Rozijnen brood

Ik ben dol op rozijnen. Ik moet daar niet teveel van in huis halen, want dat gaat geheid op. Uit ” zelfbescherming” koop ik ze dan alleen als ik ze direct ga gebruiken in een baksel šŸ˜‰ Rozijnen zijn helaas erg rijk aan suikers. En moet je deze als tussendoortje met mate eten.

SAM_2671

Soms verwen ik mezelf met dit rozijnen brood. Het is erg eenvoudig om te maken, snel klaar en bevat weinig ingrediƫnten. De ingrediƫnten zijn in dit recept enorm veelzijdig, waardoor ze vele taken tegelijk op zich kunnen nemen en er veel minder ingrediƫnten nodig zijn.

Een ingrediĆ«nt is APPEL VEZEL. Appelvezels zijn gedroogde vezels die uit appels worden gehaald. Het is een goede vervanging voor gluten, en het helpt de darmen beter op gang te komen waardoor de stoelgang bevordert. Het geeft een baksel elasticiteit en volume en binding. Daarnaast geeft het een baksel stevigheid. En maakt het een brood ook nog eens rijker aan vezels. Deze vezels maken dit rozijnenbrood steviger, smeuĆÆger, elastischer, en smaakvoller. Het maakt het vooral extra voedzaam. Ā Appelvezels zijn in de winkels vrij moeilijk te krijgen, maar via internet goed bestelbaar. Uiteraard heb ik ze ook in mijn webwinkel: klik hier om direct te bestellen.

Dit heb je nodig:

  • 375 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel malen)
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • twee flinke kopjes vol Sultana rozijnen, geweekt en uitgelekt
  • 200 ml water ( indien nodig meer toevoegen)
  • drie eetlepels appelvezels
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een theelepel vanille bourbon

SAM_2673

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een klein vierkant bakblik met bakpapier. Roer alle ingrediƫnten in een kom stevig door elkaar, indien de massa wat te droog blijft, meer water toevoegen. Stort het beslag in de vorm en tik een aantal keren op het aanrecht aan. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_2674

 

 

 

 

 

2 Reacties op “Rozijnen brood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *