of een overgevoelige huid hebben veel profijt aan gezicht-serums.En daar val ik dus ook onder 😉
Belangrijk om op te letten is dat het serum bioactief is. Dit zijn stoffen die een bepaalde biologische, fysiologische functie / activiteit hebben. Er zijn onwijs veel gezicht-serums op de markt, maar deze bestaan grotendeels uit chemische stoffen. Het is dus goed, om daarop te letten.

LA SOPANARIA

Ik ontving van www.mygreenuniverse.eu onlangs een gezicht-serum van het voor mij onbekende merk LA SAPONARIA. Dit betreft een Italiaans merk, die in Nederland op dit moment de eerste producten op de markt zet. Dit merk werkt zo nauw mogelijk samen met mens, milieu en de natuur. Ze verkopen producten die geen chemische stoffen bevatten, veel wordt zelfs nog handmatig gemaakt. Het merk houdt tevens zeer veel rekening met bepaalde arbeidsomstandigheden , die hun gebruikte ingrediënten met zich meebrengen. Alles moet fair trade zijn en liefst zoveel mogelijk afkomstig zijn van ethische ketens. Dit houdt in, dat er zoveel mogelijk wordt samengewerkt met kleine bedrijven, en bedrijven die sociale die werk-inclusieprojecten  bevorderen. Ook werken zij geheel diervriendelijk. Er wordt gezorgd voor zoveel mogelijk certificering, natuurlijkheid en bioactiviteit. Tot zover zijn de papieren dus goed. Ik werd dan ook bijzonder nieuwsgierig naar dit serum.
 
Wat mij al meteen zeer vrolijk stemde, was het feit dat het serum komt in een glazen verpakking die bovendien ook nog is verduisterd. Er komt dus geen licht op het flesje, waardoor de inhoud zijn optimale kwaliteit behoudt. Ook bevat het flesje een pipet wat naast zeer zuinig en spaarzaam in gebruik ook meest hygiënisch werkt. 
Het gaat om een bio-actief concentraat op basis van 100% natuurlijke / meest biologische ingrediënten. Het wordt verkocht als “ no-age” . Er worden veelal ingrediënten gebruikt die de gevreesde “ lijnen des tijds” ( rimpels, expressie lijnen en groeven) helpt voorkomen en vooral minimaliseren. 
Dit serum is in het bijzonder geschikt :
 
* voor mensen die de eerste rimpels, expressielijnen en groeven vertonen in het gelaat
* voor mensen met een vale, bleke, doffe huid
* voor mensen met huidproblemen als psoriasis, eczeem en andere vervelende vlekjes in het gelaat
* voor mensen met een gespannen huid, dit serum helpt de huid te ontspannen
* voor mensen met problemen rondom de ogen, dit serum werkt zeer stimulerend op de tere huid rondom de ogen
* voor mensen met vervelende kwaaltjes rondom de mond, dit serum werkt vooral voortreffelijk op de mondhoeken
* voor mensen die graag de gezichtshuid een flinke boost willen geven De huid krijgt een stralender effect
* voor mensen met pigment vlekjes in het gelaat
 
Dit serum bevat de volgende bestanddelen:
 
– Mirtilys fruitwater
– Hibiscus oligosaccaride
– Argan olie
– Constueel water van biologische granaatappel
– Extract van Venus-rijstwater ( werkt al antioxidant )
-Tamarinde extract
– Petit Grain essentiële olie
– synergetisch extract van erwten
– Hyaluronzuur
– Mirthe etherische olie
 
Imposant rijtje. 
Ik ruik inderdaad veel van bovenstaande in het flesje terug. De geur is echt heerlijk. Daar smeer je maar wat graag van op je gezicht, de geur stemt mij ook meteen vrolijk want ik ben zeer gevoelig voor geuren. Het kan mijn stemming zelfs bepalen dus ik kijk altijd naar geuren. Dat zit met dit serum wel goed. Heerlijk bloemig, fris, en licht zoet. 
Er wordt geadviseerd, om je gezicht van tevoren te reinigen, en het s’morgens en s’avonds aan te brengen na de reiniging. Heb je probleem zones, zoals ik heb met de huid rondom de ogen, dan moet je daar wat extra aandacht aan besteden. Ik heb bijvoorbeeld het serum extra in geklopt rondom mijn ogen. De textuur lijkt sterk op die van volle melk. 
 
 
 
 
Dit is het resultaat na 2 x smeren. . Ik draag hier geen make up, en heb geen andere créme gebruikt.  Ik ben echt blij verrast. Mijn oogopslag is egaler en oogt frisser. Het serum wordt als een spons in mijn huid gezogen. Het smeert fantastisch uit en het geeft geen trekkerig gevoel. De geur vind ik ook echt super. Ik ben er blij mee!
 

ZIJN ER NADELEN?

Ik kan werkelijk geen enkel nadeel bespeuren. Het is ook nog eens 100 % veganistisch. Dus eigenlijk alleen maar voordelen. Zelfs de prijs is, i.v.m andere gezicht-serums, redelijk! 
 

WAT VIND IK?

Super-serum. Ik ben onder de indruk. Wat ik zeer fijn vind is dat dit serum met heel veel voor mij belangrijke dingen, rekening houdt zoals de natuurlijkheid, 100% beschikbaarheid voor veganisten, de verpakking, de geur, de arbeidsomstandigheden, zoveel mogelijk in harmonie met de natuur, en uiteraard, de WERKZAAMHEID. Mijn huid wordt er echt vrolijk van, het zuigt het serum in als een spons. Ik ben echt enthousiast. 
 

WAAR KAN IK BESTELLEN?

Het merk maakt op dit moment zijn intrede in Nederland en is dus nog niet op zoveel plaatsen verkrijgbaar. Ik ontving het serum via www.mygreenuniverse.eu, een toonaangevende website waar ik eerder wat producten voor heb beoordeeld. Je kunt dit serum bestellen via DEZE BESTELLINK. Het serum kost € 19,95 voor 15 ml. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *