Review Tisserand ” rescue stick” tea tree & Aloë Vera

Onder het mom van “ you live, you learn”:

Onlangs stond ik in mijn warme keukentje ( formaat kippenhok) snel voor onverwacht aangekondigd bezoek wat koekjes te bakken. Ik was tegelijk ook bezig met sport, en stond nog in mijn sport “ kloffie” toen ik “ even snel” de plaat met koekjes uit de oven wilde halen. Ovenwant schoot uit mijn hand, waardoor een rand van de gloeiende bakplaat mijn buik raakte….
IMG_2184
AUW!!!!!!!!  Dat deed zeer! Meten met water gekoeld en daarna een lik kokosolie erop…dit werkte helaas niet. Dan maar mijn aloë Vera plant aanspreken…de gel uit de plant verkoelde, verzachte en de pijn verdween langzaam maar zeker. Gevolg is dat ik nu met een lelijke “ streep” op mijn buik door het leven stap. Goede les: ga nooit met “ blote kleding” in de keuken staan bakken en/of kokkerellen. Nu begrijp ik het nut van een short pas goed 😉
Toeval wilde, dat ik dezelfde dag een pakket binnen kreeg van www.mygreenuniverse.eu. Zij zijn in de Benelux één van de grootste leveranciers van het merk TISSERAND. Ik heb eerder reviews verzorgd , o.a de etherische oliën. KLIK HIER om naar het review te gaan.
Ik kreeg o.a een paar mooie “ tea tree & Aloë Vera ” producten thuisgestuurd. Daarbij zat een “ rascue stick”. Alsof het zo moest zijn! Mooie gelegenheid om deze stick meteen te testen!
IMG_2199

WAT IS HET?

Het lijkt op een lipgloss. Het heeft een zelfde verpakking. Maar uiteraard is het iets heel anders. Alhoewel je dit ook op schrale lippen kunt aanbrengen, is deze stick bedoeld voor tal van onzuiverheden en irritaties op de huid. Denk daarbij aan:
* acné en andere ( jeugd) puistjes
* huiduitslag
* ( dichte) brandwonden
* rode vlekken
* jeukerige huid
* zonverbrande huid / gezichtsdelen
* irritaties op de huid
* extreem droge huid
* schrale plekken op het lichaam
* onzuiverheden op de huid, vette huid
* muggen en insectenbeten
* anti-muggen stick
 
Deze stick bestaat uit 100% biologische etherische tea tree olie, 100% biologische aloë Vera en toverhazelaar. Over toverhazelaar heb ik eerder geschreven. Dit heeft een adstringerende ( samentrekkende) werking. De zuiverende werking van tea tree olie en de verzachtende werking van aloë Vera is algemeen bekend en het is dan ook best een slimme combinatie . Deze drie ingrediënten kunnen zorgen voor kalmering van de huid na bijvoorbeeld een verbranding of zon-verbranding. De tea tree zuivert, en de toverhazelaar trekt samen zodat plekjes en littekens sneller en effectiever vervagen. Zoals we van Tisserand gewend zijn, zijn de ingrediënten 100% zuiver en meest biologisch. Ook de verpakkingen zijn milieuvriendelijk, zo is deze stick BPA vrij. De stick is ook prijsvriendelijk: € 8,95. ( 8 ml)
IMG_2198

DE TEST

Ik kon dus zoals je in het begin hebt kunnen lezen, deze stick direct aan een grondige test onderbrengen. Het “ streepje” was nog vrij vers en gevoelig. Zeker als er kleding tegenaan kwam. Ik ben direct nadat ik deze stick ontving, gaan smeren. Dit deed ik twee dagen lang 3 x per dag.
IMG_2182
Na deze twee dagen was de streep een stuk minder zichtbaar maar vooral: de pijn en irritatie was volledig verdwenen. De kleding op mijn buik irriteerde niet meer. Wat ik ook superfijn vond: het vlekt niet. Het trekt supersnel in en je brengt het heel prettig aan met het kwastje. Ik zette steeds een streepje over het streepje 😉 Ik heb dus niet veel gebruikt, maar het resultaat is na twee dagen al goed zichtbaar. Ik ben blij verrast. Want deze stick gaat mooi lekker mee in mijn tas voor alle EHBO !!!
Het werkt ook supergoed bij muggen en andere insectenbeten. En omdat muggen niet houden van tea tree olie, houd je de muggen ook nog eens op afstand!  De geur vind ik overigens lekker, ik hou wel van de geur van tea tree.

EINDOORDEEL

Geweldige stick, handig in gebruik, werkt goed. Ik gebruik het nu vrij veel op mijn muggen bulten ! Dit werkt direct jeukstillend en verzachtend. Een toppertje, wat mij betreft.

WAAR KAN IK HET KOPEN?

Tisserand is geen “ huis/ tuin/ keuken” merk, die je in iedere drogist tegenkomt. Tisserand is zeer selectief in zijn verkooppunten, en is daarom vooral verkrijgbaar bij hoog aangeschreven ( web) winkels. Je kunt de stick direct bestellen bij de leverancier via deze bestellink.
IMG_4202

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *