Review VITAMAGENTA versterkende drank na ziekte / intensieve sport en verminderd immuunsysteem

Als je dagelijks intensief sport, zoals ik, heb je wat extra’s nodig. Ik zorg voor een uitgebalanceerd voedingspatroon die ik geheel op mijn sportschema heb aangepast. Op deze manier komt mijn lichaam niets tekort. Maar toch komt het regelmatig voor dat ik last krijg van mijn spieren, of oververmoeid raak. Dit kan liggen aan heel veel factoren. Bij mij speelt stress een behoorlijk grote rol. Ik ben van nature nogal een stress-konijn. In gespannen periodes kan ik daardoor zeer gestrest raken met het gevolg dat ik klachten krijg. Dan weet ik: ik heb meer nodig. In de vorm van mineralen. 

OXIDATIEVE STRESS

Je hebt vast wel eens gehoord van oxidatie. Bij oxidatie worden voedingsstoffen verbrand door een verbinding aan te gaan met zuurstof. Dit noemen we “ reactieve zuurstofverbindingen “. Deze ontstaan tijdens het natuurlijke proces van de stofwisseling. In ons lichaam vinden aan de lopende band chemische en complexe processen plaats. Tijdens deze chemische reacties komen er tal van stoffen vrij die schadelijk zijn voor ons lichaam. Zo kunnen reactieve cellen de lichaamscellen van binnen aanvallen en beschadigen.Deze foute stoffen noemen we in de volksmond VRIJE RADICALEN. 
Oxidatieve stress komt ontzettend vaak voor onder fanatieke sporters. Het is een stofwisseling-toestand waarin er meer reactieve zuurstofverbindingen vrij komen dan gewoonlijk is. Niet alleen sporters hebben er overigens mee te kampen of lopen meer risico. Ook:
– medicijn-gebruikers
– mensen met ( teveel) lichamelijke stress
– mensen met ( teveel ) psychische stress
– een te lange blootstelling aan de zon
– luchtvervuiling
– overgewicht
– ongezonde levensstijl
– te weinig antioxidanten in het voedsel
– teveel alcohol drinken
– roken
…..kunnen oxidatieve stress in het lichaam teweeg brengen met alle gevolgen van dien.
Als er sprake is van oxidatieve stress gebruiken de cellen in ons lichaam meer energie om het celembraam optimaal te houden. Dit tast ook de eiwitten aan. Dit veroorzaakt schade aan het DNA. Dit kan bijvoorbeeld zorgen dat we sneller verouderen. De DNA-beschadiging zal de huidconditie ( en onderliggende bindweefsels ) doen verminderen. Je merkt er vaak niets van, tot er ( vage ) klachten zijn. Een verminderde weerstand is een veel voorkomend symptoom van oxidatieve stress.
Gelukkig kunnen onze cellen zichzelf goed beschermen tegen oxidatieve stress. De cellen beschikken over een vorm van reparatiemechanisme om de beschadigde DNA weer te herstellen. Ons lichaam bevat veel zogenoemde “ verdedigingsstoffen”. Hieronder vallen o.a vitaminen en mineralen, enzymen, aminozuren, sporenelementen, en eiwitten. Dit noemen we ANTI-OXIDANTEN. Dit krijgen we binnen via ons voedsel. Als we de balans goed houden door voldoende anti-oxidanten tegenover te stellen, zal je niet zo snel oxidatieve stress ontwikkelen, maar in de tegenwoordige tijd van fastfood, kunstmatig “ leeg” voedsel, geknutseld voedsel, en een 24 uurs-economie die veel van ons vraagt, is dat niet zo makkelijk meer te volbrengen. Door de huidige snelle tijd is de balans tussen ontspanning en inspanning ook verdwenen. Ook dit levert meer oxidatieve stress op.

HULPTROEPEN

Goed. Veel antioxidanten eten dus. Maar hoe triest ook, we eten met zijn allen nog altijd ongezond. Veel fabriek-voedsel waarin we nauwelijks antioxidanten tegenkomen, of we gunnen onszelf geen tijd om te eten en trekken snel wat uit de muur, of laten wat bezorgen….. Het zal je vast wel bekend in de oren klinken. Ook ik, met mijn intensieve sportprogramma, kan soms behoorlijk tegen de lamp lopen, al eet ik volop anti-oxidanten. Ik kan soms vanwege stress volledig uitgeput raken. Gelukkig herken in inmiddels de signalen. En weet ik precies wanneer het weer tijd is voor wat aanvulling.
Ik haal mijn antioxidanten zoveel mogelijk uit mijn voeding. Dit is gelukkig meestal voldoende om mezelf weer te resetten. Ik gebruik vaak extra magnesium. Dit werkt bij mij goed. Ook neem ik wat meer vitamine C in ( via Camu Camu )  en eet ik wat meer rode bieten. Ik hou het absoluut zo natuurlijk mogelijk.
Ik was daarom best benieuwd toen ik onlangs een potje VitaMagenta kreeg thuisgestuurd van www.cressana.nl. Met deze leverancier heb ik zeer goede ervaringen. Ik gebruik dagelijks de waterkers capsules van dit merk. Het maakte mij dus erg nieuwsgierig, want dit poeder waar we een drankje van kunnen maken belooft erg veel. Ik ben ermee aan de slag gegaan.

WAT IS VITAMAGENTA?

Een poeder dus, waarvan het de bedoeling is om dit op te lossen in water en / of mineraalwater. Het gaat om een gevriesdroogde mix van:
– PAPAYA
– RODE BIET
– ANANAS
– CAMU CAMU
– STEVIOLGLYCOSIDEN
– BRANDNETELBLAD
– NATTO ( glycine Max, is een Japanse gefermenteerde sojaboon) 
Het ingrediëntenlijstje is dus vrij kort en simpel gehouden, maar wat erin zit zijn wel meteen krachtpatsers. Laten we beginnen met Camu Camu, een grote persoonlijke favoriet van mij.  .  Er schijnt ergens in Australië een vrucht te groeien die nét een beetje méér vitamine C zou bevatten, maar veel ontlopen ze elkaar daarin niet Camu Camu is een struik die oorspronkelijk uit vochtige gebieden in het Amazonegebied ( Zuid Amerika )  komen. De oorspronkelijke benaming is MYRCIARA DUBIA. Aan de struiken groeien vrij zure, paars / geelachtige besjes, met een grootte vergelijkbaar aan een limoen.  Deze besjes zijn ontzettend rijk aan voedingsstoffen, waarvan de grote uitschieter dus de vitamine C is. Het bevat maar liefst 40 keer zoveel vitamine C als de sinaasappel.  Mede door dit gegeven is de belangstelling de afgelopen 15 jaar erg toegenomen. Er zijn inmiddels diverse plantages, waar de Camu Casu wordt geteeld. De rijpe bessen worden geoogst en daarna gevriesdroogd. Het pulp wordt vermalen tot een poeder. In Zuid Amerika wordt dit poeder voornamelijk gebruikt als smaakmaker vanwege de friszoet / zure smaak. Het poeder heeft tevens een leuke kleur waardoor het veel wordt gebruikt ter decoratie over ijs en desserts. In de Westerse landen wordt CC beschouwd als superfood, en wordt ook als zodanig verkocht. Het wordt o.a in Nederland verkocht in poedervorm en in capsules. Helaas wordt de CC door de grote belangstelling bedreigd, en dreigen ze in het wild te verdwijnen. Gecultiveerde CC ( bessen ) bevatten lang niet zoveel vitamine C als de wilde CC.  Maar gelukkig blijft er meer dan genoeg over, en ook kan een bepaalde bewerkingsmethode , zoals ROYAL GREEN werkt, het gehalte hoog houden. Dankzij deze hoge concentratie vitamine C smaakt CC erg zuur. Het kan daarom het beste ergens in worden verwerkt, bijvoorbeeld in een smoothie of in de kwark / yoghurt.
Het grootste gedeelte van de vitamine C in CC blijft intact na het vriesdrogen en verpoederen. En het is echt heel wat: één theelepeltje CC poeder bevat NET ZOVEEL vitamine C als 20 sinaasappels!!!! Daar kun je niet tegenaan eten. Naast dit extreme aan vitamine C bevat CC meer vitale voedingsstoffen. Dit maakt o.a het grote verschil met conventionele vitamine C supplementen. Deze bestaan vrijwel altijd allen uit één bepaalde vitamine, in dit geval vitamine C. Vitamines en mineralen werken echte nooit ALLEEN. Ze hebben elkaar en diverse andere voedingsstoffen nodig om werkzaam te zijn. Dit is bijvoorbeeld ook één van de grootste redenen, waarom wordt geadviseerd een voedingssupplement in te nemen voor, tijdens of na een maaltijd. Ze hebben de vitale  voedingsstoffen uit ons voedsel nodig om te kunnen werken. Veel studies / onderzoek is er niet wat betreft CC. Ik vond één onderzoek waaruit bleek dat de groep rokers die dagelijks CC sap kregen, aanzienlijk lagere ontstekingswaarden hadden dan de groep rokers die een vitamine C supplement slikten. Ook bleek, dat CC veel sterker werkzaam in antioxidanten. Dit komt, omdat CC méér vitale voedingsstoffen bevat dan een synthetisch vitamine C supplement. CC bevat o.a :
– vitamine B1 en B2
– diverse belangrijke mineralen als ijzer, calcium, kalium en fosfor
– bétacaroteen
– diacine
– aminozuren
– ellaginezuur
Het meeste wordt gehaald uit Peru. Een goed Camu Camu supplement moet alleen uit 100% camu-camu poeder bestaan, dus zonder enige andere vul en hulpstoffen. Daarnaast moet het verder onbewerkt zijn gebleven, wat eigenlijk niet zo vaak voorkomt. De CC in VITAMAGENTA is 100% natuurlijk.
Rode biet heeft een zeer gezonde reputatie. KLIK HIER om alles over de rode biet te lezen. De gevriesdroogde rode biet in deze poederdrank is ook 100% natuurlijk gebleven.
Papaya is naast een lekkere tropische vrucht ook een zeer gezonde vrucht. KLIK HIER om er alles over te lezen., En ja, als vanzelfsprekend is ook het gevriesdroogde poeder van papaya in dit poeder 100% natuurlijk, net als de ananaspoeder. KLIK HIER om alles over de ananas te lezen.

WAAROM DEZE DRANK?

Eerder had ik het over oxidatieve stress. En hoe lastig het kan zijn om iedere dag voldoende antioxidanten via ons voedsel binnen te krijgen. Deze drank kan je dan helpen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen bevat de drank enorm veel antioxidanten. Het is dankzij de Camu Camu extreem rijk aan vitamine C.
Als je dagelijks de aanbevolen liter drank drinkt krijg je maar liefst 224 mg vitamine C binnen. De drank is verder zo goed als suikervrij en zeer calorie-arm. Per liter krijg je zo’n 9 kcal binnen. Bij het poeder zit een maatschepje bijgeleverd. Twee van deze lepeltjes is voldoende voor een liter drank. Je kunt ook een koffielepel gebruiken voor een liter drank.
De drank kan volgens de leverancier bijdragen aan :
– vermindering van vermoeidheid en oxidatieve stress 
– behoud van een normale functie van het immuunsysteem na intense en fysieke inspanningen
– vorming van sterke botten en kraakbeen
– gezonde en sterke tanden / gebit 
– een optimale werking van het zenuwstelsel waardoor o.a concentraten wordt ondersteund
– het normaal functioneren van de bloedvaten en de huid
– het energieleverend metabolisme en vermindering van vermoeidheid
– een verbeterde opname van ijzer
– sneller herstel na ziekte off of operatie
De drank zou dus in het bijzonder geschikt zijn voor veganisten, die toch al enige moeite kunnen hebben om ijzer uit hun voeding te halen. Het poeder is 100% puur, natuurlijk en…biologisch. Verder is het suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en dus 100% geschikt voor veganisten en vegetariërs. Het is ook niet genetisch gemanipuleerd. Dit klinkt mij in elk geval als mooie muziek in de oren.

DE TEST

 De drank zou best een fijne dagelijkse aanvulling kunnen worden. Maar hoe smaakt het? Dat vind ik altijd toch weer de uitdaging bij dit soort poeders. De meeste poeders doen het niet voor mij. Ik vind ze meestal ronduit smerig. Het toppunt was voor mij wel tarwegras. Mijn hemel, wat vind ik dat smerig. Ik sta dan ook nooit zo te stuiterballen bij deze poeders.
Ik heb twee maatlepeltjes in een liter water opgelost. Wel even goed schudden. De kleur vind er super-goed uitzien. Dat nodigt in elk geval wel uit om het te drinken. De geur vind ik ook lekker. Een soort mix van zoet en fris. Dan de smaak. Na een paar slokken herkende ik de smaak wat ik erin herkende: de smaak van de RoosVicé rozenbottel siroop van vroeger!!!!!!! Dat kwam meteen in mij naar boven.. Dat viel gelukkig niet tegen. Sterker, ik vind het ECHT LEKKER. Ik heb inmiddels een liter weg, en het bevalt mij erg goed. Niet dat ik nu meteen resultaten merk, maar het is echt lekker en vooral erg dorstlessend na mijn trainingen. Ik ga deze drank een maand lang gebruiken. Daarna zal ik hier een aanvulling geven.

WAT VIND IK ERVAN?

Super-lekkere drank . Ik ben zelfs enthousiast. Nadeel vind ik de pittige prijs ( € 45 voor 70 gram, goed voor 28 liter ) Verder heb ik geen enkel nadeel kunnen vinden. TOP DRANK!

WAAR KAN IK KOPEN / BESTELLEN?

Je kunt deze VITAMAGENTA kopen via diverse webwinkels, waaronder onze Mieke . KLIK HIER om te bestellen. Goedkoop is het niet. Voor een potje van 70 gram ( goed voor 28 liter ) kost € 45 euro. Dat is slikken. Ik persoonlijk vind het de moeite waard, zeker omdat ik weet hoe goed de leverancier zijn best doet om een zo natuurlijk mogelijk product op de markt te zetten. Alle ingrediënten zijn van een streng gecontroleerde biologische teelt waardoor de werkzaamheid optimaal blijft. Ook zijn ( cressana ) speciale vriesdroog-methode is er eentje waarbij er nauwelijks tot niets aan voedingswaarde verloren gaat. Dit vind ik zijn geld waard. Het is geen meuk. En helaas betaal je voor meuk nu eenmaal veel minder. Om langer mer de drank te doen, kun je uiteraard ook kiezen voor dagelijks 500 ml. Dit ga ik doen, omdat ik vrij veel uit mijn voeding haal.

MEGA KORTINGSACTIE!

Van zaterdag 22-5 tot zondag 30 Juni 2019 kun je de VITAMAGENTA met maar liefst 20% korting bestellen! Je betaalt geen € 45 maar € 36!

 • Zolang de voorraad strekr
 • Geen kortingscode nodig
 • Alleen geldig bij Puur Mieke
 • Lukt het bestellen niet? Neem dan even  contact op met klantenservice van Puur Mieke

KLIK HIER om te bestellen

4 Reacties op “Review VITAMAGENTA versterkende drank na ziekte / intensieve sport en verminderd immuunsysteem

 1. voor dat geld mag het wel organic gecertificeerd zijn deze poeders hoe zijn ze verkregen met sublimatie op lage temperatuur of met hogere temperaturen zoals indampen .

  Dit soort zaken zijn belangrijk .

 2. Wil best wel geld uitgeven aan iets wat goed voor me is maar zijn er geen proef zakjes ??? BVD

 3. Hoe gaat het ondertussen ,ik ben benieuwd !
  Mogen sportende kinderen het ook drinken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *