Review vrij unieke mondverzorgingslijn Ben & Anna, werkt het?

Nergens lijkt zoveel discussie gaande te zijn, dan over fluoride en tandpasta. Er zijn ontzettend veel meningen, zowel van deskundigen als consumenten, maar ook de wetenschap weet het allemaal niet zo knip en klaar te vertellen. Ik heb er reeds veel aandacht aan besteed. KLIK HIER voor mijn artikel over tandpasta, KLIK HIER voor mijn artikel over de “ fluoride-kwestie” , KLIK HIER voor alles over gebitsverzorging, en KLIK HIER voor mijn natuurlijke tandpasta-test.

Zoals je ziet, het houdt mij en de gemoederen flink bezig.
Naar mezelf kijkend: ik heb gekozen voor een gulden middenweg. Omdat ik zeer zwak tandglazuur heb, ben ik zeer kwetsbaar voor tanderosie. Nu heb ik het “ geluk” dat ik meukvrij eet en drink, dit scheelt al enorm, maar ook de meest natuurlijke producten kunnen het tandglazuur aanvallen. Ik gebruik daarom zowel fluoride tandpasta als non-fluoride. In de morgen poets ik met fluoride, in de middag en avond met non-fluoride. Dit lijkt voor mij de sleutel tot succes. Ik gebruik  een natuurlijke fluoride tandpasta ( merk THE HUMBLE CO,) en daarnaast tal van verschillende non-fluoride tandpasta’s, waarvan mijn grote favoriet de venkel-propolis is van Green People. Dit zijn voor mij de toppers.
Nu dat steeds ,meer mensen willen overstappen op fluoride-vrije tandpasta komen er aan de lopende band nieuwe fluor-vrije tandpasta’s op de markt, zowel in de conventionele sfeer als de biologische / natuurlijke. Dit geeft de consument weer aardig wat keuzestress, want welke is nu goed? Ik heb daarom vorig jaar een tandpasta-test gehouden om de consument daarin een beetje op weg te helpen. Inmiddels zijn we een klein jaar verder en de markt lijkt vol te stromen. Ik waag mij daar niet aan, maar zo nu en dan springt er wel iets uit. Dit gebeurde onlangs met een tandpasta van het merk BEN EN ANNA , een merk wat voornamelijk bekend is geworden om hun prachtige meukvrije deodorants. Ik ben een groot fan, en was daarom erg benieuwd naar deze best bijzondere mondverzorging-lijn. Ik kreeg op vraag aan Mieke van www.puurmieke.nl vrijblijvend een tandpasta en een mondwater thuisgestuurd om te gaan testen.

WAT IS HET?

De mondverzorging-lijn van B&A bevat verschillende varianten tandpasta en mondwaters, ik ontving op aanvraag een “ sensitive” tandpasta en mondwater, speciaal dus voor de gevoelige tanden en kiezen. Er is ook nog een “ whitening” variant en een neutrale variant verkrijgbaar.
De mondverzorging-lijn van het echtpaar lijkt al nét zo bijzonder te zijn als de deodorants. Ook hier zien we “ het neusje van de zalm” als het komt op 100% meukvrij en lief voor mens, dier en milieu Im mijn sensitive tandpasta zitten bijvoorbeeld geen rare en agressieve stoffen. Het bevat bijvoorbeeld geen micro-plastics, SLS, formaldehyde, ftalaten en parabenen. Wat er wel inzit?
– actieve houtskool
– duindoorn
– kamille
– salie
– calcium
– kaneel
– aloê Vera
– munt
Actieve organische ingrediënten zorgen voor een goede reiniging, kalmeert gevoelig tandvlees en geeft een beschermende werking. Het bevat GEEN FLUORIDE. De producten van B&A zijn geschikt voor veganisten. Ze zijn bovendien nooit op dieren getest.
Maar dat is nog niet alles. De tandpasta is echt uniek verpakt, namelijk in glas. En dit heb ik eerlijk gezegd nog niet eerder gezien. Glas is meest milieuvriendelijk, en zeer duurzaam, omdat je het keer op keer opnieuw kunt gebruiken en ook 100% recyclebaar is. Een potje bevat 100 gram en zelfs de etiketteringen zijn 100% biologisch afbreekbaar. Net als de deo’s zijn de mondverzorgingsproducten van B&A ( Natrue ) gecertificeerd. Ook doet B&A een duit in het zakje om de oceanen te beschermen een gaat een deel van de opbrengsten naar milieu-organisatie “ one Earth, one Ocean”. ME LIKE! 🥰
Er worden twee bamboe-spateltjes bijgeleverd. Deze zijn hygiënisch en anti-bacterieel in gebruik. Met de spateltjes kun je wat tandpasta uit de pot scheppen en op je tandenborstel smeren. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je zuinig gebruikt. Uit een tube is het allemaal wat sneller op. Een pot van 100 ml kost € 6.99. Wat erg goedkoop is te noemen, omdat je voor een gemiddelde tube goede tandpasta van 50 ml zo’n € 5-8 euro betaalt, soms zelfs meer. Lekker fijn geprijsd dus wat het toegankelijker maakt voor de consument met de smalle beurs.
Het Mondwater ( sensitive) komt qua ingrediënten een beetje op hetzelfde neer als de sensitive tandpasta. Het is alleen in vloeibare vorm gemaakt. Ook hier zien we een glazen fles van 500 ml. Ik vind de etiketten ook erg mooi en fraai, zodat het ook nog eens leuk staat in je badkamer. Nu moet ik bekennen dat ik normaal gesproken geen mondwater gebruik. Eerlijk gezegd vind ik dat een beetje onzin, en geld door het afvoerputje weg laten vloeien  na een spoelbeurt. Maar ik heb mij toch gewaagd aan deze variant omdat ik deze betrouwbaar en “ gezond” genoeg vond. De fles mondwater kost € 9,99 ( € 10 euro dus ) en bevat 500 ml.

DE TEST:

Ik begon met het mondwater. Ik heb 20 ml ( een dopje) gebruikt en dit goed door mijn mond laten rollen. En door mijn tanden en kiezen. De eerste smaak is goed. Gelukkig niet zo sterk dat je het gevoel krijgt dat je tong uit je mond brandt en direct geblust moet worden. Na de spoeling heb ik mijn mond nog nagespoeld met water. De nasmaak vond ik iets minder, dat was even wat bitter, maar dat verdwijnt ook wel weer snel. Ik denk, dat dit voornamelijk de duindoorn is. Mijn tanden voelden na de spoeling extreem glad en fris aan. Dat is echt heel erg fijn. Alhoewel mondwater “ mijn ding” nooit zal worden, zou ik zeker deze variant nog vaker gaan gebruiken. Het bevalt me zeker.
De tandpasta dan. Zo uit de pot scheppen is even vreemd. De tandpasta ruikt lekker en heeft een zeer fijne en prettige textuur. Dit geeft je in elk geval frisse zin om ermee te gaan poetsen.
Het mondgevoel is goed. Fijne smaak en ook schuimt het wat mij betreft meer dan voldoende. Ook hier na het poetsen een zeer fris mondgevoel, gladde tanden en….even die wat bittere nasmaak, die na ongeveer 5 minuutjes wel verdwijnt. Ik heb de tandpasta nu enkele dagen in gebruik en ik moet zeggen dat ik steeds enthousiaster wordt. Mijn tanden en kiezen geven verder geen pijnklachten en mijn tandvlees is ook opmerkelijk “ kalmer” dan gewoonlijk. Ik kamp al jaren met een stukje tandvlees rechts onder, wat maar blijft zeuren. Ik merk, dat na het poetsen met deze tandpasta het stukje daar wat rustiger maakt. En dat is echt fijn.

VOOR / NADELEN?

Ik kan echt geen enkel nadeel vinden. Ik ben er gewoon blij mee. Goede samenstelling, goede werking, fijn voor mens, dier en milieu. Ik ben echt meer dan tevreden. Het overtreft om heel eerlijk te zijn mijn favoriet  ( fluorvrije ) niet, maar het komt zeker erg dichtbij. Ik vind vooral dat glazen potje echt een uitvinding !! Dat niemand daar eerder op is gekomen om tandpasta zo te verpakken.

WAAR TE KOOP / TE BESTELLEN?

De mondverzorgingslijn is voornamelijk on line verkrijgbaar. Bij www.puurmieke.nl vind je een ruim assortiment. KLIK HIER om naar het overzicht te gaan.

LEUKE KENNISMAKINGS-KORTIING!

Tot 31 Juli 2019 kun je voordelig kennismaken met deze unieke mondverzorging-lijn. Je ontvangt op de gehele mondverzorgingslijn van Ben & Anna 10% korting! Dat is leuk meegenomen toch!

KLIK HIER  om naar het overzicht te gaan ( even door scrollen )

Er is geen kortingscode nodig. LET OP: staat er bij een product ” niet op voorraad” kun je deze gewoon bestellen. De voorraden worden gewoon dagelijks aangevuld waardoor je gewoon kunt bestellen. Kom je er niet uit, neem dan even contact op met de klantenservice van PUUR MIEKE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *