Royal Green vitamine B12….uniek en bijzonder!!!!

Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik een zeer groot fan ben van het merk ROYAL GREEN. Ik vind het erg knap, hoe founder Roy Jongens zijn bevlogenheid in zijn producten weet te steken, en deze zo natuurlijk mogelijk weet te maken. Ik vind het soms zelfs een ware tovenaar ūüėČ Neem nu zijn allerlaatste juweeltje: de vitamine B12. Er zijn uiteraard duizenden vitamine B12 supplementen op de markt, van chemisch tot natuurlijk. Maar ECHT natuurlijk zijn ze nooit. Roy is gaan brainstormen hoe hij een vitamine B12 zo natuurlijk mogelijk kon krijgen en het resultaat is sinds kort op de markt. Ik vond het zo bijzonder, dat ik in dit artikel jullie er meer over wil vertellen.¬†

WAT IS VITAMINE B12?

Eerder schreef en hield ik een test met vitamine B12 supplementen. KLIK HIER OM NAAR DE TEST TE GAAN. Daar lees je ook alles over deze belangrijke vitamine.
IMG_4974-1-1200x800

DE VITAMINE B12 VAN ROYAL GREEN, UNIEK!

De vitamine B12 van Royal Green is uniek en bijzonder. Naast dat het is samengesteld met de meest natuurlijkste ingredi√ęnten is de methylcobalamine gefermenteerd. Hoe werkt dit nu precies?
Ik heb het Roy Jongens gevraagd.
1) Roy gebruikt de methylcobalamine in de bioactieve vorm. De stof wordt in een tank gestopt samen met biergist, zoete aardappelen en gezuiverd water. De zoete aardappel wordt gebruikt als een ¬†bron van koolhydraten en eiwitten in dit verhaal. Dit wordt een soort soep, en de biergist activeert een fermentatieproces. Deze levende bron begint alle voedingsstoffen op te eten. Het scheidt de stoffen uit ( waaronder vitamine K, SOD en alle essenti√ęle aminozuren) ¬†De stoffen die gecre√ęerd worden zijn in mega kleine hoeveelheden en worden dan ook niet op het etiket vermeld‚Ķje krijgt ze wel binnen als je de B12 slikt‚Ķmaar het is een bron van heel veel voedingsstoffen als het fermentatie klaar is. ¬†Op het moment dat de biergist de B12 heeft opgegeten en opgenomen in zijn eigen cellenstructuur is de vitamine B12 dus gebio-transformeertd van een anorganische stof (niet levend) naar een levende (organisch) stof. De Saccharomyces is nu enorm rijk aan o.a. B12.
Het biergist heeft in feite de vitamine B12 voor ons voorverteerd. De B12 is onderdeel van de biergist geworden, en dus niet meer ge√Įsoleerd, maar voeding.. Biergist is voeding voor het lichaam.
IMG_5070
2) Biergist is echter erg moeilijk af te breken. Roy breekt het biergist daarom af met papaya-enzymen. Hierdoor worden celwanden van het biergist afgebroken en alle voor-verteerde voedingsstoffen ( naast de B12 ook andere B-vitaminen K2, SOD enzovoort) vloeien uit in de soep. Dit is nu pure voeding en in het geval van de Vitamine B12 is 70% van dit soepje gecertificeerd biologisch. Royal Green mag dus zeggen (in usa):‚ÄĚ ¬†made with certified organic ingredients

Naast het zeer bijzondere fermentatieproces is het tevens vrij uniek te noemen, dat Roy in dir proces zoete aardappelen gebruikt als bron van eiwitten en koolhydraten.¬†Zoete aardappel wordt meegefermenteerd en is onderdeel van het totaal. Zo wordt het een voedingsbron rijk aan eiwit. Royal Green noemt ¬†het een‚Ä̬†¬†protein-bound nutrient¬†‚Äú ( eiwit-bindend voedingsstof) ¬†Samen is het een powerhouse en erg krachtig en wordt het totaal gezien als voeding door het lichaam (maximale opname en werking). Verder is de capsule van pullulan (cassave) waarin heeeeel klein beetje kaliumchloride en carrageen (van alg) zit. Het wordt een plantcap genoemd en is uiteraard hele product is 100% vegan.

In mijn test heb je ook kunnen lezen, dat vrijwel alle vitamine B12 supplementen zoetstoffen en magnesiumstearaat gebruiken. Roy kiest niet voor deze stoffen. Synthetische stof en zorgt ervoor dat de opname van de vitaminen/mineralen verlaagd wordt. De magnesiumstearaat legt als het ware een coatinglaag om de werkzame stoffen waardoor het lichaam niet in staat is deze op te nemen in de mate waarin het bedoeld is.

IMG_5074

DUUR PROCES

Zoals je hebt kunnen lezen gaat het om een uniek proces, wat dan ook niet erg goedkoop is. Vrijwel alle vitamine B12 supplementen worden enorm goedkoop geproduceerd, en zoals je in mijn test ook hebt kunnen lezen, verschillen verkoopprijzen gigantisch.
Roy kiest voor een kostbaar proces, waardoor de supplementen ook nu niet bepaald goedkoop genoemd kunnen worden,( ‚ā¨ 24,95 per 60 capsules) ¬†maar als je ernaast legt wat je daar juist allemaal voor terugkrijgt, is het eigenlijk een koopje. De vitamine B12 van Royal Green is veruit de best opneembare vitamine B12 die op de markt verkrijgbaar is. Kleinschalig onderzoek laat zien dat gefermenteerde vitaminen tussen de 10-60 x beter worden opgenomen door het lichaam ivm ge√Įsoleerde vitaminen. ¬†Dus dan zou je bijv. 2500 mcg methylcobalamine moeten slikken om aan dezelfde activiteit te komen in het lichaam van 250 mcg van de gefermenteerde methylcobalamine van Royal Green. ¬†Zo ie zo is 250 mcg B12 al 10.000% ADH meeer dan genoeg. Mensen verkijken zich helaas altijd op grammen. ‚Äú Hoe meer hoe beter‚ÄĚ wordt vaak gedacht, maar dat is in de meeste gevallen juist niet zo. . Volgens Roy moeten mensen vooral kijken naar de VORM, en opname/activiteit van die stof. ¬†Ik zou persoonlijk nooit cyanocobalamine slikken, of calcium carbonaat (krijt), oxides, magnesium stearaat (verlaagd opname vitaminen/mineralen) of titanium dioxide etc‚Ķdaar doe je het lichaam echt geen plezier mee‚Ķen al helemaal niet in mega hoge doseringen.Voor mij was het sowieso al een vereiste dat mijn B12 supplement uit bioactieve methylcobalamine moest bestaan.
Dit is √©√©n van de reden, waarom ik zo‚Äôn groot fan ben van Royal Green ( Roy = de sounder, AL = alles, GREEN = groen, dus Roy gaat alleen voor groen ) Roy kiest niet voor de gemakkelijkste weg, maar zijn weg. Hij wil alleen producten produceren die in pure harmonie gaan met de natuur. Dit is geheel mijn filosofie, en ligt compleet in √©√©n lijn met mijn eigen bevlogenheid. Ik kan echt heel erg blij worden als Roy weer met een ge-wel-dig nieuw product op de markt komt en ik ben daarom ook dit keer echt zeer gelukkig met deze vitamine B12. Ik ben al zo‚Äôn 30 jaar vegetari√ęr, waarvan 98% veganistisch. Voor mij is een vitamine B12 belangrijk. Dat er nu een vitamine B12 is die enorm aansluit bij mijn principes, daar kan je alleen maar ontzettend blij en gelukkig van worden.

Intrinsieke factor

De vitamine B12 van Royal Green is dus zeer goed opneembaar, ook als je een verminderde opname hebt door een intrinsieke factor, een van de meest voorkomende aandoeningen bij een vitamine B12 tekort.¬† Vitamine B12 kan alleen in het lichaam opgenomen worden nadat het gebonden wordt aan de intrinsieke¬† factor. De binnenkant van de maag is bekleed met een dikke slijmlaag. In die slijmlaag bevinden zich klieren die het maagsap produceren. In het laatste deel van de maag bevinden zich in het slijmvlies de pari√ętale (wand) cellen. Deze cellen maken zoutzuur en intrinsieke factor aan. In het eerste deel van de dunne darm (de twaalfvingerige darm, het duodenum), wordt vitamine B12 gebonden aan de intrinsieke factor. Dit complex passeert vervolgens de dunne darm tot aan het laatste deel (het ileum), waar het zich bindt aan de receptoren. Vandaar wordt de vitamine B12 door de darmwand getransporteerd en in het bloed gebonden aan transcobalamine (transporteiwit), en zo verder vervoert naar alle weefsels en cellen, waar het wordt omgezet in methylcobalamine en adenosylcobalamine.

Het tekort aan intrinsieke factor bij Pernicieuze Anemie kan het gevolg zijn van 2 mechanismen, namelijk de progressieve vernietiging en het uiteindelijke verlies van pari√ętale cellen, wat leidt tot een verminderde aanmaak van intrinsieke factor, en de aanwezigheid van blokkerende antistoffen die de binding van intrinsieke factor aan vitamine B12 verhinderen . Antistoffen tegen de intrinsieke factor komen alleen voor bij Pernicieuze Anemie.
De aanwezigheid van antistoffen pari√ętale cellen is voorspellend voor de aanwezigheid van auto-immuun gastritis, wat uiteindelijk kan leiden tot Pernicieuze Anemie. Antistoffen intrinsieke factor zijn van het type IgG en komen voor bij 50% tot 70% van de mensen met Pernicieuze Anemie.
De aanwezigheid van antistoffen intrinsieke factor leidt tot de diagnose van Pernicieuze Anemie en type A gastritis. Een negatief testresultaat kan Pernicieuze Anemie echter niet uitsluiten.

Als je weet dat het maagslijmvlies beschadigd is of als er maagzuurremmers geslikt worden kan het zijn dat het maagslijmvlies (de pari√ętale cellen) geen tot heel weinig intrinsieke factor meer produceert. Hierdoor kan op den duur een vitamine B12-tekort ontstaan. Zonder intrinsieke factor kunnen de darmen niet goed vitamine B12 opnemen. Bij mensen die weten hier last van te hebben adviseert Royal Green het volgende:

 

IMG_5071

open de capsule (trek beide helften uit elkaar) en stop de poeder in de mond en laat deze rustig oplossen. Hierdoor wordt de vitamine B12 vooral opgenomen via het mondslijmvlies, waardoor het maagdarmstelsel wordt omzeild, waar in dit geval de oorzaak van het B12-tekort ligt. Dit hoeft uiteraard alleen als er maagzuurremmers gebruikt worden of als het maagslijmvlies beschadigd is. Goed om te weten is dat het fermentatieproces (incl. biologische zoete aardappel) ervoor zorgt dat de vitamine B12 een eiwit-gebonden structuur krijgt (als het ware voorverteerde voeding) wat resulteert in een optimale werking en opname in het laatste deel van de dunne darmen (ileum).

 

MIJN ERVARING

Ik slik de vitamine nu een paar weken en ik had in het begin wat moeite met de enorme capsule. In het begin brak ik de capsules gewoon open en nam het poeder zo meteen hup, in. Het poeder smaakt lekker. Maar ik ben de capsules nu gewend. Als je de capsules dus best een beetje groot vind, kun je ze zeer eenvoudig open maken en het poeder verwerken in je voeding. Bijvoorbeeld door een smoothie roeren of door wat yoghurt of kwark of gewoon over een gerecht. Het poeder smaakt echter niet vies, daarom kun je het ook gewoon met een beetje water wegspoelen.
IMG_5073
Ik heb totaal geen klacht ervaren, bijvoorbeeld rommelende darmen o.i.d. De vitamine B12 is een zeer prettige en volwaardige aanvulling op mijn voedingspatroon. Ik weet dat ik misschien een beetje als een reclame-commercial klink, maar ik ben echt oprecht zo ontzettend BLIJ met deze vitamine B12!!!!! Het is echt iets waar ik al jaren op heb zitten wachten.
Ik ben Roy heel erg dankbaar voor zijn bevlogenheid, want wat maakt hij ons blij met zijn ge-wel-dige producten! Een ware verademing op de markt van supplementen maar ook kokosolie!
IMG_5067

WAAR KAN IK BESTELLEN?

Deze unieke vitamine B12 is on line erg goed bestelbaar. Sommige webwinkels houden regelmatig leuke kortingsacties wat veel euro’s kan schelen. Zo’n webwinkel is www.puurenfit.nl. Zij leveren hoogwaardige kwaliteit voor een redelijke prijs en houden wekelijks kortingsacties. KLIK HIER om direct te bestellen

KLIK HIER OM TE BESTELLEN

 

 

23 Reacties op “Royal Green vitamine B12….uniek en bijzonder!!!!

 1. Ik gebruik vit b12 van Vitals, een tablet voor onder de tong zodat ie direct via de slijmvliezen wordt opgenomen. Sinds kort weet ik dat ik blijvend maagzuurremmers zal moeten gebruiken, helaas. Als ik kokosolie gebruik is dit altijd van het merk Royal Green.

  • Zoals je in mijn artikel kunt lezen, kun je deze capsules ook onder de tong gebruiken ( los poeder) Warme groet!

  • Oef Wietske, dat is wel heel belastend voor je lijf (#medelevend). Weet je heel heel heel zeker dat je maagzuurremmers “mo√©t” blijven gebruiken? Ik weet de reden niet maar wat ik wel weet is dat last van brandend maagzuur vaak komt door een tekort aan maagzuur en niet door een teveel. Dat is bovendien veel beter op te lossen dan in de reguliere zorg wordt gedacht. (#zelf ervaren). Een orthomoleculair therapeut kan helpen.

   • Wat Barbara zegt; ook ik heb dit ervaren. Na zo‚Äôn achttien jaar zuurremmers te hebben geslikt, ben ik cold turkey gestopt en ondanks dat ik dit mijn maag al die jaren heb aangedaan, is het mij, zo zonder maagzuurremmers, goed bekomen!

  • Ik slik dit ook maar ben er achter dat het 200x de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is . Er is zojuist bekend geworden dat mensen met hoge b12 hoeveelheden in hun lijf eerder sterven. Tja ……

   • Dat was omgekeerde bewijsvoering, het onderzoek deugde niet en de conclusie dus ook niet. Dat is net zoals‚ÄĚ de brandweer is de schuld van de branden, want als er brand is zijn zij altijd aanwezig.‚ÄĚ

 2. Monique,
  mag ik vragen waarom je de B12 capsules gebruikt?
  Ik weet dat mensen met een B12 deficientie meestal overgaan op injecties, zijn de capsules een aanvulling omdat je vegetarisch eet?

  • ik eet ook geen vlees dus in nemen maar best merk ,ik daar kokosolie van

 3. Monique, wat merkte jij van deze capsules. Werd je fitter ervan? Merkte je verschil tov de andere B12 die je gebruikte?

  • Dag Geertje,
   ik gebruik de capsules inmiddels een poosje en alhoewel je eigenlijk niet of nauwelijks iets kunt merken, merk ik wel dat deze capsules veel beter door mijn lichaam worden ” geaccepteerd” dan synthetische. Maar nogmaals, dit is persoonlijk. Ik voel me verder prima, niet opeens minder fit, sinds ik deze capsules slik. Het is vooral denk ik de gedachte dat deze b12 geheel natuurlijk is en beter aansluit op het lichaam. Het is een persoonlijke keuze. Warme groet!

 4. ik heb royal green als koksolie. zit er bij de b12 ook foliumzuur, nodig voor t opnemen vd b heb ik begrepen. heb zelf tijdje ook injecties bij de huisarts gehad maar ging niet goed. nu weet ik dat ik n lekkende darm heb, bijna geen goeie bacterieen meer en dus n opname probleem

  • Ja, dat vroeg ik mij ook af wat betreft foliumzuur wat altijd bij Solgar werd aangeraden. Ik slik alles van Royal Green en deze had ik nog niet gekocht ivm deze onduidelijkheid hierover. Verder goede info mijn man is veganist en heeft dus deze echt nodig ook al omdat hij maagzuur tabletten moet slikken wegens beschadiging van onderzoek slokdarm

   • Ik heb Royal Green gebruikt maar dat was toch echt niet goed voor ons, we gebruiken SanaCore heel puur en aangeraden door mijn antroposofische arts. Ik was futloos daarvoor maar na een maand ben ik een totaal ander mens, heb mijn leven terug.

 5. Hi,

  Ik had een vraag over de hoeveelheid b12 in de capsules. Een capsule bevat 250 mcg b12, is dat niet te hoog? Aangezien je schijnt per dag 2,8 mcg nodig te hebben.

  Groeten,

  Ebru

 6. Jaren vegetarisch gegeten tot ik ziek werd.
  Er is GEEN plantaardige vervanger voor collageen. Een stof dat het lichaam naarmate je ouder wordt minder in staat is zelf te maken.
  Meeste ‘diehard’ veggies zijn onder de 40 jaar tot die tijd geeft het ook weinig problemen omdat het lichaam nog in staat is te korten te ondervangen.

  Een heel goede heilpraktiker raadde mij aan ‘bonebroth’ te gaan eten om oa de collageen – vernietigd door de Lyme – weer aan te vullen.
  En zo geschiedde..
  Heb me er nog iets meer in verdiept en voor mij is het zo klaar als een klontje:

  Veganism = a death cult

  gr. Kasper

  • Kan het niet door de ziekte van Lyme komen? Een vriendin van mij is vegetarisch en was super gezond, na Lyme kelderde haar hele gezondheid. Lijkt mij onwaarschijnlijk dat het door het dieet komt. Mijn vrienden, nu in de 70 en mijn man zijn jaren vegetarisch mijn man veganistisch en hebben heel veel energie dan menige jongere.Vleeseters is toch juist van bekent, dat ze juist veel meer kans op darmziektes hebben. Daarbij is het zeker in deze tijd, steeds meer aan het doordringen dat we minder vlees moeten consumeren. Nou ja, ik wil hiermee aangeven, dat een vegetarisch dieet geen zieke mensen oplevert maar juist meer energie en gezondheid oplevert mits je uitgebalanceerd eet.

  • Hi Kasper, ik ben al jaren een die-hard veggie en met 71 jaar nog steeds springlevend hoor! Word zelfs 15 jaar jonger geschat.

 7. Top artikel, zeer verhelderend wat de intrinsieke factor betreft!

  Dank je

 8. Hoi monique,
  Ik als ME patient heb de B12 besteld. Volgens bloed onderzoek en ZH kern gezond, en toch eeuwig moe. Werk niet en huishouden gaat redelijk. Maar eeuwig keuzes maken tussen koffie doen, hobby if huishouden is een eeuwig gevecht. Hoop dat mijn energie pijl omhoog gaat en ik beter kan functioneren zodat huishouden en verder nog wat kan doen samen gaat.
  Misschien is de B12 ook iets voor in het ME magazine of ter info bij de ME stichting?

 9. Beste.

  Ik zie graag alles vragen beantwoord hier…
  Zoals inderdaad..overdaad schaadt?
  En…foliumzuur?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *