Review ZERO waterfilter kan

Ik woon in Rotterdam.De waterhardheid ligt daar in de buurt van 4,98 Duitse graden, wat betekent, dat het “ tamelijk hard” is. Dit proef je. Tenminste, ik wel. Ik drink ontzettend veel kraanwater, ik drink eigenlijk niets anders. Ik gebruik het om groene thee te zetten, of groene steviathee, meng er druppels stevia door of drink het naturel. 

Schermafbeelding 2018-05-08 om 02.26.51

Omdat ik steeds meer merkte dat ik een vrij akelige nasmaak overhield als ik een glas drinkwater nam, ben ik mij gaan verdiepen in waterfilters. Jaren geleden heb ik ooit een BRITA kan gehad. Dit kostte mij een vermogen aan filters want die gingen niet zo lang mee. Ik ben daarom als snel afgehaakt en verder geen aandacht meer geschonken aan waterfiltering. Tot recent. Na het zoveelste nare nasmaakje in mijn mond na het drinken van een glas water, besloot ik mij te gaan verdiepen.
Ik kwam uit op  de ZEROWATERKAN.

WAT IS HET?

De ZERO waterkan is een vrij nieuwe kan, die voldoet aan de laatste filter-technologie. Het filtersysteem maakt gebruik van omgekeerde osmose, ook wel reverse osmose genoemd. dit type filter wordt beschouwd als het enige effectieve systeem tegen onder meer pesticiden in drinkwater. Het is de enige waterfilterkan die door het NSF ( Public Health and Safety Organization) is gecertificeerd op het filteren van lood uit het water. Het bevat een vijf-stappen filtratie, die ervoor zorgt dat maar liefst 99,6% opgeloste vaste stoffen uit het water verwijdert. De kan ( 1,7 liter) is van BPA vrij materiaal gemaakt.
IMG_3120
De kan wordt geleverd met een TDS meter, zodat je thuis zelf het water kunt meten, en het tijd is om de filter te vervangen. De kan is multi-functioneel te gebruiken. Er zit aan de onderzijde achter een push-knop, wat als een kraantje werkt. Je kunt de kan dus ook meteen gebruiken als water-tap-kan. Terwijl het water wordt gefilterd kun je meteen al vers water aftappen.
De kan bevat een handig afsluitbare schenktuit. Erg fijn als je de kan buiten gebruikt, zo blijven vliegen , wespen en andere insecten gegarandeerd uit je gefilterde water.
De kan is zeer eenvoudig te gebruiken. Het wordt geleverd met een filter, zodat je direct binnen nog geen 10 minuten vers gefilterd water kunt tappen zodra je de kan hebt ontvangen. De filter moet je VAN ONDEREN in de opening in de kan aandraaien. Veel mensen maken de fout om de filter in het gat te laten vallen, maar dan werkt de filtering niet. De filter moet van onderen worden aangeschroefd zodat er geen water door kan sijpelen. Voor de rest is het nog een kwestie van water opschenken en de kan doet meteen zijn werk. Er zit een eenvoudig te volgen handleiding bij.
IMG_3124

HOE WERKT HET FILTER PRECIES?

Goed, een eitje dus. Maar hoe werkt dat filter dan precies? Wel, de eerste filterlaag bestaat uit actief kool en een oxidatie-reductie filter. Dit verwijdert de bekende chloorsmaken uit kraanwater. De tweede laag in het filter bestaat uit de ionenwisselaar. Dit verwijdert vrijwel ALLE OPGELOSTE STOFFEN die zijn achtergebleven nadat de waterzuiveringsbedrijven het water hebben gefilterd. Deze ionenwisselaar verwijdert tevens stoffen die in het water kunnen lekken uit ( binnen) leidingen zoals lood, zink, aluminium en nitraat. Zeker huizen die voor 1950 zijn gebouwd ( ik woon in zo’n huisje….) bevatten verouderde leidingen waar dit meer voorkomt. Tot slot zorgen de extra lagen in het filter ervoor dat het water voldoende filtertijd krijgt om na de filtering vrijwel nul komma nul opgeloste stoffen in het water achter te laten. Resultaat: 99,6% schoon plat water. En dat proef je.

IMG_3135

WANNEER MOET HET FILTER WORDEN VERVANGEN?

Om de exacte levensduur van het filter zelf te kunnen vaststellen, wordt er een TDS indicator meegegeven. Doe deze periodiek in uw gefilterde water. In de handleiding lees je hoe de TDS meter aangeeft wanneer het filter toe is aan vervanging.Er is geen echte exacte levensduur aan te geven van het filter. Dit is namelijk volledig afhankelijk van de vervuiling in het kraanwater en de hoeveelheden water die je filtert. De kwaliteit van het drinkwater ligt overal anders. Je kunt de filters steeds afzonderlijk bestellen. Ze kosten  € 18,95 per filter. 
IMG_3123

ALLES IS OOK ECHT ALLES

99,6% laat 4% over aan stoffen die we ook weer nodig hebben uit ons water. Het meeste is verdwenen. Ook de vele mineralen, waaronder magnesium, en natrium. Als je continu gefilterd water drinkt, is dit een aandachtspunt. Want je gaat dan teveel mineralen missen. Dit is zeer eenvoudig op te lossen, door een mineralen oplossing aan het water toe te voegen. Uiteraard kun je ook veel mineralen halen uit voeding, denk aan ( groene) bladgroenten.
Als je toch bezorgd bent, om mineralen tekort te komen, bestaan er speciale mineraal-oplossingen die je telkens kunt toevoegen ( druppels) aan het gefilterde water.  Deze mineraal oplossing kost € 13,95 per flesje.
IMG_3133

DE TEST

Ik heb de kan eerst ( volgens de handleiding) goed omgespoeld en afgedroogd. Het filter komt in een verpakking, deze moet je verwijderen. Aan het filter zelf hoef je verder niets te doen, deze is klaar voor gebruik,
Zoals eerder geschreven moet je het filter ONDER de opening in de kan aandraaien. Als je het filter ( wat logisch lijkt natuurlijk) in de opening laat zakken zal het water niet worden gefilterd. Hieronder de handleiding. Wat overigens echt eenvoudig is, ik draaide het filter binnen een minuut goed vast.
Dekan is nu gereed. Zet de kan onder de kraan en vul steeds met water, het water wordt nu direct gefilterd. Ik heb om het water te meten dit gefilmd. Ik heb een glas kraanwater naast een glas gefilterd water gemeten:

Zoals je kunt zien, slaat de meter in het kraanwater door naar 300, en in het gefilterde water blijft het op nul. De smaak is zeer “ anders”. Lekker, maar wel even wennen. Ik heb er later toch wat druppels stevia in gedruppeld voor een betere smaak. De volgende glazen heb ik voor deze test wel naturel gehouden en na twee glazen is de smaak echt lekker. Ik ben in ieder geval wel van nare nasmaakjes af!

WAT VIND IK ERVAN?

Ik ben echt super-enthousiast. Wat een fijne kan, en zo heerlijk handig in gebruik. Met waterfiltering verwacht je snel “ veel gedoe” maar met deze kan is daar totaal geen sprake van. Daar ga ik komende tijd enorm veel plezier van hebben!!!!!!! TIEN dikke thumbs upp!

 IMG_3136

VOOR EN NADELEN?

Eerst maar de nadelen:
* Het filter werkt zo goed, dat het ook mineralen wegfiltert uit het water. Als je alleen nog maar gefilterd water gebruikt, is het een aandachtspunt. Gelukkig los je het makkelijk op door heel veel verse groente te eten en zo nodig een mineraal-oplossing toe te voegen.
* Als je de pech hebt in een gebied te wonen waar het drinkwater harder is, zal het filter minder lang meegaan. Ook verouderde ( binnen) leidingen spelen hierbij een grote rol. Anders gezegd ben ik gewoon weer ( zoals gewoonlijk….) de pechvogel. ;(
Verder alleen maar voordelen:
* De kan is handig in gebruik, en multi-functioneel, ook te gebruiken als water-tap.
* De kan is mooi vormgegeven waardoor je hem ook op tafel kunt zetten
* Zeer snel te gebruiken. Binnen 10 minuten heb je gefilterd vers water
* Het filtersysteem maakt gebruik van omgekeerde osmose waardoor o.a pesticiden uit het water wordt gefilterd
* De kan is gemaakt van 100% BPA vrije materialen
* Haalt lood uit het water

WAT KOST IE EN WAAR KAN IK HEM BESTELLEN?

De kannen komen in verschillende formaten. Ik ontving een kan goed voor 1,7 liter, maar er zijn grotere kannen verkrijgbaar en er is een RVS kan verkrijgbaar. De kannen lopen in formaat van 1,7 liter tot 5,4 liter, in verschillende prijsklassen. Mijn kan kost € 28,95 Daar heb je een kan, de meters en een filter voor.  O.a te bestellen via AHEALTHYLIFE 
 Notificatie: ik heb de kan gratis ontvangen voor dit review. Er zijn geen commerciële doeleinden mee gemoeid, Er zijn ook geen enkele inkomsten. Ook niet uit kortingsacties. Dit review is onafhankelijk geschreven. 

11 Reacties op “Review ZERO waterfilter kan

 1. De kan plus mineraal druppels wil ik heel graag bestellen. Het ging goed totdat ik aan betalen kwam, daar stagneerde het omdat ik dat nergens zag staan! Doe dit echt wel vaker, maar deze keer lukte het niet (?). En nu ??? Graag reactie.

 2. Ik heb zelf ook een Zerowater kan maar vind dat het water soms een zure smaak heeft. Zelfs zo zuur dat mijn dochter van 8 zei dat ze dacht dat er citroen doorheen zat.

  Heb jij dat zure smaakje ook in het water?

  • Ik heb na een 2 tal weken gebruik
   inderdaad ook een zure smaak in
   het water. Ik moet wel zeggen dat
   ik geen leiding leidingwater maar
   grondwater filter dat daarvoor reeds door een zuiveringsinstallatie is gegaan.
   Ik gebruik de kan enkel om nitraat
   uit te halen

  • Citroensmaak kan betekenen dat het filter vervangen moet worden. Even met de bijgeleverde TDS meter controleren of dit al het geval is.

  • Ik heb per 11 januari 2020 mijn zero water filter binnengekregen en nu 5 weken later smaakt het water zo zuur en de ppm ’s zijn hoger dan het kraanwater.
   Dit betekent dat ik elke mnd een nieuwe filter van bijna 20 euro moet aanschaffen dure grap.
   Ik voel mij als consument in de maling genomen.

 3. Beste Monique, momenteel heb ik een Brita waterfilter, al heel lang, misschien wel al 15 jaar, dus die heeft het geld wel opgebracht. Nu denk ik erover om een Zero waterfilter te kopen. Ik woon in de buurt van Rotterdam en de hardheid van het water is dus gelijk als bij jullie. Het water dat ik dagelijks gebruik voor in de waterkoker (dus ook om te koken) zal ca. 10-12 liter zijn. Kunt u mij zeggen hoe lang u met een filter doet en hoeveel water er dan zo dagelijks wordt gefilterd in uw huishouding. Dan heb ik een leidraad om te zien of ik de filters per stuk of per meerdere stuks ga bestellen. Het feit van die mineralen-druppels vind ik geen probleem, ik heb nog wat voorraad van Vitals mineralen die ik kan opmaken. Alvast bedankt voor de moeite en groeten Elly

  • Hay,
   Dat vind ik echt heel erg lastig om te kunnen schatten. Want het ligt echt aan verschillende factoren. Ik doe zelf erg lang met mijn filter. Zeker een aantal maanden,, maar dat kan voor iemand anders weer anders zijn. Ik denk dat dit een kwestie blijft van uitproberen…Succes!

   • Beste Monique,

    Ook ik zit in eennoude woning met lode leidingen.De tds meting is voor het hardheid van het water maar hoe meet ik het aantal lood in het water? Doe ik langer met het filter als ik geen problemen hebt met de kalk?

 4. Beste Monique,

  Ook wij hebben een zerowater kan , maar bij ons komen bij de laatste 2 filter vervangingen, zwarte korrels in het water terecht. Deze korrels komen ook in het gefilterde water terecht.
  Heel jammer , want dat gaan we natuurlijk niet meer gebruiken.

  Wij zijn benieuwd of anderen dit ook hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *