Review Van Der PIGGE spier-liniment, is het een oplossing voor spier en gewrichtsproblemen?

Ik doe nu niet bepaald werk, wat lief is voor mijn spieren en gewrichten. Daarnaast ben ik een fanatiek ( duur ) sporter, waarmee ik dagelijks behoorlijk wat spiergroepen belast. Ik “ sta” veel uren achter mijn computer ( ik doe mijn werk niet zittend ) en belast daarbij veel pezen, spieren en gewrichten in handen, polsen, en nek en schouders. Dit merk ik snel na twee uurtjes achter het toetsenbord. Mijn vingers worden “ moe” en de toppen worden wat pijnlijk, mijn polsen ( die sowieso al erg zwak zijn door een ongeluk ) spelen op, en mijn nek gaat “ vast” zitten. Ik gebruik daarom achter mijn computer een spierolie/ balsem. Voor mijn sport gebruik ik deze ook. Over de jaren heb ik vele verschillende spieroliën en balsems gebruikt. Deze werken dan voor een tijdje uitstekend. Maar na verloop van tijd merk ik , dat de werking afneemt, en uiteindelijk helemaal niet meer werkt. Of dit nu ligt aan “ gewenning” van mijn spieren en mijn huid, of aan mijn leeftijd, ik heb geen idee, daar moet ik mij nog eens goed in gaan verdiepen. Feit blijft dat ik tot voor kort steeds op zoek moest naar een nieuwe ( meukvrije) olie/ balsem die wel erg goed werkt. 

Vorig jaar ontving ik een paar mooie producten van VAN DER PIGGE. Dit merk is een begrip in Haarlem. Ze bestaan al sinds 1849 en de winkel is nog altijd gevestigd in het originele pand aan de Gierstraat 3 in Haarlem. Alhoewel ze nog steeds de pure, originele en meukvrije recepturen gebruiken, gaan ze met hun tijd mee en bestaat er ook een bloeiende webwinkel. Het assortiment groeit. Dit, omdat de behoefte aan “ back to basic” producten steeds groter is geworden.
Ik ontving bij de producten o.a het spier LINIMENT. Ik ben het gaan gebruiken en sindsdien ben ik vrijwel pijnvrij! Dat vond ik zo opmerkelijk, dat ik heb besloten de LINIMENT te gaan reviewen.

WAT IS LINIMENT?

Het is nogal een tongbrekend woord: LINIMENT. Wat is het eigenlijk? Liniment komt het meest voor in spier en gewrichtsverzorgingsproducten. Veel producten voor de spieren bestaan uit olie, of een balsem. Deze zijn voornamelijk bedoeld, om pijn te verlichten . Een liniment is een mengsel, wat bestaat uit mengsels van voornamelijk oliën en zogenoemde wintergroen oliën. Dit maakt een liniment tot een zeer krachtig mengsel wat naast pijnverlichtend ook verzachtend, versoepelend  werkt, en kan zelfs herstel van aangedane en overbelaste spieren, pezen en gewrichten bewerkstelligen. Je moet een liniment een beetje zien als een soort serum . Net als een serum is liniment ook sterker geconcentreerd en heeft daardoor erg veel “ power” De meeste gangbare spier-verzorgingsproducten zijn ook bedoeld om te masseren. Liniment is vooral gericht op de aangedane plekken te herstellen.

HET SPIER LINIMENT VAN VAN DER PIGGE

VDP ( van der Pigge) heeft een zeer bijzondere liniment in huis. Deze spierverwennerij bestaat uit een mengsel van verschillende biologische pure oliën in een milk. Het is dus geen créme of balsem, maar meer een lotion De liniment is verrijkt met magnesium, glucosamine en chondroïtine. Dit zijn allemaal superfijne stofjes voor onze spieren.
Chondroïtine wordt bijvoorbeeld heel veel toegepast in verzorging en medicatie bij artrose, Het is een stof wat ook van nature in het menselijk lichaam voorkomt Alle ingrediënten die VDP gebruikt zijn 100% puur en natuurlijk. En waar mogelijk, biologisch gecertificeerd.
Zo is de alcohol wat is gebruikt gemaakt van kruiden. Wat zit er nog meer in?
– olijfolie
– wintergroen olie
– eucalyptus olie
– tijmolie
– citroengras olie
– jeneverbes olie
– MSM
– Iers mos
-rozemarijn olie
– steranijs olie
– lavendel olie
– Sibirische zilverspar olie
– munt olie
Een imposant en lang rijtje. Waar is het voornamelijk erg geschikt voor?
 • Natuurlijk wrijfmiddel voor soepele spieren, pezen en gewrichten
 • Geschikt voor stramme en stijve spieren
 • Goed te gebruiken voor behandeling voor en na het sporten
 • Voor herstel na fysieke inspanning
 • Stijve spieren na sport, bij het opstaan en dergelijke
 • Vastzittende spieren (na bijv sport)
 • Soepel bewegen/blijven bewegen bij repeterende bewegingen
 • Bij langdurig werken met muis en beeldschermen
 • Bij continu/eentonig werken met computer/muis/beeldschermen
 • Bij continue belasting van handen, polsen, ellebogen, nek en schouderwerk 

DE TEST

Ik gebruik de spierliniment nu een poosje. In het bijzonder als mijn spieren en pezen weer aardig pijn gaan doen door een overbelasting. Maar ook bij vastzittende spieren in de nek, mijn krampende handen en vingers na uren typ-werk achter de computer en het is heel erg verlichtend bij de lage rugpijn die ik zo nu en dan ervaar.
Het is vooral ontzettend fijn, omdat het een Milk betreft. Dit trekt megasnel in en laat geen vettig laagje achter, of nog erger, een waas. De geur is gigantisch sterk. Ik adviseer je dan ook om een latexvrij handschoentje te gebruiken. Ik gebruik dat handschoentje steeds opnieuw. Ik heb het één keer zonder handschoen opgebracht op mijn been, de geur is echt heel heftig op je handen en vingers en verdwijnt langzaam. Gebruik dus liefst wel een handschoentje. De geur op zich vind ik echt heerlijk. Ik hou erg van pepermunt en eucalyptus geuren. Dus voor mij is dit niet verkeerd 😉
De dop is echt ideaal. De Milk komt zo niet als een malle uit de fles gelopen en je kunt prima doseren. Het werkt ook heel erg hygiënisch.
Het werkt echt heel erg snel. Vorige week had ik bijvoorbeeld een overbelaste spier in mijn rechterbeen. Dat deed echt ontzettend veel pijn. Ik had nog een andere spierolie in huis, die ik eerst heb  gebruikt. Ook deze olie is op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. De olie haalde de “ scherpe randjes” van de pijn weg, maar de pijn verdween niet en de pijn werd zelfs een beetje erger. Ik heb toen de Liniment gebruikt. Daar heb ik mijn been twee x heel goed mee ingesmeerd. De volgende dag was de pijn verdwenen. Dit is geen lul-verhaaltje om dit review leuker te maken. Mijn pijn was serieus echt VERDWENEN. Ook vastzittende schouders zijn zo verholpen met een beetje van deze liniment.
Om een nog betere test te kunnen doen, heb ik mijn moeder ( 71) ook een fles gegeven. Zij kampt al jaren met zeer heftige rugpijnen. Daarnaast heeft ze last van stijve en stramme spieren en gewrichten. Zij heeft werkelijk ieder smeerseltje wel geprobeerd, maar zegt dat deze spierliniment tot nu toe het beste is wat haar is overkomen. Bij haar lage rugpijn smeert ze telkens ( ook met handschoentje …) de pijnlijke delen in. Ze heeft daardoor bijna geen pijn meer. Haar woorden: “ …de pijn is er niet helemaal mee weg te halen, maar ik kan hier prima mee leven! “ En als zij dit zegt…..ik ken haar pijn. Ik was daarom echt blij dat dit enigszins werkte bij haar. En nu…zijn we beiden “ spierliniment-fans “ 😉 Ik heb standaard een fles in huis. Ik kan eigenlijk stiekempjes niet meer zonder. Oh ja….als je je insmeert voordat je naar bed gaat heb je ook geen last van muggen ..;) Je kunt deze Milk ( omdat het een Milk is) gebruiken onder je kleding. Dit wil dus zeggen, dat je na het insmeren je kleding gewoon aan kunt trekken. Dit geeft een beter effect op de spieren doordat er meer warmte wordt vastgehouden. De Milk kan echter ook een koud-sensatie geven, door de ingesmeerde plekken “ bloot” te laten. Ik gebruik de spierliniment bijvoorbeeld ook tijdens het sporten. Nadat ik het op heb gesmeerd en ga trainen, voel ik eerst een koude sensatie en daarna een warmte. Zeer aangenaam!

VOOR / NADELEN?

Als enige nadeel kan ik maar één ding bedenken en dat is de best pittige prijs. ( € 23,50 voor 250 ml) Het is best even een investering dus, maar dubbel en dwars de moeite waard, wat mij betreft. Je kunt het voor zoveel spier / pees/ gewricht-ongemakken gebruiken. Een fles standaard in huis hebben is dan echt geen verkeerde gewoonte. Het is zuinig in gebruik. Een klein “ erwtje “ volstaat al om een hele rug en schouderpartij goed in te smeren,,  Als fanatiek sporter ben ik fan!

WAAR TE KOOP / TE BESTELLEN?

Zoals eerder geschreven kun je de producten van VDP in de winkel in Haarlem kopen, en in de webwinkel. Via de webwinkel kun je de spierliniment HIER direct bestellen.
Het spierliniment kost € 23,50 voor 250 ml.
Notificatie: ik kreeg de fles gratis toegestuurd. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele inkomsten. Ook niet uit eventuele kortingsacties. Het review is onafhankelijk en geheel vrijblijvend geschreven. 

MEGA KORTINGSACTIE!  

Je ontvangt van 13 Augustus 2019 tot 18 Augustus  2019 een korting van 20% op de spier liniment! Je betaalt dus geen € 23,50 maar € 18,80!

 • Zolang de voorraad strekt
 • Alleen geldig met de kortingscode ” linimentpigge”
 • Heb je vragen? Zijn er problemen met bestellen? Bij VDP zitten een aantal deskundige mensen die je graag te woord staan.

KLIK HIER OM DIRECT TE BESTELLEN

 

 • De korting is alleen on line geldig. Wil je graag in de winkel afhalen? Neem dan even contact op met de klantenservice 9 zie info ” afhalen” hierboven)

 

9 Reacties op “Review Van Der PIGGE spier-liniment, is het een oplossing voor spier en gewrichtsproblemen?

 1. Nou, ik ben al druk aan het bestellen maar spier2019 pakt niet. Misschien is het nog te vroeg voor ze. Even wachten maar tot ze open zijn 😉
  Wendy

 2. Ik had hetzelfde probleem, kon geen kortingscode invoeren. Maar na het invullen van mijn gegevens werd de korting wel berekend.

  • jazeker, dit wordt zelfs bij van der PIGGE door veel artrose-patiënten gekocht. Warme groet!

 3. Beste Monique, ik heb soms in de ochtend felle spierkrampen in mijn bovenbenen. Zou dit product kunnen werken als ik dat de avond er voor zou aanbrengen?

  • Absoluut. Tenminste bij mij, mijn moeder, en een aantal volgers wel. Ik heb ook regelmatig last van krampen door overbelasting ( sport) en de fles liniment heb ik daarom standaard in huis 😉 Warme groet!

 4. Ik heb geen korting bij de aankoop van spierliniment kunnen bekomen daar de aanbieding TOT 18 augustus geldig was en ik de mailbericht pas op 18 augustus heb ontvangen.Dus volgende keer iets vroeger versturen aub.
  Ik heb wel een bestelling geplaatst,weliswaar aan de normale prijs, om het uit te testen want daar zijn zoveel wondermiddelen die mijn echtgenote al uit geprobeerd heeft. Misschien lukt het deze keer.
  ik laat wel iets weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *