Review verbeterde kokosolie THE WHITE PEARL

In mijn top drie van meest zuivere kokosolie vinden we o.a DE WITTE PAREL kokosolie, inmiddels veranderd naar THE WHITE PEARL. De kokosolie wordt geproduceerd door Bert en Mieke droog, de drijvende kracht achter BEMI OIL COMPANY. In 2016 maakte ik voor het eerst kennis met deze kokosolie, en inmiddels twee jaar verder, is de kokosolie flink gegroeid. Bert en Mieke zijn eind vorig jaar overgestapt naar productie onder een ISO norm. Wat dat precies inhoudt, kun je lezen in DIT ARTIKEL 

Werken onder de ISO normen is niet alleen een zeer grote investering, maar ook heel hard werken om aan alle strenge eisen te voldoen. Bert en Mieke zijn afgelopen maanden zeer druk geweest op hun plantage in Sri Lanka, om alles volgens de normen van de ISO te laten gelden. Dit was een zeer zware opgave.
Ik was vooral benieuwd, of de kokosolie is veranderd van smaak, textuur, en kwaliteit nu de productie is aangescherpt en veranderd. Ik ontving onlangs een pot verse, nieuwe kokosolie. Hoogste tijd voor een review!

Wat zijn de grootste veranderingen?

De eerste verandering is al meteen duidelijk op de pot. De naam is veranderd van Nederlands naar Engels. Dit is gedaan, omdat Bert en Mieke de kokosolie ook buiten Nederland wil gaan verkopen. Dit met onderliggende reden, dat de kokosolie voor medische doeleinden is gekwalificeerd en daardoor veel in de alternatieve geneeswijzen wordt ingekocht. De kokosolie wordt o.a gebruikt in de CBD wereld.
De aanloop naar de vernieuwde kokosolie onder ISO normen was een grote. Er moest ontzettend veel worden verbouwd, er moest heel veel worden goedgekeurd en gecontroleerd, er moest veel geld worden uitbesteed aan testrapporten en nummers. En er was ook veel tegenspoed, omdat sommige testrapporten vaak erg lang op zich lieten wachten. De verbouwing op de plantage zelf was ook behoorlijk ingrijpend.
19339871_1379115108790702_584966982_o
Er moest worden gegraven, gehakt, en er moest veel worden vertimmerd. Daarnaast moest een volledig nieuwe productie worden aangeschaft in de vorm van door de ISO goedgekeurde RVS apparatuur, de werkomgeving, de persmachines, en de algemene hygiëne. Een ISO nummer krijg je niet zomaar toegewezen.
20180378_1409764172392462_96080789_o 20216303_1409764165725796_90669119_o 22450513_1485679211467624_1487766001_o
Na maanden hard werken kon dan eindelijk worden gestart met de vernieuwde productie. Er werden 4000 potten gevuld. Deze worden direct in de pot afgevuld, zodat er niets aan de kwaliteit van de olie verloren gaat. Veel plantages vervoeren de olie in ( plastic) vaten of RVS vaten om de olie naar verwerkingsbedrijven af te voeren om vervolgens weer door te sturen naar o.a Europa om hier in fabrieken opnieuw te bewerken. De kokosolie van TWP komt vers geperst uit de kraan zo de pot in die jij in handen krijgt.
19339978_1379116842123862_681321924_o 19349637_1379116618790551_2060810240_o
…vers uit de pers in de pot……
De export naar Europa was ook nog even een ding. Onder de ISO norm wordt hier extra streng op gecontroleerd. Dit leverde enige vertraging op. Maar uiteindelijk zijn de potten weer verkrijgbaar.
CMP certificaat HACCP 2
Het kost ontzettend veel geld, tijd en moeite om de juiste certificeringen te behalen. Veel fabrikanten vertellen dat zij deze certificeringen in hun bezit hebben, maar geven dit vreemd genoeg vrijwel nooit prijs. Ik vroeg Bert of ik mogelijk wat van de certificeringen en testrapporten mocht publiceren. Dit was geen enkel probleem. Tastbaar aanwezige certificeringen komen vrijwel nooit voor op websites van leveranciers. Heeft een fabrikant niets te verbergen, dan zal deze niet moeilijk doen over het tonen van certificeringen, testrapporten en andere bewijsstukken dat de olie meest zuiver wordt geproduceerd en is goed gekeurd.  Daarbij is het belangrijk, dat er geen adresgegevens zijn vervaagd. Het moet voor een consument 100% traceerbaar zijn.
HACCP ISI 22000 2
IMG_3895

WAT ZIJN DE GROOTSTE VERANDERINGEN?

Naast de naam en de ISO norm ( nummer 220002005)  zijn er nog meer dingen verbeterd. Zo is de kokosolie “ superieur” goedgekeurd. Om deze titel te verkrijgen worden veel testrapporten uitgevoerd, die ook een flinke smak geld kosten.
Test rapport test rapport 2
Met toestemming van Bert mocht ik deze testrapporten vrijgeven in mijn review, daarvoor mijn dank. Deze testrapporten bepalen de kwaliteit van de olie. De olie kwam met glans door de test. En mag zich dus officieel “ superieur” noemen. Je kunt dit zien als een extra luxe olie. Met meer aandacht en zorg gemaakt waardoor de kwaliteit ook beter ligt.

DE TEST

Ik was uiteraard erg nieuwsgierig naar de olie zelf. Want soms kan verbetering ook achteruitgang betekenen. Ik werd al blij van de aanblik van de pot.
IMG_3894-683x1024
Deze olie LEEFT. En hoe! Het lijkt, alsof de olie beweegt in de pot. De kleur is keltisch zeezout-grijs, zoals een vaste kokosolie hoort te verkleuren in vast vorm. De olie is zo vers en puur, dat het lijkt alsof er pareltjes in de olie zitten verstopt. Dat beloofde heel wat…..ik draaide de deksel open en nam een zeer diepe “ snuif” aan de olie…..heerlijk. Ik ruik kokosnoot. Geen chemisch kokosgeurtje, maar pure kokosnoot, alsof ik met mijn neus in een stuk kokosvlees hang.
IMG_3893
De scheptest……..De olie schept als zalf. Zoals het hoort. Geen gehak met de lepel, geen kracht zetten op de lepel om er wat uit te krijgen, dit is hoe kokosolie hoort te scheppen. Se smaak……hemels. Ik heb een klontje laten smelten op mijn tong en goed door mijn mond laten rollen. Geweldige zachte subtiele kokossmaak, geen nare bittere chemische nasmaak. Wel vond ik deze nieuwe kokosolie iets minder zoetig smaken dan de vorige DWP kokosolie. Maar het verschil is bijna te verwaarlozen.
 IMG_4000 IMG_4001
De smelttest…….De olie is in vloeibare vorm niet te onderscheiden met water. Helder, geen enkele oneffenheden of rare deeltjes….gewoon transparant als water, de kleur van water. Dit is kokosolie zoals het hoort .
Het etiket bevat alle certificeringen en geldige keurmerken. De olie is 100% traceerbaar. Het adres van de plantage staat op de pot vermeld. Dit maakt het voor de consument 100% traceerbaar en daarom meest betrouwbaar.  Dit is het hoogst haalbare voor een consument om kokosolie te traceren. Het komt vrijwel nooit voor, dat een adres van een plantage wordt vermeld.
IMG_3881
De bodemtest…..Prachtige kratertjes. De olie heeft in het midden de kenmerkende gele waas. Dit zegt, dat de persing juist is verricht bij een juiste temperatuur.
IMG_3880
De inkijk van de pot toont, dat de olie leeft. Geen gladde toestanden, geen spierwitte bonk vet. Hier is niets aan glad getrokken of meerdere keren bewerkt. De olie is in de pot tot vaste vorm veranderd door temperatuursverschillen. Glad getrokken olie is  vrijwel altijd een bewerkte olie.
IMG_3905

Waar is THE WHITE PEARL verkrijgbaar?

Deze kokosolie zul je niet in de winkel kunnen kopen. Het is zo exclusief, dat er zeer zorgvuldig is gekozen tot één vast verkooppunt naast de verkoop op de officiële website van TWP. Aan deze website wordt op dit moment van schrijven ( Juni 2018) hard gewerkt. Alleen via deze webwinkel en via de officiële website van TWP is deze kokosolie te bestellen.  Een grote pot ( 1000ml ) kost € 28,50.

Eindconclusie:

Superfijn, dat aan de smaak en kwaliteit niets is afgenomen. In dit geval is de verbetering ook echt een verbetering. Bert en Mieke hebben heel veel geïnvesteerd om de consument het beste mogelijk te kunnen aanbieden en daar heb ik veel bewondering voor. Deze kokosolie blijft dan ook standaard in mijn top drie aanwezig! Met vlag en wimpel geslaagd!

 Noticifatie: De kokosolie in dit review kreeg ik gratis om te reviewen. Er zijn geen commerciële doeleinden mee gemoeid en geen inkomsten. De foto’s in dit review zijn met toestemming van Bert Droog gepubliceerd, tevens zijn de getoonde testrapporten met toestemming gepubliceerd. 
APRIL 2019
Ik kan met gepaste trots opnieuw wat mooie certificeringen aanvullen. Om te beginnen dit certificaat. ( zie hierboven) Dit is een zogeheten PARAMETER test. Als de kokosolie volgens de juiste regels en procedures wordt geproduceerd, krijgt het deze test. Als een bedrijf dus onder ISO NORMEN werkt, zal het zeker deze test moeten ondergaan. Een parameter test is de enige test, om zwart op wit aan te tonen dat het gaat om een zuivere kokosolie van hoogstaande kwaliteit. Deze parameter testen zie je vrijwel nooit. Dit geeft nog maar eens erg goed aan, hoeveel afval en troep er op de markt wordt verkocht. Als jij graag wilt weten, of jouw pot kokosolie deze parameter test op zijn naam heeft geschreven , kun je de fabrikant benaderen. Bereid je echter voor op teleurstelling, want ik ben in mijn zelf-onderzoek tot nu toe alleen deze testen tegengekomen bij Royal Green en The white Pearl. Als je vraagt naar een parameter test kan dat nooit worden gegeven omdat dit er gewoonweg niet is.
Dit certificaat is nog strenger. Dit betreft een soort invoer certificaat voor kokosoliën die onder de ISO normen werken. Dit zijn de meest streng bewaakte en beoordeelde stukken. Als er maar iets niet klopt of niet voldoet aan de zeer strenge eisen, wordt alles afgekeurd en mag niets worden geëxporteerd. De keuring is superstreng, als één pot maar éen kleine onzuiverheid heeft, zal het feest niet doorgaan. Dit betreft dus een zeer belangrijk certificaat, en geeft meteen opnieuw aan, dat een kokosolie van optimale kwaliteit moet zijn. Zoals je ziet gaan de potten van The White Pearl glansrijk door de test!
( certificeringen met toestemming gepubliceerd)

26 Reacties op “Review verbeterde kokosolie THE WHITE PEARL

 1. Geweldig!
  Ben blij dat dit bedrijf nog bestaat, dacht even dat ze failliet waren gegaan.
  Ik heb nog een voorraad van Aman Prana maar daarna snel weer terug naar TWP!

 2. Een interessant verhaal met foto s die voor zich spreken. Nu weet ik waar ik op moet letten. Zolang jullie voorraad hebben bestel ik graag (weer) bij jullie. Mijn gezondheid is mijn grootste goed en de tot stand koming van dit product heeft zeker mijn vertrouwen.

 3. heb al een poosje geen olie meer gekocht omdat ik hier op zit te wachten, kom ik tot mijn verbazing dit artikel tegen terwijl ik op jullie email adreslijst sta voor het laatste nieuws en olie voorraad.
  vind ik toch een beetje jammer.

  groet

  Willie Hasenbos

 4. Geweldig artikel..geeft de burger weer moed????
  Volgende pot komt daar vandaan????

 5. Bedankt om je kennis hieromtrent te delen. Ik stap over van Amanprana naar TWP.
  Heb wel een bedenking als je zegt: ‘Geen gehak met de lepel, geen kracht zetten op de lepel om er wat uit te krijgen, dit is hoe kokosolie hoort te scheppen’. Dit hangt voornamelijk af van de kamertemperatuur. Als de olie een temperatuur heeft van 0° zal je waarschijnlijk ook moeten hakken.

  • hai!
   Nee, dat is niet zo. Als een kokosolie namelijk ECHT ZUIVER is dan heeft het ook gestold geen moeite om de lepel erdoor te krijgen. Helaas zijn er zeer weinig echt zuivere kokosoliën op de markt waardoor ik jouw reactie heel goed kan plaatsen hoor! Maar deze van de WP is ook bij deze temperaturen goed uitschepbaar !

   • Volgens mij hangt dit toch ook van de temperatuur af. Ik heb zowel een pot van de The White Pearl als één van Cocowonder en beide zijn ze erg hard met dit koude weer. Ik moet echt flink kracht zetten om te kunnen scheppen.

 6. Opgehypte kokosolie heb hem geprobeerd , vind aman prana en royal green een betere keuze deze smaken en ruiken beter.
  Ben benieuwd hoeveel geld jullie hebben gekregen om deze onzin de hemel in te prijzen

  • Dag Adam,
   Hou het maar op ” hoeveel jij hebt gekregen” want ik opereer alleen. En ik heb zoveel gekregen dat ik nu inmiddels ben verhuisd naar de villawijk in Wassenaar, naast onze koning en koningin en de drie prinsesjes! Mooi wonen hoor! Kom je snel eens op bezoek? Dan maak ik iets lekkers voor je, uiteraard gemaakt met deze waanzinnige op-gehypte onzin. Ik zie je graag verschijnen! Warme groet!

 7. Hallo Monique,

  Blij dat ik ‘de witte parel’ via jou blogs weer gevonden heb!
  Ik heb deze kokosolie een paar keer gekocht en opeens was ze niet meer verkrijgbaar……

  Toen ben ik uitgekomen bij een bedrijf dat nu ‘vitaganica’ heet; dit zou dezelfde olie moeten zijn. Nou, niet dus… te wit, geheel vlak aan de bodem, geen marmering….
  Wat me ook opvalt is dat de olie snel rookt….

  Ik was nog van plan om dan hun andere kokosolie; nutrinut te proberen maar…..dat hoeft niet meer!! 🙂

  In ieder geval, de white pearl is onderweg, nu al blij!

  Hopelijk daalt de prijs in de toekomst nog iets want ruim 30 euro (incl verzending) voor een pot kokosolie is toch wel een boel geld…..

  Bedankt

 8. Dag Monique,

  Eergisteren uitgebreid gelezen wat je allemaal met weinig kan doen, en gezond milieuvriendelijk, etc. Zie mijn keukenkastje binnenkort zowat leeg voor me, weg met al die verschillende ‘schoonmaakspullen’. Daar kijk ik echt naar uit. Heb op de kokosolie na alles gekocht.
  Dat gaat deze worden. Ik ben zo benieuwd naar bijvoorbeeld de deodorant die ik ga maken, vlekken verwijderen en wie weet word ik hierdoor nog eens een keukenprinses. Gisteren in de winkel, waar ik een paar dingen heb gekocht, nog eens goede informatie erbij gekregen. Naast het bijna lege keukenkastje straks, zie ik mijn badkamerladen uitgedund worden. Ga aan de slag met je aangegeven voorbeelden.

  Hartelijk dank voor je duidelijke en mooie verhaal plus proces van de totstandkoming van White Pearl. Blijf graag op de hoogte wanneer dat mogelijk is.

  Vriendelijke groet,

  Enthousiaste Gonnie

 9. Beste Monique,
  Dank voor je verhelderende blog. Mijn “afvalmerk” gaat voortaan op de huid. Ik ben fan van kokosolie maar raak totaal in de war door de verhalen over teveel verzadigde vetten en larinezuur. Mijn dochter zei dat het beter was olijfolie te gebruiken. Heel wat artikelen doorgespit op internet, maar echt een duidelijke conclusie kan ik niet vinden. Wat is jouw mening?
  P.S.: en als ik voortaan kokosolie koop, wordt het uiteraard The White Pearl!

  Met hartelijke groet,
  Joke

  • Dag Joke,
   Je dochter heeft gelijk, olijf olie is in regel gezonder, omdat deze veel minder ” afval” betreft. Vrijwel alle verkrijgbare kokosolie is niet zuiver. Daarin is dus THE WHITE PEARL en ROYAL GREEN de hogere uitzondering. 😉 Dat is wel weer gezonder dan olijfolie. Warme groet!

  • Ik heb net ‘ Kokosnoot geneest’ uitgelezen.Hierin lees je het opmerkelijke dat het verzadigde vet in de kokosnoot juist goed is. en nog veel meer. Ik koop gewoon verse kokosnoten en eet daarvan.

 10. Beste Monique aleen keer in een natuurwinkel in Oostende werd mij uitgelegd dat vele kokosnoten verrot zijn en aman prana de beste was. Nu gebruik ik zoveel kokosolie vanwege mijn alvleesklier en levetziekte. Na ern paar jaar flink detox, geen suiker frituur, weinig zuivel veel leverreinigingen en klysmas ben ik genezen!!
  Ik wil graag een goede olie kopen en een goede waterfilter.
  Nu kocht en dacht ik goede middenmoot te hebben v holland and barret en een goedkope supermarkt of toko voor mijn voeten etc. Ik wil nu dure kokosvet op mijn gezicht ook gebruiken.
  En mijn vraag is hoeveel kokosvet kan je eten op een dag bewerkt in eten?
  Ik vind niet altijd de kokossmaak lekker is daarvoor een kwalitatief ontgeurde versie.
  Verder ken ik mensen in italie persoonlijk die oud en gelukkig en gezond zijn door olijfolie.
  Bertolli in nederland schijnt een nepmerk te zijn?
  Voor mijn leverreiniging heb ik wel eens een aantal bio extra vierge mild olijflolie online besteld.
  Tegenwoordig koop ik in supermarkt…voel daar ook niet zeker over.
  Mijn gevoel zegt dat griekse en spaanse olijfolie uit supermarky ok zijn. Jaaaaaren geleden zei mijn othomoleculair therapeut met levend bloedanalyse dat mijn rode bloedcellen aangekleeft waren en ik klontje roomboter of lepel of 3 olijf olie moet eten. Ze zei dat zrlfs de goedkoopste huismerk extra vierge van lid helemaal goed was.
  Van roombotet wordt ik snel misselijk.
  Hoe zit het met ghee? In de tempel gebruiken ze dat…en is ook gezond volgens ayurveda.
  Is het goed om te stoppen nu met alleen kokosvet omdat mijn alvleesklier en lever nu weer goed werken en dus die witte parel olie te kopen, en dan een goede olijfolie en ghee en eventueel een goede ontgeurde voor gerechten met neutrale smaak?
  Ja wederom heb ik me toch door etiketten laten misleiden of verleiden? In supermarkt bio kokosvet. Mijn vader noemt het ” kaarsvet”…maar die eet zelf becel met kokosvet of gewoon becel. Dan zeg ik tegen hen dat hij motorolie eet!! Lieve Monique heb je een antwoord voor mij? DANK.

 11. Ik heb een aantal potten met deze kokosolie besteld en ben er absoluut niet tevreden over.
  Na een aantal weken gaat de geur veranderen en wordt scherp en geoxideerd.
  Dit heb ik bij de andere merken als Royal Green en Aman Prana niet meegemaakt.
  Ik heb dit de eigenaren van het bedrijf ook medegedeeld en ben in afwachting van hun reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *