Royal Green Turmeric complex…ECHT natuurlijk supplement

In mijn dossier over kurkuma vetel ik over o.a de verschillen tussen kurkuma ( geelwortel) en curcumine. Curcumine, de werkzame stof in kurkuma/geelwortel, wordt gebruikt in de vele supplementen. Na het publiceren van mijn artikel liep mijn mailbox vol met de vraag “ Welk supplement gebruik jij/ kun je adviseren?” Want net zoals bij vele andere supplementen die in korte tijd een enorme populariteit geniet, is er in de wereld van curcumine-supplementen een enorme wildgroei ontstaan. In mijn artikel heb ik geprobeerd om de verschillen tussen een goede en minder goede supplementen uit te leggen. Maar dat het ondanks deze uitleg zo eenvoudig niet lijkt, bleek uit de tsunami aan reacties. Ik heb daarom besloten, om mijn meest favoriete supplement uit te gaan lichten. Want dit supplement is vrij uniek te noemen. 

IMG_2120

NIET ZUIVER, WEL ZUIVER

Het probleem bij de meeste supplementen zit hem in de productie. Dit gebeurt vrijwel nooit echt natuurlijk, ook “ natuurlijke” varianten ( bijvoorbeeld Solgar) gebruiken synthetische vulmiddelen in hun supplementen. Tenzij de fabrikant 100% garant kan staan voor zijn natuurlijkheid, kun je spreken van een echt natuur-product. We zien dit eigenlijk nooit op een potje staan. Behalve op het potje van Royal Green…
In mijn artikel over kurkuma heb ik het uitgebreid gehad over curcumine. En dat dit de werkzame stof is, waar alle geneeskrachtige werkingen aan worden toegeschreven. Om het als supplement toe te kunnen passen, wordt curcumine geëxtraheerd. Door oplosmiddelen als hexaan, ethanol of aceton toe te voegen wordt de stof geïsoleerd. Ook is de kans groot dat er (hoge) hitte gebruikt wordt. Zo is het mogelijk om tot bijvoorbeeld 95% curcumine te komen Het verkrijgt zo een enorme werkzaamheid  Ter vergelijking: verse geelwortel bevat ongeveer 2,4% curcumine. Je zou dus aardig wat kilo’s verse geelwortel moeten consumeren, wil je aan de werkzame doses komen.
Er zijn erg veel supplementen verkrijgbaar. Zo zijn er supplementen met of zonder bioperine ( peper) supplementen op basis van een vetstof/olie ( vetbolletjes) en supplementen met een olie en een bioperine. En dan zijn er nog vele varianten in diverse doseringen curcuminoiden. Het is dus niet erg onlogisch, dat de consument een beetje het spoor bijster raakt.
 Er zijn veel fabrikanten, die beweren, dat hun curcumine 100% puur is. Dit kan eigenlijk helemaal niet, omdat er altijd “ geknutseld” moet worden aan verse geelwortel om de curcuminoiden eruit te halen. Extraheren kan niet zonder een oplosmiddel. En zijn er altijd sporen aanwezig.
IMG_2122

ROYAL GREEN Curcuma/geelwortel

Ik heb jarenlang verse geelwortel/poeder ( longa) gebruikt door mijn voeding. Vorig jaar wilde ik graag overstappen op een supplement. In mijn zoektocht kwam ik terecht bij Royal Green. Al vrij snel, omdat RG de enige bleek, die 100% natuurzuiver werkt. Naast dat werken zij ook met veganistische capsules. Ik ben ze gaan slikken en tot heden bevalt het mij prima. Het is bovendien een relatief goedkoop supplement. De meeste supplementen zijn schrikbarend duur.
Je zult je vast afvragen, wat er dan zo uniek en bijzonder is aan deze capsules. Ik zal het uitleggen.

RG is tot dusver DE ENIGE die VERSE GEELWORTEL gebruikt. Dus: géén geïsoleerde curcumine. Hoe doen ze dat? Ik heb de man achter Royal Green benaderd, Roy Jongens. Hij heeft het mij haarfijn uitgelegd. Zoals ik eerder vertelde bevat verse geelwortel circa 2,4 % curcumine. Roy heeft een gouden regel: hij wil dat al zijn producten zo puur en intact mogelijk blijven. Aan de natuur moet je niet sleutelen, vind hij en laat ik nu van dezelfde mening zijn ;)Hij ziet een ingrediënt gemaakt door de natuur als een groot orkest. Geelwortel bevat namelijk bijna 700 verschillende voedingsstoffen (orkest) en curcumine is slechts 1 voedingsstof. Als je deze gaat isoleren dan lever je dus alleen de fluit. Het prachtige kruid wordt verwoest met aceton en hitte. Het is een farmaceutische gedachte om te denken dat alleen curcumine iets doet uit geelwortel. Roy laat liever het hele orkest intact want hij gelooft dat de kracht, energie & veiligheid ligt in de geheelheid van het kruid. Hij haalt alleen het vocht (water) uit de verse, biologisch gecertificeerde geelwortel (Curcuma longa). Per zes kilo verse geelwortel wordt het teruggebracht naar een kilo extract. De wortel wordt gedroogd en geëxtraheerd zonder oplosmiddelen of hitte. Er hoeft immers niets uit te worden getrokken. Dit wordt, samen met verse gemberwortel en verse zwarte peper (en dus geen geïsoleerde bioperine) in een capsule gedaan. That’s it. Geen chemische vul of draagmiddelen, enkel wat natuurlijke silicumdoixide (kiezelzuur)  om het klonteren tegen te gaan.

De verse gemberwortel en zwarte peper zijn ook puur ( het orkest is behouden) Er worden geen oplosmiddelen gebruikt. De gemberwortel (Zingiber Officinale) is ook biologisch gecertificeerd, net als het zwarte peper extract. ( Piper nigrum). Meer zuiver kun je een supplement ( tot zover mijn kennis reikt) niet krijgen. Daarom is mijn keuze op deze variant gevallen. Het is in feite een paar kilo verse geelwortel teruggebracht naar een capsule.

Schermafbeelding 2018-02-28 om 03.36.06
IMG_2121

HOE LIGT DE SAMENSTELLING?

Er wordt geadviseerd, om per dag 1-2 capsules in te nemen tijdens een maaltijd, waar liefst ook nog een “ vetje” aan is toegevoegd, bijvoorbeeld een klontje kokosolie of een scheutje olijfolie. Alhoewel de wetenschap er nog niet over uit is, lijkt een vorm van vet de opname van curcumine te kunnen optimaliseren. Een capsule bevat:
200 mg curcuma extract gewonnen uit verse biologisch gecertificeerde geelwortel longa
160 mg gember extract ( biologische Zingiber officinale)
25 mg zwarte peper extract ( biologische Piper nigrum)
IMG_2123
Ik slik één capsule per dag, omdat ik ook nog verse geelwortel door mijn voeding verwerk. Dat is dus ruim voldoende. Daarnaast eet ik gezond en gevarieerd. Als je verder geen kurkuma gebruikt kun je de aanbevolen dagdosering van twee capsules aanhouden. Een potje bevat 60 capsules en kost gemiddeld zo’n 21,95. Zeker vergeleken met andere ( synthetische) varianten is dit relatief goedkoop te noemen. Er worden vanwege de hype belachelijk hoge prijzen gerekend. Ik kwam prijzen tegen van 60 euro voor een potje van 60 capsules. Dat is natuurlijk complete onzin. Laat je geen geld uit je zak kloppen, want de werkzaamheid blijft vaak exact hetzelfde.
Schermafbeelding 2018-02-28 om 03.58.10
Nog een fijne bijkomstigheid: de capsules van Royal Green zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.
IMG_2079
Thuis kun je dit zelfde bewerkingsproces gemakkelijk nabootsen. Al is het uiteraard erg veel werk. Ik heb als voorbeeld 500 gram verse biologische gemberwortel geraspt ( please: GEBRUIK HANDSCHOENEN!!) en tijdens de vrieskou buiten twee/drie dagen laten ( vries) drogen. Je kunt de rasp ook op de verwarming drogen. Na het drogen kun je het tot poeder vermalen. Je kunt de wortelen ook vooraf even kort koken. Hierdoor drogen ze sneller. Ik wil hiermee aantonen, dat Royal Green zeer zuiver en puur te werk gaat, zo zuiver, dat je het thuis eenvoudig na kunt bootsen.

Waar kan ik het kopen?

De Tumeric complex capsules van Royal Green zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Dit maakt het een stuk toegankelijker. Je kunt het o.a kopen bij Holland & Barret, Vitaminstore, G&W gezomdheidswinkels en vele biowinkels. Internet biedt uiteraard ook vele mogelijkheden. O.a bij www.puurenfit.nl  ( KLIK HIER )

14 Reacties op “Royal Green Turmeric complex…ECHT natuurlijk supplement

 1. Ik had een vraag. Ik heb gehoord dat als je onstekingen hebt in je lichaam, net zoals ik in mijn dikke darm en reuma , dat je dan beter geen peper erbij kan nemen. Klopt dit?
  Ik had namelijk ook deze gekocht. Welke adviseert u mij dan?
  Alvast bedankt.

  • geld de korting nog steeds voor mij? ik wil betalen na ontvangst en wel met bankkontakt.graag.
   ben nu 8 dagen even niet bereikbaar. adres is Katrien Smeets lange blok 54b 2431 Veerle laakdal.belgie

 2. Hallo Monique,

  Dank voor je super artikel weer. Ik slik nu Kurkuma sinds een half jaar dagelijks. het effect is echt ongelofelijk. Ik was heel sceptisch maar wilde het proberen vanwege de vermeende positieve effecten bij depressie. Niet dat ik depressief was maar een ietsje minder vermoeidheid in mijn hoofd zou welkom zijn.En dat is precies wat het heeft gedaan. Ik ben veel minder van slag als ik heel moe ben en ook serieus nooit meer ziek terwijl ik hiervoor echt om de twee weken grieperig was… Ik heb tot nu toe de Arkopharma gebruikt maar was op zoek naar een biologische variant, dank dus voor je artikel.

  Groet, PB.

 3. Geachte .
  Is dit niet een beetje preken voor
  eigen parochie ?
  m.v.g.

 4. Hoe veel curcumine bevat deze variant? In je andere artikel geef je juist aan de geextraheerde variant ne nemen omdat in een poeder weinig curcuine zit.

 5. Hallo Monique, mag je de capsules open maken. Ik doe er 1 in de pompoensoep en nog 1 theelepel poeder uit een potje. Ik heb al een een jaar of 3 Organico turbo kurkuma complex c3 met curcumine extract 95% , Bioperine 10 mg en fenegriek 300 mg. Overige pullalan, leucine, siliciumdioxide respectiefelijk. Voor de capsule en antieklonter. Priis bij een abonnement 1 per m

  1 potje per maand 60 caps. 56.95. Wat vi dt je hiervan. Kan ik niet beter overstappen naar Royal Green waar ik ook de extravirgin cocosolie van gebruik.
  Gr Annet

  • Dag Annet,
   Je moet uiteraard doen waar jij je prettig bij voelt, maar de Curcumine van RG is zoals je hebt kunnen lezen echt natuurlijk waardoor de opneembaarheid ook optimaler is. Succes!

   • Thanks, voor de info, scheelt ook in m’n knip. 2 potjes RG turmeric voor 1 van Organico.

 6. Hallo Monique, ik had begrepen dat rauwe Kurkuma giftig kan zijn. Deze wortels zijn niet gekookt, is het dan niet giftig?

 7. Volgens india’s gebruik wordt kurkurma en neem bladeren gegeten op nuchtere maag in bolletjes
  Ik ben aan het uitvinden hoe dit gemaakt wordt
  Heb jij enig idee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *