Review VEGGIEHAP groentepasta…..wat is het en is het wat?

Sinds dat ik in dienst ben getreden bij Puur & Fit, staan mijn “ voelsprieten” wat betreft meukvrije producten extra scherp aan. Ik struin websites af op internet, bekijk de laatste nieuwe producten en bestudeer of dit mogelijk interessant is voor Puur & Fit. Eén van mijn hoofdtaken is om de meest beste / meukvrije / hoog kwalitatieve producten bij Puur & Fit binnen te brengen zodat we kunnen uitgroeien tot één van de meest toonaangevende ( web ) winkels van Nederland op gebied van echte, gezonde en voedzame voeding en verzorging. We gaan nét even anders te werk dan andere webwinkels. Wij zijn zeer kritisch op de ingrediënten en zeggen niet alleen dat wij ze daarop kritisch beoordelen, we DOEN het ook. Dit kost erg veel tijd, research en geld. Wij huren soms deskundigen in om iets tot de bodem uit te zoeken, we willen geen enkel stofwolkje laten liggen. We willen op deze manier de klant / consument heel wat zoekwerk uit handen nemen en het volle vertrouwen bieden dat WAT wij verkopen, echt 100% meukvrij is. Wij gaan erg ver in onze principes en standaarden. We vinden het wat kullig als we vertellen dat we alles grondig nakijken terwijl we bijvoorbeeld “ zonder geraffineerde suikers” bij onze vinkjes zouden plaatsen. Geen suikers is bij ons echt GEEN suikers. Geen synthese is bij ons echt geen synthese. We verkopen daarom geen gezonde reepjes of snoepjes. We verkopen ook geen gezonde frisdranken waarin vruchtensappen / concentraten zitten. Onze webshop is daarom nét even anders dan alle andere. Wij gaan liever anders te werk. Omdat het ook anders KAN.

Ook in mijn privé-leven loopt mijn werk als een rode draad door . Ik ben tijdens het boodschappen doen altijd op zoek naar nieuwe producten, zo kwam ik onlangs in mijn biowinkel weer iets heel erg interessants tegen. Het ging om een paar pasta soorten, die door twee stadsgenoten van mij ( Rotterdammers )zijn bedacht en geproduceerd. Ik nam een doos pasta mee naar huis en ben erin gedoken.

WAT IS HET?

De uitstraling van het pak prikkelde mij . Het heeft een erg uitnodigende uitstraling. Het gaat om VEGGIEHAP pasta. Zoals eerder gezegd bedacht door twee vrienden uit mijn “ hometown” Rotterdam, Sean en Pieter. Zij vonden het een zeer goed plan om eens te gaan kijken wat de mogelijkheden waren, om een echt gezonde pasta te produceren die de biodiversiteit kon verbeteren, en ervoor kon zorgen dat er minder voedsel wordt verspild. Hieruit kwamen een aantal heerlijke pastasoorten uit voort, op basis van o.a streekgebonden voedsel. Meer over hun drijfveren + werkwijzen vind je op hun officiële website. Er zijn tot nu toe vijf verschillende pastasoorten op de markt gebracht. Er is een :
– RODE BIETEN PASTA
– WORTELPASTA
– POMPOEN PASTA
– SPINAZIE PASTA
– MATOOKE PASTA ( groene bananen ) 
Ik koos voor de spinazie variant, dit zijn “ campanelle” roosjes. Alle pasta’s bestaan voor meer dan de helft uit groente. Dat is aardig wat, als we het gaan vergelijken met andere pasta’s op basis van groente. De spinazie pasta is gemaakt op basis van biologische SPELT ( het bevat dus wel gluten ) en boerenkool, spinazie een tarwe-eiwit ( ook glutenhoudend )  en KONJAC vezels. ( KLIK HIER om meer te lezen over Konjac )
Zie hier de gemiddelde voedingswaarde. Dat ziet er meer dan netjes uit. Ik ben vooral onder de indruk van de hoeveelheden aan eiwitten en vezels. Wel zijn de suikers iets aan de hoge kant voor mijn standaarden, maar de eiwitten en vezels maken dat goed.
Het bereiden gaat net zoals het bereiden van peulvruchten pasta’s. Eerst kook je water, dan laat je de pasta 6 minuten koken. Je kunt als je wenst nog een beetje kruiden toevoegen.
Ik vind de vorm van de pasta werkelijk schitterend. Op de Facebook-pagina van VEGGIEHAP zijn leuke filmpjes geplaatst waarin we een kijkje nemen in de fabriek, en hoe deze vormpjes worden gemaakt. De kleur vind ik mooi, al zullen anderen het niet eens zijn. De geur is fantastisch, het wekt mijn eetlust op. De smaak is echt fantastisch. Ik heb verder geen kruiden gebruikt, de naturel-smaak is al smakelijk genoeg. Vriendlief en ik hebben er heerlijk van gesmuld, absoluut voor herhaling vatbaar! 😊 Het nodigt in elk geval uit om de andere vier pasta’s ook eens te gaan proberen.
Ik ben meteen ook de meest bijzondere van het gezinnetje, de MATOOKE ( groene banaan ) pasta gaan uitproberen. Banaan? Ja, banaan. Je associeert dit nu meteen vast met een zoete smaak, maar groene bananen zijn helemaal niet zoet. Na rijping worden er pas suikers omgezet, en worden de bananen zoet. Vandaar we in de winkel algemeen gezien nooit echt groene bananen kunnen kopen, voor consumptie worden ze altijd licht gerijpt verkocht. Echt groene bananen zijn rijk aan veel nuttige voedingsstoffen en bevatten weinig suikers. Ik snap daarom goed waarom VEGGIEHAP voor deze vrij bijzondere ingrediënten heeft gekozen. Naast groene bak-bananen wordt er bruine rijstmeel, maismeel, erwten eiwit en konjac-vezels aan toegevoegd. Je maakt de pasta op exact dezelfde manier klaar als de andere pasta’s.
Ik vond ze verrukkelijk. De smaak is mild, met een zachte bite. Ik heb ze heerlijk op gepeuzeld bij mijn groente.
De pumpkin zucca is ook alweer zo leuk van vorm. Dat is p zich al meteen een feestje op je bord. Ik heb de pasta door een maaltijd omelet verwerkt. Dit maakt een zeer snel te maken, simpel en erg voedzaam gerecht, ideaal voor een door-de-weekse maaltijd voor tenminste twee personen. Nadat de pasta is gekookt en uitgelekt kun je het door een omelet verwerken.  Het was echt verrukkelijk! De pasta heeft een mild zoete smaak.

NADELEN?

Ik vind het suikergehalte iets aan de hoge kant maar ik kan het door de vingers zien. Verder vind ik het wel een vrij prijzig grapje, voor 250 gram betalen we gemiddeld zo’n € 3,39, maar anderzijds vind ik het iedere eurocent waard. Je eet ECHT heel erg lekker. Het krijgt van mij een dikke TIEN. Het hele concept achter deze pasta’s spreekt mij enorm aan, er worden enkel pure ingrediënten gebruikt en het smaakt echt ontzettend goed voor een groente pasta! En dat, terwijl ik helemaal niet zo’n pasta-fan ben. Deze pasta’s kunnen mij echter wel blij maken. TOPPERS!

WAAR TE KOOP / TE BESTELLEN?

Ik kocht de VEGGIEHAP in mijn biowinkel, je kunt in jouw plaatselijke biowinkel ook even gaan kijken of ze daar verkrijgbaar zijn, er zijn erg veel verkooppunten in Nederland. Uiteraard bracht ik ze ook meteen binnen bij PUUR& FIT! Voor het besteloverzicht :
Voor de MATOOKE PASTAS, klik je HIER
Voor de door mij beoordeelde spinazie Campanella pasta, klik je HIER
Voor de PUMPKIN ZUCCA pasta, klik je HIER
Voor de RADIATORI WORTEL pasta, klik je HIER
De pasta’s kosten € 3,25 per doos van 250 gram.

Een reactie op “Review VEGGIEHAP groentepasta…..wat is het en is het wat?

  1. Klinkt goed! Goed idee!! Ik vind voor mij helaas de koolhydraten te hoog.
    En is er een reden waarom je de rode bietpasta niet beoordeeld hebt?
    Dank weer voor al je onderzoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *