Review The Health Factory KNO spray…..helpt het tegen hooikoorts?

Het leven zit mij zeker niet mee, maar ik voel mij toch zeer gezegend. Als ik om mij heen kijk, dan heb ik het zo slecht nog niet. Mensen die erg dichtbij mij staan kampen bijvoorbeeld met verschillende aandoeningen en ziekten. Ik maak van dichtbij mee hoe ellendig dit kan zijn. Ik heb een erg lieve vriendin, we hebben al jarenlang een hechte vriendschap. W. Is gelukkig getrouwd en heeft twee schatjes van kinderen ( jongen en meisje, koningswens ūüėČ ) Maar het gaat haar op gebied van gezondheid niet erg voor de wind. Ze kampt al jaren met een zeer ernstige vorm van hooikoorts en wat heb ik het met haar te doen als ze daar weer zwaar onder gebukt gaat.¬†

Ze heeft zeer erge last van jeuk, loopneuzen die overgaan in verstopping, benauwdheid, extreme vermoeidheid en een jeukerige verhemelte waar ze echt krankzinnig van kan worden. Zodra de eerste pollen door de lucht vliegen zie ik haar hier niet meer. Rondom mijn huis staan namelijk heel veel bomen. Ze zou het gewoonweg niet trekken als ze bij mij op bezoek moest komen tijdens de pollen-tijd. Maar het beperkt haar op nog veel meer gebieden. Ze kan er echt heel erg beroerd van zijn en ook buiten wandelen wordt lastiger. Dit legt haar sociale leven vaak compleet lam, terwijl ze juist een heel erg sociaal mens is.
Ik heb ieder jaar weer zo vreselijk met haar te doen, ik zie wat het met haar doet. Ze kan in no-time veranderen van een vrolijke vrouw naar een zielig hoopje mens met pakken zakdoekjes om haar heen en ogen waar Droopy jaloers op zou worden.
Helaas hebben haar kinderen ook wat geerfd van haar allergie. Gelukkig zijn zij er minder slecht aan toe dan zij, maar ook deze kleine schatjes hebben in het hoogseizoen last. Ik heb eerder een uitgebreid artikel geschreven over hooikoorts. Wil je deze lezen? KLIK HIER
Uiteraard probeer ik haar zoveel mogelijk te steunen en dit lukt aardig met de tips in mijn artikel. Maar daar haal je de klachten niet mee weg. Ze heeft ieder jaar een kast vol met medicijnen staan, waar ze op ten duur ook niet erg veel blijer van wordt. Sommige medicaties zijn nog erger dan de kwaal.
Ik dacht daarom direct an W. Toen ik een KNO spray thuisgestuurd kreeg van THE HEALTH FACTORY. Eerder heb ik van dit merk de NANO MAGNESIUM beoordeeld en getest en daar was ik behoorlijk van onder de indruk. Ik was daarom bijzonder nieuwsgierig naar deze KNO spray. Deze spray is op basis van nano zilver en zink. Een helder verslag.

WAT IS HET?

De neusspray werd aanvankelijk als neusspray verkocht. Maar vanwege de vele andere toepassingen is de naam veranderd naar KNO ( afkorting van keel, neus en oren en ogen) spray. De spray bestaat uit elementair nano zilver en zink, vermengd in gezuiverd water. Het is 100% zuiver en steriel. Wat is dat nu eigenlijk, dat nano zilver en zink?
Laten we beginnen met het nano zilver kort maar krachtig te omschrijven. Nano zilver wordt gemaakt van minuscule, pure zilverdeeltjes. Deze deeltjes wordt zeer minuscuul en klein gemaakt. Een nanometer is een miljoenste deel van een millimeter. Wanneer deze zo klein zijn, neemt het krachtige effect toe. De beste nano zilver die beschikbaar is, wordt gemaakt van een deel uit mono atomisch zilver. Nano zilver , ook wel collodiaal zilver of zilverwater genoemd, is een collo√Įde ¬†( een klein deeltje dat groter is dan een molecuul, met een diameter tussen 1 en 1000 nanometer ) van zilverdeeltjes, wat wordt vermengd met water.
Het is van cruciaal belang HOE de nano zilver wordt geproduceerd. Het is zelfs zo belangrijk, dat een verkeerd geproduceerd product ( bijvoorbeeld via onjuiste methoden of verkeerde zilverdeeltjes) gevaar kan opleveren voor de gezondheid. Er is een risico tot het oplopen van de ziekte agyrie.
Veilig zilver is door de EU toegestaan en heeft een E nummer. Het wordt dan ook toegevoegd aan verschillende levensmiddelen. De kans dat we in de winkel of via zeer betrouwbare webwinkels een verkeerd nano zilver in handen krijgen is zeer klein. Maar er gaat veel collegiaal zilver om in het illegale circuit en daarmee moet je wel erg uitkijken.
Er zijn twee methoden om nano zilver te produceren: via een zogenoemde ‚Äú plasma-vonkmethode‚ÄĚ en via elektrolyse.
Gebeurt het via de vonk-methode, dan worden via een elektrische vonk tussen twee ondergedompelde zilveren elektroden   zeer kleine zilverdeeltjes gegenereerd. Dit heeft een gele kleur, wat wordt veroorzaakt door de oppervlakte-plasmonresonatie.
Gebeurt het via elektrolyse, bevat het zilverwater zilverionen in plaats van collodiale zilverdeeltjes. Het is dus eigenlijk géén collodiaal zilver, maar het wordt op de markt wel als zodanig verkocht. Dit zilverwater is helder en net zo transparant van kleur als water. Deze methode is de meest zuiverste methode.
Het nano zilver van THF wordt via elektrolyse gemaakt. Het zetapotentieel ligt rond de 60/mv/ Zetapotentieel is het energieveld dat ieder zilverdeeltje omgeeft. Dit zorgt ervoor, dat dat de deeltjes blijven zweven in het water en het niet samen klontert. Een goed zetapotentieel moet liggen tussen de 55-60 millivolt. Dit geeft een goede krachtige lading. Een goede sterkte van nano zilver ligt tussen de 10 en 20 ppm. ( dit zijn de hoeveelheden zilverdeeltjes op een miljoen delen water)
De nano zilver van THF is elementair.  Dit betekent, dat er géén enkele verbinding plaatsvindt. Zuivere nano zilver wordt gemaakt van zilver-staven, die 99,99% puur zilver bevatten. Deze staven worden in een laboratorium aan speciale apparatuur gekoppeld. Door een elektrisch proces ( elektrolyse) laten minuscuul kleine deeltjes los in het gezuiverde water. Dit water is gereminiraliseerd door de zilverdeeltjes.. Deze deeltjes krijgen in het water een elektromagnetische lading ( zetapotentieel) Dit zorgt er o.a voor dat de zilverdeeltjes niet aan elkaar vast gaan klonteren of naar de bodem zinken. Ook zorgt het ervoor dat de deeltjes niet gaan drijven.Aan de heldere en transparante kleur kun je zien dat dit nano zilver puur en zuiver is gebleven.

EN HOE ZIT HET MET DE ZINK?

Zink valt onder de sporenelementen. Daar hebben we gelukkig niet zoveel van nodig, maar zink is wel een belangrijke factor van de talloze enzymen die zijn betrokken bij onze spijsvertering. We gebruiken het bij de opbouw van eiwitten, maar ook voor herstel van weefsel. We hebben er geen bakken vol van nodig, maar het is wel erg belangrijk.
THF heeft nano zink toegevoegd aan de nano zilver en samen gebracht in de KNO spray. De zink wordt op dezelfde methode ( elektrolyse) gemaakt als de nano magnesium en zilver en goud, maar ook ijzer. Alles blijft elementair. Loepzuiver en puur dus.

WAAR IS HET ALLEMAAL GOED VOOR?

De KNO-spray werd dus zoals eerder geschreven aanvankelijk verkocht als een neusspray. Maar er kwamen steeds meer positieve geluiden van gebruikers die de spray ook anders toepasten, dat de naam al snel KNO werd. De spray lijkt zeer¬†gunstig effect te hebben op tal van hooikoorts-klachten. Van nano zilver is bekend en ook onderbouwd, dat het een bacterie-dodende werking heeft. Daarnaast werkt het virus en schimmel-werend, Het heeft tevens een ontstekingsremmende werking, wat in deze spray voornamelijk wordt genoemd als zeer positief. Het verkort virusinfecties en herstelt ge√Įnfecteerde huid en slijmvliezen. Dit kan zeer gunstig werken bij:
– oorpijn, en een ontsteking aan de oren
– keelpijn, keelontsteking , heesheid
– neusverkoudheid
– loopneus
– holte-ontstekingen
Рhooikoorts klachten ( ook dikke ogen als gevolg van hooikoorts)
– ooginfecties
– droge ogen, vurige ogen
– huidproblemen ( denk aan netelroos, wratjes, psoriasis, eczeem)
– tegen klachten bij histamine-allergie√ęn en reacties
De spray bestaat  voor 99,9% uit gezuiverd water met ultrakleinte deeltjes pure elementaire zink en zilver. Aan zink vinden we 20 mg/ l en aan nano zilver 15 mg / l. Er wordt verder NIETS aan toegevoegd, en het goedje is 100% steriel. Dit zorgt ervoor, dat de spray al gebruikt kan worden bij pas geboren. Ook kan de KNO spray ongelimiteerd worden gebruikt. De meeste neussprays kun je zo’n twee maanden achtereenvolgend gebruiken. De KNO spray heeft geen beperkingen. Wel wil ik voor de zekerheid adviseren, om eerst een behandelend arts / deskundige om advies te vragen als je zwanger bent medicijnen gebruikt of ziek bent. Better safe than sorry is mijn devies.
Na opening is de spray zes maanden houdbaar. Een flesje bevat 15 ml en kost ‚ā¨ 14,95. Het flesje is gemaakt van donker violet glas, waardoor de kwaliteit van de vloeistof optimaal behouden blijft.
Nog een bijzonder detail: je kunt deze KNO spray ook inzetten bij dieren. Denk daarbij aan katten met niesziekten of dieren met huidaandoeningen.

DE TEST

Ik kreeg drie flesjes thuisgestuurd. Ik heb zelf een flesje getest, en uiteraard W. de twee andere flesjes gegeven voor haarzelf en haar dochtertje die er het ergst aan toe is betreft de hooikoorts-klachten. Nu dat de lente eerder zijn intrede ¬†heeft gedaan ( al zou je het de afgelopen dagen vol met regen en wind niet zeggen‚Ķ.) heeft W. Ook al last gekregen. Afgelopen dagen waren voor haar een zegen, want wind en regen zijn de ideale weersomstandigheden voor de meeste hooikoorts-pati√ęnten. Maar de weersvoorspellingen worden weer een stuk positiever waardoor W. de bui alweer voelt hangen, letterlijk en figuurlijk. Meteen na ontvangst is ze de spray gaan gebruiken. Ze ¬†heeft sinds de lente is losgebarsten last van een loopneus, en soms verstopping. Daar begint het bij haar altijd mee. Ze heeft 5 x per dag de spray in haar neusgaten gesprayd. Al meteen na de eerste keer merkte ze verlichting. Haar loopneus verdween. Ze werd er heel erg blij van, dit moest ik zeker vermelden ūüėČ Het ademen ging veel beter. Ze gebruikt de spray nog steeds dagelijks en tot dusver zijn de loopneuzen verdwenen. Als straks de lente echt losbarst, en het officieel is dat er een ‚Äú hooikoorts-seizoen‚ÄĚ is aangebroken, hoopt ze dat de spray zijn werk blijft doen. Ik zal verdere ontwikkelingen en ervaringen tijdens deze periode aanvullen . W. Is echt ontzettend blij met de spray. Wat haar opviel was dat het langer effectief blijft dan gemiddelde zoutoplossingen / neussprays. Wat ze ook echt heel fijn vond was de zuiverheid. De vloeistof prikt niet in de neus.
Ik heb de spray ook enkele dagen getest. Bij kou gaat mijn neus ook meteen lopen, dus dit was best een leuke gelegenheid om de spray te testen. Ik heb de spray zo’n twee x per dag gebruikt in beide neusgaten. Geweldig! Mijn loopneus verdween na ongeveer 10 minuten. Ook heb ik de spray op mijn huid getest. Mijn huid is meer dan overgevoelig en dus de meest ideale graadmeter om te testen of iets meukvrij is of niet. Mijn huid reageert direct op vervelende stofjes. De spray verzachte mijn huid alleen maar. Mijn huid gaf geen enkele reactie,
Wat ik fijn vind, is dat de vloeistof verder geurloos is en ook niet irriterend of prikkelend op de huid of in mijn neusgaten. Ik ben opnieuw onder de indruk van deze spray.

WAT VIND IK?

Ik ben dus onder de indruk. Echter wil ik de spray komende tijd nog op veel meer gebieden gaan testen. Ook ben ik erg nieuwsgierig wat de spray verder doet bij W. En ook haar dochtertje zodra ook zij klachten gaat krijgen. Maar voor wat ik nu heb ervaren, ben ik ontzettend tevreden. Het heeft zeker een werking in de neus. Het werkt bij mij ook direct als mijn neus wat verstopt zit, bijvoorbeeld als ik net mijn bed uitkom. Dan kan mijn neus wat verstopt zitten. Even twee sprays in de neusgaten en het springt direct open. De spray staat nu dus naast mijn bed.

WAAR KAN IK DE KNO SPRAY KOPEN / BESTELLEN?

De spray kun je in verschillende bio en gezondheidswinkels kopen. Via internet kun je het ook bestellen. Onze Mieke heeft het ook speciaal voor mij in haar assortiment opgenomen om mijn fans en volgers de gelegenheid te bieden om te kunnen bestellen. KLIK HIER om naar de directe bestelpagina te gaan.
Heb je nog vragen? Dan kun je de klantenservice van Mieke benaderen, zij nemen dan contact voor je op met THF, waar een aantal deskundigen je vragen beantwoorden.
Notificatie: ik kreeg de drie flesjes KNO spray gratis en vrijblijvend thuisgestuurd. Er zijn geen commerci√ęle doeleinden mee gemoeid, ook zijn er geen enkele inkomsten, ook niet uit kortingsacties. Het review is 100% onafhankelijk geschreven.¬†

AANVULLING JULI 2019

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder. Zoals beloofd zou ik mijn bevindingen en ervaringen met deze KNO spray nog gaan aanvullen. Ik was erg benieuwd naar de langdurige werking en de andere toepassingen. Die dienden zich al snel aan, gezien ik A: last kreeg van een keel / oorontsteking, en B: er een extreme hitte deze zomer over ons land zindert. Laten we beginnen met de keel/ oorontsteking. Dit was voor mij weer de eerste keer sinds jaren, dat ik hier last van kreeg. Ik kan mij eerlijk gezegd niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst verkouden was. Maar toch…..greep ¬†onlangs een rondzwevende bacterie mij letterlijk en figuurlijk bij de keel. Het begon met een loopneus. Daarna kwamen mijn oren aan de beurt en niet veel later mijn keel, die begon aan te voelen als schuurpapier. Ik ben meteen na de eerste keel-klachten begonnen met de KNO-spray. Wat vooral opvalt is dat het VERZACHT en VERLICHT. Ik was binnen twee dagen van het ergste af. Nu moet ik erbij vertellen, dat ” ziek-zijn” bij mij goddank nooit echt lang duurt tenzij er echt iets aan de hand is, zoals een virus, maar dit soort ” zeer ongemakkelijke ziek-zijn-dingetjes ” verdwijnen bij mij in regel net zo snel als dat ze komen. Ik kan dus niet met mijn hand op het hart zeggen of deze spray heeft bijgedragen aan een versneld herstel, maar wat het 1000% zeker heeft gedaan is de pijn verzacht en verlicht. Het heeft het verloop absoluut wat aangenamer gemaakt. Alleen hierom al vind ik deze KNO spray een topper.

Maar dan nu ” het goede” nieuws: deze spray is een ” Life-saver” bij zeer veel ongemakken die tijdens ( extreme ) hitte kunnen voorkomen.Ik maak er geen geheim van, dat ik geen liefhebber ben van hitte. KLIK HIER om daar meer over te lezen. Ik wordt er letterlijk en figuurlijk ziek van en krijg last van de meest vervelendste dingen, waaronder droge ogen wel een erg irritante kwaal is. Deze KNO spray werkt HEMELS bij droge ogen. Ik spuit steeds √©√©n spray aan de buitenkant van mijn oog en smeer het met √©√©n veeg over mijn oog. Hierdoor wordt de vloeistof goed in het oog opgenomen en heb je al meteen resultaat. Tijdens de hitte hebben we ook veel ventilatoren en airco’s aan. Hierdoor krijgen we ook last van onze keel / oren / neus en ogen. Deze spray onderhoudt het vochtgehalte perfect. Als ik √©√©n keer mijn ogen heb gesprayd, zijn mijn ogen zeker twee / drie uur heerlijk gehydrateerd. In ” gewone” warmte heb je maar 1 x per dag een oog-douche nodig, zoals ik het zelf noem ūüėČ ¬†Onder wat extremere omstandigheden, zoals een hittegolf en / of extreem hoge temperaturen ( 38 / 40 graden ) zul je wat vaker moeten sprayen, zeker als je bent omringd met airco’s en ventilatoren.

 

Voor de droge neus-slijmvliezen werkt het ook “ like-a-charm “. Een spray in ieder neusgat is voldoende m je neusslijmvliezen uren goed gehydrateerd te houden, In de mond-omgeving is een spray in de mond af en toe tijdens de hitte ook geen overbodige luxe. Ik kan niet anders zeggen, dat ik echt heel erg enthousiast ben geworden over deze KNO spray. Ik kan het iedereen absoluut aanraden, zeker als je gevoelig bent op de mond, neus en keel.

Er is inmiddels ook een voordeliger fles verkrijgbaar ( spray ) van 100 ml. Deze kost ‚ā¨ 34,95 en is te bestellen door HIER te klikken.

11 Reacties op “Review The Health Factory KNO spray…..helpt het tegen hooikoorts?

 1. Hoi Monique, kan je de KNO spray ook gebruiken als je last van hooikoorts hhebt of drohe ogen als je contactlenzen draagt?

 2. Het zijn werkelijk super sprayen. Ik had last van een ringworm, opgelopen in het buiten land. Allerlei hormoon cr√®mes van de dokter die voor geen meter hielpen. Er komt dus voor niets meuk in je lijf wat er niet hoort. Ook had ik last van sinus pilonidalis, ze noemen dat ook een haarnestel, of een ingegroeid haarzakje. Dat ging ontsteken, etteren en kreeg het met geen mogelijkheid weg, Operatief zou ik geholpen kunnen worden. Maar toen kwam ik de KNO van de THF tegen bij ons in de gezondheid winkel. Ik kreeg een goede uitleg en een folder van de The Health Factory, Ik kocht het en begon gelijk te sprayen in neus en keel, voel de me een stuk lekkerder, las dat het goed was voor ringworm dus sprayde ik ook op de plek van de ringworm. Het was bijna direct weg en tot mijn verbazing was ik ook van de ge√Įnfecteerde haarnestel af. Wauw wat een spul. 100% natuurlijk en veilig. Heerlijk om er in mijn praktijk mee te werken.

 3. Ik ben ermee begonnen, maar ik krijg juist meer last.
  Het prikt in mijn neus, alsof je chloor water in het zwembad in je neus krijgt zo een prikkelend gevoel. En mijn neus gaat juist vol zitten, het door mijn neus ademen word juist moeilijker. Ik had gehoopt met mijn algemene “allergie voor grassen en pollen” dat dit zou helpen.
  Ik zal toch verder moeten zoeken.

  • Hi Sabrina,
   kNO spray heb ik nog niet (niet meer op voorraad), maar ik voeg nu een paar druppels nano zilverwater toe aan mijn neusdouche. Daarmee je neus spoelen en bij mij mega goed resultaat. Neus is veel minder geirriteerd door de hooikoorts, neus ook niet meer continue verstopt… Ik vind dit heel fijn helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *