Review UOGA UOGA veganistische, pure, 100% natuurlijke en handgemaakte foundation poeder

Ik ben niet zo’n heel erg groot make-up mens. Ik heb het ook jarenlang nooit echt kunnen gebruiken omdat ik een zeer overgevoelige en kwetsbare huid heb. Nu dat ook de make up steeds “ gezonder” is geworden, kan ik veel meer gebruiken. En dat is echt superleuk. Zo ging er een wereld voor mij open toen ik eindelijk een mascara kon dragen die mijn ogen er niet uit deden prikken, en wat was ik blij met een foundation die nog voordat ik het op mijn huid smeer, geen rode vlekken geeft. Make up is voor mij inmiddels ook beschikbaar en zeker nu ik dit jaar de 50 aan hoop te tikken is een beetje “ opleuken”  geen overbodige luxe. Daarnaast heb ik last van een lichte zonde-allergie. Echt bruin ben ik helaas nooit. Het is niet het einde van de wereld, maar ik ben wel erg blij met foundations en crémes die mijn huid een licht tintje geven. 

Ik gebruik vloeibare foundations. Ooit heb ik een foundation in poedervorm geprobeerd maar ik vind dat niet echt een groot succes. Vandaar  ik een klein beetje terughoudend keek naar het doosje  foundation-poeder wat ik kreeg thuisgestuurd om uit te proberen door www.solobiomooi.nl Toch werd ik erg nieuwsgierig en ben ermee aan de slag gegaan.

WAT IS HET?

Vooral de samenstelling trok mij zeer aan, om dit toch een kans te geven. Deze foundation poeder van het merk UOGA UOGA bestaat namelijk voor de volle 100% uit natuurlijke ingrediënten en is 100% veganistisch. Het merk was mij onbekend, maar in het land van afkomst, Litouwen, is het merk een begrip. Het bestaat sinds 2010 en is opgericht en ontwikkeld door twee dames, genaamd Lena Sokolovska en Jovita Vysniauskiene . UOGA UOGA betekent in het Litouwen “ bes-bes” Het merk maakt zich uniek, omdat alles handmatig wordt geproduceerd met alleen natuurlijke en verse ingrediënten liefst zoveel mogelijk rechtstreeks uit de natuur gehaald. Ze gebruiken bijvoorbeeld alleen zuivere, ongeraffineerde oliën, klei, bloemenwater, echte rauwe honing uit Litouwen, verse kruiden, en biologische essentiële oliën. De make up lijn bestaat in basis uit 100% natuurlijk mineraal ( Mica) wat wordt verrijkt met pure Baltic Amber. De filosofie van de dames is “ we gebruiken geen ingrediënten die we ook niet graag op de huid van onze kinderen smeren”
Naast zo natuurlijk mogelijk zijn de producten ook zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd. Het is volkomen eco-vriendelijk verpakt. In 2016 won dit merk een certificering van het hoogstaande Soit Association Cosmos Nature. Dit is een organisatie die meest streng en strikt beoordeelt op natuurlijkheid en biologisch. Cosmos kijkt o.a streng naar testen op dieren, de verpakking, het productieproces en uiteraard naar de samenstelling. Zo verbieden zij ingrediënten als pesticiden, Nano materiaal, genetisch gemanipuleerde ingrediënten, agressieve en kunstmatige ingrediënten, zware metalen, nitraten, en kunstmatige en synthetische ingrediënten.
De foundation bestaat uit negen pure, natuurlijke  ingrediënten wat op zich al best een knappe prestatie is. De meeste foundations, zeker in poedervorm, bevatten ellenlange waslijsten aan ( synthetische) ingrediënten. Ik kreeg de kleur “ “ captured ray of Sun” thuisgestuurd. Deze kleur komt het meest overeen bij mijn huidskleur. Er zijn negen kleuren verkrijgbaar dus je kunt de perfecte kleur bij jouw huidskleur kiezen. Wat erg leuk is, is dat er bij iedere kleur weer een andere spreuk is bijgevoegd. Bij mijn kleur zat het volgende leuke kaartje:
Wat je moet onthouden bij het kiezen van de juiste kleur foundation, is dat een foundation niet is bedoeld, om je huid te bruinen/ te tinten. Je mag het niet “ zien zitten” op de huid. Sommigen smeren foundation op alsof het een bruinig-créme is, en laat een “ masker-streep” achter bij de haargrens. Foundation is bedoeld om je huid te EGALISEREN. Het geeft anders gezegd de basis voor je verdere make up. Het “ dekt” oneffenheden als vlekjes en pukkels in het gezicht, maar het is dus niet bedoeld om je een bruin tintje te geven.
Als je een foundation kiest die veel te licht is voor je huid, kan dit ook een erg “ ziek” effect geven, alsof je de griep onder de leden hebt. De juiste kleur bij jouw huidskleur kiezen is dus heel erg belangrijk. Gelukkig is dat niet al te ingewikkeld.
De beste manier is uiteraard om wat uit te proberen. On line make up kopen maakt dit lastiger maar niet onmogelijk. Ook kun je van tevoren je ideale kleur laten bepalen in een winkel waar je dit kunt uitproberen. Door de juiste kleurnuance te onthouden, kun je on line je make up kopen.
Je kunt foundation het beste testen op de kaaklijn. Daar zit de “ rotonde” van je gezicht, hals en decolleté. Veel mensen testen een foundation op de hand, maar daar is de huid heel anders,. Naast de juiste plek, is het licht belangrijk. Test ffoundatu]ion nooit in avondlicht of kunstlicht, maar gebruik daglicht. Het is mogelijk dat jij twee kleuren moet mengen om bij jouw perfecte dekking te komen. Ook kan je huidskleur in een jaar veranderen van kleur. In de zomermaanden kan het er heel anders uitzien dan in de wintermaanden en moet je foundation daarop worden aangepast.
Deze foundationpoeder van UOGA UOGA camoufleert roodheid en geeft de huid een mooie dekking. Er is titaniumdioxide ( uiteraard 100% natuurlijk) aan toegevoegd om je huid ook nog eens een beschermingsfactor in de zon te geven ( SPF15) Het geeft een mattend effect en werkt dankzij de pure en natuurlijke ingrediënten verzorgend, verzachtend en zelfs anti-bacterieel op je huid. Het gaat niet in de poriën zitten. Door de verrijking van amber heeft deze foundation ook een herstellend vermogen. Het is dus niet alleen functioneel om de huid te egaliseren, het werkt tevens erg verzorgend. Bovendien geschikt voor veganisten.

DE TEST

Ik heb mijn gezicht eerst ingesmeerd met mijn dagcréme. Daarna heb ik de foundation met een kwast aangebracht. Je kunt ook de vingertoppen gebruiken. Het doosje bevat een poeder-dekseltje zodat het poeder nooit teveel in één keer op je kwast terechtkomt. Als je het eerste laagje nog niet dekkend genoeg vind kun je eventueel nog een laagje kwasten.
Ik was blij verrast. Het geeft inderdaad erg goede dekking. Ik heb op mijn linkerwang wat lichte couperose wat ik met foundation wegwerk, dit poeder liet het ook totaal vervagen. Ik kreeg echt een hele mooie egalisering. Ik kon meteen al mijn weerstand tegen een foundation poeder laten varen, want deze ervaring heeft al mijn twijfels weggenomen. Wat een mooi poeder!
Ik heb mijn ideale kleur een poosje geleden laten beoordelen door een visagiste. Samen met haar heb ik mijn perfecte dekkende kleur bepaald en met deze informatie kan ik nu steeds de kleuren kiezen die het meest dichtbij komen, als ik foundation wil kopen. Toch verandert dit regelmatig. Het is daarom verstandig om niet jarenlang dezelfde kleuren te gebruiken. En hou ook rekening met de jaargetijde.
Een doosje van 8 ml kost € 30,99. Geen goedkoop grapje. Wil je verzekerd zijn van de juiste kleur, neem dan vooraf even de tijd om deze het beste bij jouw huidskleur te laten komen. Je kunt altijd deskundig advies vragen via www.solobiomooi.nl. Je kunt telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 0343-755293, en je kunt ze mailen via info@solobiomooi.nl Er staan deskundige mensen voor je klaar om samen jouw kleur te bepalen.

VOOR / NADELEN?

Het enige nadeel wat ik kan bedenken is de best pittige prijs. Dit is het echter dubbel en dwars waard, omdat het echt zo puur en natuurlijk mogelijk is geproduceerd. En het is echt een prachtige foundation. Ik ben erg onder de indruk. Ik ga deze foundation poeder zeker in de toekomst meer bestellen. Ondanks de prijs, want je doet er gelukkig erg lang mee. Op de verpakking lees je overigens ook een houdbaarheidsdatum. Dit is alleen verplicht als het daadwerkelijk om verse en pure ingrediënten gaat betreft make up. Mijn doosje is ongeopend houdbaar tot 2023. Eenmaal geopend nog 24 maanden, dus ik heb even de tijd 😉
Verder voor mij enkel voordelen. Mijn huid is prachtig geëgaliseerd en ik had overigens ook geen centje last van irritaties. Geen prikkel, geen roodheid, geen vlekken, niets. Omdat mijn huid daarin een echte graadmeter is, geeft dit voor mij meer dan voldoende bewijs dat dit product 100% puur en natuurlijk is gebleven.

WAAR KAN IK BESTELLEN?

UOGA UOGA is geen “ huis / tuin / keuken-merk” om het zo even te formuleren. Je vindt het dan ook niet bij het kruidvat, Hema of de Etos. Sommige biowinkels verkopen het, maar on line geeft de beste papieren. Je kunt de foundation bestellen bij www.solobiomooi.nl .
KLIK HIER om naar de bestel-pagina te gaan.
Notificatie; ik kreeg de foundation gratis thuisgestuurd om te beoordelen. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron aan inkomsten. Ook niet uit kortingsacties Dit review is onafhankelijk geschreven en op basis van eigen ervaringen met het product. 

MEGA KORTINGSACTIE!!!!

Ga er maar even goed voor zitten, want deze kortingsactie is er weer zo’n een, dat je gek zou zijn om dit te laten lopen! Ik mag namelijk niet alleen op deze foundation poeders ( alle kleuren) een korting van maar liefst 20% bieden, maar ook op DE GEHELE COLLECTIE MAKE UP van www.solobiomooi.nl  krijg je van donderdag 7 Maart tot dinsdag 12 Maart 2019 20% korting! Ja, je leest het goed: OP ALLE MAKE UP!

  • Zolang de voorraden strekkend zijn, op = op
  • korting is alleen geldig met de kortingscode ” MEUKVRIJ” in hoofdletters
  • Alleen geldig van 7-12 maart 2019
  • Lukt het bestellen niet? Wil je deskundig advies of hulp bij het kiezen van je kleuren? Neem contact op met het deskundige personeel van www.solobiomooi.nl Dit kan via de mail : info@solobiomooi.nl en telefonisch op telefoonnummer : 0343-755293

KLIK HIER om de foundation direct te bestellen

Voor de make up collectie ga je naar www.solobiomooi.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *