Review ZERO water-JAR …het luxe broertje van de ZERO waterkan!

Ik  gebruik al een poosje de ZERO WATERKAN. Dit, omdat ik in Rotterdam woon, waar het water behoorlijk hard is. Sinds ik mijn water in deze kan filter, smaakt mijn drank ( thee en water met stevia druppels ) echt stukken beter. In korte tijd ben ik dus wat je noemt een zeer grote fan geworden van deze vrij unieke water-filterkannen. Want bijzonder , dat zijn ze absoluut. KLIK HIER om mijn review over deze ZERO WATERKAN te lezen. 

Jaren geleden heb ik mij al eens gewaagd aan dit soort filter-kannen. Het merk BRITA is een zeer bekende op deze markt. Deze kannen bevallen mij echter niet. Om verschillende redenen. Waarvan de grootste de gebruikt-onvriendelijkheid is. Daarnaast werkt het filtersysteem lang niet zo goed als de ZERO kannen. Maar eerlijk = eerlijk, die hebben dan ook wel héél erg unieke filters. Daarover verderop meer.
Ik drink erg veel water. Naast “ naturel” drink ik het met thee getrokken, en druppel ik stevia druppels in mijn watertjes. Ik drink er verder niets anders naast, omdat ik ook via mijn voeding erg veel vocht binnenkrijg.  Nee, ik drink ook geen wijn, of andere alcoholische drankjes. Geen sapjes. Geen gekkigheid. Alleen water, thee en stevia water. En nee, ik mis niets. 😉 Sterker: ik geniet van mijn drankjes omdat ze steeds weer anders smaken. Ik voeg bijvoorbeeld aan mijn naturel water vaak wat takjes planten en specerijen toe, denk aan kaneelstokjes, vanille peulen, lavendel, citroengras enzovoort. Dit die ik voornamelijk in mijn water-jar. Dit zijn populaire grote potten / kannen, die je aan de bovenzijde met een deksel kunt openen, en waaraan onderaan een tap-kraantje zit. Je kunt dus zeer makkelijk en snel lekkere drankjes maken en direct uitschenken. ( meer info? KLIK HIER )
Met name in de zomermaanden staat mijn water-jar standaard op tafel. Ik gebruik hierin ook mijn gefilterde water, wat ik dus vooraf moet maken in de ZERO kan. Onlangs kreeg ik een laaiend enthousiaste MIEKE van www.puurmieke.nl aan de lijn.  “ Mo, ik heb nu toch iets fantastisch! Dit heb ik je meteen toegestuurd! “ Ik werd direct nieuwsgierig, omdat Mieke net als ik niet zo heel erg snel onder de indruk is van iets. Aan haar stem te horen was dit wel iets heel erg bijzonders….
En dat bleek ook, toen ik mijn pakje binnen kreeg….Want waar Mieke zo dol enthousiast over was, ging over de unieke ZERO WATERFILTER JAR. WAUW! Hoe gaaf! Mijn favoriete filtersysteem in een water-jar! Ik begreep Mieke’s enthousiasme meteen. Ik mocht hem testen.

ZERO WATER JAR

Als je mijn review gelezen hebt, snap je hopelijk beter, waarom ZERO uniek is in zijn soort. De uniekheid zit hem voornamelijk in het filtering-systeem. Nog een keertje:
 Hoe werkt dat filter dan precies? Wel, de eerste filterlaag bestaat uit actief kool en een oxidatie-reductie filter. Dit verwijdert de bekende chloorsmaken uit kraanwater. De tweede laag in het filter bestaat uit de ionenwisselaar. Dit verwijdert vrijwel ALLE OPGELOSTE STOFFEN die zijn achtergebleven nadat de waterzuiveringsbedrijven het water hebben gefilterd. Deze ionenwisselaar verwijdert tevens stoffen die in het water kunnen lekken uit ( binnen) leidingen zoals lood, zink, aluminium en nitraat. Zeker huizen die voor 1950 zijn gebouwd ( ik woon in zo’n huisje….) bevatten verouderde leidingen waar dit meer voorkomt. Tot slot zorgen de extra lagen in het filter ervoor dat het water voldoende filtertijd krijgt om na de filtering vrijwel nul komma nul opgeloste stoffen in het water achter te laten. Resultaat: 99,6% schoon plat water. En dat proef je.Om de exacte levensduur van het filter zelf te kunnen vaststellen, wordt er een TDS indicator meegegeven. Doe deze periodiek in je gefilterde water. In de handleiding lees je hoe de TDS meter aangeeft wanneer het filter toe is aan vervanging.Er is geen echte exacte levensduur aan te geven van het filter. Dit is namelijk volledig afhankelijk van de vervuiling in het kraanwater en de hoeveelheden water die je filtert. De kwaliteit van het drinkwater ligt overal anders. Je kunt de filters steeds afzonderlijk bestellen. Ze kosten  € 18,95 per filter. 
99,6% laat 4% over aan stoffen die we ook weer nodig hebben uit ons water. Het meeste is verdwenen. Ook de vele mineralen, waaronder magnesium, en natrium. Als je continu gefilterd water drinkt, is dit een aandachtspunt. Want je gaat dan teveel mineralen missen. Als je toch bezorgd bent, om mineralen tekort te komen, bestaan er speciale mineraal-oplossingen die je telkens kunt toevoegen ( druppels) aan het gefilterde water.  Deze mineraal oplossing kost € 13,95 per flesje.envoudig op te lossen, door een mineralen oplossing aan het water toe te voegen. Uiteraard kun je ook veel mineralen halen uit voeding, denk aan ( groene) bladgroenten.

VITALS CONCENTRACE

De druppels zijn een perfecte aanvulling op het hoogst haalbare gezonde water. Als je, net als ik, erg veel verse groente eet, kom je niet zo snel mineralen tekort als je overstapt op gefilterd water. Eet je geen grote hoeveelheden, dan is het zeker raadzaam om deze druppels te gebruiken.
De CMD druppels bestaat uit een bijzonder zeewaterconcentrtaat uit het Great Salt Lake. ( Utah )  Het bevat het VOLLEDIGE SPECTRUM spoorelementen en mineralen die zijn ontdaan van bijna al het natrium.( 99% )  Het concentraat wordt gemaakt door middel van een traditioneel  en 100% natuurlijk concentratieproces onder invloed van zonlicht. Dit maakt, dat er geen verder droogproces nodig is. Het water behoudt zijn natuurlijke hoge gehaltes aan magnesium, en de vloeibare mineralen komen voor in ionische vorm ( als elektrolyten ) Dit houdt in, dat het GEEN verbindingen aangaat met andere elementen maar als losse elektrisch geladen deeltjes worden opgelost in water. Dit is precies dezelfde vorm hoe mineralen in ons lichaam voorkomen. Deze zijn dus zeer goed opneembaar. Deze druppels worden als aanvullend natuurlijk voedingssupplement gebruikt.
Een dagdosering staat op 30 druppels. Met 30 druppels krijg je binnen:
500 mg CHLORIDE
180 mg  MAGNESIUM
4 mg NATRIUM
Daarnaast krijg je andere van nature voorkomende mineralen en spoorelementen binnen uit het zeewater van Great Salt Lake Op basis van lichaamsgewicht kun je de volgende ADH aanhouden:
> 75 kg.     3 x per dag 10 druppels verspreid over de dag
> 50-75 kg.  20 druppels per dag
> 25-50 kg   10 druppels per dag
< 25 kg.    1 druppel per 2,5 kg. 

DE ZERO JAR

Over naar de kan zelf. Dit is gemaakt van dik gerecycled glas. De verdere onderdelen zijn volledig BPA vrij, en vrij van weekmakers en andere vervelende stofjes. De kan staat op een chroomkleurige standaard. Het deksel is van dezelfde kleur, en bevat een leuk ogende greep. De kan heeft een lengte van 27,94 cm, een breedte van 22,88 cm en is 48,26 hoog. Een ideale maat dus. Niet te groot maar zeker niet te klein. De kan heeft een tank van 9 liter. Daar kun je ongeveer 40 glazen mee uitschenken.
Er zit een jaar fabrieksgarantie op, en de kan is vaatwasser bestendig, al zou ik dat uiteraard niet doen. De kan kan heel wat hitte hebben, maar is niet vuurvast. Daar moet je wel op letten als je loeiheet gekookt water in de kan schenkt. Laat het wat minuutjes afkoelen zodat het ergste ” heet ” eraf is.
De kan bevat aan de voorzijde onderaan het kraantje. Deze moet je na ontvangst zelf aanschroeven. Het filter bevindt zich net als in de ZERO waterkan in het centrum van de kan. De kan is een plaatje om te zien, en daarom ook erg leuk om op een feestelijke tafel neer te zetten. Het filter werkt precies eender als in de water kan. Onderaan aanschroeven, en water opschenken. Een kind doet de was 😉
Je kunt aan het water tal van lekkere dingen uit de natuur toevoegen. Denk aan bloemen, planten, maar ook:
– ceylon kaneelstokje
– stevia druppels
– vers fruit
– vanille peul
De mogelijkheden zijn oneindig. Ik heb een paar heerlijke recepten bedacht. KLIK HIER om naar dit artikel te gaan.

DE TEST

De water-jar werkt net zo gebruiksvriendelijk als de andere ZERO waterkannen. En het werkt ook precies hetzelfde. Dus van onderen het filter erop schroeven, en niet in de opening laten vallen, want dan filtert de filter vrijwel niets. Het moet dus wel op de juiste manier worden aangeschroefd.

Het water reservoir is groot, waardoor je veel water in één keer kunt filteren. Het wordt wel lastiger als de filter in het gefilterde water komt te staan, maar als je het water reservoir omhoog tilt en aan de zijkant laat balanceren, gaat de straal vlotter.

Binnen ongeveer 25 minuten had ik een volle tank gefilterd water. Ik heb er wat saffraan draadjes in gegooid en wat ster anijs voor de smaak en kleur. Je kunt het water ook nog wat zoeten met stevia druppels. Als je mineralen wilt toevoegen kun je dit er ook in druppelen.

De meting is netjes: Ik doe dit eigenlijk nooit, omdat ik vertrouwen heb ik de werking van dit unieke filtersysteem, maar voor dit review heb ik een meting gedaan.

 

Het kraantje werkt soepel en is druppel-vrij. Je hoeft dus niet te werken met doekjes onder het kraantje. De glazen kan staat los op de standaard. Omdat het door de inhoud wordt verzwaard, geeft dit geen problemen. Het is handig, je kunt de glazen kan er zo af halen om bij te vullen.

Ik heb de kan een prominente plaats gegeven op mijn grote eettafel. Iedereen kan wanneer hij / zij wil een glas vers gefilterd water aftappen. En ik tap ook de hele dag door 😉 Wat een gemak. Het kraantje zit aardig hoog, er is zeker gedacht aan een normaal formaat beker of glas om zonder ophoging onder het kraantje te kunnen plaatsen. Ik heb hem toch op een kleine ophoging gezet, omdat vriendlief graag grote hoge glazen gebruikt. Maar ook dan zou het kunnen, door het hoge glas iets scheef onder het kraantje te houden. Al mijn mokken, bekers, glazen, en thermo bekers en flessen passen er goed onder.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN / NADELEN T.O.V EEN GEWONE ZERO WATERKAN?

Je kunt deze ZERO WATER JAR een beetje zien als het luxe broertje van de water kannen. Het is een zeer leuke aanwinst op een feestelijke tafel, of in de zomermaanden. Alles wat je hoeft te doen is de kan vullen met water en wat je verder nog wenst. Het dikke glas houdt de koelte goed vast. Als je bijvoorbeeld ijsklontjes in de kan doet , blijft de drank zeer lang koel.Wat zijn de voor en nadelen, en ook t.o.v de gewone ZERO waterkan?
* De jar is luxer en heeft ook een grotere tank / opslag. Dit maakt het voor grotere gezinnen, op werk-plekken, of als je graag water drinkt, meest ideaal. De water kannen zijn meer bedoeld voor klein-gebruikers.
* De jar is fraai om te zien. Als je een ( tuin ) feest hebt, of regelmatig gasten ontvangt, is het zeker een aanwinst.
* De jar werkt meer uitnodigend om ( meer) water per dag te drinken. Het is gewoonweg leuk om water te tappen, en zeker kinderen vinden dit iets fantastisch. Dit stimuleert mensen en kinderen  meer water per dag te drinken.
* De jar is groter, en vraagt wat meer aandacht in gebruik. De water kannen zijn wat dat betreft ietsje eenvoudiger in gebruik.
* De jar levert grotere hoeveelheden gefilterd water in één keer. Dit scheelt een hoop tijd t.o.v de waterkannen, die je steeds opnieuw moet vullen. Je kunt any time het gefilterde water direct aftappen. Een tank gaat erg lang mee.
* De jar is van gereycled dik glas gemaakt. Dit houdt warme dranken in de winter langer warm, en koude dranken in de zomermaanden langer koel. In de waterkannen heb je dit effect minder.
* De jar is duurzaam. Als je het op de juiste manier behandelt, kun je jaren plezier hebben van je jar. Wel is hij uiteraard gevoeliger voor breuk. De waterkan kun je uit je handen laten vallen en de hoop houden dat hij nog heel is, de jar is breuk-gevoeliger al kun je ook hier altijd wel geluk hebben. Ik liet tijdens de test bijvoorbeeld de watertank met het filter op de grond vallen…..gelukkig was alles nog heel en niets aan de hand.
* De jar is een mooie aanwinst in je interieur. De waterkannen worden vaak nogal eens als ” niet fraai” gezien op een tafel. De jar is echt heel mooi vormgegeven, waardoor hij in je huis gerust prominent aanwezig mag zijn. Mijn tafel is er ook mooier op geworden 😉
Ik denk, dat het vooral een persoonlijk gebonden keuze is, die je moet maken. Ik woon alleen, en ik drink erg veel water. Voor mij is zo’n fraaie jar dus geschikt. Ook vind ik het echt heel erg leuk om mijn gasten zelf de keuze te laten maken om water te tappen. Heb je bijvoorbeeld moeite om iedere dag aan voldoende vocht te komen? Dan kan deze jar ook uitkomst bieden. Het zijn vooral overwegingen die je voor jezelf kunt maken. Veel mensen denken dat zo’n mega grote jar alleen maar onhandig is en teveel voor hen. Maar bedenk je eens waar je allemaal water voor gebruikt. Je drinkt het niet alleen, maar je kookt en bakt er bijvoorbeeld ook mee. En krijg je gasten? Bedenk dan ook hoe gastvrij zo’n jar is. Ik vind het bijvoorbeeld echt heel prettig om zelf te bepalen wanneer ik wat wil drinken.
De prijs is pittig. Dat is het enige nadeel. Maar ook hier moet je de overweging maken. Ik vind persoonlijk dat deze jar meer dan de moeite waard is om in te investeren. € 120 euro is even een smak geld, maar bedenk je ook hoeveel dranken je gekocht uit de supermarkt bespaart. En je investeert in je goede gezondheid.
Ik ben meer dan onder de indruk, ik ben dolenthousiast. Ik zou deze kan zeker hebben aangeschaft als ik hem niet toegestuurd had gekregen. Zeker in de zomermaanden vind ik een water-jar het meest ideale om aan je vocht te komen. Ik vind hem ook echt heel erg mooi om te zien, het oog wil tenslotte ook wat 😉 De jar voldoet aan al mijn persoonlijke eisen. Geen rare stofjes, geen BPA, geen weekmakers, geen lijmresten, en van gerecycled dik en duurzaam glas.
De water-jar is te bestellen via vele webwinkels.

Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten. Ook niet uit kortingsacties .

 

 

6 Reacties op “Review ZERO water-JAR …het luxe broertje van de ZERO waterkan!

 1. Is het de bedoeling dat je het water elke dag ververst? Is het schoonmaken van de kan eenvoudig?

  • Dat is niet nodig al zou ik hert water niet dagen in een warme omgeving laten staan. Het schoonmaken is een ” eitje ” 😉 Succes!

 2. Hoe zit het met planten dit water geven? (aangezien er niets meer in zit, zijn de druppels ook goed voor planten?)

 3. Hoi monique,

  ik heb de Jar gekocht en vindt hem geweldig. Enige nadeel, het water loopt met een héél dun straaltje uit het kraantje, het duurt wel 5 min. voordat er 1 glas gevuld is.
  Is dit normaal of heb je enig idee waar dit aan kan liggen?

  groetjes Jolanda

 4. We hebben het kraantje nagekeken, en het loopt nu supersnel door, dus opgelost….super waterkan !!

 5. Hoi Monique, je hebt de filter nu een jaar. Vraag: Gebruik je waterfilter nog steeds dagelijks en zoja, hoeveel maal heb je t filter al vervangen?
  (Zag ook iets soortgelijks, de big berkey waterfilter, maar kost 298 euro ( hoop geld). Zij hebben wel als voordeel dat deze filters 10 jaar mee schijnen te gaan….).
  Groetjes, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *