Review TISSERAND starters-kit ( essentiële oliën)

Sinds een jaar of twee ben ik verknocht aan essentiële oliën. Ik ontdekte het vrij laat. Tenminste, ik had het ooit eens gebruikt maar het boeide mij verder niet zoveel. Pas toen ik wanhopig op zoek was naar middelen om mij te wapenen tegen het muggen geweld ieder jaar in mijn slaapkamer, ontdekte ik de kracht en de werking van essentiële oliën. Ik begon mij erin te verdiepen en ben heel veel gaan testen. Ik ben de nuchterheid zelve, en niet zo snel onder de indruk, maar sommige oliën gaven een verrassend effect op mijn geest. Ook ben ik mij meer gaan bezighouden met DIY ( do-it-yourself ) verzorgingsproducten. Daar kun je deze oliën ook geweldig goed voor inzetten.

Ik leerde al snel dat ook in deze wereld net als in de voedsel en levensmiddelen industrie veel wordt gesjoemeld. Het is daarom wel heel belangrijk dat je de juiste, pure varianten kiest. Ik kwam al snel uit bij het Engelse merk TISSERAND. Dit merk geeft een 100% garantie en werkt 100% puur. Geen gekke mengsels, geen nep-oliën, alles wordt 100% zuiver vervaardigd uit pure bronnen. Wil je meer lezen? KLIK HIER
Onlangs kreeg ik via www.mygreenuniverse.eu een wel heel interessant setje thuisgestuurd. My green Universe is de grootste leverancier van TISSERAND in de Benelux en is zorgvuldig door Tisserand uitgekozen als leverancier. Dit setje betreft een “ starters-kit” waarmee je, als je nog niet zo bekend bent met essentiële oliën, leuk kunt kennismaken en experimenteren. Ik ben ermee aan de slag gegaan.

ZUIVER EN NAMAAK

Er zijn heel veel etherische oliën op de markt. De prijsklassen lopen zeer sterk uiteen, afhankelijk van puurheid en toevoegingen. Hoe duurder, hoe puurder…dit geldt zeker voor etherische olie. Kwaliteit speelt bij etherische olie een enorm grote rol. Er zijn veel namaak oliën op de markt. De goedkopere oliën of oli¨´n die allen één zelfde prijs hebben, zijn oliën waaraan bijvoorbeeld pesticiden zijn toegevoegd, of niet op een juiste manier zijn gedistilleerd. Daarnaast worden deze varianten op pure oliën aangelengd met synthetische stoffen, neutrale plantaardige oliën, maar ook essentiële oliën die éénzelfde scheikundige samentelling van “ the real thing” bevatten. Het is knap lastig voor de consument, om een goede olie te herkennen. Niet alles valt namelijk te testen en te controleren. O.a de pesticiden en de zware metalen kunnen nauwelijks worden herkend.  Er zijn een aantal punten, waarop je kunt letten bij het kopen van etherische olie:
1) EEN VEEL TE LAGE VERKOOPPRIJS
Net als bijvoorbeeld bij  kokosoliën, zijn etherische oliën vrij lastig op prijs te beoordelen. Net als in de wereld van kokosoliën mogen fabrikanten hun eigen prijs bepalen. Maar als een verkoopprijs echt ‘ to good to be true” is, dan kun je daar absoluut je vraagtekens bij zetten. Het winnen van etherische olie is een zeer kostbaar verhaal. Voor een liter lavendel olie is al snel zo’n 160 kilogram lavendelbloemen nodig. Op een flesje van 15 ml valt er geen enkele winst te behalen, als deze onder de € 4 of € 5 euro wordt aangeboden. Je kunt er dan vrijwel zeker van zijn, dat deze olie niet loepzuiver is en mogelijk toevoegingen bevat. Ook kun je nalopen of een fabrikant biologisch werkt.
2) 100 % PUUR
Zuiverheid is één van de belangrijkste voorwaarden voor een goed wekende olie. Zorg er sowieso voor, dat je een flesje kiest waarop “ 100% puur” staat af te lezen. Helaas wil dit nu ook niet altijd zeggen dat het daadwerkelijk om pure olie gaat omdat veel fabrikanten de gok wagen en het risico nemen tegen de lamp te lopen en een boete te riskeren. Het is verstandig, om een merk daarom vooraf altijd te googlen. Zeker betreft etherische oliën is het belangrijk, dat je een 100% zuivere olie kiest. Namaak geeft vast een lekker geurtje af, maar werkt niet echt therapeutisch.
3) KIES DONKER GLAS
Etherische oliën zijn zeer gevoelig voor licht en andere invloeden van buitenaf. Als een fabrikant zijn vak verstaat, gebruikt hij dan ook alleen donker glas om zijn olie in te verpakken. Etherische olie is ook gevoelig voor oxidatie. Het flesje moet daarom een zeer kleine druppel uitgang bezitten, waardoor je ten eerste nooit teveel olie tegelijk kunt gebruiken, maar dit voorkomt ook dat er teveel lucht bij de olie komt. Heeft een flesje dus geen druppel dop, koop het dan niet. Het verkort de houdbaarheid aanzienlijk.
4) DOE DE OLIE TEST
Etherische oliën zijn, op enkele soorten na, niet vettig. Etherische oliën als Romeinse kamille, vetiver, jasmijn, patchoeli en sandelhout zijn wat vetter, en te herkennen aan de donkere kleuren. Daarom kun je etherische olie ook druppelen op je kussensloop. Aan namaak varianten worden vaak, om het volume te vergroten, plantaardige oliën toegevoegd. Je kunt met een zeer simpele truc zien, of je een gemengde namaak olie in huis hebt, of een 100% pure olie.
Laat op een vel papier enkele druppels etherische olie vallen, en laat dit tenminste 3 uur liggen. Zijn er kringen ontstaan op het papier? Dan heb je een namaak olie te pakken.  Pure olie ( op de soorten die ik eerder noemde na) laat geen oliekringen achter.
5) KIES BETROUWBARE MERKEN
Hartstikke leuk hoor, al die rijen etherische oliën in talloze winkels, die voor een prikkie worden aangeboden. Maar echte garantie kunnen ze ons nauwelijks geven. Een hoog aangeschreven kwaliteitsmerk wel. Deze waarborgt zijn producten en levert 100% garantie op puurheid en een juiste productie. Lees jezelf goed in op een merk, waar jij je oog op hebt laten vallen. Google vooral op ervaringen. Nog even dit betreft merken: er zijn heel veel etherische olie-merken op de markt die onder MLM ( multi level marketing ) te werk gaan. In regel geldt dat deze oliën twee x zoveel duurder betaald moeten worden. Tisserand is geen MLM onderneming, en hanteert daarom ook vriendelijke prijzen.

WAT IS ER ZO UNIEK EN BIJZONDER AAN TISSERAND?

Ik “ viel” vooral voor de unieke en bijzondere details van Tisserand. Als één van de weinige merken is herkomst  van de oliën ( land, de boer en de oogst) traceerbaar en zijn er strenge controles en certificeringen. Ontzettend veel merken halen hun oliën bijvoorbeeld bij internationale groothandels waar er geen traceerbaarheid of enige vorm van controle aanwezig is. Ook bevatten deze oliën vaak mengsels van diverse producties. Bij Tisserand staat kwaliteit en respect voor mens, dier en milieu centraal en helemaal bovenaan. Er wordt bijvoorbeeld zoveel als mogelijk is, biologisch gecertificeerd gewerkt. Dit lukt helaas niet altijd, omdat er in veel gevallen geen biologische alternatieven bestaan ( ingrediënten) maar ook heeft kwaliteit daarin geen invloed. Ook wordt er betreft biologische certificeringen flink gesjoemeld. Ook ik maak dit regelmatig mee in mijn werk. De producten van Tisserand die wel biologisch zijn gecertificeerd zijn onder “ soil Association gecertificeerd. Dit is één van de oudste en daarom meest betrouwbaarste certificering-instanties. 
Tisserand verkoopt drie etherische oliën die zijn verdeeld onder drie categorieën:
Organic (Biologisch):
Gecertificeerde biologische etherische oliën zijn afkomstig van planten die geteeld zijn zonder gebruik te maken van kunstmatige meststoffen, herbiciden of pesticiden – in plaats daarvan wordt gewerkt met ecosysteem beheermethoden voor behoud van de gezondheid van zowel plant als bodem. Er wordt geen genetische modificatie of bestraling toegepast. De voordelen van biologische landbouw omvatten o.a. geen vervuiling van plaatselijke lucht of grondwater, geen giftige chemicaliën in de plant of de etherische olie van de plant. Bovendien wordt de levensvatbaarheid van het lokale milieu gehandhaafd. Internationale normen worden vastgesteld door IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements), die ook diverse certificeringsinstanties accrediteert zoals bijvoorbeeld The Soil Association of het Franse Ecocert.
Wild Crafted:
Wild crafted etherische oliën worden verkregen van planten die niet gecultiveerd worden. Ze worden verzameld in hun natuurlijke, wilde leefomgeving. Hoewel deze oliën niet biologisch zijn, zullen zij niet verontreinigd zijn met synthetische chemische stoffen (pesticiden, kunstmatige meststoffen etc.). De planten groeien onder omstandigheden die gunstig zijn voor de gezondheid van de plant.
Het oogsten van ‘wild crafted’ oliën gebeurt duurzaam. Een oogstplan moet aantonen dat oogsten inderdaad duurzaam wordt uitgevoerd voor behoud van het wilde gewas. 
Ethically Harvested:
Dit duidt op duurzame teelt. Een ethisch geoogste etherische olie is afkomstig van een kruid, struik of boom. De oogst mag niet agressief gebeuren om te voorkomen dat de soort uitgeput raakt. Bij aromatische planten is soortuitputting slechts zelden een probleem wanneer het kruiden betreft (die meestal gemakkelijk in grote hoeveelheden groeien), maar eerder wanneer het om langzaam groeiende bomen gaat.
Nog een significant detail is dat Tisserand veganistisch werkt. ( er worden geen dierlijke ingrediënten gebruikt) Daarom mag Tisserand als één van de weinigen het VEGAN logo dragen. 
 

DE STARTERS KIT

Tot zover de “ huishoudelijke mededelingen” omtrent Tisserand. 🙂 Terug naar de starterskit. Als je graag essentiële olie wilt gaan gebruiken, is deze kit ideaal. Het bevat vijf essentiële oliën, een flesje basis / draagolie ( amandel olie ) en een leeg flesje om je mixen in te bewaren. Verder zit er een handig boekje bij ( wel in het Engels…) en een mix-bekertje. Met deze starters-kit kun je geheel op eigen initiatief gaan experimenteren met de oliën en kun je bijvoorbeeld je eigen massage of body-olie maken. Ook kun je de oliën gebruiken in de DIFFUSER. Verder kun je er inhalatie mixen van maken ( ideaal om mee te stomen) bad-olie, en om bijvoorbeeld je hoofdkussen mee te bedruppelen voor een goede nachtrust te bevorderen. Eigenlijk kun je met deze kit alle kanten uit. Dat is het leuke, je kunt je fantasie en creativiteit compleet laten gaan. Welke essentiële oliën zitten er in deze kit?
 
LAVENDEL OLIE
Met stoom gedistilleerd uit de bloemen van de “ lavandula Angustifolia”. Werkt kalmerend en rustgevend. 
 
TEA TREE OLIE ( theeboom-olie)
Met stoom gedistilleerd uit de bladeren van de “ Melaletuca alternifolia” Werkt zuiverend op de huid. 
 
PEPERMUNT OLIE
Met stoom gedistilleerd uit de bladeren van de “ Mentha piperita”. Werkt oppeppend en verfrissend
GRAPEFRUIT OLIE
Met stoom gedistilleerd uit de schillen van de Citrus Paradisi. Werkt stimulerend en rustgevend
 
CYPRESS OLIE
Met stoom gedistilleerd  van de bladeren van de Cyprersus sempervirens. Werkt reinigend en zuiverend op de huid. 
 
Het lege flesje kun je gebruiken voor al je mixen in te vermengen en te bewaren. Het maatbekertje is fijn, maar niet om in het flesje te deponeren. Daar heb je toch een klein trechtertje voor nodig, die ik vond bij de ACTION. Daar kun je een set aan trechtertjes kopen voor nog geen euro. Je hebt dit echt wel nodig, anders wordt het vooral mikken en een kliederboel. Ik vind het jammer dat dit niet bij deze kit zit. 
 
De 100% zuivere amandel olie is perfect als draagolie. Deze olie staat bekend om zijn weldadige effecten voor ieder huidtype. Dit maakt deze olie toegankelijk om te gebruiken als draag olie. Essentiële oliën zijn in deze olie zeer goed te mengen. 
Je kunt de essentiële oliën zoals eerder gezegd gebruiken in de diffuser. Je kunt ze enkel gebruiken, of gemixt . Zo kun je je eigen beneveling bepalen. 
 
Ik heb met de kit een heerlijke body olie gemaakt. In het boekje staat goed en duidelijk omschreven hoe je dit maakt, maar je moet wel de Engelse taal en schrift beheersen. Het boekje komt geheel in het Engels wat ik een beetje jammer vind, niet voor mezelf, ik heb een jaar in Amerika gewoond en heb dus geen problemen met de Engelse taal, maar niet iedere Nederlander beheerst de Engelse taal wat dit boekje al snel nutteloos maakt. Had leuk geweest, als het ook in het Nederlands werd vertaald. Body olie maken is kinderlijk eenvoudig. Je schenkt 10 ml amandel olie in het maatbekertje en je druppelt daar tenminste 2-3 druppels essentiële olie in. Heb je een gevoelige huid, hou het dan op maximaal 2 druppels. Dit geldt ook voor kinderen. Je kunt dus uitgaan van deze basis, dus 2 druppels per 10 ml draagolie. 50 ml draagolie vraagt dus 10 druppels, enzovoort. 
 
Je hebt dus wel een trechtertje nodig om de olie zonder kliederboel in het flesje te krijgen. Dat gaat verder prima. Even goed met het flesje schudden en klaar is je body – massage olie! Ik heb voor mijn eerste body olie de pepermunt en grapefruit olie gebruikt, ieder een druppel. Dat was meer dan voldoende voor de heerlijke geur op je huid, mijn huid zoog het als een spons naar binnen en voelde uren goed gehydrateerd. Het laat geen vettige waas achter en het geurt zeker een klein uur door op de huid. Wat leuk, om zo eenvoudig een zeer werkzame olie te kunnen maken! 
Je kunt met de essentiële oliën volop op avontuur. Maak er bijvoorbeeld een deodorant mee, of een lippen balsem. Op mijn website vind je onder het kopje “ meukvrije verzorging” heel veel leuke en gemakkelijke recepten. Druppel ook eens wat pure essentiële lavendel olie of eucalyptus / pepermunt olie op de punten van je hoofdkussen. Je valt ontspannen on slaap. 

VOOR / NADELEN

Laat ik beginnen met de nadelen van deze starters-kit. De handleiding is in het Engels wat het voor de beginnende gebruiker een struikelblok kan maken als deze de Engelse taal en schrift niet beheerst. Daarnaast mis ik een trechter in de kit, die is min of meer onmisbaar. Verder alleen maar voordelen! Een leuke en goedkope manier om lekker te gaan experimenteren met essentiële oliën, veelzijdig te gebruiken wat het ook duurzaam maakt. Verder zijn de oliën zeer zuinig in gebruik. Voor de beginner maar ook voor de gevorderden onder ons een zeer leuke kit! De essentiële oliën zijn zeer zorgvuldig uitgekozen, voor iedere gelegenheid. Van huidzuivering ( tea tree ) tot verfrissing ( grapefruit) en van ontspannend ( lavendel ) tot weldadig ( Cypress) Fijne aanvulling!

WAAR TE KOOP / TE BESTELLEN?

TISSERAND is geen algemene merk, en daarom niet of nauwelijks vindbaar in winkels. De verkooppunten on line worden zorgvuldig uitgezocht, waardoor er geen wildgroei kan ontstaan. Tisserand wil zo exclusief mogelijk blijven. De starters-kit is verkrijgbaar direct in de webwinkel van de leverancier ( www.mygreenuniverse.eu ) KLIK HIER om de kit te bestellen. De starters-kit kost € 54.95. Pittig, maar zeker de investering waard, gezien de duurzaamheid!
Notificatier: ik kreeg de starters kit gratis thuisgestuurd om vrijblijvend te beoordelen. Er zijn géen commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten, ook niet via eventuele kortingsacties. Het review is on-afhankelijk en op eigen initiatief geschreven.

KORTINGSACTIE!

Van woensdag 16-10-2019 tot maandag 21-10-2019 ontvang je een korting van 20% !!!!!!

  • Zolang de voorraad strekt ( voorraad beperkt! )
  • Geldig met de kortingscode ” STARTER”
  • Lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van MY GREEN UNIVERSE

KLIK HIER OM TE BESTELLEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *