Review Spirulysat extract ampullen

Enige tijd geleden reviewde ik al de magnesium ampullen van ditzelfde merk, wat in Nederland wordt verkocht door Breizh Import. Deze keer de beurt aan de even zo bijzondere en unieke ampullen met een vloeibaar extract van verse spirulina. Wat is het, en vooral: is het WAT? Een review. 

WAT IS SPIRULINA?

Ik slik al spirulina tabletjes sinds ik vegetarisch ben gaan leven. Dit begon in de jaren tachtig. Er was destijds nauwelijks tot niets bekend over spirulina en het werd enkel verkocht in natuurvoedingswinkels die het imago “ superfood-winkel” nog lang niet droegen, integendeel. Het rook er vaak muffig en stoffig en het publiek wat er kwam, moest vaak ook worden afgestoft. Ik heb mij destijds best vaak een vreemde eend in de bijt gevoeld, als ik mijn boodschappen deed in een natuurvoedingswinkel. Het enige verkrijgbare waren de tabletten van het merk Marcus Rohrer. De tabletten zaten verpakt in glazen potjes, gemaakt uit viosol glas, dit is een glassoort die optimale bescherming biedt. De potjes worden vandaag de dag nog steeds verkocht. 

Wat is spirulina nu precies? Kort gehouden is spirulina een botanische benaming voor een blauw-groene microscopische alg die zeer klein is, hooguit een halve millimeter lang. De naam spirulina is daaraan gelinkt, in het Latijns betekent spirulina “ kleine spiraal” De spiraal verwijst naar de spiraalstructuur van het kleine algje. Spirulina heeft een ongelooflijk groot voedingsprofiel. Zo bevat het elf vitaminen, tien mineralen en achttien aminozuren. Spirulina wordt beter opgenomen dan synthetische vitaminen ( preparaten/supplementen) en is daarom de beste vervanger voor multi-vitaminen. Spirulina bevat ook de belangrijke omega 3 vetzuren en zit bomvol antioxidanten. Wat spirulina in het bijzonder zo geschikt maakt voor vegetariërs, is omdat het een volwaardige plantaardige eiwitbron is. Spirulina verbetert het functioneren van ons immuunsysteem en is daardoor een zeer krachtige energie-bron. In het kort wat feiten op een rij:

– Bevat meer beta-caroteen dan welke voeding ook: zelfs maar liefst 25 keer meer dan wortelen

– Een zeer rijke bron van vitamine A

– Bevat twaalf keer meer ijzer dan runderlever. Het is samengesteld uit 60+%eiwit, in vergelijking met vlees ( 27%) en soja ( 34%) Het biedt twaalf keer meer bio-beschikbaar eiwit dan biefstuk

– Het is de rijkste plantaardige bron van GLA ( essentieel vetzuur) Het levert naast GLA ook omega 3 vetzuren DHA en EPA

– Het is zeer rijk aan fycocyanine.

FYCOCYANINE

Fycocyanine is een combinatie van wateroplosbare pigmenten uit fotosynthese en proteïnen. Het is het natuurlijk blauwe pigment in spirulina. Het is een fluorescerend eiwit met als rol het opvangen van lichtenergie en deze om te zetten naar biologische energie. De effecten van fycocyanine zijn meerdere malen aangetoond in talrijke studies:

– Het werkt antiradicaal en antioxiderend

– Het werkt antitumoraal

– Het werkt ontstekingsremmend

– Het bestrijdt allergische aandoeningen , in het bijzonder astmatische klachten

– Het beschermt en ontgift de lever

– Beschermt de cellen, met in het bijzonder die van het zenuwstelsel

– Stimuleert het immuunsysteem

– Regelt het cholesterolgehalte in het bloed

– Bevordert de productie van galzouten ( zorgt ervoor dat de vertering van vetstoffen verbetert)

SAM_5145

HOE WORDEN DE AMPULLEN GEMAAKT?

Het merk Aplha Biotech onderscheidt zich van de talloze andere merken en productieprocessen. Het begint al bij de kweek van spirulina, die wordt gedaan op het schiereiland Guérande in Assérac in Bretagne. Het kweekmedium bevat tot 50% zeewater, verrijkt met mineralen en sporenelementen uit de zee. De extractie gebeurt op basis van de verse spirulina zonder enige temperatuursverhoging. Dit zorgt ervoor, dat alle voedingsstoffen en actieve moleculen worden behouden. Het vloeibare extract van verse spirulina maakt dit mogelijk, het behoudt zijn oorspronkelijke vorm. Ze worden gewonnen met een omhulsel van watermoleculen en andere hydrofiele moleculen van het cytoplasma uit de verse spirulina, dit in tegenstelling tot gedroogde spirulina. De moleculen in de ampullen behouden hun zogenoemde quatemaire structuur. 

Fycocyanine is bijvoorbeeld altijd in staat om zonne-energie op te vangen, waardoor het extract geleidelijk verbleekt. Het moet daarom dus in het donker worden bewaard. 

Nog een groot voordeel van dit extract, is dat een vloeibare vorm zorgt voor een veel hogere en betere biologische opneembaarheid van de actieve moleculen. 

SAM_5148

MIJN EERSTE GLAS

Mijn magnesium ampullen bevallen mij nog steeds erg goed, en ik was dus best positief ingesteld om deze ampullen te gaan testen. Veel mensen hebben nogal wat problemen, om de ampullen te openen. Ondanks de zeer duidelijke en uitgebreide omschrijving snappen velen niet zo goed hoe je de ampullen leeg krijgt in je glas.Ik moet ook bekennen dat het voor mij de eerste keren ook nog even raadselachtig was, omdat ik niet zo ben van de beschrijvingen lezen. Maar heb je het eenmaal door, is het geen obstakel meer. Bij deze een zeer duidelijke uitleg:)  

IMG_8904

STAP 1: een ampul bevat twee puntige uiteinden. Eén uiteinde heeft een wit ringetje. Breek het puntje af boven het ringetje.

IMG_8906

STAP 2: Zet je glas klaar. Hou het ampul boven het glas, met de afgebroken kant naar beneden. Breek het andere puntje af, en de vloeistof zal direct in het glas vloeien. Let goed op: zorg ervoor dat er geen stukjes glas achter zijn gebleven aan het afgebroken deeltje. 

IMG_8909

Vul je glas verder op met water. That’s it 😉

IMG_8910

Ik besloot een week lang weer één ampul per dag te gebruiken. Ik neem het ampul s’morgens vroeg in. Er wordt geadviseerd op de verpakking, dat je het beste kunt opstarten met twee ampullen per dag gedurende een maand. Dit kost je drie dozen. Na deze maand kun je één ampul gebruiken per dag. Ik hou het echter op één ampul per dag, omdat ik al voldoende andere bronnen per dag aanspreek. Ik vind deze ampullen voor mij persoonlijk een fijne aanvulling op mijn uitgebalanceerde voedingspatroon, in het bijzonder ter ondersteuning voor de lever. 

Het extract smaakt in pure vorm nogal bitter. Je krijgt het echt niet weg zonder een verdunning met water. Met water smaakt het nergens meer naar. Het water krijgt een felblauwe kleur. Dit is het zuivere bewijs van het zeer hoog aanwezige fycocyanine-gehalte. Ik heb nu een weekje achter de rug, en tja…een wezenlijk verschil merk ik niet op. Het is ook niet direct merkbaar als je weinig tot geen tekorten hebt. Heb je deze wel, dan is het waarschijnlijk direct goed merkbaar. Ik heb daarom een doos gegeven aan een goede kennis. Zij neemt het niet zo nauw met gezonde voeding, en ik heb haar kunnen overhalen om de ampullen een week lang ( één per dag) te testen. 

Kennis W. heeft de ampullen net als ik zeven dagen getest. Zij dronk het iedere morgen direct na het opstaan. Volgens haar was dit prima te doen, het gaf geen vieze smaak. Haar zoontje vroeg haar waarom ze ” smurfen-drank” dronk 😉 De helblauwe kleur blijft inderdaad erg opmerkelijk. Na de zeven dagen voelde W. ook niet erg veel verandering, op één opmerkelijk detail: haar stoelgang was stukken verbeterd. Dit vond ik echt opmerkelijk. Ik vermoed dat haar vertering van de vetstoffen aanzienlijk verbeterde door een verbeterde productie van galzout. Dat is bevordelijk voor de spijsvertering. Ze vertelde ook, dat ze zich wat minder moe voelde en wat meer energie had. Maar dat dit niet met grote sprongen was verbeterd. Wat ook logisch lijkt, na zeven dagen gaat het juist pas een beetje werken. Haar stoelgang verbeterde echter al na de tweede dag. W. was erg blij met de verbetering van haar stoelgang, omdat ze daar al zeer lange tijd mee kampt. Ze was erg enthousiast over de ampullen. Ze vond ze ook bijzonder makkelijk in gebruik. Haar zoontje vond het zo leuk om te doen, dat hij iedere morgen al paraat stond om een ampul voor zijn mamma in het glas te laten leeglopen.

VOEDINGSWAARDEN EN INGREDIËENTEN

Over de ingrediënten kunnen we weer heerlijk kort zijn: vers spirulina extract met minstens 8 mg fycocyanine per ampul. Door middel van filtratie gezuiverd water. Het aromatisch extract is gemaakt van de kamferboom. Het bevat verder een spoortje aan appelzuur ( 0,1%) 

De voedingswaarden:

IMG_8900

Heb je een goed gevarieerd en verantwoord voedingspatroon, dan zijn deze ampullen een perfecte aanvulling. Ze vullen eventuele tekorten mooi aan. Leef je vegetarisch, zijn de ampullen een nog betere aanvulling. Ik ga de ampullen, net als de magnesium-ampullen, absoluut toevoegen ter aanvulling aan mijn voeding.

SAM_5150

EINDOORDEEL:

De ampullen krijgen van mij meer dan tien dikke thumbs upp! Een doos ampullen bevat 20 x 10 ml. Per doos kosten ze 25.95. Je kunt ze bestellen bij Breizh import, klik hier om direct naar de bestelpagina te gaan.

GEWELDIGE KLEURSTOF!

SAM_5279

De ampullen hebben nog een bijzonder voordeel: ze zijn perfect te gebruiken als blauwe ( baby) kleurstof!

24 Reacties op “Review Spirulysat extract ampullen

 1. Heel graag zou ik dit willen proberen. Ik ben zwanger en zou wel wat meer energie kunnen gebruiken. Ook mijn stoelgang is alles behalve optimaal, heb hier best veel last van. En het idee dat mijn kindje ook alles krijgt vind ik geweldig!

 2. Voor mijn man zou ik deze ampullen graag willen winnen.
  Hij is herstellende van verschillende operaties welke kort na elkaar volgden. Tevens is er ondanks de operaties toch weer onrust gevonden in zijn longen (hij is ook astmatisch) en in zijn buikstreek????????
  sinds een paar weken zijn wij ‘de alternatieve route’ ingeslagen. Hopende dat dit hem nu voor eens en altijd zal afhelpen van deze nare ziekte.
  Ik ben van mening dat de spirulina daar ook goed bij zou kunnen helpen. Dit zou in mijn ogen voor hem een volgende stap in de goede richting zijn.

 3. Ik zou het dolgraag willen uitproberen. Ik ben in augustus geopereerd aan borstkanker. 21 bestralingen gehad en chemo geweigerd. Mijnimuunsysteem probeer ik hoog te houden dus Spirulysat kan daar aan bijdragen en zag ook dat het antitumoraal werkt. Dus heel graag.

 4. Ik ben al tijden op zoek naar een goed product om mijn lever te ontgiften/ondersteunen dus ik wil dit graag uitproberen.

 5. Omdat ik zonder antibiotica een wortel ontsteking heb overwonnen en in ben gaan zien dat ik mijn voedingspatroon rigorous moet omgooien om optimale gezondheid te bereiken en ontstekingen in de toekomst te voorkomen.

 6. Hoop dat het ook wat doet voor je auto-immuunsysteem , heb sarcoidose, wat in mijn geval zich uit door longproblemen.

 7. Ik wil die heel graag winnen voor mijn man. Die heeft (nu al) last ven hooikoorts. Ik zou graag uittesten of het hem kan helpen.

 8. Zou het graag uit willen proberen! Ben schildklierpatient, waarvan de syn F4 niet/nauwelijks omgezet wordt naar T3! Slik sinds kort kelp: dit doet iets,maar nog niet voldoende!

 9. Ik zou het super graag proberen omdat ik sinds korte tijd volledig glutenvrije eet en hiervoor ook geen vervangende producten voor gebruik maar alles vanuit de natuurproducten haal die er zijn. Ik denk spirulina een hele mooie aanvulling hierbij zou zijn. Daarnaast zijn mijn kinderen altijd weer getriggert door alle blauwe snoepjes en ijsjes, welke ze van mij niet mogen ivm de kleurstof die hier altijd voor gebruikt wordt. Ik zou met spirulina direct een alternatief hiervoor in handen hebben en zelf aan de slag kunnen gaan voor ze.

 10. Alles wat bijdraagt aan een gezond(er) lichaam, heeft mijn grote interesse. Ik heb nogal gebrek aan energie, onder andere te wijten aan mijn auto-imuunziekte (ziekte van Graves) denk ik. Ik wil graag ervaren of deze ampullen verschil kunnen maken.

 11. zou graag proberen , heb auto immuun ziektes , prikkelbare darm en ook leverproblemen, ben benieuwd of ik er baat bij zou hebben.

 12. Ik zou graag een doos willen winnen, want heb last van chronische vermoeidheid, allergieën en chronische keel- en neusproblemen. Ik hoop dat dit middel helpt mijn klachten te verminderen.

 13. Tja… ook ik kan – zeker nu ik een mini-mensje bij me draag – wel wat extra’s gebruiken. Ik merk oa dat de spijsvertering en stoelgang verre van optimaal zijn onder invloed van alle hormonen. Hopelijk gaat deze Spirulina daar verandering in brengen en krijg ik er hopelijk ook meer energie van

 14. heel blij word ik hier van, gebruik nu alleen magnesiumvlokken voor bad. Een welkome aanvulling dus>

 15. Ik ben erg geïnteresseerd in gezonde en meukvrije voeding. Ik ken spirulina in tabletvorm al heel lang maar heb het nooit gebruikt. Deze vorm zou me helpen om het regelmatig te gaan gebruiken.

 16. Ik wil graag mijn lever helpen met ontgiften met deze ampullen. Ben net gestart bij een orthomoluculaire therapeut en er was veel aan de hand, schimmels, maagsap en de lever. Dan zou dit de volgende stap zijn!

 17. Ook voor mij was in de jaren 80 spirulina van MR in mijn zoektocht naar beter functioneren, een van mijn eerste supplementen.
  Sinds vorig jaar oa gluten- en zuivel-vrij.
  Om lang verhaal kort te maken, zou graag willen ervaren wat deze spirulina voor mijn lichamelijke doet.

 18. Wow… wat een mooi product lijkt me dit. Over anderhalve week heb ik een zware buikoperatie, waarbij mijn buik gespoeld gaat worden met chemovloeistof. Er heeft een tumor in mijn buik gelekt en er zwerven kleine kwalletjes van tumorslijm in mijn buik. Ik ben al met allerlei dingen bezig, zoals maretakpreparaat en kurkuma. Dit zou daar een supermooie aanvulling op zijn! Ook om weer snel te herstellen van de operatie.

 19. Ik zou graag een doos willen winnen omdat ik na het overlijden van mijn moeder een onregelmatig slaap en eetpatroon heb overhouden. Daardoor ben ik moe en heb ik ook een onregelmatige stoelgang. Ik hoop dat dit met de spirulina weer een beetje gereguleerd kan worden.

 20. Voor mijn zusje omdat zij een lange periode van bestraling en chemo tegemoet gaat na het (gedeeltelijk) verwijderen van een hersentumor.

 21. Ik zou dit heel graag willen winnen puur voor mezelf.
  Wat beter in mijn vel gaan voelen, meer energie, minder pijn, lijkt me super.

 22. Dit klinkt goed! Nooit geweten dat hier zoveel goede stoffen in zitten. In verband met CRPS en chronisch moe zou ik het ook heel graag willen proberen.

 23. Heb ook interesse.
  Nog 2 opm:
  1) bij het afbreken van het 2e glastipje ervoor zorgen dat die zich niet boven het glas water bevindt, om te voorkomen dat evt. splinters in het glas komen. Dat is mij een keer gebeurd bij de Mg ampullen. Dit staat wel genoemd in de gebruiksaanwijzing.
  2) Je schrijft dat de spirulina van Marcus Rohrer nog te koop is. Ik houd me aanbevolen voor een adres; via mijn kanalen is het al enkele maanden niet leverbaar
  Mvg, Herman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *