Review SEEDFULL brood….erg gemakkelijk, maar is het ook lekker en gezond?

Ik ben wat je noemt een echte brood-liefhebber. Ik vind het ontzettend lekker, het vult me en ik vind het handig in gebruik.  Ik ben in het bijzonder dol op roggebrood. Uiteraard maak ik inmiddels al heel wat jaren zelf mijn broden en aanverwanten. Dat is niet zo ingewikkeld. Alles wat je nodig hebt is een goede oven. De hippe broodmachines van tegenwoordig hebben mij nooit zo geboeid en ik heb dan ook nooit eerder gewerkt met zulke machines, en ik ben het ook zeker niet van plan. 🙂 Ik vind het een beetje onzin, als je een mooie oven hebt. En ik bak dan nog liever brood in mijn airfryer. Ik weet, dat veel mensen er juist blij mee zijn en erbij zweren, maar voor mij? Ik sla dit dure grapje graag over. Ik hoor overigens , dat meukvrije broden bakken ( dus zonder gluten, gist, en andere meuk om een brood te laten rijzen ) in zo’n ding vrij lastig is. Nee, laat mij maar lekker mijn broden in mijn oven of airfryer bakken, gaat perfect.

Alhoewel het meestal een klusje van niks is om wat broden in de oven te gooien terwijl je andere dingen doet, moet ik bekennen dat ik zo nu en dan toch het gemak van even snel naar de biowinkel rennen voor een vers gebakken brood mis, omdat deze niet bepaald bij mij om de hoek zit gevestigd. Aan supermarkt SJIT begin ik sowieso niet, en dus sta ik soms in de rush tegen de klok snel-snel-snel een brood in de oven te dumpen.
Onlangs sprak ik mijn “ dinnetje” Mieke van PUUR MIEKE. Zij was net aan haar lunch begonnen, en vertelde dat ze nu wel zo’n heerlijk brood in haar winkel had, dat ze er zelf iedere dag niet meer vanaf kon blijven. Ik werd nieuwsgierig. En vroeg aan Mieke of ze mij wat kon toesturen. Dit leek mij toch best fijn, als er erg weinig tijd is om zelf brood te maken. Ik kreeg ze thuisgestuurd, en ben er direct mee aan de slag gegaan.

WAT IS HET?🤔

Het gaat om vacuüm verpakte sneetjes brood van vier stuks. Het merk is SEEDFULL wat de lading al zo’n beetje dekt. De sneetjes brood bestaan voornamelijk uit zaden en pitten. Dit heeft als groot voordeel, dat er geen gluten hoeven te worden gebruikt. Maar ook geen gist of andere rijsmiddelen. Het gaat om een compact brood. Alles is biologisch, en geschikt voor veganisten. Er worden dus ook geen eieren en / of melkpoeders aan toegevoegd. Er zijn verschillende varianten, en iedere variant heeft een bijzondere toevoeging om het brood meer voedzaam en functioneel te maken, zoals kurkuma, Quinoa, Chia zaad, zwarte olijven, zuidvruchten en een extra mix aan superfood-zaden. De sneetjes zijn ambachtelijk gebakken .
De broden worden in basis gemaakt van zaden en pitten en diverse glutenvrije graansoorten als  glutenvrij haver, gierst en Quinoa. Daaraan wordt 100% zuivere biologische appel cider azijn toegevoegd en is er gekozen voor Himalaya zout om het brood geconserveerd te houden. Er worden dus géén conserveermiddelen als brood verbeteraars, industrieel zout, dextrose en gluten toegevoegd. Dit maakt dit brood best bijzonder. En vooral zeer voedzaam.
Iedere variant heeft een andere samenstelling en zijn eigen extra toevoeging., Dat kan een specerij zijn, maar ook een zuidvrucht of een kruid. Dit maakt het brood niet alleen rijker aan voedingsstoffen, ook heeft iedere variant zo zijn eigen specifieke smaak, Dit brood is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor actieve mensen ( sporters ) of mensen die wel wat extra energie kunnen gebruiken. Het is ook gunstig bij een vermageringsdieet omdat het brood enorm vult. Ze hebben een uitgesproken voedingswaarde, dankzij de vele zaden, pitten, granen en toegevoegde kruiden en specerijen. Zo komen vele belangrijke voedingstoffen volop aan od, denk aan omega 3, vezels ( ook toegevoegde psyllium )  en eiwitten. Dit maakt dit brood erg interessant voor veganisten. De meeste varianten zijn ook erg arm aan koolhydraten.
Het brood is vrij vochtig en dus super-mals. Het probleem met dit soort zaden / pitten broden is dat het altijd behoorlijk knapperig is van textuur. Ik heb uiteraard ook mijn eigen receptuur, en ik vind die knapperige sneetjes best lekker, maar eerlijk = eerlijk, deze malse sneetjes hebben wel mijn voorkeur. Dat hapt toch net even wat lekkerder weg.
De sneetjes hebben een erg aangename geur, een heerlijke textuur en de smaak….ik vond het verrassend lekker. Sommige varianten vind ik net even iets te zout, maar eigenlijk heb ik er verder helemaal niets op of aan te merken. De sneetjes zijn zo lekker en voedzaam, dat er helemaal geen belegging op hoeft. Ik zat na een sneetje ( naturel) echt behoorlijk vol, en dat is bij mij opmerkelijk te noemen, ik ben niet zo heel erg snel verzadigd. Ik heb ze ook met beleg getest ( mijn eigen homemade choco pasta ) en dat geeft het brood toch een extra lekkere smaak.  De sneetjes zijn per vier vacuüm verpakt, omdat het na openen ( in de koelkast) nog maar beperkt houdbaar blijft ( drie dagen) Als er dus meer sneetjes in een verpakking zouden zitten zou dit mogelijk te snel bederven . Vier sneetjes kun je prima verdelen over drie dagen. Ik vind het brood op dag drie nog net zo smakelijk, smeuïg en vers als op de dag van opening.
Het is vooral gemakkelijk. Je hebt altijd brood bij-de-hand, en zeker als je een erg druk bestaan hebt kan het een uitkomst zijn. Het nadeel: het is niet goedkoop, dat vind ik wel erg jammer. Je betaalt € 3,49 voor vier sneetjes brood en dat is natuurlijk echt heel erg prijzig. Super-jammer want het maakt dit brood een stuk minder toegankelijk voor mensen met een smalle beurs, like me 🙄
Ik vind het persoonlijk zijn geld wel waard, anderzijds vind ik het ook ontzettend duur betaald. Maar helaas is dat “ the way it is” betreft echt voedzaam en gezond voedsel. Een blikje cola kost nog geen € 25 eurocent, een flesje water € 75 eurocent. Zo krom ligt het nu eenmaal in de levensmiddelen industrie om zoveel mogelijk winst te kunnen behalen. Dit geldt zeker ook voor dit mooie product. Super goed, super lekker, maar ook super prijzig. Een keuze voor de consument om te maken.

WAAR TE KOOP?

Het brood is voornamelijk on line verkrijgbaar. Ik ben het nog niet in winkels tegen gekomen. Mieke verkoopt een leuk assortiment , KLIK HIER om naar het overzicht te gaan. Zij verkoopt de “ smaken:
De broden kosten € 3,49 per pakje.

Een reactie op “Review SEEDFULL brood….erg gemakkelijk, maar is het ook lekker en gezond?

  1. Dank voor dit artikel, ik ga ze bestellen, lijkt me ideaal mee op wintersport te nemen, daar we een all-in hotel hebben en ik geen gewoon brood mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *